Τρίτη, Μαΐου 29, 2007

O Kύριος Παρασκευαϊδης Vol. II

Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Αρχιεπίσκοπο, που με την ντιρεκτίβα του να μην ψηφίζουμε Συνασπισμό, μου δίνει την ευκαιρία να γράψω το σίκουελ παλιότερου ποστ και να του ζητήσω να κάτσει στα θρησκευτικά αυγά του.
Eικάζω ότι το παρόν σίκουελ δεν θα «αξίζει ιδιαίτερης μνείας» από τον «Ιό», o oποίος είχε πάντως την ευγενή καλοσύνη να αναφερθεί στο παλιότερο ποστ εδώ, επειδή το είχε αναδημοσιεύσει η «Ρήξη».

11 Comments:

At 5/29/2007 09:42:00 μ.μ., Blogger οι σκιές μιλάν said...

Καλά σε είχα κόψει για "εθνίκι".
Τώρα υπάρχουν και πειστήρια στον τύπο.

:ΡΡΡΡΡ

 
At 5/29/2007 10:27:00 μ.μ., Blogger Jim.Hellas said...

Μου άρεσε πολύ η απάντηση του ΣΥΝ! Και λίγα είπε για τον Αρχιεπίσκοπο που από ότι φαίνεται θέλει να κυβερνά η "Δεξιά του Κυρίου" (βλ. Ιράν).

Επιτέλους, πότε θα καταλάβουμε ότι Εκκλησία και Πολιτεία είναι δύο ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ πράγματα; Όταν στον σύγχρονο κόσμο οι θρησκευτικές ομάδες είναι απλά θρησκευτικές στην Ελλάδα του 2007 ακόμα προσπαθούμε να πείσουμε ότι η Εκκλησία πρέπει να ασχολείται με τα δικά της θέματα!

Ξέρω, είμαι και εγώ ανθέλλην και κουλτουριαραίος! :P

 
At 5/29/2007 11:10:00 μ.μ., Blogger Rodia said...

~~Jim, κρύβε λόγια...

:-) για το ποστ

 
At 5/29/2007 11:48:00 μ.μ., Blogger gasireu said...

ε ρε Αναβαπτιστές (μια και μου τους θύμισε ο Ρακάσας) που τους χρειάζονται! ύπαγε οπίσω μου.....

 
At 5/30/2007 12:14:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Τόσον ο αηδής Παρασκευαϊδης, όσον και ο ανεκδιήγητος Ιός, είναι όψεις του ιδίου νομίσματος, αυτού της φανατίλας, των σοβαρών ψυχικών συμπλεγμάτων και της έλλειψης αληθούς ελληνικής παιδείας.
Επί της ουσίας, της απόψεις μου τις έχω γράψει στο πλαίσιο του προηγούμενου ποστ του Ολντ Μπόυ._

 
At 5/30/2007 01:45:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Σκιές, έτσι είναι. Εθνίκι με πιστοποιητικό ISO πλέον. Κάποιοι άλλωστε είχαν διαγνώσει το ποιόν μου εγκαίρως ;)

 
At 5/30/2007 12:37:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Για μένα(που παραμένω ανώνυμη γιατί δεν έχω λύσει μέσα μου το θέμα της ψευδωνυμίας)'το να μη μιλάει ο αρχιεπίσκοπος' ή 'εκκλησί α και πολιτεία είναι δυό διαφορετικά πράγματα'είναι εξαιρετικά απολίτικες θέσεις. Όσοι συντηρούν αυτό τον απολιτισμό, ποντάρουν στην σύγχυση που προκαλούν και ισχυρίζονται ότι ο Συνασπισμός είναι πολιτικό κόμμα (ενώ κατά βάθος ξέρουμε ότι εκκαλεί)κι ότι ο κοινοβουλευτισμός εν γένει, στην χώρα μας, στηρίζεται σε πολίτες (ενώ υποψιαζόμαστε ότι συντηρείται από πιστούς- απίστους του τύπου 98%) Χ.Ο.) κι ότι τα λοιπά κόμματα παράγουν πολιτική (ενώ γνωρίζουμε ότι λειτουργούν και κοινωνούν, με δώρα και αντίδωρα..) Έτσι, με τέτοια θολούρα αποκρύπτουν την πραγματική πολιτική συζήτηση που διεξάγεται στις μέρες μας παγκοσμίως υπό το πρόσχημα του θρησκευτικού συναισθήματος, επειδή μόνο έτσι μπορούν να εκφραστούν οι άναρθρες μεν, πολιτικές δε κραυγές. Αλλά που;ποιός ακούει; ποιός μεταφράζει;μπορούν οι θρησκόληπτοι της πολιτικής να αναγνωρίσουν τα 'καινά' αιτήματα εάν δεν διατυπώνονται με τους όρους της παλαιάς διαθήκης;Φιλισταίοι, Γραμματείς & Φαρισαίοι συζητάνε το πότε θα γίνουν οι εκλογές. Όμως το υστέρημα της χήρας είναι που έχει σημασία..

Και κάτι άλλο -γιατί συγχύστηκα τώρα- που με απασχολεί. Όλοι δείχνουν τον κ.Παρασκευαϊδη (και καλά τον αποκαλύπτουν ότι έχει όνομα και υπόσταση κοσμική, λες κι εμείς νομίζαμε ότι είναι ασκητής του Αγίου Όρους) και κανείς δεν δείχνει το "ακτιστο φως" που κτίζουν στην εικόνα του Πρωθυπουργού ούτε το πόσο αιωρείται από το έδαφος ο Αντιπολιτευτής του..
Άντε τα καταφέρατε, κολάστηκα και σήμερα.

 
At 5/30/2007 03:50:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ρε συ old-boy, ολίγον σε Πρετεντέρη μου φέρνεις.
gs

 
At 5/30/2007 10:40:00 μ.μ., Blogger lazopolis said...

Ναί, old boy, τώρα που του το ζήτησες εσύ να είσαι σίγουρος οτι δε θα ξαναμιλήσει για πολιτική ο Π.

Αναρωτιέμαι αν το σήκουελ αυτό σημαίνει οτι αναγνωρίζεις την αναπόφευκτη "θολούρα" ανάμεσα στον θεμιτό (ας πούμε) θρησκευτικό ρόλο του όποιου αρχιεπίσκοπου και τον αθέμιτο ρόλο του ως φορέα κοσμικής εξουσίας. Αυτή η σύγχυση μπορεί πάντα να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από κάθε "πνευματικό" ηγέτη. Κάποιοι (σαν τον Σεραφείμ) επιλέγουν να μην ασκήσουν κοσμική πολιτική, αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι δεν δύνανται (σικ).



@κολασμένη ανώνυμη: μην ανησυχείς, μπορείς πάντα να ρεφάρεις με μια κυριακάτικη μετάνοια και να επανέλθεις με μηδενισμένο το κοντέρ εδώ για νέα σχόλια :)

 
At 5/31/2007 03:14:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

«Ναί, old boy, τώρα που του το ζήτησες εσύ να είσαι σίγουρος οτι δε θα ξαναμιλήσει για πολιτική ο Π.»
Καλά πληροφορημένοι κύκλοι της Αρχιεπισκοπής διαρρέουν ότι πράγματι μετά το ποστ το εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο.

 
At 5/31/2007 01:38:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Όσο πιέζεται εσείς τον Π. να το βουλώσει, τόσο ξεσαλώνει ο Τζούμας και δε το αντέχω ρε παιδιά.
Καλύτερα ο Π., που έχει και πλάκα, παρά ο Τζούμας που το έχει πάρει στα σοβαρά.
gs

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home