Τρίτη, Απριλίου 30, 2013

Tαράξτε τους στην μουσικότητα

427 ευρώ. Μέχρι να γίνεις 25. Αν είχαμε πάρει οποιονδήποτε άλλο δρόμο, τώρα θα ήταν είκοσι πέντε ευρώ μέχρι να γίνεις τετρακοσίων είκοσι επτά ετών. Για αυτό και ο Βαγγέλης Βενιζέλος θέλει επιτέλους να αρχίσει να δρέπει καρπούς από την επιτυχία των προγραμμάτων. Τρία χρόνια τώρα το ΠΑΣΟΚ επωμίστηκε δυσανάλογο κόστος και δεν αντέχεται τόση αδικία. Και να και ο Μάκης Βορίδης που απαντά στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για αντισυνταγματικότητα του τρόπου με τον οποίο ήρθε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο, με κάτι σαν «Ελάτε που σας έπιασε και ο πόνος και για το Σύνταγμα τώρα». Αυτόνομα αφοπλιστικό ως επιχείρημα, λατρεμένα σουρεαλιστικό όταν βγαίνει από το στόμα του Βορίδη, με το βάρος μιας ιστορικής διαδρομής βαθέος πόνου για το Σύνταγμα και τη δημοκρατία. Kαι να και ο Στέλιος Ράμφος που έρχεται σε μια ακόμη στιγμή φιλοσοφικού οργασμού να υπογραμμίσει ότι η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα προσβάλλει την έννοια της ισότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και τέλος μια από τις κορυφαίες στιγμές της τελευταίας τριετίας ανήκει στο Protagon και την ατάκα: «Όλοι αθώοι για το ροζ DVD και τις φωτογραφίες Ζαχόπουλου! Όλοι! Αυτή είναι η Ελλάδα, μωρέ! Περασμένα-ξεχασμένα! Αυτό θέλουν να μας χαλάσουν οι τοκογλύφοι».
Με τέτοιο επίπεδο βαθμιαίας αποθράσυνσης του μνημονιακού λόγου, προσπαθούν ίσως να σε φέρουν στη φάση που θα καταδικάζεις το λόγο από οπουδήποτε κι αν προέρχεται, που θα καταδικάζεις δηλαδή κάθε προσπάθεια να αντιλέξεις στο λόγο τους ως μάταια και υποτιμητική της νοημοσύνης σου.
Κι επειδή σπεύδεις να πεις ότι πάω να σιγοντάρω τη βία ως μόνο μέσο απάντησης, πάψε να είσαι καχύποπτος, δεν εννοούσα αυτό, δεν ήθελα να αντιδιαστείλω το λόγο με τη βία, αλλά το λόγο με τη μουσική. Μουσική, φίλοι μου. Πνίξτε τους στην μουσική. Να δούνε και να μάθουνε τι εβέσθητοι είμαστε εμείς. Θα τους ταράξουμε στην μουσικότητα.
Δες στο 1:29 πώς κάνει για σκάρτα δύο δευτερόλεπτα. Σαν να πήρε μόλις τη δόση του κάνει ενώ τραβάει το «ο». «Να μ' αγαπάς πως τοοοοθελα». Μουσική είναι να τραβάς τα φωνήεντα στις λέξεις. Μουσική είναι να τραβάς το όμικρον για να δώσεις έμφαση στη θέλησή σου. Δεν το 'θελες απλώς. Αυτό είναι πεζός λόγος. Τοοοοθελες. Αυτό είναι μουσική. Όχι άλλος λόγος, όχι άλλη πεζότητα. Μουσική. Καταδικάστε το λόγο από οπουδήποτε κι αν προέρχεται.

10 Comments:

At 4/30/2013 12:45:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Μουσικώνεται! :)

 
At 4/30/2013 12:54:00 π.μ., Blogger Fri said...

Μου αρέσει η σκέψη σου, μου αρέσει όπως το θέτεις, ας τραβήξουμε τα φωνήεντα λοιπόν να δούμε τον κόσμο μας αλλιώς!
Καλησπέρα :-)

 
At 4/30/2013 12:56:00 π.μ., Anonymous Κωνσταντίνος said...

Λίγα τα βρίσκεις τα 427; Κόψε τη γκρίνια και πάρε μάθημα από τη Σάλεχ.:
«Σημερα ανοιξε η δυνατοτητα για 700.000 θεσεις εργασιας. Σιγα σιγα θα επανελθουμε»

Η γυναίκα μας γέμισε αισιοδοξία. Μη μας κατεβάζεις την ψυχολογία πάνω που σηκώθηκε.

Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/302869/to-tweet-tis-al-saleh-poy-exorgise-toys-hristes-toy-twitter#ixzz2RtJ49l4N

 
At 4/30/2013 10:03:00 π.μ., Blogger Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. said...

Ο μνημονιακός (δωσι)λόγος έχει πια ξεπεράσει τα όρια της αποθράσυνσης. Και της προκλητικότητας. Και της χυδαιότητας. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο για να ξεπεράσει, εμείς πρέπει να ξεπεράσουμε όλους αυτούς που τον εκφωνούν και τον πετάνε βίαια στα μούτρα μας.

(παρεμπιπτόντως, δεν υπάρχουν μέλισσες χωρίς τη Βελεσιώτου.)

 
At 4/30/2013 10:25:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

old

μπορείς να αρχίσεις να γαμωσταυρίζεις ελεύθερα, να βρίζεις τόσο χυδαία που τα γήπεδα να μοιάζουν εκκλησίες μπροστά σου

και μπορεί έτσι να σου φύγει πέρα από την οργή και μέρος ενός ηλίθιου κόσμου που σε παρακολουθεί

Δοκίμασε να τα πεις όπως σου έρχονται, να δεις πόσο λυτρώνεσαι

deus



 
At 4/30/2013 03:30:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Για τον Μουσικώνεται ,
http://www.youtube.com/watch?v=azoces87TJs

Όσο για σένα Ολντ που “ψάχνεις γι’ ανυπόταχτες ματιές”…

“Άλλος μασάει, κι άλλος σωπαίνει
κι ο σκυφτός λαός να περιμένει
για τα δεσμά μας, δεν φταίει πάντα η σκλαβιά,
μα η υποταγμένη μας καρδιά.
Μ’ ένα φανάρι ξαναγυρνάς τις νυχτιές
ψάχνεις γι’ ανυπόταχτες ματιές.”

… και για την εβεσθησία, αυτό,
http://www.youtube.com/watch?v=44D6orfShEY

 
At 4/30/2013 05:35:00 μ.μ., Anonymous Βασίλης said...

Είναι κλασική αντίδραση αυτή, δεν ανακάλυψες κάτι καινούριο. Όταν δεν υπάρχουν ισχυρά επιχειρήματα στην σκακιέρα του κοινωνικού στίβου, το ρίχνουμε στην κλάψα μιας απροσδιόριστης ηθικής υπεροχής. Σε φάση «πέφτω με το κεφάλι ψηλά όπως ένας Καβάφης που τον ξεσκίζουν τίγρεις, η ήττα μου από εσάς συνηγορεί στο πόσο ηθικά υπέροχος είμαι».

 
At 4/30/2013 10:28:00 μ.μ., Blogger karagiozaki said...

κομματάρα

 
At 5/02/2013 01:02:00 π.μ., Blogger J95 said...

τι δουλειά κάνεις;

 
At 5/06/2013 12:50:00 π.μ., Blogger J95 said...

(ποτέ δε μάθαμε)

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home