Πέμπτη, Ιουνίου 21, 2012

To Xρονικό μιας Προαναγγελθείσης Ευθύνης

Το πιθανότερο είναι πως λένε αλήθεια: όποιος κι αν ερχόταν πρώτος εκείνοι θα συνεργάζονταν. Ωστόσο αν με τον ΣΥΡΙΖΑ θα συνεργάζονταν με πολύ λιγότερο από μισή καρδιά, με ΝΔ - ΠΑΣΟΚ θα συνεργαστούν με σχεδόν πλήρη καρδιά.
Γιατί η έμφαση δεν ήταν ποτέ στo «αριστερά». Η έμφαση ήταν πάντα στο «της ευθύνης». Η ΔΗΜΑΡ από τη γέννησή της -ή μάλλον από την σύλληψη και την κυοφορία της- ετεροπροσδιοριζόταν: είμαστε μια διαφορετική αριστερά, είμαστε η συζητήσιμη, η μετριοπαθής, η μη παλαβή αριστερά. Είμαστε η ΔΗΜΑΡ. Δηλαδή; Δηλαδή δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ. 
Επιτέλους φύγαμε από αυτούς τους άλουστους για να μην είμαστε αναγκασμένοι να τους συγχρωτιζόμαστε, φύγαμε από αυτούς που σπάνε, καίνε και λένε μαξιμαλιστικά και μηδενιστικά όχι σε όλα.
Ήρθαμε για να πούμε ναι σε πολλά. Ήρθαμε για να κάνουμε επιτέλους πολιτική. Ήρθαμε για να λερώσουμε τα χέρια μας. Ήρθαμε για να βάλουμε αναχώματα και να κερδίσουμε μικρές σημαντικές νίκες.
Θα προτιμούσες δηλαδή Βορίδη και Άδωνι; Μανιτάκης και Ρουπακιώτης in your face. Έτσι το κάνει η αριστερά, έτσι αλλάζει ο κόσμος, Κεμάλ. 
Υπάρχουν βέβαια ενστάσεις. Θα μπορέσει  το κόμμα που επανδρώνει ο Σταμάτης Μαλέλης και ο Νίκος Μπίστης, ο Γιάννης Μπέζος και ο Γιάννης Κακουλίδης, να συνυπάρξει με τους εκπροσώπους του συστήματος; Ή μήπως ο Φώτης Κουβέλης έκανε ένα ιστορικό λάθος αλλοιώνοντας τη φυσιογνωμία της ΔημΑρ μετατρέποντάς την σε από ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ σε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΕ;
Όλα αυτά είναι πολυτελείς συζητήσεις όμως τώρα.
Η ΔημΑρ είχε βάλει εφτά σημεία στο τραπέζι και προφανώς κατάφερε να συμφωνήσουν οι εταίροι της στα περισσότερα από αυτά, ώστε να πετύχει την πολυπόθητη προγραμματική σύγκλιση και το σχηματισμό της προοδευτικής κυβέρνησης που μας υποσχέθηκε.
Προοδευτικής και γενικότερα ελπιδοφόρας όπως μαρτυρεί η στελέχωσή της.
Πάμε τώρα με φουλ δυνάμεις για τη σταδιακή απαγκίστρωση, πάμε με την εθνική διαπραγματευτική μας ομάδα, Αντώνης, Βαγγέλης και Φώτης μαζί να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη χώρα, αλλά αυτή τη φορά με κόκκινη γραμμή την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ.
Σαμαράς και Βενιζέλος θα παίξουν επίθεση και ο Κουβέλης θα προσέχει να μη γίνει μπροστά το μοιραίο λάθος και ριψοκινδυνεύσει ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας.
Γιατί δεν ντρεπόμαστε να το πούμε, για μια μερίδα της αριστεράς το ευρώ είναι φετίχ, η Ευρώπη είναι φετίχ, η ευθύνη είναι φετίχ, οι καλοί τρόποι είναι φετίχ, η συνεννόηση είναι φετίχ, οι συγκλίσεις είναι φετίχ, η διαθεσιμότητα είναι φετίχ και οι εκλεκτικοί μας συγγενείς είναι αυτοί ακριβώς με τους οποίους σχηματίζουμε κυβέρνηση, αφού θα προτιμούσαμε εννοείται να ήταν η Πασοκάρα το μεγάλο κόμμα στην υπόθεση, θα προτιμούσαμε η ΕΡΕ να είναι η σφήνα, αλλά τι να κάνουμε σε ώρες κρίσης θα λερώσεις τα χέρια σου λίγο περισσότερο απ΄ότι θα 'θελες και σε κάθε περίπτωση καλύτερα με κοιλαρά παρά με γάτο και σε κάθε περίπτωση δεν είναι φρικτή η μέρα που ενδίδεις, είναι μια μέρα όμορφη, είναι η μέρα που εκπληρώνεις τη βαθύτερη σου επιθυμία, την επιθυμία να κάνεις την αριστερούλικη παρέμβασή σου σε μια δεξιά κοινωνία που γουστάρεις και θες να ζεις, την επιθυμία να σε νομιμοποιήσουν οι σοβαροί παίκτες, οι νικητές του παιχνιδιού, την επιθυμία να πάρεις ένα κομμάτι από την πίτα όχι για να το φας, αλλά για να το αλλάξεις, για να αλλάξεις αυτήν την κώχη την μικρή που σου αναλογεί.
Γιατί αν συνεργαζόμασταν με τον ΣΥΡΙΖΑ, πέραν της βαριάς καρδιάς θα είχαμε και μια βαριά ευθύνη: να μην τον αφήσουμε να αλλάξει -εάν βέβαια το εννοούσε κι αυτός- συνολικά την πίτα. Η πίτα πρέπει να παραμείνει ως έχει. Ο κόσμος μας είναι καμωμένος καλώς. Για να μην τον πούμε καπιταλιστικό που είναι κακόηχο, τον λέμε ευρωπαϊκό.

29 Comments:

At 6/21/2012 06:47:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Εντελώς μονόχορδος!! Δεν έχεις βαρεθεί τον εαυτό σου;

 
At 6/21/2012 07:59:00 μ.μ., Blogger spiral architect said...

Ευτυχώς! Θα αναπαθεί (επιτέλους) εν ειρήνη και η ψυχούλα του πρώτου διδάξαντος Λεωνίδα Κύρκου.
(μια φυσαρμόνικα ακούγεται ...)

 
At 6/21/2012 09:33:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Πες τα ρε Old...πες τα...γιατι οι δικηγοροι μου εχουν καθισει στο λαιμο μια ζωη...γι'αλλη μια φορα αποδεικνυεται πως δεν υπαρχει καλος δικηγορος...
Ενας γιατρος...

 
At 6/21/2012 09:34:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Έχω την εντύπωση πως η δημαρ είχε ξεκαθαρίσει , ιδίως μετά τις πρώτες εκλογές , ότι δεν επρόκειτο να συμπράξει με ένα συριζα που ευαγγελίζεται μονομερείς ενέργειες.

Πάντως , κανείς νομίζω δεν μπορεί να ψέξει τη δημαρ για ασυνέπεια . Αναγνωρίζεις άλλωστε κι εσύ , παρατηρώ , την "ευθύνη" της δημαρ ως "προαναγγελθείσα".

Νόστιμο το κείμενο , και με βρίσκουν εν πολλοίς σύμφωνο οι παρατηρήσεις σου για τη δημαρ, παρ'ότι φυσικά δεν συμμερίζομαι τον ειρωνικό/επιθετικό τόνο. Λογικό , αφού αυτό που εν πολλοίς καταλογίζεις στη δημαρ ( ότι δεν είναι συριζα ) προσωπικά της το πιστώνω.

 
At 6/21/2012 09:50:00 μ.μ., Blogger Кроткая said...

Αντιγράφω από εδώ (http://www.techiechan.com/?p=1729) γτ βρίσκω το ευφυολόγημα του Τέκη πολύ to the point:

"Η δημαρ ΠΦΚ θα ήθελε πολύ να ζει στη γερμανία ή τη γαλλία, να πίνει τα κρασάκια της και να καπνίζει τα πούρα της συζητώντας για τον πολιτισμό και τα δικαιώματα των γυναικών στη νότια αλγερία."

όμως, Ολντ, για να έιμαστε ειλικρινείς και να αποδίδουμε τα του καίσαρος τω καίσαρι, το ευρώ και η ευρώπη δεν είναι φετίχ αποκλειστικό της "Αριστεράς της ευθύνης και του χαβιαριού" που λεν κι οι Γάλλοι (gauche caviar): είναι και κάποιων άλλων, κάποιων από αυτούς που -το παίζω 1 προς 1000)- πιθανότητα ψήφισες (και ψήφισα :( ).

 
At 6/21/2012 10:21:00 μ.μ., Blogger Die Groot Krokodil said...

Συγγνώμη αλλα ο Συνασπισμός επί Κωνσταντόπουλου αυτό το κόμμα που περιγράφεις σε αυτό το ποστ δεν ήταν;

Απλά τότε δεν είχε ζόρια.

Θέλω να πω πως εχετε λυσσάξει όσοι ψηφήσατε ΣΥΡΙΖΑ με τον Κουβέλη ενώ είναι φανερό ότι όσοι τον ψήφισαν (η πλειοψηφία πάντα εννοώ) δεν είχε αυταπάτες. Τον ψήφισε για να μπει στην κυβερνηση, σε κάθε κυβέρνηση είτε ως αριστερη είτε ως υπεύθυνη τσόντα.Επί ένα μήνα ελεγε πως δε θα αφήσει τη χωρα ακυβερνητη.

Δεν διαφωνώ με την ουσια του ποστ , απλα εχω δει πολλά παρόμοια από χτες και έχουν αρχισει να μου σπάνε τα νευρα. Όπως είχες πει και συ σε προηγουμενο ποστ που έλεγες να μην βριζουν την ΔΗΜΑΡ ως πουλημένη οταν ελεγε για οικουμενικές, αλλα επειδή είναι ένα αλλο κόμμα με άλλες απόψεις.

ΥΓ τυπου αυριανής- Νομιζω οτι αν γινει γκαλοπ με το ποιοι ψηφοφόροι ποιου κόμματος έχουν επηρεαστεί λιγότερο οικονομικά από την τελευταία διετία ,οι της Δημάρ θα ήταν στην πρώτη θέση. Πάνω από νεοδημοκράτες, πάνω ακόμα και από αυτούς που απέμειναν στο ΠΑΣΟΚ

 
At 6/22/2012 01:30:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Kροτ, μπορεί να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει κανείς με την κεντρική πολιτική θέση του ΣΥΡΙΖΑ βάσει της οποίας τάχθηκε υπέρ του ευρώ ανεπιφύλακτα και κατηγορηματικά, αλλά όχι, σε φετίχ του δε νομίζω ότι αναδείχθηκε. Φετίχ είναι να λες πως πρέπει «πάση θυσία» να διασφαλιστεί η παραμονή στην ευρωζώνη, να λες πως δεν θα κάνεις το παραμικρό που θα θέσει σε κίνδυνο την παραμονή, να επικαλείσαι το ευρώ κάθε δεύτερη φράση ως ιερό σου λάβαρο. Ίσως είναι λεπτή η διαφορά, πάντως στα μάτια μου είναι σαφής.

 
At 6/22/2012 01:37:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Die Groot Krokodil, δεν είμαι σίγουρος για αυτό που λες για τον ΣΥΝ επί Κωνσταντόπουλου, αλλά και δίκιο να έχεις δεν βλέπω τι σημασία έχει.
Στο ότι όσοι ψήφισαν Κουβέλη δεν είχαν αυταπάτες, θα συμφωνήσω.
Εκείνο που είχα πει στο ποστ που αναφέρεσαι είναι πως η ΔΗΜΑΡ είχε ενοχοποιηθεί προκαταβολικά και εν τέλει άδικα, πως είχε ενοχοποιηθεί πριν διαπράξει την πράξη για την οποία την κατηγορούσαν.
Αναγνωρίζω πως δεν συνεργάστηκε τότε, πως είχε πει τότε «ναι» (έστω και ανώδυνο και άνευ πρακτικού αντικτύπου) στον ΣΥΡΙΖΑ όταν αυτός πήρε τη διερευνητική εντολή, αναγνωρίζω πως έτσι τελικά έδωσε την ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ να διεκδικήσει τη νίκη και την εξουσία στις επόμενες εκλογές.
Ωστόσο εκ των υστέρων και εκ του αποτελέσματος ίσως είχαν δίκιο από τον ΣΥΡΙΖΑ που την ενοχοποιούσαν και ίσως ήμουν υπερβολικά καλόπιστος εγώ που έλεγα πως πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη.

 
At 6/22/2012 02:10:00 π.μ., Blogger Кроткая said...

Ολντ, δεν συνηθίζω τις δευτερολογίες, ειδικά εδώ, αλλά ειλικρινά εξαρτάται για ποια τάση και συνιστώσα μιλάμε. Άλλο ο Λαφαζάνης, αλλο ο Δραγασάκης.

Κι αν επιμένω, ειναι αφενός που με πονάει, κι αφετέρου που θεωρώ επιτακτικό πλέον να αποκτήσει ο σύριζα σαφή και ενιαία άποψη, κι αυτό όχι μόνο για το ευρώ.

 
At 6/22/2012 02:25:00 π.μ., Anonymous kostas.nik said...

old, πολύ ωραίο το πόστ, και γούσταρα που το διάβασα μιας και τελευταία τα χώνω και εγώ στον Κουβέλη, αλλά
1)Πρέπει να του αναγνωριστεί του Φώτη πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑς ασχολιόταν ακόμα με τα κινήματα, η δική του αριστερά έλεγε "μας ενδιαφέρει το περιεχόμενο της διακυβέρνησης" και κέρδιζε εκλογικά από αυτό, ζήλεψε και ο ΣΥΡΙΖΑς και το είπε και αυτός κάποια στιγμή "δε θα επιστρέψουμε την διερευνητική εντολή" και τότε τα αλλαλάζοντα αλτέρνατιβ μετακομμουνιστικά τυπάκια τον αγκάλιασαν και τον έκαναν κυβερνητική δύναμη.
2)Όσο και αν δε βολεύει τη λογική του "προαναγγελθέντος" η αριστερά της ευθύνης δεν ψήφισε το μνημόνιο 2, το μεσοπρόθεσμο και το PSI, ούτε το νόμο της Διαμαντοπούλου, ενώ θα μπορούσε να προτάξει το "ευθύνης"¨από το "αριστερά" και να ικανοποιήσει το αίσθημα της 40άρας από το Κολωνάκι που ήταν στα νιάτα της στο Ρήγα και τώρα θέλει να συνεχίσει να πίνει καλό γαλλικό κρασί που λέει και ο τέκι.
Τούτων λεχθέντων, και γνωρίζοντας πως το παρεάκι που απαρτίζει τη ΔΗΜΑΡ (εκτός από την ανανεωτική πτέρυγα) είναι τα ρετάλια του εκσυγχρονιστάν και μερικοί εντελώς χωμένοι στο σύστημα διανοητές και καλλιτέχνες (όχι δηλαδή ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν είναι) ο Φώτης αξίζει κράξιμο και πάλι κράξιμο όχι επειδή δεν είναι αριστερός (μακριά από μένα το αριστερόμετρο) αλλά επειδή όπως αποδεικνύει και το βιντεάκι (http://www.youtube.com/watch?v=U5RshnhNqcE) με τη συνέπεια δε τα πάει καθόλου καλά. 'Εχει και ένα καλό αυτή η ιστορία, ότι -κατά πως φαίνεται- τα λίγα μεν εξαιρετικά δε στελέχη που έχει αυτό το κόμμα θα βρουν το λόγο να αποδεσμευτούν και να ενταχθούν στο κόμμα/εγχείρημα που θα διαδεχτεί τον ΣΥΡΙΖΑς.

 
At 6/22/2012 02:46:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Kροτ, δε διαφωνώ, από την άλλη ξέρεις κι εσύ πως οι σαφέστατες και μπετόν αρμέ ενιαίες θέσεις σε ένα κόμμα που πάει να μετατραπεί -ή μάλλον μετατράπηκε ήδη- σε βασικό διεκδικητή της εξουσίας, μάλλον θα τείνουν πάντα προς το λιγότερο ριζοσπαστικό και προς το περισσότερο καθησυχαστικό.

 
At 6/22/2012 02:50:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Κosta Nik, έχουμε και λέμε:
1) Δεν διαφωνώ.
2) Ψιλοδιαφωνώ. Απ' όσα αναφέρεις μόνο το νόμο Διαμαντοπούλου θα μπορούσε να ψηφίσει. Για τα υπόλοιπα θα ήταν απλά ηλίθιοι αν τα ψήφιζαν.
Τέλος, δεν ξέρω σε ποιά στελέχη αναφέρεσαι, αλλά μακάρι. Εγώ ας πούμε είχα ακούσει σε μια εκπομπή πριν τις πρώτες εκλογές τον Κωστή Παπαϊωάννου και μου είχε κάνει εξαιρετικά καλή εντύπωση.

 
At 6/22/2012 06:46:00 π.μ., Blogger Prokopis Doukas said...

"Το ευρώ είναι φετίχ, η Ευρώπη είναι φετίχ, η ευθύνη είναι φετίχ, οι καλοί τρόποι είναι φετίχ, η συνεννόηση είναι φετίχ, οι συγκλίσεις είναι φετίχ."

Ναι, είναι, γιατί είναι προϋποθέσεις για τον αυτονόητο και βαθύτερο ανθρωπισμό που πρέπει να εκφράζει (πάνω από όλα) η αριστερά. Προφανώς - και απορώ που μπορει κάποιος να σαρκάζει με αυτά, αγαπητέ old... :-)

 
At 6/22/2012 12:02:00 μ.μ., Blogger karagiozaki said...

Συμφωνώ με krot πως πρέπει να υπάρχει σαφής τοποθέτηση και πολιτική πρόταση για όλα τα "φλέγοντα" θέματα. Έχω μιλήσει με ανθρώπους που έλεγαν ότι δεν ψήφισαν Συριζα ακριβώς γι'αυτό το λόγο.

Όσο για τη ΔΗΜΑΡ η αίσθησή μου είναι ότι θα απορροφηθεί από το "νεο" ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου. (όπως κι'αν αποφασίσουν να το ονομάσουν)

"καλύτερα με κοιλαρά παρά με γάτο" Που το θυμήθηκες αυτό????
εντάξει, παρά τα όσα συμβαίνουν, φαίνεται πως έχεις τρελά κέφια. ;)

 
At 6/22/2012 02:32:00 μ.μ., Blogger J95 said...

"όμως, Ολντ, για να έιμαστε ειλικρινείς και να αποδίδουμε τα του καίσαρος τω καίσαρι, το ευρώ και η ευρώπη δεν είναι φετίχ αποκλειστικό της "Αριστεράς της ευθύνης και του χαβιαριού" που λεν κι οι Γάλλοι (gauche caviar): είναι και κάποιων άλλων, κάποιων από αυτούς που -το παίζω 1 προς 1000)- πιθανότητα ψήφισες (και ψήφισα :( )"

να σας πώ κάτι, όταν κάποια που μένει Βρυξέλλες χωρίς να χρειαστεί πράσινη κάρτα μιλάει για "φετίχ του ευρώ" καταντάει εντελώς γελοίο. Φετίχ είναι κάτι που σε καβλώνει με συμβολικό τρόπο, όχι κάτι που επιδρά ουσιαστικότατα στη ζωή σου (namely ποστάρεις από Βρυξέλλες αντί να πλένεις τζάμια σε κανα φανάρι)

 
At 6/22/2012 02:53:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ο Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι όταν λέει επαναδιαπραγμάτευση εννοεί μόνο όσον αφορά το ευρωομόλογο και ότι προτεραιότητά του είναι η τήρηση των δεσμεύσεων. Τα είπε χτες στην Paris Match.
http://www.parismatch.com/Actu-Match/Monde/Actu/Grece.-L-homme-de-la-derniere-chance-Antonis-Samaras-405137/
Ο Κουβέλης ξέρει γαλλικά άραγε;

 
At 6/22/2012 06:24:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Προκόπη, η διαφορά ανάμεσα στο είμαι υπέρ του ευρώ, της Ευρώπης, της συννενόησης, των καλών τρόπων, της ευθύνης, των συγκλίσεων κλπ και στο ότι όλα αυτά τα έχω ως φετίχ είναι μεγάλη όμως.
Γιατί τότε οι συγκλίσεις και η συννενόηση μετατρέπονται από γενικότερη πολιτική θεώρηση για τον τρόπο που πρέπει να ασκείται η πολιτική σε αυτοσκοπό, γιατί τότε η ευθύνη δεν αντιδιαστέλλεται από την ανευθυνότητα αλλά μετατρέπεται σε βαθιά υπαρξιακή ανάγκη να «αποδείξεις» ότι είσαι εδώ, είσαι διαθέσιμος, είσαι εύκαιρος, είσαι έτοιμος να συμπράξεις, με τη σύμπραξη να καθίσταται τόσο φετίχ, ώστε εκ του αποτελέσματος -και ίσως και μη συνειδητά- το ακριβές περιεχόμενο της σύμπραξης και η ταυτότητα εκείνων με τους οποίους συμπράττεις να καθίσταται δευτερεύουσας σημασίας.
Όσο για το ευρώ προσωπικά διαφωνώ παντελώς ότι πρέπει να είναι φετίχ, ενώ για την Ευρώπη είναι αυτό που λέω στο ποστ: σύμφωνοι, εννοείται, ναι στην Ευρώπη, μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εκεί ανήκουμε, εκεί πρέπει να είμαστε. Αλλά όταν αυτό απεξαρτάται «εντελώς» από το περιεχόμενο που έχει η Ευρώπη και η Ε.Ε., όταν το θέμα τίθεται με όρους μεταφυσικούς και εξωπολιτικούς, τότε το αποτέλεσμα είναι πως όποια πολιτική κι αν σου επιβάλλει η Ε.Ε. εσύ τελικά την αποδέχεσαι επειδή κρίνεις ότι υπάρχει ένα ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ μεγαλύτερο διακύβευμα: η παραμονή σε αυτήν ανεξαρτήτως των όρων που σου θέτουν.

Σε προηγούμενο ποστ -μετά τις προηγούμενες εκλογές- είχα υπερασπιστεί τη ΔΗΜΑΡ από τις επιθέσεις που δεχόταν, ακριβώς γιατί είχε δείξει πως αντιστέκεται σε αυτήν την άνευ όρων σύμπραξη. Τώρα όμως συμμετέχει σε μια κυβέρνηση χωρίς καθόλου να με έχει πείσει ότι συμμετέχει επειδή κατάφερε και πέρασε αν όχι όλους τους σημαντικότερους πάντως προγραμματικούς όρους που έθετε.

 
At 6/22/2012 06:26:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

J95, το ΄χες παραχέσει στα σχόλια για τον Χριστούλα, το παραχέζεις και τώρα.

 
At 6/22/2012 08:32:00 μ.μ., Blogger AGKALIAMETONHLIO said...

Δεν ξεχνάω ότι ο Φώτης Κουβέλης ζήτησε το χειμώνα να καταργηθεί το χαράτσι του φόρου για την πρώτη κατοικία μεγέθους εώς 70 μ2. Τι θα κάνει τώρα;
Τα ξέχασε?

 
At 6/23/2012 12:50:00 π.μ., Blogger Кроткая said...

j95, όχι ότι με ενδιαφέρει να ανοίξω διάλογο μαζί σου, αλλά μας έχεις συνηθίσει σε πολιτικά σχόλια, οπότε εκπλήσσομαι που καταδέχεσαι να ξεκατινιαστείς.

Εκτός από επιχειρήματα επί προσωπικού, θες μήπως να αντιπαρατεθείς και πολιτικά;

Δεν αντιλαμβάνομαι με ποια λογική τα δυο πιθανά options είναι:
α. μένεις στις Βρυξέλλες χωρίς πράσινη κάρτα
β. πλένεις τζάμια σε φανάρι.

Άλλες ενδιάμεσες καταστάσεις δεν διαθέτει η παλέτα σου;

Κατά τα άλλα, υπάρχει και κόσμος που οραματίζεται μια ελεύθερη Ευρώπη των λαών όπου ελεύθεροι άνθρωποι ευημερούν και ζουν καλά. Εσύ και οι όμοιοι σου αρκείστε στην Ευρώπη των τραπεζών, της ελεύθερης διακίνησης κεφαλαίων και των αριθμών σε εξελόφυλλά. Εμένα αυτό μου πέφτει λίγο και ομολογώ πως σας λυπάμαι.

 
At 6/23/2012 06:07:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ο Νονός ποιος είναι;

 
At 6/24/2012 12:01:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Kανείς. Ο συνειρμός ήταν για τη σκηνή που κόβουν την τούρτα και δίνουν ένα κομμάτι στον καθένα (και μαζί ένα κομμάτι εξουσίας).

 
At 6/24/2012 02:02:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Α δηλαδή όταν ένας έστω μη αληθινός αριστερός έχει το σκεπτικό "και αν πάει το πετρέλαιο σε υπερδιπλάσια τιμή συμπαρασύρει τα πάντα συμπεριλαμβανομένων φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού" τότε αυτός έχει υπερβατικό μεταφυσικό υπαρξιακό φετιχ;

Μάλιστα τι να σχολιάσω πέραν ότι μαζί με το η "Ελλάδα χαστούκισε την Κανέλλη" θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα για το Αυθαίρετο ΣυριζαιοΧρυσαυγίτικο Συμπέρασμα του μήνα.

Νομίζω μάλιστα ο διαγωνισμός πρέπει να θεσμοθετηθεί κατ' αρχήν με ένα λιγότερο προβοκατόρικο τίτλο, όπως Μορφώματα του Αντιμνημονιακού Λόγου: Μηνιαία Ανασκόπηση, η καλύτερα Χρυσοί Γάμοι του Καραγκιόζη, γιατί μόνο εκεί ευστοχούν αυτά τα συμπεράσματα. Θα δίδονται κάθε μήνα το βραβείο θα είναι χρυσό τοτέμ με τα κεφάλια ηγετών του αγώνα όπως Μιχαλολιάκος Τσίπρας Καμμένος Κασιδιάρης Θεοδωράκης Πάντζας Κότσιρας Αλκίνοος κ. Μαριάννα Ντουβλή.

Τέλος όταν κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ της πλέον μιας μόνο συνιστώσας, των κρατικοδίαιτων πασόκων που θέλουν να πάρουν τα ευρωπαικά δάνεια βουλιάζοντας τις τράπεζες, και αναγκαστικά κάνει στο τέλος τα ίδια ακριβώς με ΓΑΠ αλλά με το πρόσχημα πως αναχαιτίζει τα σχέδια τους για την κατοχική δραχμή της εξαθλίωσης, τότε δεν θα είναι φετιχ, θα είναι αγνή πράξη αντιστασιακής ανταρσίας.

 
At 6/24/2012 02:33:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Το μόνο πολιτικό σχόλιο που μπορώ να κάνω για το «ΣυριζαιοΧρυσαυγίτικο», είναι άντε και γαμήσου μαλάκα. Ή συγκλονιστικά ηλίθιος είσαι ή προβοκάτορας.

 
At 6/24/2012 04:41:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ω πως με προσέβαλες. Είναι θετικό το ότι σε εξόργισε το σίχαμα η Χρυσή Αυγή και όχι οι άλλες μπούρδες. Παρόλα αυτά μάλλον τα πήρες που παρά το άρθρο για τα φετίχ της ευθύνης, πήρα πίσω τα σκήπτρα της αυθαιρεσίας σε λίγες παραγράφους

 
At 6/24/2012 07:14:00 μ.μ., Anonymous Γιώργος Κρότος said...

Αριστερά περιορισμένης ευθύνης...
Ο πολιτικός αρριβισμός σε όλο του το μεγαλείο.
Ο προεδρός της δεν δίστασε να πετάξει το στίγμα των απολογητών της βίας στους πρώην συντρόφους του και στο κόμμα στο οποίο ο ίδιος ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.

Για να καταλαβεί κανείς τους τακτικισμούς του κ. Κουνέλη, τον παραπέμπω να διαβάσεις τις επιστολές παραίτησεις των Αθανασίου, Νιώτη και άλλων από το κόμμα.

Τώρα το όραμα του κ. Κουνέλη είναι να γίνει ο ίδιος πρόεδρος της δημοκρατίας, η δημαρ να καταλάβει το χώρο του πασοκ. Ετοιμαστείτε και για εντυπωσιακή έξοδο διαμαρτυρίας από την συγκυβέρνηση όταν θα αγριέψουν τα μέτρα.
Ο ανθρώπακος είναι γελοίος αλλά και συνάμα επικίνδυνος κωλοτούμπας!!!!

 
At 6/24/2012 07:38:00 μ.μ., Anonymous ChrisMrSly said...

Στάκα ρε μάγκα ανώνυμε, μας είδες καλά; Όλοι βγήκανε πασόκοι τώρα, τι έγινε; Όσοι πασόκοι δε μας γουστάρουν να πα να γαμηθούν γιατί είναι πασόκοι, κι όσοι δε μας γουστάρουν γενικότερα το ίδιο γιατί είναι πασόκοι με παραλλαγή; Κανένας που να μην ήταν πασόκος παίζει;

Και στο κάτω-κάτω είσαι μαλάκας. 40 χρόνια εξουσία ήταν το ΠΑΣΟΚ, τώρα που έχασε 3 στους 4 ψηφοφόρους τι νομίζεις έγιναν αυτοί, αυτοκτόνησαν; Μερικοί αναγκαστικά πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ. Οι περισσότεροι δεν πήγαν να ψηφίσουν και άλλοι ψήφισαν ΝΔ. Άλλοι δεν είχαν ευνοηθεί καν από το ΠΑΣΟΚ παρότι ψήφιζαν τόσα χρόνια, οι γνωστοί ως μαλάκες ίσως αλλά υπάρχουν. Το να λες πως το ΣΥΡΙΖΑ του 27% (σήμερα) είναι ίδιο με το ΠΑΣΟΚ του 50% (σταθερό επί 30 χρόνια) είναι μαλακία μέγιστης στάθμης. Θα γίνω πολύ χυδαίος για να με καταλάβεις: μόνο ο Πορτοσάλτε τα λέει αυτά.

 
At 6/25/2012 01:38:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Γνωρίζοντας εκ προοιμίου ότι το παρόν σχόλιο δεν θα αλλάξει απολύτως τίποτα, θα θέσω το παρακάτων κουίζ και όσοι θέλουν ας απαντήσουν. Μια χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα τεράστιο χρέος. Ένα χρέος που καθημερινά γιγαντώνεται χάρη στα ευρωπαϊκού τύπου πανωτόκια. Η κυβέρνηση αυτής της μπανανίας αρνείται πεισματικά να κάνει λογιστικό έλεγχο του χρέους. Γιατί;
α)γιατί το χρέος είναι σε μεγάλο μέρος του πλασματικό;
β)γιατί θα προκύψουν σαφείς ευθύνες για κάποιους;
γ)γιατί βολεύει να είμαστε χρεωμένοι ώστε να ξεπουληθούν σε τιμή ευκαιρίας τα πάντα;
δ)γιατί έτσι μπορεί να αποδειχθεί ειδεχθές και δύνται να ζητηθεί-ΦΤΟΥ ΜΑΚΡΙΑ-η διαγραφή του;
ε)όλα τα παραπάνω και άλλα τόσα;

για το γνήσιο της υπογραφής
ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ

 
At 6/25/2012 09:05:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Για την ...ελλάδα (?)

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home