Κυριακή, Αυγούστου 05, 2012

Ανταποκρίσεις απ' την πόλη του Ξένιου Δία

Ευφημισμό δεν το έλεγες με τίποτα. Το εδώ και λίγα χρόνια νέο όνομα του αρμοδίου υπουργείου, ναι, το λες ευφημισμό. Αλλά «Ξένιος Δίας»; Κι αν δεν είναι ευφημισμός, τότε τι είναι; Διεστραμμένο αστείο; Είναι δυνατόν; Την απορία μου την έλυσε -προσωρινά και με αστερίσκο- μια τυχαία αναζήτηση στο διαδίκτυο. Φαίνεται ότι -σύμφωνα με μια εκδοχή τουλάχιστον- ο Ξένιος Δίας και η φιλοξενία στην Αρχαία Ελλάδα αφορούσε μόνο άλλους Έλληνες. Δεν γνωρίζω τι βασιμότητα έχει αυτή η ερμηνεία, είναι πολύ πιθανό να είναι ανυπόστατη ή να αντικρούεται από άλλες πειστικότερες κλπ. Αλλά ας υποθέσουμε ότι δεν είναι ανυπόστατη, ας υποθέσουμε ότι δεν συνιστά κανενός είδους παραχάραξη των όσων συνέβαιναν στην Αρχαία Ελλάδα. Ακόμα και έτσι να είναι, και μόνο το γεγονός πως μια κοινά διαδεδομένη πεποίθηση των νεοελλήνων περί φιλοξενίας έρχεται να «αποκατασταθεί» προς το ρατσιστικότερο και το φυλετικά καθαρό, μαρτυρά πολλά, σημειολογεί μια βαθύτερη αλλαγή προς την απενοχοποίηση σε επίπεδο λόγου και ιδεολογίας θεωριών που ως χθες δεν λέγονταν από επίσημα χείλη. Μα το όνομα της επιχείρησης μας μάρανε; Ναι, μας μάρανε και αυτό, όταν έρχεται για να διαπαιδαγωγήσει προς μια νέα αφήγηση και να κολακέψει τα κατώτερα μας ένστικτα, σε μια πολλοστή προσπάθεια αντιπερισπασμού από τα νέα μέτρα. Να το πω έτσι: ακόμα κι αν δεχόταν κανείς πως η επιχείρηση είναι ευλογία, λύτρωση, μάννα που ρίχνει από τον ουρανό ο πρωθυπουργός της χώρας Αντώνης Σαμαράς, το όνομα της είναι νέτα σκέτα ντροπή.
Θα ήθελα να προσθέσω και μερικές σκέψεις για τον Πακιστανό και το έγκλημα με το δεκαπεντάχρονο κορίτσι. Μια σύντομη βόλτα στα σόσιαλ μίντια όμως και έξω από αυτά, αρκεί να με πείσει πως δεν μπορείς να προσθέσεις σκέψεις. Πως όλες οι σκέψεις έχουν ήδη γίνει και όλα τα συναισθήματα προεξοφληθεί. Σε αυτό το επεισόδιο του δημοσίου διαλόγου δεν δικαιούμαστε δια να ομιλούμε. Σε αυτό το επεισόδιο του δημοσίου διαλόγου η πλευρά των Ελλήνων έχει πάρει εκατό πόντους και έχει κερδίσει κανονάκι, και ας μην τολμήσει κανείς να ψελλίσει τίποτα υπέρ των αραπάδων: ό,τι κι αν τους συμβεί θα είναι λίγο μπροστά σε αυτό που αυτά τα κτήνη έκαναν στο κοριτσάκι.

22 Comments:

At 8/05/2012 10:41:00 μ.μ., Blogger δύτης των νιπτήρων said...

Θα ήθελα να προσθέσω και μερικές σκέψεις για τον Πακιστανό και το έγκλημα με το δεκαπεντάχρονο κορίτσι. Μια σύντομη βόλτα στα σόσιαλ μίντια όμως και έξω από αυτά, αρκεί να με πείσει πως δεν μπορείς να προσθέσεις σκέψεις.

Ξέρεις, αν σου πω τώρα ότι ξέρω τι σκέψεις έκανες· ότι έκανα τις ίδιες· ότι παρομοίως πείστηκα κλπ.· θα με πιστέψεις; Ξέρω, θα με πιστέψεις.

 
At 8/06/2012 01:14:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Άρα, Old Boy, δεν είναι ότι έπεσαν μέσα όσοι έλεγαν ότι ο δράστης είναι αλλοδαπός. Απλά επιβεβαιώθηκε από σπόντα μια αστήρικτη ρατσιστική υποψία τους, που κανένα έρεισμα δεν έχει στη σημερινή ελληνική πραγματικότητα:

"Επίσης σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. πως η συμμετοχή των αλλοδαπών δραστών κυρίως στα αδικήματα των ανθρωποκτονιών, με κίνητρο τη ληστεία καθώς επίσης και στις κλοπές - διαρρήξεις, κυμαίνεται σε αυξημένα ποσοστά σε σχέση με την αριθμητική τους αναλογία στον πληθυσμό."

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=469445

 
At 8/06/2012 01:35:00 π.μ., Blogger kopria said...

Κάνει επιχείρηση η μπατσαρία σήμερα στο κέντρο να μαζέψει μετανάστες - τέλειωσε με τους απεργούς στη Χαλυβουργία γαρ. Κάποιο ευφυές χαϊβάνι ονόμασε την επιχείρηση "Ξένιος Ζεύς". Για να γεμίσουν υπερηφάνεια τα στήθη των ημιβάρβαρων ρόμποκοπ μάλλον.

Ρε τους ανιστόρητους, τους αγράμματους, τους άξεστους που νομίζουν ότι αν βάλουν στο κράνος τους ένα αυτοκόλλητο περικεφαλαίας - ή δικέφαλου αετού ή το σήμα τον SS το ίδιο είναι - γίνονται απόγονοι του Σωκράτη και του Λεωνίδα.

Ξένιος Ζεύς ρε ζωντανά λεγόταν ο Δίας που καλωσόριζε τους ξένους, τους προστάτευε και τους φιλοξενούσε. εσείς είστε για τον ξένο Ζεύ.

Read more: http://kopria.blogspot.com/#ixzz22iKG4MmK

 
At 8/06/2012 10:01:00 π.μ., Anonymous Συμεών said...

Το όνομα πες το ευφημισμό ή διεστραμμένο αστείο ή όπως θες. Θα έλεγες όμως την επιχείρηση αυτή πογκρόμ που προσβάλλει την ανθρώπινη φύση και τα ανθρώπινα δικαιώματα ??? Δεν θα διαφωνήσω ότι αυτού του είδους οι επιχειρήσεις έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικές στο παρελθόν ως προς τη συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης. Άλλο όμως να έχει κανείς ενστάσεις ως προς την αποτελεσματικότητα αυτής της τακτικής και άλλο να θεωρεί τη σύλληψη παρανόμων μεταναστών ως απάνθρωπη( !!! ). Θα πηδηχτώ απ' το παράθυρο.

 
At 8/06/2012 10:34:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

πολύ θα ήθελα να μάθω για αυτές τις σκέψεις.έχω μεγάλη απορία να ακούσω για το πολιτικαλυ κορεκτ και τις προεκτάσεις του θέματος όχι απαραίτητα στο μεταναστευτικό,στο ανθρώπινο.ή στο κοινωνικό.ή στο αμοιγώς φυλετικό.ή στο ασταδιάλα.όπως και να'χει,χρήζει ανάλυσης.
meshuggener

 
At 8/06/2012 01:59:00 μ.μ., Blogger Χρίστος said...

Σωστα, περιμενω λοιπον αμεσα τα γενικευμενα πογκρομ κατα των Αργειτων και των Ηλειων που εχουν και παραδοση σε βιασμους ανηλικων (Δουρης κλπ) - αλλα κυριως των Χρυσαυγιτων, οπου υπαραντιποσωπευονται πληρωμενοι δολοφονοι, βιαστες 15 χρονων και προαγωγοι.
Ξενιος Διας και για αυτους?

 
At 8/06/2012 09:38:00 μ.μ., Blogger αγκαθι said...

EYXOMAI Σ΄ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ ΝΑ ΜΗ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΟΝ ΕΙΧΑΜΕ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΟ ΜΑ@@ΚΑ.ΚΙ ΟΛΑ Τ΄ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΩΝ ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ Σ΄ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΛΑΜΠΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ!ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ!

 
At 8/07/2012 03:26:00 π.μ., Anonymous Tasos Pesiridis said...

Είναι απίστευτος ο τρόπος με τον οποίο οι ιδεολογικοί συναισθηματισμοί εμποδίζουν τα δύο άκρα να δουν το προφανές. Οι μεν λυπούνται τον κάθε μετανάστη και οι δε μισούν όλους τους μετανάστες. Πρακτικά τι έχουμε; Έναν άθλιο "μηχανισμό" ελέγχου εισόδου και υποδοχής και μια χώρα με 10εκ κατοίκους. Σε τέτοιες περιπτώσεις χρησιμοποιώ την μέθοδο της υπερβολής: μπορεί αυτή η χώρα να υποδεχτεί 100 εκ μετανάστες; Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση έχει σχέση με τις ανθρωπιστικές μας ευαισθησίες/αναισθησίες;;;;;; Όχι Το επόμενο βήμα ειναι νομίζω προφανές: βελτιώνεις τον μηχανισμό ελέγχου ειδόδου και υποδοχής και κάνεις έναν όσο γίνεται καλύτερο υπολογισμό του αριθμού μεταναστών που αντέχει η συγκεκριμένη χώρα..

 
At 8/08/2012 10:56:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

"Μα το όνομα της επιχείρησης μας μάρανε; Ναι, μας μάρανε και αυτό, όταν έρχεται για να διαπαιδαγωγήσει...."
Μπούρου μπούρου μπούρου.
Απ οτι φαίνεται μόνο το όνομα της επιχείρησης σε μάρανε. Δε σε πολυενδιαφέρει το χάλι στο κέντρο της Αθήνας. Δε σε πολυενδιαφέρει που οι κάτοικοι αισθάνονται να πνίγονται.
Αυτό το
"έλεος πια κάντε κάτι" του απλού μέσου Ελληνα το βλέπεις σαν εκδήλωση ρατσισμού. Οταν βέβαια
ο μέσος Ελληνας εκδηλώνει την "δίκαιη" αγανάκτιση κατά της Μέρκελ, επικροτείς και επαυξάνεις.
Δες αγαπητέ μου τη πραγματικότητα ως έχει και ξεκόλλα από τις αγκυλώσεις σου.
Εχεις πρόβλημα. Αν φυσικά δεν είσαι ένας από τους επαγγελματίες "ευαίσθητους" αντιρατσιστές, που διεκδικούν για πάρτη τους την ευαισθησία και την ανθρωπιά.

 
At 8/09/2012 01:52:00 π.μ., Blogger Χρίστος said...

Στη χωρα που επι 30 χρονια εκλεβε ο ενας τον αλλον (ή ψηφιζαν αυτους που το εκαναν για αυτους)
Στη χωρα οπου εκαναν φιγουρα με ολυμπιακους πανω στα πτωματα απο τα εργατικα ατυχηματα των αλβανων.
Στη χωρα με μνημη χρυσοψαρου, οπου πριν 20 χρονια ελεγαν - "μα δεν ειμαστε ρατσιστες, αποδειξη οι πολωνοι , αλλα... οι αλβανοι ειναι ολοι κλεφτες" τωρα λενε "μα εμεις δεν ειμαστε ρατσιστες, οι αλβανοι ειναι μια χαρα, αλλα οι πακιστανοι ειναι ολοι κλεφτες¨
Στη χωρα που απαγορευεται να γινει συλλογος απο Μακεδονες η Τουρκους της Θρακης, αλλα ολοι θυμουνται την δημοκρατια οταν προκειται για τους ναζιστες (που σε ολες τις πολιτισμενες χωρες, με δημοκρατιες πολυ πιο σταθερες και ριζωμενες απο την δικη μας, απαγορευονται)
Στη χωρα που τοσοι συμπολιτες μας επαιρναν συνταξη στα 40,
επιδοματα "ωρας προσελευσης", και διοριζονταν γλυφοντας (αυτοι και οι γονεις τους) πολιτικους.
στη χωρα αυτη,
Βρηκαμε τι μας φταιει - οι σκλαβοι μας - αυτοι που μεχρι τωρα δουλευε ο καθενας για 10 ελληνες και πληρωνοταν το ενα δεκατο, που δεν επαιρναν ουτε συνταξη, ουτε επιδοματα - .
Αυτοι ακριβως για τους οποιους η Ελλαδα καταδικαστηκε στο ευρωπαικο δικαστηριο
Αυτοι, στους οποιους , με θρασος και υποκρισια χιλιων πιθηκων, αρνουμαστε ΠΑΡΑΝΟΜΑ το δικαιωμα για ασυλο (ποσοστο 1% αποδοχης αιτησης στην ελλαδα και 30% ευρωπαικος μεσος ορος, πολλαπλες καταδικες στο ευρωπαικο διακστηριο για αδικο και διεφθαρμενο συστημα παροχης ασυλου ) και μετα τους λεμε αυτους ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ.
(λες και ηταν ποτε δυνατο, αυτος που δραπετευει απο πολεμο στη Συρια , στο Αφγανισταν ή στο Ιρακ να παει στην πρεσβεια εκει και να παρει χαρτια !)
(Η δεν μας αφορα καν αυτο - οι ναζι στη Βουλη το λενε ανοιχτα, δεν γουσταρουν τους σκουροχρωμους, και για αυτους δεν υπαρχουν νομιμοι μεταναστες)
Και ολοι αυτοι οι αθλιοι υποκριτες μετα μιλανε για ανασφαλεια και εγκληματικοτητα - λες και η συμμορια παιδεραστων και επαγγελματιων δολοφονων θα τους προστατεψει απο τους κακους)
Και παλι με περισσο θρασος, αυτοι που συληβδην βαφτιζουν τους μεταναστες χωρις χαρτια εγκληματιες, αρνουνται να δουν οτι η συμμορια της ΧΑ απαρτιζεται απο δολοφονους .

 
At 8/09/2012 01:25:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Σου συνιστώ να ψάξεις να βρεις άλλον τρόπο προσωπικής καταξίωσης, απ' το να πιάνεσαι από τις λέξεις και να γράφεις ανοησίες.

 
At 8/10/2012 12:28:00 π.μ., Blogger Χρίστος said...

Σου συνιστω σαν πρωτο βημα ενηλικιωσης να παψεις να εισαι ανωνυμος
Σαν δευτερο θα μπορουσες ισως να ψελισεις καποια απαντηση.
Μεχρι τοτε - οι ναζι στις τρυπες τους.

 
At 8/10/2012 11:59:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος Πολίτης said...

Κύριε Χρίστο...
Πόσους αλλοδαπούς φιλοξενείς σπίτι σου?
Κατι τέτοιοι σα και σένα φέρανε τη Χρυσή Αυγή στη Βουλή.

 
At 8/15/2012 01:15:00 μ.μ., Blogger nikos said...

@ Χρίστος. Φίλε μου περαστικά γιατί τέτοιο ντελίριο μίσους και διαστρέβλωσης των γεγονότων σε κάνει άξιο συνομιλητή των χρυσοπιθήκων. Υπάρχουν γιατί υπάρχουν άτομα σαν και εσένα. Και επειδή λόγος σαν τον δικό σου αρθρώνεται καιρό τώρα πολύ πριν την εμφάνιση αυτού του μορφώματος σε πληροφορώ ότι αποτελείς έναν από τους πολλούς ανώνυμους δημιουργούς της. Το θέμα είναι ότι οι μαλακίες που λες εσύ αλλά και τα πιθήκια από την άλλη, (και κάνετε) τις πληρώνουμε όλοι.
Έβαλες σε ένα τσουβάλι όλα τα κακώς κείμενα της χώρας για να κάνεις αποδεκτό τί ακριβώς..... ο θεός και η ψυχή σου. Έμπλεξες τους ολυμπιακούς και τις συντάξεις τα εργατικά ατυχήματα αλλά και την καταπάτηση των δικαιωμάτων των "Μακεδόνων" και των "Τούρκων" (δίνεις ρέστα χριστάρα) για να πεις τί ακριβώς; Ότι δεν υπάρχει πρόβλημα; Το γεννάμε από την φαντασία μας; ότι είμαστε υποκριτές;
Δηλαδή δεν έχω λαδώσει, δεν έχω γλύψει για να διοριστώ, δεν πήρα σύνταξη στα 40 και δεν μπορώ να έχω ανησυχία για τα έκρυθμα προβλήματα του μεταναστευτικού επειδή κάποιοι κάνανε όλα κάτι από όλα τα παραπάνω; Καταλαβαίνεις ότι είσαι σε ντελήριο φίλε μου; Περαστικά.

 
At 8/16/2012 08:36:00 π.μ., Blogger Χρίστος said...

@Niko kai anvwnyme
Ποσους νεο ναζι φιλοξενεις σπιτι σου?
Καποιοι σαν και σενα φερνουν με γοργα βηματα τον φασισμο (η τον εμφυλιο, που αρχιζει να φανταζει προτιμοτερος)

 
At 8/16/2012 08:42:00 π.μ., Blogger Χρίστος said...

@Νικο -
"ντελιριο μισους" - οταν λεω τα αυτονοητα, αυτα που λεει η Amnesty international kai Human Right Watch - 500 επιθεσεις δολοφονικες σε μεταναστες σε 6 μηνες και ουτε μια συλληψη? Συστημα ασυλου για το οποιο εχουμε καταδικαστει απο την ευρωπαικη ενωση (παρεπιπτωντος - το προστιμο ια φορα ακομα εγω και εσυ θα το πληρωσουμε, οταν αυτοι που στερουνται πανε στο ευρωπαικο δικαστηριο)
Μακεδονια - ναι, χωρις εισαγωγικα - 120 χωρες στον ΟΗΕ ετσι την εχουν αναγνωρισει - τι να κανουμε?
Τουρκικη μειονοτητα - ναι, ξερεις, τελευταια φορα που κοιταξα δεν υπηρχε μουσουλμανικη γλωσσα - τουρκικα μιλανε οι ανθρωποι
Εμπασει περιπτωσει, και τις ¨μαλακιες " που λεω εγω, δεν την εχει πληρωσει κανενας, οσο (ακομα) δεν εχουν δημιουργηθει ομαδες που να κυνηγανε ελληναραδες στους δρομους (δεν ακουσα πουθενα για μαχαιρωματα 500 ελληνραδων σε 6 μηνες) - τις μαλακιες που λες εσυ και την ανοχη στον φασισμο την πληρωνουν με το αιμα τους οι μεταναστες.

 
At 8/18/2012 10:50:00 π.μ., Blogger nikos said...

@Χρίστος
1ον Αποδεικνύεις ότι είσαι επιθετικός και η σκέψη σου επίπεδη. Δεν συμφωνεί κάποιος μαζί σου και αμέσως τον λες φασίστα.
2ον Εστιάζεις στο θέμα του ασύλου αλλά δεν μπορείς να καταλάβεις ένα απλό πρόβλημα. Ότι ο αριθμός είναι τεράστιος από την μία, από την άλλη τα κυκλώματα που τους φέρνουν στην Ελλάδα είναι τα ίδια που συντηρούν την αίολη κατάσταση αυτών των ανθρώπων. Ένας φαύλος κύκλος. Τα στηρίζεις αυτά τα κυκλώματα είτε εκούσια είτε ακούσια με τη αρνητική σου προδιάθεση να δεις σφαιρικά την κατάσταση. Το ίδιο και το κατάπτυστο κόμμα της Χρυσής Αυγής. H προβληματική, έως ανύπαρκτη μεταναστευτική πολιτική έχει πολλούς παράγοντες να είναι στην υφιστάμενη κατάσταση, και η απόδοση ενός συλλογικού ρατσισμού τόσο στα αίτια όσο και οι αντιδράσεις που προκαλούνται από αυτήν την κατάσταση, είναι τόσο εύκολη λύση όσο και εκείνες των φασιστοειδών. Είναι απλό.
Στήσατε όλοι το πανηγύρακι σας για να προβάλλεται τα φαντασιακά σας και στην μέση η χώρα. Μοιάζετε σε πολλά. Ψάξτο. Δηλαδή πολύ απλά είσαι ρατσιστής από την ανάποδη.
3ον Μιλάς για διεθνείς αναλύσεις. Πάσο. Για το τι λέει η Frontex έχεις μάθει; Γιατί τότε πρέπει να κάνεις και μια καθιστική διαδήλωση στην τουρκική πρεσβεία για να είσαι ολοκληρωμένος ακτιβιστής.
4ον. Τουρκική μειονότητα, μάλιστα, γιατί δεν υπάρχει μουσουλμανική γλώσσα όπου και αν έψαξες. Εκεί που έψαξες βρήκες την μακεδονική ή την αρχαιομακεδονική; Για τους Πομάκους που τους απαγορεύουν οι "Tούρκοι" να μιλάνε την διάλεκτό τους (εδώ και χρόνια , και είναι μεγάλο το μερίδιο ευθύνης της πολιτείας διαχρονικά) θα διαμαρτυρηθείς ανοιχτόμυαλε και ευαίσθητε πολίτη;
5ον Το ότι τους έχουν αναγνωρίσει 120 χώρες γιατί πρέπει σώνει και καλά να τους αναγνωρίσουμε και εμείς οι τόσο ξεφτιλισμένοι όπως μας περιγράφεις. Οι μακεδόνες- ναι χωρίς εισαγωγικά -της βορείου Ελλάδας (ξέρεις αυτοί που μιλάνε ελληνικά- τι κάνουμε ; όπως κάποτε και ο Μ. Αλέξανδρος - τι να κάνουμε;) έχουν το δικαίωμα να αποκαλούν τον εαυτό τους Mακεδόνα; Για τον ρατσισμό τον δικό μας καλά τα λες. Για τον ρατσισμό των δίπλα βλέπεις τίποτα ή είναι καθαρά ελληνικό know how;(ή δεν πήρες πρόσκληση για τα εγκαίνια της νέας πλατείας των Σκοπίων;)
6ον Το τι πληρώνουμε (λόγω προστίμων) άστο καλύτερα γιατί υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείς να ξεκινήσεις για να δεις το κόστος .
6ον Η μαλακία η βλακεία και η τρέλα έχουν ένα κοινό. Δεν έχουν επίγνωση της ύπαρξής τους . Άρα σκέψου αν όντως δεν την έχει πληρώσει κανένας από την στάση σου. Εγώ είπαμε- θα φιλοξενήσω χρυσαυγήτες.
7ον Φιλική συμβουλή. See the big picture. To αυτονόητο που λες στο υποσύνολο μιας ρηχής σκέψης (απόδοση συλλογικού ρατσισμού που προανέφερα) ακυρώνεται όταν αποκαλύπτεται ένα υψηλότερο επίπεδο ανάγνωσης. Δεν το κατέχω το αναζητώ. Μιλάς σαν να το κατέχεις. Εκεί και η ομοιότητά σου με τα χρυσοπίθηκους. Και πάλι περαστικά.

 
At 8/18/2012 10:56:00 π.μ., Blogger nikos said...

P.s. Να υπόθέσω πως σε καθαρά δική σου "λογική" μου αποδίδεις τα παραπάνω ανώνυμα σχόλια που σε αφορούσαν και με ρωτάς πόσους ναζί φιλοξενώ στο σπίτι μου. Και το λάθος που κάνεις δεν σε απαλλάσει απο την επιθετικότητα που σε διακρίνει. Και πάλι περαστικά.

 
At 8/20/2012 10:13:00 π.μ., Blogger Χρίστος said...

@Νίκος
Οι Κνιτες έλεγαν παλιά "...ναι μεν , αλλα και οι Αμερικάνοι κατα πιέζουν τους μαύρους ..." το έχεις ακούσει η είσαι πολυ μικρός ;
Πήγαινε ψαξτο

 
At 8/25/2012 09:01:00 μ.μ., Blogger nikos said...

Θα το πω απλά.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΕΙΣ ΕΥΚΟΛΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ (στην συγκεκριμένη περίπτωση ρατσισμό) ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ-ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ(μέσα στην γκάμα υπάρχει και ο ρατσισμός-δυστυχώς) ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑΠΛΟ ΚΑΙ ΕΤΕΡΟΓΕΝΕΣ ΥΠΟΒΑΘΡΟ.

κατά τα άλλα δεν με νοίαζει για τους κνίτες..... είπαμε εγώ φιλοξενώ χρυχαυγήτες. Τώρα που κόλλαγε τώρα αυτό ο θεός και η ψυχή σου!
Δεν είπα εγώ πουθενα ότι νομιμοποιείται ο ρατσισμός λόγο των παραδειγμάτων που ανέφερα για να να σου τονίσω το πολύπλοκο του πράγματος. Αντιθέτως εσύ μου λές πως πρέπει να ανεχτώ μια έκρυθμη κατάσταση όπως την λαθρομετανάστευση γιατί αρκετοί έλληνες τους εκμεταλεύονται. Καταλαβένεις τι λες;

 
At 8/28/2012 12:34:00 μ.μ., Blogger panos193 said...

Γράφει ο Χρίστος : "(λες και ηταν ποτε δυνατο, αυτος που δραπετευει απο πολεμο στη Συρια , στο Αφγανισταν ή στο Ιρακ να παει στην πρεσβεια εκει και να παρει χαρτια)".
Τι θα πει "δραπετεύει από πόλεμο"; Λιποτακτεί από το στρατό; Και από ποιο στρατό; Το στρατό του Σαντάμ που μαχόταν κατά των Αμερικάνων, το στρατό που φτιάχνεται στο Αφγανιστάν, το στρατό των Ταλιμπάν, το στρατό του Άσαντ, ή των αντικαθεστωτικών;;; Αλλά, ας δεχτούμε, όπως μάλλον το εννοεί ο Χρίστος, κάποιον άμαχο, που για να "γλιτώσει από τα δεινά του πολέμου", που διεξάγεται στη χώρα του, σηκώνεται και φεύγει. Να δεχτώ αυτή την περίπτωση για τα γυναικόπαιδα, τους γέρους ή τους άρρωστους, τους ανίκανους να φέρουν όπλα, αυτό είναι κατανοητό. Αλλά, η τεράστια πλειοψηφία των λαθρομεταναστών δεν ανήκει σ' αυτές τις κατηγορίες. Γι' αυτό και η έκφραση είναι τόσο γενική και ασαφής : "δραπετεύει από πόλεμο" (ακόμα και το οριστικό άρθρο έχει παραλειφθεί). Αν το Ιράκ και το Αφγανιστάν βρίσκονται υπό κατοχή, καθήκον κάθε ιρακινού ή αφγανού ήταν να πολεμήσουν τον κατακτητή και όχι να "δραπετεύσουν". Το ίδιο ισχύει για τον εμφύλιο της Συρίας. Γιατί οι Έλληνες δεν "δραπέτευσαν" στην Κατοχή και στον Εμφύλιο; Και αυτό το αναφέρω, απλώς, ενδεικτικά.
Και σε ποια "πρεσβεία" έπρεπε να πάει ο "δραπέτης" να "πάρει χαρτιά"; Το διαβατήριο δεν το εκδίδει καμιά ξένη πρεσβεία, το εκδίδει η χώρα σου. Μα, όταν η χώρα είναι σε εμπόλεμη κατάσταση, θα κάθεται να εκδίδει διαβατήρια; Φυσικά και θα εκδίδει, εκτός και ο επίδοξος "δραπέτης" είναι ανυπότακτος.
Ας σταματήσουμε, όμως, εδώ την εξέταση των ασυναρτησιών του Χρίστου, που σκαρώθηκαν εντελώς χωρίς καμία βάση, μόνο και μόνο για να καταλήξουν στο προκατασκευασμένο συμπέρασμα ότι ο μετανάστης έχει πάντα δίκιο (κατά το "ο πελάτης έχει πάντα δίκιο") και ότι όλοι οι οικονομικοί μετανάστες είναι "δραπέτες πολέμου" και πρέπει να τους χορηγηθεί αμέσως άσυλο, ή, μάλλον να διευκολυνθούν να φτάσουν στη Γη της Επαγγελίας τους είτε Γαλλία λέγεται είτε Γερμανία, κλπ.

 
At 9/01/2012 06:44:00 μ.μ., Blogger Χρίστος said...

Δυστυχως, πλεον πιστευω οτι χαιδεμα και κατανοηση για ρατσιστες δεν εχει νοημα.
ΔΕΝ με νοιαζει αν δεν εχουν δουλεια, ΔΕΝ με νοιαζει αν δυστυχουν - τα σκουληκια ΕΙΝΑΙ και ΗΤΑΝ σκουληκια που εψαχναν ευκαιρια να βγουν στο φως, και ο μονος διαλογος με ρατσιστη ή φασιστα μπορει να γινει με τουβλα στο κεφαλι η με σφαιρα στον κροταφο.
Ειμαστε ολοι ενηλικοι.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home