Πέμπτη, Μαΐου 15, 2008

Ο Λαός τον Σπίνο θέλει

Ρώτησε προχθές στην εκπομπή του ο Θεοδωράκης τον Λαζόπουλο αν του είναι δύσκολο να σατιρίζει ανθρώπους τους οποίους συναναστρέφεται και εκείνος του απάντησε ότι δεν του είναι καθόλου.
Η πρώτη φορά που επικοινώνησε μαζί μου κάποιος τον οποίο έχω σχολιάσει αρνητικά, ήταν όταν προ καιρού ο Γιώργος Οικονομέας μου έστειλε ένα πολύ ευγενικό μέιλ. Απ' ό,τι έμαθα στη συνέχεια εγκωμίασε και το μπλογκ μου στην εκπομπή του (ένα μπλογκ που τον είχε ειρωνευτεί αρκετά σκληρά και είχε κάθε λόγο να κάνει το αντίθετο απ' το να το εγκωμιάσει).
Η δεύτερη είναι τώρα. Προτού περάσω στα της δεύτερης φοράς, να πω ότι όπως και την πρώτη φορά, έτσι και τώρα αισθάνθηκα και αμήχανα και άβολα. Δεν ξέρω πώς του Λαζόπουλου τού είναι εύκολο (και μάλιστα για ανθρώπους που ήδη γνωρίζει προσωπικά), ίσως είναι θέμα τριβής.
Δυο ποστ παρακάτω λοιπόν, ανάμεσα σε φιλοσοφικίζουσες και σημειολογικίζουσες παπαριές, αναφέρομαι και στον Προκόπη Δούκα, ο οποίος μου έστειλε σήμερα το εξής μέιλ:
«Αγαπητέ old boy,
Δεκτή η κριτική. Δέξου σε παρακαλώ το ολίσθημα μου, ως αποτέλεσμα της αγωνίας να γράψω κάτι διαφορετικό από τα κλισέ, μέσα στις περίπου 2,5 ώρες προετοιμασίας του δελτίου - κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερα κλισέ ή λάθη (αυτή είναι η "αρρώστεια" της δουλειάς). Ή ως το αποτέλεσμα της υποσυνείδητης ανάγκης μου να περιγράψω αυτό που συμβαίνει στη Μιανμάρ, ως την απόλυτη "χρεωκοπία" ή απουσία του ανθρωπισμού - κοινώς σφαγή.
Τώρα, οι υπόλοιποι παραλληλισμοί με Κώστα Χούντα κλπ. (δεν τον γνωρίζω τον άνθρωπο, συμπαθώ όμως πολύ την κόρη του που δουλεύει μαζί μας στο εξωτερικό δελτίο) δεν είναι προς σχολιασμό - από μένα τουλάχιστον. Για τον φίλο που τον προτιμάει, του προτείνω να κάνει λίγη υπομονή, γιατί - σύμφωνα με δημοσιέυματα - σε λίγο καιρό θα έχει τη χαρά να παρακολουθεί το δελτίο της ΕΤ-1 με τον Τέρενς Κουίκ. :-)
Αν θέλεις το δημοσιεύεις στα σχόλια. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
Προκόπης Δούκας
Υ.Γ. Ήταν μια δύσκολη εβδομάδα...»
Εγώ με τη σειρά μου συμφωνώ απολύτως με το φάγωμα του Προκόπη Δούκα, ελπίζω μόνο -όπως προκύπτει και από το επίμαχο ποστ- αντί του Τέρενς να επαναφερθεί ο Κώστας Χούντας. Αν αυτό δεν καταστεί δυνατόν, τότε να μπει ένθετο πεντάλεπτο στις βραδυνές ειδήσεις του Τέρενς, με τον Νίκο Μαστοράκη να πουλάει συλλογές αθάνατων επιτυχιών του κλασικού ροκ (δώδεκα σιντί με πολυτελές εξώφυλλο στην απίστευτη τιμή των εξήντα εννέα ευρώ και ενενήντα εννέα λεπτών, συν έξοδα αποστολής). Και εν πάση περιπτώσει αν φύγει ένας Δούκας να έρθει μια Δούκα στο πλευρό του Τέρενς: η Νανά.
Όλα αυτά πάντως, Χρήστο Παναγόπουλε, όλα αυτά τα φάγωματα του Κούλογλου και του Δούκα από μόνα τους δεν οδηγούν πουθενά. Η κίνηση ματ που πρέπει να κάνεις για να γίνει η βραδυνή ζώνη καραγαμάτη είναι η τριπλέτα Παπαγιάννης - Τάνια («Καλησπέρα, Καλησπέρα») - Σπίνος, εγκαινιάζοντας αποκλειστική συνεργασία κρατικής τηλεόρασης και Press Gr.
Παναγόπουλε, δες τα νούμερα που κάνει το Press Gr και ξύπνα. Συντονίσου με τον ρυθμό της αγοράς. Μην φέρεις πίσω το απολίθωμα Κουίκ. Κάνε το βραδυνό σου δελτίο αποκαλυπτικό και δεν θα βγεις χαμένος. Αυτά προτιμάει ο κόσμος και όλα τα άλλα είναι ελιτισμοί του κερατά. Άλλωστε, αν δεν σου αρέσει ο Κούλογλου και ο Δούκας, ο τύπος που βρίσκει τα απόρρητα έγγραφα στις σκουπιδοσακκούλες είναι ο άνθρωπός σου: εκεί που η εμπορικότητα συναντά την αισθητική σου, το Press Gr σε περιμένει να το κρατικοποιήσεις. Μπορεί το κράτος να χάνει τον ΟΤΕ, ας αποκτήσει όμως σε αντάλλαγμα την παραδημοσιογραφία της νέας εποχής.

19 Comments:

At 5/15/2008 07:08:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Καλησπέρα.
Το καταλαβαίνω το συναίσθημα και πολύ ευγενική και καλογραμμένη η παρατήρηση του Δούκα.
Πάλι άσχετα θα σχολιάσω: Η συνέντευξη δεν σου φάνηκε πολύ λίγη και ως προς τις ερωτήσεις και ως προς τις απαντήσεις ? Και ο Θοδωράκης έδειχνε να βαριέται και ο Λαζόπουλος έμοιαζε κουρασμένος/νυσταγμένος σαν να του μιλούσε από υποχρέωση. Μόνο που δεν του είπε καμια ατάκα του στυλ "Περνάμε καλά στα παρασκήνια και αυτό βγαίνει στο κόσμο" ! Και περίμενα και μια πιο ουσιαστική απάντηση από την επανάληψη "ανοησίες" σχετικά με τις παρέες τύπου Λιάνη κλπ

 
At 5/15/2008 07:12:00 μ.μ., Blogger greekgaylolita said...

12 points στον Προκοπη που δεν αντιμετωπιζει ειτε σνομπιστικα ειτε φοβικα τα ιστολογια και δειχνει να εχει συντονιστει με το πνευμα των καιρων(και ευτυχως δεν εχει καβαλησει τους δυσθεωρητους καλαμους σοβαροφανειας και "εγκυροτητας" του Alexis ΠαπαHellas.Δειχνει ν'ακολουθει καλα τη Νικοξυδακειο σχολη, κι εκει να παραμεινει).
Τωρα οσον αφορα τις Παναγοπουλειες πινελιες, αυτα συνεβαιναν ανεκαθεν στο κρατικο Μεγαρο. Αποτελουν δομικα χαρακτηριστικα της παθογενειας που το συνδεει με τον κρατικο λωρο. Η σημιτογενης period ειχε τις αντιστοιχες. Η πιο πριν το ιδιο. Αν δεν γινει, κατα ενα τροπο αυτοδιοοικουμενη(καπως σαν ανεξαρτητη αρχη),αυτα δυσκολα θ'αλλαξουν.
Patience Προκοπη.
And welcome to the jungle.

 
At 5/15/2008 07:16:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Nαι, μου φάνηκε λίγο υπεράνω στις απαντήσεις του. Ότι η κριτική δεν τον αγγίζει, είτε η κακόπιστη είτε η καλόπιστη, αφού έχει δικαιώσει εκ των προτέρων τον εαυτό του.
Από την άλλη επειδή επανειλημμένα έχω επαινέσει τον Θεοδωράκη, να πω ότι μια στάλα λιγότερος ναρκισσισμός στις εκπομπές του καλός θα ήταν (λέω κάτι επικριτικό, γιατί με τα επαινετικά δεν μου στέλνει μέιλ κανείς) ;)

 
At 5/15/2008 07:17:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Εγώ του δίνω το δεκάρι, Λολίτα μου. Το δωδεκάρι είναι φυλαγμένο για τον Χούντα ;)

 
At 5/15/2008 07:21:00 μ.μ., Blogger greekgaylolita said...

A,ξεχασα να σχολιασω και για τον Σταυρο. Ωραιοι οι ακκισμοι στον φακο, και οι αφροδιτοσημιτειες διακυμανσεις στη φωνη που αυτη τη season επελεξε ως format παρουσιασης, αλλα τα πηγαινει καλυτερα οταν επιστρεφει στην ουσια της δημοσιογραφικης δουλειας και δεν επιμελειται με τοσο ζεση το περυτιλιγμα, οπως τωρα που κανει τις ανταποκρισεις απο τους σεισμους, που ειναι πολυ καλος.
Τ'αλλα ειναι λιγο μαλθακα και κενα περιεχομενου(ο Λακης εχει χασει την ακριβης αισθηση του εσωτερικου ρυθμου των πραγματων για χαρη της δημοφιλιας)

 
At 5/15/2008 07:32:00 μ.μ., Blogger gerasimos said...

Τον Θεοδωράκη τον έβρισκα ανέκαθεν too good to be true. Τον Λαζόπουλο, too true to be (any) good. Τον Προκόπη Δούκα too good γενικώς.

 
At 5/15/2008 08:32:00 μ.μ., Blogger xasodikis said...

Θεωρώ αξιέπαινο τον Προκόπη Δούκα αν μη τι άλλο για το ύφος της απάντησής του.

Για τον Θεοδωράκη θα συμφωνήσω μέσες άκρες με τον ggl.

Για τα υπόλοιπα ονόματα που αναφέρονται σε ποστ και σχόλια, προτιμώ να μην ανοίξω το στόμα μου.

 
At 5/15/2008 09:04:00 μ.μ., Blogger nikos10 said...

΄Δεν μπορείτε πάντως να διαφωνήσετε: ο Προκόπης έχει χιούμορ.

Και ο Θεοδωράκης παρουσιάζει εξαιρετικά ενδιαφέροντα θέματα με σπουδαίο τρόπο (π.χ. το ρεπορτάζ σε Φλώρινα και Μπίτολα πριν λίγο καιρό). Ενίοτε βεβαίως...

 
At 5/15/2008 09:09:00 μ.μ., Blogger scarface said...

Ξέχασες να αναφέρεις και τον Πέτρο Μίχο, να τον βάλουν σχολιαστή στο δελτίο ειδήσεων τώρα που τέλειωσε το πρωτάθλημα.

Μην πάει χαμένη τόση αμερολυψία.

 
At 5/15/2008 09:11:00 μ.μ., Blogger scarface said...

αμεροληψία ενοώ , μην αρχίσετε τώρα...

 
At 5/15/2008 10:03:00 μ.μ., Blogger gasireu said...

''και οι αφροδιτοσημιτειες διακυμανσεις στη φωνη''

παιδιά ένα, ένα, τα μέτωπα σχολιασμού και τα πρόσωπα σύμβολα και αντισύμβολα!
αυτό τι νεωτερικός ορισμός είναι πάλι;
μία βραχνάδα στη φωνή για ξεκίνημα, καπάκι πιο αλέγρος τόνος και τούμπαλιν;
καλό πάντως το εύρημα! ;)

 
At 5/15/2008 11:13:00 μ.μ., Blogger Ανέστης Μ. said...

Αν κατάλαβα καλά τώρα τα μπλογκς γίναμε πρώτες φίρμες και μας ζητάνε και συγγνώμη;
Επίσης, παραδημοσιογραφία ή παρακαλλιτεχνικό στερέωμα είναι τα μπλογκς;
αυτές οι απορίες απο μένα που σε διαβάζω μετά απο καιρό αλλά σκοπεύω να γίνω τακτικός.
Καλό βράδυ

 
At 5/16/2008 04:53:00 π.μ., Blogger Rodia said...

Τι λες στον ανθρωπο για Press Gr; Νομιζεις οτι το ξερει; Θα το μπερδεψει με την εκπομπη PRESS.
Οσο για το Θεοδωρακη, εδω τα χαλαμε. Καπου μου τη σπαει...
Χιλιες φορες Προκοπης, μια χαρα ειναι και (ξερει να) χαμογελαει κιολας -αυθορμητα, ζεστα και οχι εξεζητημενα. :)

 
At 5/16/2008 10:04:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Καμία σχέση ο Χούντας με τον Κουίκ. Πάντως σωστός ο Π. Δούκας.

 
At 5/16/2008 10:44:00 π.μ., Blogger Unknown said...

Αν και στην ουσία έχεις δίκιο, old-boy, θεωρώ πως είσαι πολύ αυστηρός με τον Προκόπη Δούκα (άσχετο -σχετικό με το ποστ, αλλά έχω την εντύπωση πως τα τελευταία χρόνια η πολύ αυστηρότητα είναι ...must)

Όσον αφορά την παραμονή στην ΕΡΤ του Προκόπη Δούκα: είναι σοβαρός, ανθρώπινος και, όπως προαναφέρθηκε, έχει χιούμορ.

 
At 5/16/2008 05:41:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Γενικά είμαι αυστηρός και ενίοτε ξεφεύγω κιόλας.
Mea Culpa.

 
At 5/17/2008 06:47:00 μ.μ., Blogger holidays in the sun said...

ο κουικ δε γινεται απλα να εξαφανιστει απο την τηλεοραση?ποιος επιτελους θελει ακομα να τον πληρωνει?

 
At 5/29/2008 04:03:00 π.μ., Blogger Niemandsrose said...

Ολντ, είσαι πράγματι αυστηρός. Αφού άμα αφήνεις πολύ σπανίως αυτό το "εξαιρετικό" ως σχόλιο στο μπλογκ μου, πάω και σιδερώνω το ταγιέρ μου για το Νόμπελ Λογοτεχνίας. :)

 
At 1/24/2009 07:07:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ο ΚΑΛΟΣ ΛΑΟΣ


"Τι καλό παιδί που είναι αυτό!..
Δώσε μου το τόπι σου μωρό μου.."
Και το καλό παιδί το τόπι του δίνει.

Και οι "πολιτικοί" έτσι:
"Τι καλός λαός που είναι αυτός!
Δώσε μου λαέ μου τα λεφτά σου..."
Κ ι ο μωρός λαός το χρήμα του δίνει.

Ούτε κλάματα, ούτε γκρίνιες ούτε νάζια'
το χεράκι του απλώνει
κι έτσι απλά
όλα τα δίνει
στους αφέντες του.

G.H.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home