Κυριακή, Νοεμβρίου 02, 2008

Το ποστ του Μητσάρα

Μεγάλη φωτογραφία, μεγάλο χαρτόνι, μεγάλο κοκτέιλ συνθημάτων, μεγάλη ευφορία.
Το μέσο, το μήνυμα κι ο αποδομιστής Μητσάρας.
Ο Μητσάρας δεν τρολάρει,
ο Μητσάρας ποστάρει,
ο Μητσάρας φτάνει με την αυθεντικότητα της λόξας του
εκεί που κανένα τρολ δεν μπορεί,
γιατί λόξα και επιτήδευση είναι ντεμέκ συνδυασμός,
ενώ το να ωρύεσαι προ εικοσαετίας στο Ελ Πάσο
«Ποιός σκότωσε τη Τζένη Γκάλη;»
είναι τρέλα πεντακάθαρη,
τρέλα που δεν έχει ανάγκη καμία μα καμία κάμερα,
την ώρα που το τρολ ζει και αναπνέει για να το διαβάσουν
στα μπλογκ που προσπαθεί να ματαιώσει,
και είναι ακριβώς αυτή η αδιαφορία για τις κάμερες
που νομιμοποίησε τον Μητσάρα
να κολλάει τις τελευταίες δεκαετίες πίσω από συνεντευξιαζόμενους
σαν σαλός προφήτης,
αποκαλύπτοντάς μας έργω τι σημαίνει
φακός, τηλεόραση και ψώνισμα.
Κόκκινη κάρτα στους τραπεζικούς και στις εξαρτήσεις.

37 Comments:

At 11/02/2008 01:58:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Tη φωτογραφία τη βρήκα στο http://www.contra.gr

 
At 11/02/2008 02:51:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Να υπογραμμίσω επίσης ότι εγώ έχω ένα σοβαρό πρόβλημα να λύσω: την αδιαφορία. Το έχω το πρόβλημα για να το λύσω, και όχι για να το μεταχειριστώ σαν σύστημα να 'ναι, ώστε να κάνω εκτός κ' εντός μου την καριέρα: αν έδειχνε η ΝΕΤ τη συνεδρίαση για το Τζο τον υδραυλικό και υιό του ταχυδρόμου... Πράγματα βαρετά. Είμαι υπέρ της αταξικής κοινωνίας που γίνεται με επανάσταση. Το να μελετάς τα ΜΜΕ δεν σημαίνει τίποτα της επαναστάσεως, oldboy μου. Να ανέλθεις στο επίπεδο του ιγιούς ανθρώπου, σε παρακαλώ! Για παράδειγμα: με τη "λόξα" και την "επιτήδευση" εγώ δεν θα συγκριθώ, αφού δεν υπάρχει εκεί τίποτα. Είναι μόνο προτροπή για μία αυτοκριτική κατάκριση, που θα ήθελες πολύ να κάνεις πάνω μου, μα δεν μπορείς, εφημεριδένιε και κακοφορμισμένε μου προβοκατορούλη, εσύ ω εσύ, ανίκανος να μιλήσεις στην καρδούλα και στο μυαλό μου, ικανούλης αποκλειστικώς στις κατηγόριες, πορνοφαραώνικος αρνητής της ανθρωπιάς και παρακαλετός να κάνω σε μένα όσα ζητάς, ώστε να με προσεγγίσεις και να με ταξινομήσεις φασιστικότατα. Α! υπέρ της διαδηλώσεως δεν είμαι στην περίσταση που δεν εξηγεί κάτι πραγματικό. Για να γίνει η μαζική ανυπακοή, προϋπόθεση η καθαρή λογική. Αυτό το πράγμα έχει ως εξής: πρέπει να επιβιώσουμε, άρα ό,τι φέρνει ψυχολογικό θάνατο εμείς πρέπει να μην το κάνουμε. Εσύ τέτοιος ψόφος φανερώνεσαι, άρα κάτι οδεύει στα γύφτικα με 5,043 m/s ακριβώς. Πού είναι γραμμένο, κλπ, όταν σε είδα είχα κάπου χαθεί...

 
At 11/02/2008 10:10:00 π.μ., Blogger gerasimos said...

Ο Μητσάρας μπορεί κάπου να άκουσε ότι δικαιούται δεκαπέντε λεπτά δημοσιότητας αλλά νομίζε τη μέρα. :-P

 
At 11/02/2008 10:43:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

OldBoy, για χάρη και μόνο της ελληνικής γλώσσας κάνε ένα ψυχικό. Σβήνε οποιοδήποτε σχόλιο του τρολ. Αδυνατώ να πιστέψω ότι κάθεται άνθρωπος να συντάξει αυτό το πράμα, πολλές φορές έχω την εντύπωση ότι ποστάρεται από μόνο του το σχόλιο, με λέξεις σε τυχαία σειρά.

Άσε που αυτός και κάτι άλλοι έχουν καταφέρει να αποδιοργανώσουν το χώρο των comments και να μην καταλαβαίνεις πλέον σε ποιο post έχεις κάνεις σχόλιο -πόσο μάλλον για εκείνον που προσπαθεί να διαβάσει τα comments και να βγάλει άκρη. Και απ'ό,τι φαίνεται έχουν καταφέρει να μπουν και μέσα στα post σου, αφού έχεις αρχίσει και τσιμπάς και προσπαθείς να τους αποδείξεις κάτι και να τους τη βγεις. Υποθέτω -από μόνος μου αυθαίρετα- ότι δεν είναι αυτές ακριβώς οι προθέσεις σου, οπότε κάνε ό,τι μπορείς και σώσε μας από τη ΜΑΛΑΚΙΑ.

Ο Κοστίνιος.

 
At 11/02/2008 02:23:00 μ.μ., Blogger Rodia said...

Μια φορά, μια και τελευταία, διατυπώνω την απορία: Γιατί δεν ανοίγει ο "κραυγή, κλπ" ένα μπλογκ να ανεβάζει ό,τι θέλει και να το απολαμβάνουν εκεί οι αναγνώστες του; Βεβαιώνω ότι θα του κάνω και διαφήμιση! (Μόλις ενημερώσει για τη διεύθυνσή του, εννοείται). Δεν φαντάζομαι πως έχει δυσκολία να βρει ένα σούπερ τίτλο...

..για το Μητσάρα, δεν ξέρω τπτ.. πού βρίσκεται; πού τον πετυχαίνουμε δλδ..

 
At 11/02/2008 02:47:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Κάτι ερωτήσεις που κάνεις και συ βρε Ροδιά! Γιατί να έχεις την έγνοια του δικού σου σπιτιού, όταν κάλλιστα μπορείς, στις δύο τη νύχτα ή στις δύο το μεσημέρι, να κραυγάζεις, να κρώζεις, να γαβγίζεις, να νιαουρίζεις, να ξερνάς ή να μαλακίζεσαι στο ξένο σπίτι; Μην ακούω σαχλαμάρες, Καλά ξηγιέται η "κραυγή", κι όσο δεν έχει τίποτα καλύτερο να κάνει, ας αναζητά ό,τι αναζητά στον ξένο αχυρώνα. Ο πρώτος (απελπισμένος μουρλοκακομοίρης) θα είναι ή ο τελευταίος;

 
At 11/02/2008 04:13:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Κοστίνιο, όπως έχω ξαναγράψει οι ιδέες που είχα για απόλυτη ελευθερία στα σχόλια έχουν ηττηθεί πανηγυρικά.
Έχω κάνει ήδη την πρώτη έκπτωση σβήνοντας σχόλια και πολύ πολύ σύντομα θα βάλω μοντερέισον ή θα τα κλείσω εντελώς.
Με άλλα λόγια σκατά.

 
At 11/02/2008 05:16:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Άσε τον artois, την κσμ, τον κραυγή και τον jago να ιδεολογούν (και να τρολαρουν, με τις δεκάδες περσόνες τους) ασυστόλως και μόνταρε. Εν μέσω κρίσης θα ψωνίσουμε και από τις εκπτώσεις, τι να κάνουμε;-)

 
At 11/02/2008 05:18:00 μ.μ., Blogger holidays in the sun said...

με ριγη συγκινησης,ενω φιλησυχα περιμενα το λεωφορειο σε σταση σε κεντρικοτατο δρομο του πειραια την περασμενη τεταρτη βλεπω να καθεται διπλα μου ποιος????
ναι,ναι..ο μητσαρας!!πρεπει να φαινομουνα κι εγω σαν ηλιθια χαμογελωντας διπλα του....

 
At 11/02/2008 05:24:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Old boy, σε διαβάζω το τελευταίο 9μηνο πάνω κάτω, ίσως λίγο παραπάνω. Άλλα κείμενα μου αρέσουν περισσότερο, άλλα λιγότερο. Όπως και να'χει, μ'αρέσει το βλογ σου. Έχω δει την εξέλιξη όλου του ζητήματος με τα σχόλια και ειλικρινά δεν μπορώ να σε καταλάβω. Πώς μπερδεύεις την ελευθερία του λόγου, και τα συνδεόμενα με αυτήν ζητήματα, με το δικαίωμα να κάνεις αυτό που θέλεις στο σπίτι σου; Αν δηλαδή μπει ένας φιλοξενούμενος και αρχίζει να με βρίζει και να κάνει γενικά ό,τι του κατέβει θα πρέπει να ανεχτώ τα πάντα γιατί είμαι οικοδεσπότης και δε νοείται να περιορίσω την ελευθερία του; Η δική μου ελευθερία δε λογίζεται ως σημαντική; Η ελευθερία των υπόλοιπων φιλοξενούμενων/φίλων; Κι αν τον πετάξω έξω με τις κλωτσιές πρέπει να αισθάνομαι άσχημα γιατί και καλά αποδεικνύω ότι δεν μπορώ να ανεχτώ την κριτική του; Τον τρόπο δεν μπορώ, και ούτε θέλω, να ανεχτώ και το γεγονός ότι προσβάλλει χωρίς να προσφέρει απολύτως τίποτα στην κουβέντα, όχι το ότι διαφωνεί. Είναι τόσο προφανές που, ξαναλέω, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ακόμα σε στεναχωρεί το ότι πρέπει να τροποποιήσεις τις αρχικές σου ιδέες για τη γραφή στο ίντερνετ. Γιατί πρέπει εσύ να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας κι ο άλλος τη βγάζει λάδι πατώντας πάνω τις δικές σου πεποιθήσεις;
Το μοντερέισον δεν είναι "με άλλα λόγια σκατά". Είναι ότι μαθαίνεις να ελίσσεσαι ανάλογα με αυτό που πρέπει να αντιμετωπίσεις. Εν πάσει περιπτώσει, κλείνω εδώ (σε πρώτη φάση) γιατί δε θέλω να σε κουράσω περισσότερο. Να 'σαι καλά. Κι αν σε ήξερα προσωπικά θα σου 'λεγα "ξεκόλλα"! :)))

Μαρία

 
At 11/02/2008 09:12:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Aλήθεια να' ναι, άραγε ότι, αλήθεια μόνο από ...παιδί ή από ...τρελό μαθαίνεις?

 
At 11/02/2008 09:30:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ανώνυμε των 09:12 μμ,
την αλήθεια τη μαθαίνεις επίσης και από ενήλικες και από αυτούς που χαρακτηρίζονται κατά την ΚΟΙΝΗ γνώμη ως "έχοντες σώας τας φρένας".
Αρκεί μόνο να έχεις τη ΔΥΜΑΜΗ να την ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙΣ, πολύ δε περισσότερο, και να την ΠΑΡΑΔΕΧΘΕΙΣ εν τέλει. Το τελευταίο αποτελεί ίσως το σπουδαιότερο από αυτά που φαίνονται να χαρακτηρίζουν κάποιον για ΜΗ ΕΓΩΠΑΘΕΙΑ ή τέλος πάντων για Σεμνότητα και Ταπεινότητα. Και έτσι, ίσως, φτάνει κανείς στην ΑΛΗΘΕΙΑ!
εφραιμ

 
At 11/02/2008 09:59:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Τι δουλειά έχουν πριν οι λοιποί, φιλομόφυλοι, μωρά, μητσάρας & εσαεί "κήνσορες και θεράποντες"?
Διαχρονικά, όσο και να προσπαθεί κανείς, το ίδιο σκορ παραμένει:
Τεν κάτε < Μπάγεβιτς

 
At 11/02/2008 10:36:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

..στην υγεία μας ρε γαμώτο....

 
At 11/03/2008 12:21:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Mαρία, πιθανότατα θα ξεκολλήσω στην πράξη, στο μυαλό μου όμως θα είναι μια ακόμη ήττα, θα σημαίνει ότι ένας εμμονικός άνθρωπος κατάφερε να αλλάξει τον τρόπο που λειτουργούσε εδώ και χρόνια το μπλογκ.
Όπως και να ΄χει, ευχαριστώ για το σχόλιο.

 
At 11/03/2008 11:16:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ΕΓΡΑΨΕ ο Μητσαρας!
Σε πεντε αραδες τα πε ολα!
Λοξος?
Σαλός?

Μπά....

Α.Γ.

 
At 11/03/2008 12:58:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ποιός είναι ο Μητσάρας;
ποιά είναι η Τζένη Γκάλη;

placebo

 
At 11/03/2008 01:12:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

APOLYTOS SYMFONO ME MARIA.OYDEMIA HTTA KAI DIEROTOMAI GIATI TO VLEPIS ETSI. HTTA THA..HTAN NA SOY KANOYN TO BLOG SKATA

 
At 11/03/2008 03:18:00 μ.μ., Blogger JustAnotherGoneOff said...

Πάλι τα ίδια; Βρήκατε αφορμή ξανά για να σταυρώνετε αυτούς που δεν γουστάρετε;

Γι αυτό έχει απόλυτο δίκιο ο Κραυγή που σας αποκαλεί φασίστες.

Άιντε.

 
At 11/03/2008 04:40:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Placebo, o Mητσάρας είναι ο εικονιζόμενος, ο οποίος πάει και κολλάει στις συνεντεύξεις των ποδοσφαιριστών -και όχι μόνο- για να φανεί στην κάμερα.
Η Τζένη Γκάλη ήταν η γυναίκα του Νίκου Γκάλη.

 
At 11/03/2008 07:43:00 μ.μ., Blogger Nomad said...

Δεν καταλαβαίνω ρε ολντ μποι γιατί νοιώθεις να ηττηθηκε η αποψη για τα ελευθερα σχόλια;
Σε τι σε χαλαει αν ο οποιοσδήποτε πει ό,τι θελει, οσο δεν προχωρά σε αποκαλυψη προσωπικών δεδομένων; Αν το κανει, σβήσε. αν δεν, αστον να σε λέει μαλακα, ομοτέτοιο, ρολκάτι, και κιτρινο με μπλε πουα. ΅

Ειλικρινά με συγχίζεις. Τελος παντων, ισως να μην ξερω πραγματα που αν ηξερα θα εσκαγα. Απο μενα στο ξαναλεω, με χαρα να σε διαβάζω αλλα οσο επιτρεπεις μοντερεισον στα σχολια, είμαι εκτός.

θελω τον καθε μαλακα ΕΛΕΥΘΕΡΟ να είναι μαλακας.

Με εκτίμηση.

 
At 11/03/2008 08:11:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Ρε συ Nomad, την παλεύω την απόφαση μήνες και όταν επιτέλους την παίρνω, το να διαβάζω αυτά ακριβώς τα λόγια που δεν θέλω να διαβάσω και δη από σένα, με τελειώνει.
Τα ξανανοίγω λοιπόν άμεσα, αφού αυτό φαίνεται είναι το ριζικό του μπλογκ.
Δεν ήταν πάντως το θέμα το τι μου λένε ή μου καταλογίζουν εμένα.
Ποτέ δεν ήταν αυτό.

 
At 11/03/2008 09:06:00 μ.μ., Blogger e-Lawyer said...

Ναι ειδαμε και με τα προσωπικά δεδομένα τι ωραια που το χειρίζεται.

 
At 11/03/2008 10:07:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

και ποιός την σκότωσε;
placebo

 
At 11/03/2008 11:02:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Εντάξει, η αλήθεια είναι ότι και αυτό που λέει ο nomad ισχύει, ο κάθε μαλάκας είναι ελεύθερος να είναι μαλάκας. Εγώ προσωπικά δεν θεωρώ ήττα καμία απόφαση, αν για ό,τι αποφασίσεις αναλαμβάνεις τις ευθύνες. Μου φαίνεται πάντως ότι μια σκέψη-ευκαιρία ζητούσες για να κρατήσεις τα σχόλια ανοιχτά. :) Αν αυτό σε καλύπτει περισσότερο εν τέλει, καλή συνέχεια και καλή δύναμη. :)
Μαρία

 
At 11/04/2008 05:22:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Placebo, δεν το διευκρίνισε ο Μητσάρας.
Μαρία, όχι ακριβώς. Ήταν ακριβώς τα λόγια που δεν ήθελα να ακούσω, από τον άνθρωπο που δεν ήθελα να ακούσω.
E Lawyer, ναι, η αλήθεια είναι ότι τα προσωπικά δεδομένα τα έχω ξεσκίσει. Μια φορά να φανταστείς έκανα ένα συνάδελφό μου να «μου εγχειρίσει στο πιάτο» τα δικά του.
Εν πάση περιπτώσει έχεις την αμέριστη συμπαράστασή μου στον σκοτεινό και βρώμικο αγώνα που έχει εκκινήσει το Ελληνικό Κράτος δια των υποχθόνιων λειτουργών του εις βάρος σου.
Σε αυτόν τον αγώνα που δίνεις δεν είσαι μόνος σου και αν πειράξουν έστω και μια τρίχα από τη φράντζα σου θα μας βρουν όλους μπροστά τους.

 
At 11/04/2008 06:41:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Που δεν ήθελα να ακούσω να τα λέει, εννοώ.

 
At 11/04/2008 09:47:00 μ.μ., Blogger mao tse tung said...

mou rxontai dakrya sta matia kai touta do ta iera logia sto stoma "niaou, niaou vre gatoula me ti roz mytloula gatoula mou mikri tsa tsa tsa, tsa tsa tsa."

(moderate as you wish, apo mena kanena provlima)

 
At 11/05/2008 12:29:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

και ποιός την σκότωσε;
placebo

Η Τζενη Γκαλη placebo ,οδηγωντας το αυτοκινητο της στη εθ.οδο Αθ.Θεσ. ξεφυγε στο αντιθετο ρευμα, συγκρουσθηκε με αλλο αυτοκινητο με αποτελεσμα να σκοτωθει η ιδια και οι δυο επιβατες του αλλου αυτοκινητου.

Αυτο οσον αφορα στο πως σκοτωθηκε .

Το -ποιος σκοτωσε- την Τζενη Γκαλη σηκωνει πολυ κουβεντα...

Γ.Α.

 
At 11/05/2008 01:17:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Μια φορά να φανταστείς έκανα ένα συνάδελφό μου να «μου εγχειρίσει στο πιάτο» τα δικά του.

OLD BOY,μιλαμε για Πυρρεια νικη του ειλικρινα.....

Α.Γ.

 
At 11/05/2008 01:59:00 π.μ., Blogger e-Lawyer said...

Α Γαμησου.

Ειλικρινά.

 
At 11/05/2008 02:27:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Έχεις τον κρατικό μηχανισμό στο κατόπι σου, οπότε θα δικαιολογήσω την έκρηξή σου.

 
At 11/05/2008 02:08:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

to mynhma tou 'ws tin kraugi se anazitw' tin 11/02/2008 02:51:00 πμ einai manifesto kata tis pragmatikotitas pu epivalletai apo ta MME kai borei kaneis na to genikeusei se manifesto yper tis eleutherias tou anthrwpou...

 
At 11/05/2008 04:44:00 μ.μ., Blogger gasireu said...

είναι περίοδος ευχών;

lol

 
At 11/07/2008 06:33:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

συνήθως οι ευχές άμεσα απευθύνονται σε αυτόν στον οποίο αφορούν -υπάρχει βέβαια και το γεγονός της πλάγιας από δεξιά (τύπου νίλσον) ή απ' αριστερά (τύπου σπυρόπολου), όταν σεντράρει κάποιος στους προωθημένους/ομάδα κλπ, εκτός εάν δεν τον βρίσκει...
ΚΠ

 
At 10/10/2014 09:26:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Καλό ταξίδι, ρε Μητσάρα..

Θυμήθηκα σήμερα το ποστ σου, Κωστή, εξ αφορμής...
oi_skies_milan

 
At 10/10/2014 10:19:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Tι κάνεις; Πολύ χαίρομαι που ξαναβλέπω το όνομά σου.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home