Πέμπτη, Μαΐου 31, 2007

The Bonfire of the Vanities

Μπράβο Βαγγέλη, αλλά την επόμενη φορά που θα κάνεις το καλό, ρίχ'το κατ' εξαίρεση στον γιαλό και μην το βροντοφωνάξεις.

32 Comments:

At 5/31/2007 10:34:00 μ.μ., Blogger lazopolis said...

Πάντως η αλήθεια είναι οτι αν ο Βαγγέλης εμφανιζόταν ξαφνικά στην πολιτική από το πουθενά (ή αν είναι κανείς ακόμα διατεθιμένος να δεχθεί το αγαθό των προθέσεών του) θα έμοιαζε ο ιδανικός υποψήφιος. Εκτίθεται (στο μπλόγκ του), συζητάει, έχει δείξει οτι έχει την τεχνογνωσία να κινηθεί σωστά και να πιέσει καταστάσεις για να αλλάξουν πράγματα, κτλ κτλ.

Βέβαια, όταν έρχεται η ώρα να ψηφίσει στη βουλή, ή ακόμα χειρότερα, να διαχειριστεί υπουργείο, αρχίζουν να συμβαίνουν τα γνωστά μαγικά.

Πάντως, στη συγκεκριμένη περίπτωση, γιατί να μην το ανακοινώσει οτι κατέθεσε το blog στη Βουλή; Επειδή το θέμα είναι της μόδας; Ή μήπως επειδή όλοι ξέρουμε οτι δεν θα υπάρξει συνέχεια σ'αυτή την πρωτοβουλία;

Επίσης, καλό είναι που έχει μπλογκ. Τον ρωτάς, σου απαντάει ή δε σου απαντάει, υπάρχει αλληλεπίδραση. Καλό θα ήταν επίσης να στήσουμε ένα αντι-Βαγγέλης blog για να συγκρίνουμε αυτά που λέει μ'αυτά που (δεν) κάνει.

 
At 5/31/2007 10:53:00 μ.μ., Blogger Tin Man said...

Μπράβο στον Βενιζέλο για την πρωτοβουλία. Και δεν θεωρώ κακό να την ανακοινώσει. Εξάλλου η δημοσιότητα είναι το ζητούμενο σε τέτοιες περιπτώσεις. Και ο κοινοβουλευτικός έλεγχος ακόμα καλύτερα.
Με την ίδια λογική (τη λογική του ποστ σου, δηλαδή, φίλε old boy) δεν θα έπρεπε να βροντοφωνάξει κανείς μας αύριο από το μπλογκ του, να μη στείλει κανένα e-mail πουθενά, αλλά να αρκεστούμε σε μια βουβή διαμαρτυρία, σε μια σιωπηλή οργή.

Και νομίζω ότι η θέση σου αυτή εμπεριέχει μια κάποια δίκη προθέσεων. Δεν είμαι αφελής, αλλά δεν βλέπω για ποιο λόγο να μην αναγνωρίσω σε κάποιον πολιτικό (και ειδικά στον συγκεκριμένο που δεν είναι ο χειρότερος..) τις καλές και ειλικρινείς προθέσεις του. Αλλά ακόμα κι αν προσβλέπει σε πολιτικό όφελος (ψήφους, δηλαδή) δεν είναι αθέμιτο στο πλαίσιο των κανόνων του "παιχνιδιού" που μας θέτει το σύστημα, και που έχουμε αποδεχθεί, αφού με αντάλλαγμα αυτές τις πιθανές ψήφους κάποιος πολιτικός είναι τουλάχιστον πρόθυμος να κάνει κάτι. Πιθανώς, έστω.

υγ
Δεν έχω γράψει ποτέ σχόλιο στο μπλογκ του (ούτε αυτός στο δικό μου:) δεν τον ξέρω, δεν με ξέρει, δεν προσμένω ρουσφέτι, δεν είμαι μέλος του πασοκ, δεν.. δεν.. προς αποφυγή παρεξηγήσεων πάλι:)

 
At 5/31/2007 11:03:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Γιατί αγαπητέ μου δεν είναι πολιτική πράξη, νομίζω, να καταθέσεις το μπλογκ στην βουλή. Αυτό είναι γραφειοκρατία και εύκολη λύση που πιθανά να πιάσει τόπο στο συγκηνισιακό φορτισμένο εκλογικό σώμα των μπλόγκερς. Ένας πολιτικά ενεργός πολιτικός, θάπρεπε αφού ερυθριάσει για καμμιά 'βδομάδα, να το μελετήσει βαθιά για καμμιά ακόμη, να διατυπώσει υποθέσεις εργασίας για τις αιτίες και τις αφορμές του δράματος και μετά να δράσει, πολεμικά όπως του πρέπει του καρκινώματος. Έτσι κάνουν όσοι δεν είναι αλμπάνηδες. Κι αυτό το ήξερε καλά η Αμαλία, η οποία παρεπιπτόντως ΔΕΝ ΖΕΙ και αυτό είναι το θέμα...

Ανώνυμη, προσωρινά, γιατί δεν έχω λύσει το θέμα της ψευδωνυμίας και κανείς μπλόγκερ (που όλοι καθώς φαίνεται το έχουν λυμμένο) δεν συγκινείται από το πρόβλημά μου.
Μωρέ. μπας και καταθέτουμε όλοι στη Βουλή; Υπάρχουν και τα ΚΕΠ.

 
At 5/31/2007 11:17:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Όταν ανάρτησα το ποστ δν είχα 'δει ότι μεσολαβεί άλλο του (tin man). Ουσιαστικά απαντούσα στον Lazopolis, γι αυτό και ξεκίνησα με το γιατί.

 
At 6/01/2007 12:16:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

anwnumh
blogger den eimai, alla prosferomai na lusoume mazi to provlhma ths pseudwnumias sou.


mr old boy
to post sxetika me to LOST einai spoiler ;h na to diavasw eleu8era;

 
At 6/01/2007 12:36:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Υπάρχει η πολιτική πλευρά, υπάρχει κι η επικοινωνιακή. Σε περίπτωση που ο Βάγγος (τον ξέρω από το στρατό ;) έκανε ότι έκανε και δεν το ανακοίνωνε στο μπλογκ του, θα έχανε δύναμη η συγκεκριμένη ενέργεια; Μάλλον όχι. Άρα ήταν καθαρά επικοινωνιακή η δράση του (που λένε κι οι μορφωμένοι).

Η πράξη που δηλώνεται ως τέτοια, την καίει η υστεροβουλία.

 
At 6/01/2007 12:43:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

(Συγγνώμη για το αυτοαναφορικό μετά-σχόλιο: γιατί βγήκε ασύντακτη η τελευταία γαμωπρόταση δεν έχω καταλάβει ακόμη :(
Τί καριόλα που είναι η ελληνική)

 
At 6/01/2007 01:53:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Τώρα θυμήθηκε ο Βαγγέλης, να κάνει κάτι για το σάπιο σύστημα υγείας; Τόσα χρόνια πού ήταν..; Μήπως μετείχε στην κυβέρνηση που 20 χρόνια,έφτιαχνε και συντηρούσε αυτό το σάπιο σύστημα υγείας..; Μην τρελλαθούμε τελείως..!

 
At 6/01/2007 02:12:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Σε γενικές γραμμές με κάλυψε η ανώνυμη φίλη με το πρόβλημα ψευδωανωνυμίας, αλλά ας πω και μια κουβέντα παραπάνω.
«Πάντως, στη συγκεκριμένη περίπτωση, γιατί να μην το ανακοινώσει οτι κατέθεσε το blog στη Βουλή; Επειδή το θέμα είναι της μόδας; Ή μήπως επειδή όλοι ξέρουμε οτι δεν θα υπάρξει συνέχεια σ'αυτή την πρωτοβουλία;»
Γιατί ακριβώς «κατέθεσε το μπλογκ στη βουλή» (σαν ατάκα από Μόντυ Πάιθον ακούγεται) επειδή είναι της μόδας και το κατέθεσε μόνο και μόνο για να το ανακοινώσει. Η ανακοίνωση δεν ήταν το επακόλουθο της κατάθεσης αλλά το κίνητρό της. Και φυσικά όπως λέει ο Tin Man, αυτό που κάνω είναι δίκη προθέσεων και δεν πρόκειται να το αρνηθώ. Λες όμως Tin Man: «Με την ίδια λογική (τη λογική του ποστ σου, δηλαδή, φίλε old boy) δεν θα έπρεπε να βροντοφωνάξει κανείς μας αύριο από το μπλογκ του, να μη στείλει κανένα e-mail πουθενά, αλλά να αρκεστούμε σε μια βουβή διαμαρτυρία, σε μια σιωπηλή οργή»
Όχι. Είναι η μέρα με τη νύχτα. Το θέμα της Αμαλίας αναδείχθηκε από τα μπλογκ. Οι μπλόγκερς ως συλλογική οντότητα προβαίνουν σήμερα σε μια διαμαρτυρία που -συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με αυτή- δεν παύει να είναι μια διαμαρτυρία μιας συλλογικής οντότητας, με χαρακτηριστικά εκφράσεως ενός συλλογικού συναισθήματος. Ο Βενιζέλος έρχεται να καπελώσει κάτι που τον υπερβαίνει και να εισπράξει μπράβο με μια ενέργεια εντελώς αμφίβολης αποτελεσματικότητας.
«Αλλά ακόμα κι αν προσβλέπει σε πολιτικό όφελος (ψήφους, δηλαδή) δεν είναι αθέμιτο στο πλαίσιο των κανόνων του "παιχνιδιού" που μας θέτει το σύστημα, και που έχουμε αποδεχθεί, αφού με αντάλλαγμα αυτές τις πιθανές ψήφους κάποιος πολιτικός είναι τουλάχιστον πρόθυμος να κάνει κάτι».
Συμφωνώ ότι έτσι παίζεται το παιχνίδι. Απλά εκφράζω την προσωπική μου απαρέσκεια για τη συγκεκριμένη δημοσιοποίηση.
Νοvalis, ama se halai i elliniki, dokimase ta greeklish ;)
Divebomb, διάβασε ελεύθερα, δεν υπάρχουν spoilers :)

 
At 6/01/2007 03:38:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Εμένα πάντως η μανούλα μου ζει ακόμη (βασανιζόμενη έστω) χάρις στο απαράτ του ΠΑΣΟΚ.
Αν δεν είχαμε φίλο έναν μεσαίο απαράτνικ του ΠΑΣΟΚ, δεν θα είχε χειρουργηθεί εκτός σειράς στον Άγιο Σάββα (ενόσω ο καρκίνος της είχε κατακλύσει ήδη το ένα στήθος και προχωρούσε στους λεμφαδένες, και δεν υπήρχε περίπτωση να χειρουργηθεί πριν πεθάνει, βάσει σειράς).
Τα καλά του ΠΑΣΟΚ πρέπει να τα λέμε. Ζήτω το ΠΑΣΟΚ. Ναι στην Αλλαγή.

(Αυτό, κανονικά, στο μπλογκ του κ.Τούρκογλου έπρεπε να το γράψω).

 
At 6/01/2007 05:15:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Καίτοι δεν συγκαταλέγομαι στους συνοδοιπόρους του κ. Βενιζέλου, δεν αντιλαμβάνομαι το μεμπτόν της ανακοίνωσης της κίνησής του αυτής. Τουναντίον, επιχειρεί - ακόμα και με τους προφανώς ιδιοτελείς στόχους του πολιτικού - να γεφυρώσει τα βήματα, από τα οποία απευθύνεται.

Μην αντιδράς και συ ως απατημένος -επηρμένος-μοναδικός ιδιοκτήτης της πραγματικότητας, της αλήθειας, της ευαισθησίας και της σεμνότητας. ΄Αλλωστε, ένα blog είναι εξ ορισμού απευθυντέο και ματαιόδοξο. Διαφορετικά θα κρατούσες και συ ο ίδιος τις σκέψεις σου για τον εαυτό σου

 
At 6/01/2007 05:27:00 π.μ., Blogger Jason said...

Lazopolis, δε θα μπορούσα να διαφωνήσω περισσότερο με το comment σου.
Old boy, δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με το comment σου.

(Παρένθεση εκτός θέματος: Αν έχουν καταντήσει ακόμα και σοβαροί άνθρωποι, όπως βλέπω, να θεωρούν το Βενιζέλο υποσχόμενο πολιτικό, δεν υπάρχει τρόπος να αποφευχθεί η θητεία του μετά τις μεθεπόμενες εκλογές. Όποιος έχει λέγειν δε σημαίνει ότι είναι και καλός πολιτικός. Και με πράξεις όπως η συγκεκριμένει δείχνει κανείς το λαϊκίστικο πρόσωπό του. Κλείνει η παρένθεση.)

 
At 6/01/2007 05:38:00 π.μ., Blogger MichalisM said...

Φίλε Old Boy,

Δε θα συμφωνήσω ότι οι bloggers είναι συλλογκή οντότητα. Το μπλογκ είναι ένα ακόμη μέσο επικοινωνίας και στην περίπτωση της Αμαλίας, ενημέρωσης. Εμπλουτίζει το δημόσιο διάλογο, η σημαντικότερη έκφανση του οποίου παραμένει ο κοινοβουλευτικός διάλογος. Τώρα στην Ελλάδα της κομματικοκρατίας και των πελατειακών σχέσεων σπάνια απλοί, καθημερινοί άνθρωποι τα καταφέρνουν να ακουστούν στη Βουλή και γι' αυτό νομίζω ότι η πρωτοβουλία Βενιζέλου είναι πολύ θετική και, γιατί όχι, επαναστατική.

Επίσης δεν καταλαβαίνω τι θα πει ότι η ανακοίνωση είναι το επακόλουθο της κατάθεσης. Εμένα με νοιάζει που το θέμα πήγε στη Βουλή και έθεσε σε κίνηση διαδικασίες σημαντικότερες από τις τηλεοπτικές "δίκες". Με νοιάζει ότι έχουμε μια μαρτυρία για κάτι που όλοι ξέραμε, αλλά κανένα συμβατικό μέσο δεν μπορούσε να αποδόσει όπως το μπλογκ της Αμαλίας. Και καλώς παίρνει δημοσιότητα και ο Βενιζέλος για κάτι το θετικό που οι άλλοι δε σκέφτηκαν. Άλλο τώρα τι θα γίνει από εδώ και πέρα: εάν ο Βενιζέλος καταλήξει κάποτε υπουργός υγείας και δεν κάνει τίποτα για το πρόβλημα εκεί να τον κράξουμε. Στην τελική αυτός είναι και ένας σημαντικός ρόλος των μπλογκ.

 
At 6/01/2007 02:50:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Συμφωνώ και επαυξάνω οld boy. Πολύ απλά θα το έλεγα λαϊκισμό. Τόσο επί ΠΑΣΟΚ όσο και επί Ν.Δ. κανείς υπουργός ή υφυπουργός δεν δέχτηκε να μιλήσει με εκπροσώπους των επιστημονικών ενώσεων που χρόνια τώρα παλεύουν εθελοντικά μέσα στα νοσοκομεία για τους ασθενείς τελικού σταδίου. Η αξιοπρέπεια αυτών των ασθενών εξαρτάται από την εθελοντική εργασία αναισθησιολόγων, ψυχολόγων και νοσηλευτών που λειτουργούν τα κέντρα πόνου και παρηγορητικής φροντίδας ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ. Χωρίς να υπάγονται στον οργανισμό του νοσοκομείου και βέβαια χωρίς χρήματα. Τώρα ετοιμάζουν νομοσχέδια για ΙΔΙΩΤΙΚΑ τέτοια χωρίς να τους ενδιαφέρει καν να ενημερωθούν για τις επιστημονικές αρχές που θα πρέπει να τα διέπουν, χωρίς να ρωτήσουν καν τους ανθρώπους που είναι ειδικοί στον τομέα. Σκέψου ότι τα Χριστούγεννα οι καρκινοπαθείς έμειναν χωρίς μορφίνη, λόγω της απίστευτης γραφειοκρατίας και τελικά αναλγησίας του Υπουργείου Υγείας! . Δεν μπορείς να φανταστείς old boy για πόσο απάνθρωπο σύστημα μιλάμε. Ο μόνος πολιτικός που ευαισθητοποιήθηκε ήταν ο βουλευτής του ΣΥΝ. Λεβέντης που κατέθεσε σχετική ερώτηση στον Κακλαμάνη και βέβαια απάντηση δεν πήρε (πήρε αοριστίες δηλαδή). Σημειώνω ότι η Αμαλία έχει γράψει στο μπλογκ της ότι για πρώτη φορά βρήκε το δίκιο της όταν πήγε σε μια ειδικό της παρηγορητικής φροντίδας. Αυτή η γιατρός πίστεψε ότι δεν είναι τρελή η κοπέλα κι ότι πράγματι πονάει κι αυτή την παρέπεμψε στους ειδικούς για να αρχίσουν οι σωστές θεραπείες. Άστα να πάνε...
Αν θες πήγαινε στο www.grpalliative.org, διάβασέ το. Κάποιοι υπογράφουν κιόλας. Μπορείς να δεις ποιοι έχουν υπογράψει μέχρι τώρα κι αναλόγως πράτεις.

 
At 6/01/2007 04:30:00 μ.μ., Blogger Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα said...

Να σημειώσω ότι όταν ο Γ. Παπανδρέου έγραψε ένα σχόλιο στο μπλογκ της (τότε ακόμη ζωντανής) Αμαλίας, με την συνήθη άγαρμπη, άτσαλη αλλά καλοπροαίρετη ξύλινη γλώσσα του, έπεσαν όλοι να τον φάνε. Και όχι άδικα, καθώς θύμιζε τον Πίτερ Σέλερς στο «Πάρτι».
Τώρα, για τον Ευάγγελο, όλοι μπράβο χοντρούλη μου και τι ευαίσθητο αρκουδάκι είσ' εσύ! Πιστεύω ότι ο Ευάγγελος έδρασε πονηρά και με τη συνήθη αυτοπεποίθηση/αλαζονία του και πολλοί μπλόγκερς μασήσανε.
Νομίζω πως εάν ήταν Υπουργός Υγείας, ούτε θα γύριζε να κοιτάξει την όποια Αμαλία...

 
At 6/01/2007 05:46:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Φιλιώ, τη δική μου την ματαιοδοξία ποτέ δεν την έχω κρύψει και το avatar μου την ματαιοδοξία μου υποδηλώνει. Από κει και πέρα έχει μια διαφορά το μπράβο που θα εισπράξω εγώ, με το μπράβο που θα εισπράξει ο Βενιζέλος. Η δική μου η ιδιοτέλεια εκκινεί και καταλήγει στην ματαιοδοξία μου. Το μπράβο του Βενιζέλου όμως δεν είναι ένα απλό μπράβο, είναι ένα μπράβο που ο Βενιζέλος ευελπιστεί ότι αύριο θα μεταφραστεί σε ψήφο και εξουσία. Ο Βενιζέλος ζητά να κυβερνήσει τη χώρα. Τα κριτήρια λοιπόν δεν μπορεί να είναι τα ίδια με τα κριτήρια ενός οποιουδήποτε μπλόγκερ, αλλά πρέπει εξ ορισμού να είναι πολύ πιο αυστηρά. Διαφωνείς;
«Μην αντιδράς και συ ως απατημένος -επηρμένος-μοναδικός ιδιοκτήτης της πραγματικότητας, της αλήθειας, της ευαισθησίας και της σεμνότητας». Εδώ μπορεί να έχεις δίκιο. Δεν λέω ότι έχεις δίκιο, απλά λέω ότι μπορεί.

 
At 6/01/2007 05:58:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Lonesome Cowboy, συμφωνώ ότι οι μπλόγκερς δεν συνιστούν (έτσι, το δίχως άλλο) μια συλλογική οντότητα. Αντιγράφω από τον Τhas (http://vitamo.blogspot.com) που τα λέει καλύτερα, τι εννοούσα: «Η διασκορπισμένη κοινότητα των μπλόγκερς-γραφέων, αυτό το αμφισβητούμενο θολό τοπίο των παράλληλων μονολόγων, αρχίζει να καθαρίζει κάπως όταν αναδύεται ένα ζήτημα ανθρώπινο, χειροπιαστό. Η άδικη δίωξη ενός προσώπου πρώτα, ο θάνατος ενός άλλου τώρα, συσπειρώνει την ενέργεια όλων γύρω από ένα κέντρο που σχετίζεται πάντα με τον συνάνθρωπο. Ξαφνικά διαφαίνεται μια κοινή συνείδηση». Ακούγεται κάπως εξιδανικευμένο και δεν είναι ότι δεν μπορούν να εγερθούν ενστάσεις, αλλά ΚΑΤ΄ΑΡΧΗΝ έτσι είναι.
Λες ακόμη : «Εμένα με νοιάζει που το θέμα πήγε στη Βουλή και έθεσε σε κίνηση διαδικασίες σημαντικότερες από τις τηλεοπτικές "δίκες". Με νοιάζει ότι έχουμε μια μαρτυρία για κάτι που όλοι ξέραμε, αλλά κανένα συμβατικό μέσο δεν μπορούσε να αποδόσει όπως το μπλογκ της Αμαλίας. Και καλώς παίρνει δημοσιότητα και ο Βενιζέλος για κάτι το θετικό που οι άλλοι δε σκέφτηκαν».
Θα συμφωνούσα αν το θέμα είχε μείνει στα μπλογκ. Δεν έμεινε εκεί. Το αναμετέδωσαν οι εφημερίδες και έφτασαν να το πουν και οι ειδήσεις. Σε αυτό το περιβάλλον της ήδη ευρείας δημοσιότητας ήρθε η κίνηση του Βενιζέλου, η οποία επαναλαμβάνω μου φαίνεται κίνηση εντυπωσιασμού χωρίς πρακτικό αντίκτυπο. Αλλά και πρακτικό αντίκτυπο να έχει. Αν κάνεις κάτι επειδή το νοιώθεις και σε άγγιξε, άσε το να πάρει δημοσιότητα από μόνο του. Το να φωνάζεις «Κοιτάχτε τι έκανα» εμένα δεν μου αρέσει.

 
At 6/01/2007 10:11:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Καθένας έχει το δίκιο του, εγώ θα σταθώ μόνο στο ότι σχόλια σαν του old boy πρέπει να υπάρχουν και να είναι όσο πιο αμείλικτα γίνεται.

Δε νομίζω ότι ο Βενιζέλος τσιμπάει ψηφουλάκια ΑΜΕΣΑ. Κίνητρό του φαντάζομαι είναι η οικειοποίηση των bloggers, κάπως έτσι: κι εγώ blogger είμαι, όπως άλλοι βάζουν μπανεράκια, εγώ κάνω κίνηση στη βουλή. Άρα είναι ο άνθρωπός μας.

Από την άλλη, τον τύπο τον φώναξαν στο πασοκ, δεν πήγε εκεί με τους γνωστούς τρόπους. Ψάχνω να βρώ άλλη περίπτωση και δυσκολεύομαι. Όπως δυσκολεύομαι να βρώ περίπτωση ευφυούς ανθρώπου που να μην κατηγορείται για έπαρση.

 
At 6/01/2007 10:52:00 μ.μ., Blogger lazopolis said...

@όλους και κυρίως @ Jason*:

Ρε παιδιά, προφανώς δεν θεωρώ τον Βενιζέλο υποσχόμενο πολιτικό, με την έννοια του εν δυνάμει εθνοσωτήρα. Στο σχόλιό μου υπήρχαν τρείς παρενθέσεις, από τις δύο εκ των οποίων προκύπτει οτι θεωρώ πως οι κινήσεις του στην πλειοψηφία εξυπηρετούν τις προσωπικές του φιλοδοξίες. Αν δεν προκύπτει, το δηλώνω εδώ ευθαρσώς!!!

Το να τον κρίνει κανείς σε σχέση με τις εναλλακτικές λύσεις στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, συγκριτικά δηλαδή, είναι μια άλλη ιστορία, αλλά άσχετη με το παρόν post.


Τώρα, Old Boy, συμφωνώ μαζί σου στην δίκη προθέσεων που κάνεις. Ταυτόχρονα όμως, πρέπει να δούμε οτι ο blogger Βενιζέλος έσπρωξε το θέμα σε ένα επίσημο βήμα, με, όπως λέει, συνοδευτική ερώτηση στη Βουλή. Αυτό (ανώνυμη-με-το-πρόβλημα-ψευδονυμίας) είναι πολιτική πράξη, δεν είναι γραφειοκρατία.

Το οτι δεν αρκεί αυτή η πρωτοβουλία για να καθαρίσει ο Βενιζέλος με το θέμα είναι νομίζω προφανές. Το οτι έχει την ηθική υποχρέωση να κάνει πολλά περισσότερα, όπως πολύ σωστά λες ανώνυμη-με-το-πρόβλημα-ψευδωνυμίας, είναι επίσης ξεκάθαρο.

Αν δεν τα κάνει, αν σταθεί μόνο στην επερώτηση στη Βουλή και στις συνακόλουθες εντυπώσεις, θα είναι βέβαια ηθικά υπόλογος (όχι βέβαια περισσότερο από τους εν ενεργεία Υπουργούς, αλλά κι αυτό είναι άλλη συζήτηση).

Και μάλλον δεν θα τα κάνει. Αλλά αυτό δε σημαίνει οτι θα πρέπει να καταδικάσουμε την συγκεκριμένη ενέργειά του, που, ανεξαρτήτως κινήτρων, εκφράζει μια αυθόρμητη τάση της μπλογκόσφαιρας με οργανωμένο και θεσμικό τρόπο.

*εκτός κι αν δεν εννοούσες εμένα όταν έλεγες "σοβαροί άνθρωποι". Τώρα που το ξαναδιαβάζω, αποκλείεται να εννοούσες εμένα :)

->>> ανώνυμη-με-το-κτλ, αν το πρόβλημα είναι τεχνικό, στείλε ένα email είτε στον divebomb είτε σε εμενα να δούμε αν μπορούμε να βοηθήσουμε. Φαντάζομαι οτι το ίδιο ισχύει για όλους - σε όποιον και να στείλεις email θα απαντήσει...

Αν το πρόβλημα είναι οτι δεν έχεις έμπνευση για νικνέιμ, έχω δύο προτάσεις: α)ακολοθυθώντας τον οικοδεσπότη να διαλέξεις Φρέντυ Κρούγκερ, ή κάτι συναφές.
β) να κρατήσεις το ανώνυμη-με-πρόβλημα-ψευδωνυμίας, ή το ακρωνύμιο ΑΜΠΡΟΨ, που είναι και βολικότερο...

 
At 6/02/2007 03:00:00 π.μ., Blogger night blue said...

Politikos einai, vre sy old-boy! :-) Den einai ...xristianos..... Aaa!! :-)

 
At 6/02/2007 03:25:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

«...πρώτη μικρή νίκη...για την Αμαλία
Με ενημέρωσαν ότι τελικά έγιναν δεκτά ως αναφορά τα εκτυπωμένα κείμενα του blog της Αμαλίας που κατέθεσα χθες.
Το γεγονός αυτό θεωρώ πως είναι μία πρώτη μικρή νίκη των φίλων της Αμαλίας».
ΜΠΛΙΑΧ. ΜΠΛΙΑΧ. ΜΠΛΙΑΧ.
Μια πρώτη μικρή νίκη των φίλων της Αμαλίας από τον εκπρόσωπό τoυς στο κοινοβούλιο.
Ψευδωανώνυμη, αν πιάσει το «ΑΜΠΡΟΨ», μπορείς να το κατοχυρώσεις μετά και ως όνομα κατσαριδοκτόνου. Εναλλακτικά προτείνω το (πολλαπλό) ψευδώνυμο «Καλάμπι - Γιάου». Επικουρικά του εναλλακτικού προτείνω το «Άννα Διαμαντοπούλου».

 
At 6/02/2007 05:20:00 μ.μ., Blogger christina said...

Από τη μια λέμε ότι οι πολιτικοί δεν κανουν κάτι κι από την αλλη τους κράζουμε όταν κάνουν!

Σαφώς και το κάνει για ψήφους, σαφώς και το κάνει για να προβληθεί, σαφώς και έχει όλα τα ταπεινά κίνητρα του κόσμου, αλλά άμα η κίνηση πιάσει τόπο, ποια είμαι εγώ που θα αντιδράσω;

Εδώ παρακαλάμε να ασχοληθεί κάποιος με αυτά τα θέματα!

Αμα το μυριστούν κι άλλοι, από άλλες παρατάξεις κατά προτίμηση και προσπαθήσουν κι αυτοί να επωφεληθούν, το πράγμα θα πάρει ακόμη μεγαλύτερη δημοσιότητα.

Παράκληση προς πολιτικούς: ψηφοθηρίστε ένας από κάθε κόμμα μπας και γίνει καμιά συζήτηση και εκτεθούν τίποτα μεγαλοονόματα.

Ισως και να πετύχουν ένα 0.3% του ευκταίου αποτελέσματος κι αυτό μεταφράζεται σε κερδισμένες ζωές.

 
At 6/03/2007 12:46:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Σκληρέ Lazopolis, δεν καταλαβαίνω τη σχέση έχει ο Φρέντυ Κρούγκερ με τον οικοδεσπότη μας.'Οσο για το ανάλγητο ΑΜΠΡΟΨ σου θυμίζω ότιέτσι έπραξε και ο Βενιζέλος. Τι ακριβώς επερώτησε την Βουλή;Και κατόπιν θα την επερωτήσει λίγο ακόμη και μετά θα φύγει;
Παρόλα αυτά, συγκινήθηκα αγαπητοί μου με το ενδιαφέρον σας, αν και (σημειώνω) χρειάστηκε να το ζητήσω.Όσον αφορά την πρόταση του divebomb djingl μου φάνηκε λίγο ανήθικη (μπορεί βέβαια να έχω εγώ πολύ καιρό...)κι έτσι δεν απαντώ.
Old - boy, αν υπογράψω "Άννα Διαμαντοπούλου" θα με καταλάβουν όλοι και αυτό ακριβώς είναι που δεν έχω λύσει: Πόσο θέλουν να με καταλάβουν, τι θέλω να καταλάβουν, ούτως ή άλλως δεν με ξέρει κανείς, κ.λ.π.
Τι σημαίνει το Καλάμπι- Γιάου;Τι πίνεις;Πόσο χρονών είσαι;Τι μουσική ακούς;

Λοιπόν για να σοβαρευτώ, το πρόβλημα τόσο το δικό μου, όσο και αυτό που συζητάμε έχει κοινή βάση. Δυστυχώς το νοσηρό σύστημα υγείας έχει μολύνει το υγιές σύστημα της κοινωνικής ασθένειας. Ότι κάνουν οι γιατροί, θεραπεία π.χ. χωρίς διάγνωση, αδιαφορία για τα αδιάγνωστα, έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού κ.ο.κ. τα κάνουμε όλοι σε μικρή ή μεγάλη κλίμακα. Η μεγάλη κλίμακα είναι να μου προτείνετε ιδέεες και λύσεις για το όνομά μου, χωρίς να ξέρετε σε τι έγκειται το πρόβλημα.(Όπως βλέπεις oldboy προσπαθώ να σταθώ στο δικό σου ύψος έπαρσης και ματαιοδοξίας)
Η μικρή κλίμακα είναι ότι ένα άτυχο, γενναίο και τρυφερό κορίτσι είχε να παλαίψει πότε με την Σκύλα και πότε με την Χάρυβδη. Κατονόμασε, ανέδειξε, κραύγασε, θύμωσε και τελικά έφυγε νωρίς. Και ποιά η αντίδραση στο όνομά της; Συναισθηματισμός και φρέσκια επιθυμία για δράση να εξαντλείται σε μηνύματα και επερωτήσεις σαν τα αρκουδάκια και τα λουλουδάκια που αφήνανε στην Lady D. Φωνές, βοές, δάκρυα, ερωτήσεις και επερωτήσεις,όσος θόρυβος δηλαδή χρειάζεται για να μην γίνει η διάγνωση, που η Αμαλία στο κάτω- κάτω την έκανε. Όπως την κάνουμε κι εμείς καθημερινά αλλά μετά το καταπίνουμε το ερώτημα, αμάσητο.

Τι ωραία που θα ήταν να έκανε κανείς μια επερώτηση στην Βουλή, με εξαιρεικά σοβαρό τρόπο, του τύπου: Γιατί κύριοι και κυρίες βουλευτές να υπάρχουν αλμπάνηδες γιατροί; Και γιατί, εάν υπάρχουν (στα μηδαμινά ποσοστά που απαλλάσσει το σύστημα επιλογής τους και εκπαίδευσής τους)δεν τους ξεβράζει το Σύστημα Υγείας ή η Αγορά;Έ; Παρακαλώ κύριοι, πέντε λεπτά σκέψης και δέκα σιγής. Επιτρέπετε να σκεφτούν και οι αλμπάνηδες και όσοι παίρνουν φακελλάκια.

Ανώνυμη που δεν έχει λύσει το πρόβλημα της ψευδωνυμίας.

 
At 6/03/2007 07:30:00 π.μ., Blogger lazopolis said...

Aκριβοδίκαια ΑΜΠΡΟΨ, εγώ απ'τη μεριά μου δεν καταλαβαίνω γιατί μπορεί το ΑΜΠΡΟΨ να είναι ανάλγητο. Κάπου σε χάνω.

"'Οσο για το ανάλγητο ΑΜΠΡΟΨ σου θυμίζω ότιέτσι έπραξε και ο Βενιζέλος."

;;;;

Είσαι ασαφής ή εγώ ειμαι χαζός;

"Τι ακριβώς επερώτησε την Βουλή;Και κατόπιν θα την επερωτήσει λίγο ακόμη και μετά θα φύγει;"

Αυτό είναι μάθημα συντακτικού ως προς το "... αν σταθεί στην επερώτηση στη Βουλή ..."; Γιατί αν είναι, καλό θα ήταν να μου το εξηγήσεις περισσότερο.

"Τι σημαίνει το Καλάμπι- Γιάου;"

http://wikipedia.org/

"Η μεγάλη κλίμακα είναι να μου προτείνετε ιδέεες και λύσεις για το όνομά μου, χωρίς να ξέρετε σε τι έγκειται το πρόβλημα."

Είσαι οπαδός του Λακάν;

"Γιατί κύριοι και κυρίες βουλευτές να υπάρχουν αλμπάνηδες γιατροί;"

Οι πιο ικανοί απ'τους 300 θα μπορούσαν να σου απαριθμήσουν 300 αιτίες και για καθεμιά 300 τρόπους να διορθωθεί.

Το σύστημα (Υγείας, αλλά και κάθε σύστημα) είναι πολύ πιο πολύπλοκο από ότι θα χρειαζόταν για να δοθεί λύση στο πρόβλημα τόσο εύκολα.

Αλλά μ'αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι...


Σκληρός lazopolis

 
At 6/04/2007 01:53:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Το προηγηθέν σχόλιο ήταν ένα επεισόδιο του γνωστού σίριαλ «Όταν ο Lazopolis θυμώνει».
«Τι σημαίνει το Καλάμπι- Γιάου;Τι πίνεις;Πόσο χρονών είσαι;Τι μουσική ακούς;».
Πρόκειται περί πολλαπλοτήτων. Τζιν τόνικ. 57. Θανάση Ηλία.

 
At 6/04/2007 09:54:00 π.μ., Blogger lazopolis said...

Ναι ρε γαμώτο.

Πρέπει να ξαναρχίσω τα τζιν τόνικ.

Εδώ που τα λέμε, τζιν τόνικ, μπλιάχ. Βότκα με πάγο, πολύ καλύτερη, άχρωμη, άοσμη και σχεδόν άγευστη.

Και μετά έχω τύψεις που σου διώχνω τους σχολιαστές.

ΑΜΠΡΟΨ, την επόμενη φορά που θα βρεθώ στην Αθήνα, κερνάω καφέ, μαζί με τον Old Boy για να γεφυρώσουμε τα ιδεολογικά μας χάσματα (νέα ανήθικη πρόταση) :)

 
At 6/04/2007 08:15:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Όσους σχολιαστές και να διώχνεις πάντα θα είναι περισσότεροι από τους δικούς σου.
Φάε τη σκόνη μου.

 
At 6/07/2007 01:50:00 μ.μ., Blogger talos said...

Ρε συ, σε διαβάζει ο Βενιζέλος ή απαντάει γενικά;

 
At 6/07/2007 05:45:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Kαι βέβαια με διαβάζει. Γενικά από τους 300 της Βουλής μόνο η Ράπτη δεν με διαβάζει αυτήν την περίοδο κι αυτό επειδή είναι ερωτευμένη.

 
At 9/24/2007 02:30:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Πρόκειται για τεράστια ξεφτίλα για όσους το αναπαράγουν.Υπάρχουν συγγενείς του Βενιζέλου στην περιοχή Κύμης Ευβοίας όπου και συναντιέται το όνομα σε πολλές οικογένειες.
Ο Βενιζέλος δεν ήταν προσφυγικής καταγωγής από Μικρά Ασία αλλά από την Ευβοια από όπου έφυγε ο πατέρας του για να πάει στη Θεσσ/κη.

Υ.Γ.1Επίσης 85 έτη μετά Μικρασιατική Καταστροφή το θέμα όπως ψευδώς ετέθη είναι απιστευτη προσβολή για όλους τους μικρασιατικής καταγωγής Έλληνες.
Υ.Γ. 2 Προφανής η πολιτική στόχευση μέσα από το Πασοκ από κυκλους Γιωργάκη

 
At 9/24/2007 02:30:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Πρόκειται για τεράστια ξεφτίλα για όσους το αναπαράγουν.Υπάρχουν συγγενείς του Βενιζέλου στην περιοχή Κύμης Ευβοίας όπου και συναντιέται το όνομα σε πολλές οικογένειες.
Ο Βενιζέλος δεν ήταν προσφυγικής καταγωγής από Μικρά Ασία αλλά από την Ευβοια από όπου έφυγε ο πατέρας του για να πάει στη Θεσσ/κη.

Υ.Γ.1Επίσης 85 έτη μετά Μικρασιατική Καταστροφή το θέμα όπως ψευδώς ετέθη είναι απιστευτη προσβολή για όλους τους μικρασιατικής καταγωγής Έλληνες.
Υ.Γ. 2 Προφανής η πολιτική στόχευση μέσα από το Πασοκ από κυκλους Γιωργάκη

 
At 2/08/2010 06:36:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

guest aging kadamkuan relate depending custom merits salient validators capabilities questionable
lolikneri havaqatsu

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home