Τρίτη, Αυγούστου 08, 2006

Η πρόδηλη ηλιθιότητα

Από τότε που γεννήθηκε μπορούσες να διακρίνεις λίγα εκατοστά μπροστά από το σαγόνι του μια ελαφριά γαλάζια αύρα σε σχήμα ημισέληνου. Όσο μεγάλωνε, μεγάλωνε αντίστοιχα και η αύρα, ώστε να είναι πάντα ισομεγέθης του σαγονιού του. Άλλη ιδιαιτερότητα δεν είχε· και αν θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί και η συγκεκριμένη δεν του προξενούσε προβλήματα μη αντιμετωπίσιμα· όχι βέβαια πως δεν του προξενούσε και καθόλου προβλήματα. Στο σχολείο είχε γίνει δέκτης αναρίθμητων πειραγμάτων και είχε δυσκολευθεί πολύ να ενταχθεί στις παρέες των πολλών. Στο δρόμο πάντα συγκέντρωνε τα ξαφνιασμένα βλέμματα των περαστικών. Είχε προσπαθήσει κάθε δυνατή μέθοδο αφαίρεσής της αλλά ματαίως. Μόνο όταν βουτούσε στη θάλασσα εξαφανιζόταν. Εκείνο που βασικά τον ενοχλούσε δεν ήταν τόσο το γεγονός της ύπαρξης της αύρας, όσο η πρόδηλη ηλιθιότητα της τοποθεσίας της. Οι γιατροί είχαν σηκώσει τα χέρια ψηλά, οι απόψεις ποικίλλαν, με επικρατέστερη -αν και όχι αμιγώς επιστημονική- αυτήν που υποστήριζε πως δεν έχει στ' αλήθεια την αύρα, αλλά πως αντιθέτως δημιουργούσε σε όλους την εντύπωση ότι την έχει. Βασισμένοι σε αυτήν ακριβώς την διάγνωση (της προκλήσεως συλλογικής παραίσθησης), στον στρατό τον τάραξαν στα ποινολόγια, καθώς δεν είχε υπακούσει σε επανειλημμένες εντολές να την ξεφορτωθεί και θεωρούσαν πως την χρησιμοποιούσε προκειμένου να βγει γιώτα πέντε. Τέλος πάντων, απολύθηκε κι απ΄ το στρατό και συνέχισε τη ζωή του, βρίσκοντας πως εκτός σχολείου και εκτός στρατού η ιδιαιτερότητά του δεν έπαιζε και τόσο καθοριστικό ρόλο. Είχε προτιμήσει όμως να εργάζεται μόνος του, πίσω από ένα κομπιούτερ, καθώς αυτό ελάττωνε αρκετά τις δυσκολίες. Παρέμενε βέβαια το ζήτημα της κοινωνικής ζωής του, αλλά εκεί από μικρός είχε διαπιστώσει ότι η αύρα λειτουργούσε μαγνητικά για τα κορίτσια. Ήταν 28 ετών και είχε ήδη κοιμηθεί με 77 γυναίκες. Αρκούσε να περπατήσει στη νύχτα ή να πάει να κάτσει για λίγο σε ένα μπαρ και αμέσως κάποια γυναίκα με μάτια ορθάνοιχτα ερχόταν προς το μέρος του. Όλες τους είχαν να λένε πως όταν έκανε έρωτα, η αύρα του από γαλάζια γινόταν βαθυκόκκινη. Όλες τους είχαν να το λένε αλλά ελάχιστες το έλεγαν, γιατί δεν ήξεραν αν είχε συμβεί στ΄αλήθεια και γιατί προτιμούσαν να έχουν κρατημένο ένα σαν παραμύθι μυστικό μέσα τους.
Παντρεύτηκε την 78η γυναίκα που κοιμήθηκε μαζί του. Κοιμήθηκε μαζί του αφού παντρεύτηκαν. Δεν είχε μαγνητισθεί εκείνη από αυτόν αλλά αυτός από εκείνη. Eκείνη δεν είχε μαγνητισθεί γιατί ήταν ο μόνος άνθρωπος που δεν μπορούσε να δει την αύρα του. Αυτός είχε μαγνητισθεί γιατί εκείνη ήταν ο μόνος άνθρωπος που δεν μπορούσε να δει την αύρα του.
Έτσι του 'λεγε, τουλάχιστον.

4 Comments:

At 8/08/2006 09:46:00 μ.μ., Blogger nik-athenian said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

 
At 8/08/2006 11:42:00 μ.μ., Blogger Rodia said...

αύρα, λαύρα, σαύρα.
Αυτά παίρνανε οξεία, ενώ όλα τ' άλλα περισπωμένη. Τώρα που οι τόνοι γίναν ίσωμα, ποιος θα μας γλιτώσει από την αύρα, τη λαύρα και τη σαύρα;

..που δε μπορούμε πια να τις ξεχωρίσουμε..

Θέλω λίγη αύρα
-έχει τόση λαύρα-
λέω να γίνω σαύρα...

:-)

 
At 12/15/2006 04:57:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Excellent, love it!
» » »

 
At 4/26/2007 02:49:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Best regards from NY! Farm loans in mi online roulette

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home