Δευτέρα, Αυγούστου 07, 2006

Εξάλογος της Εβδόμης Ογδόου

1) Τουλάχιστον αν ζούσα στην Κούβα θα ήξερα ότι τον αδελφό Κάστρο θα μου τον είχαν επιβάλλει. Ζώντας στην Ελλάδα ξέρω ότι τους κάθε λογής συγγενείς τους ψηφίζω εγώ, ελεύθερα και δημοκρατικά.
2) Γι' αυτό, στο πλαίσιο του απηνούς αγώνα του κατά της οικογενειοκρατίας, το μπλογκ αυτό θα αρχίσει σύντομα καμπάνια υπέρ του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου Αθηνών (με τον συνδυασμό του Νικήτα Κακλαμάνη) Φώτη Σεργουλόπουλου. Τρελές νύχτες στη Νέα Υόρκη πέρασες;
3) Βρίσκομαι σε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση του Ισραήλ, ώστε εγώ μεν να διασφαλίσω ότι παγκοσμίως δεν θα ξαναγίνει η παραμικρή αναφορά, σύνδεση, παρομοίωση ή αναλογία των πολεμικών πρακτικών του Ισραήλ με τις ναζιστικές θηριωδίες, εκείνη δε σε αντάλλαγμα θα ομολογήσει πως, μολονότι μη συγκρινόμενη με τους ναζί, η διαγωγή της δεν παύει να είναι ολέθρια, τρισάθλια και κατάπτυστη.
4) «Στα χρόνια της Κατοχής η Εμπορική Τράπεζα θα αναλάβει την τήρηση των λογαριασμών εισπράξεων του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και, ακόμη, να εκμεταλλευθεί τις συνθήκες υπερπληθωρισμού επενδύοντας σε επιχειρήσεις, γη και κτίρια. Στη διάρκεια της Κατοχής η Εμπορική θα εξαγοράσει πλήρως τον «Φοίνικα», δύο κντρικά ακίνητα στην Αθήνα, καθώς και μετοχές της Εθνικής και των Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων, ενώ θα ιδρύσει την εταιρεία «Αχιλλεύς», μέσω της οποίας αγοράστηκαν οικόπεδα στο Ψυχικό». Bήμα, 30.7.06.
Αν τα 'χε κάνει αυτά ο παππούς σου, θα ντρεπόσουν που ήταν αίμα σου. Αλλά ό,τι είναι ντροπή για τους ανθρώπους, είναι επιχειρηματική ευκαιρία για τις τράπεζες.
5) Ο Δήμος Καλλιθέας καταδίκασε τον πόλεμο. Ανάμεσα στις συμπληγάδες της γραφικότητας αφενός και της απάθειας αφετέρου, η απάντηση είναι αποτελεσματικότητα. Όποιος την βρει ας μου στείλει ένα μέιλ, για να τον τερματίσουμε τον ρημάδι τον πόλεμο, γιατί, όχι τίποτα άλλο, είναι και κρίμα (αν και έχει και παράπλευρα οφέλη, όπως αβίαστα προκύπτει από το τηλεοπτικό σποτ του υποψήφιου Νομάρχη Αθηνών Αργύρη Ντινόπουλου).
6) Πέτα κάθε βαρίδι από την γραφή σου· προπαντός το βαρίδι του κύρους.

11 Comments:

At 8/07/2006 07:38:00 μ.μ., Blogger Μαύρος Γάτος said...

Πολύ σοφός μάς γύρισες από τις διακοπές. ...

Έχω βρει τη λύση αλλά χάθηκε το mail και πού να ξαναγράφω τώρα. Έλα μωρέ, στην ανοικοδόμηση έτσι και αλλιώς θα θριαμβεύσουμε, τώρα που τέλειωσαν τα μεγάλα εγχώρια έργα. Θα τους φτιάξουμε ένα στάδιο Καλατράβα στην Βηρυττό νβα τρίβουν τα μάτια τους, οι καθυστερημένοι πολεμοχαρέις Ανατολίτες.

 
At 8/07/2006 07:39:00 μ.μ., Blogger Μαύρος Γάτος said...

Εκτός αν μπει μέσα ξαφνικά η Συρία (που σιγά μη μπει) και ανοίξουν οι Σφραγίδες της Αποκάλυψης....

 
At 8/07/2006 07:46:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Μαύρε γάτε,
Σχετικά με την αναφορά σου στις σφραγίδες της αποκάλυψης...πολύ γουστάρω.
Λες να κατέβει και ο Αρχάγγελος Μιχαήλ μαζί με τον Αρχάγγελο Γαβριήλ και να πλακώσουν στις σφαλιάρες τον Τζούνιορ και τη μαυρούλα ή θα τα βγάλουν μόνοι τους τα κάστανα απο τη φωτιά πάλι οι μαλάκες ;

 
At 8/07/2006 08:19:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Με συγκίνησες με την αποστροφή σου για τις δραστηριότητες της Εμπορικής στην περίοδο της Κατοχής.
Θυμήθηκα τον πατέρα μου και τα αδέρφια του που συγκεντρώθηκαν γύρω στο 1980 να μοιράσουν την περιουσία της πατριάς (από τη Μέσα Μάνη γαρ).
Ανάμεσα στα πολυάριθμα (ναι, πολυάριθμα!)κτήματα των 200 έως 400τμ ήταν και τρία αποκτηθέντα σε χρονολογία Κατοχής.
Χωρίς δεύτερη κουβέντα τα επέστρεψαν στους φερόμενους ως παλαιούς ιδιοκτήτες τους.

 
At 8/07/2006 08:32:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Aγαπητέ Αnonymous, τώρα που πουλήθηκε η Εμπορική, φαντάζομαι ότι παρόμοια ευαισθησία με τον πατέρα σου θα επιδείξει και η γαλλική τράπεζα που την αγόρασε.

 
At 8/07/2006 09:52:00 μ.μ., Blogger Αταίριαστος said...

Μέσα στο ζόφο των ημερών να και μία είδηση που φέρνει μία αχτίδα ελπίδας: Ο Φώτης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Άντε και δήμαρχος!

Υ.Γ. Η Μαρία αδιαφορεί για το κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι;

 
At 8/08/2006 11:00:00 π.μ., Blogger Περαστικός said...

Πάντα καίριος Old Boy. Όσο για τις τράπεζες, ντροπή, δεν πρέπει να θίγουμε αυτούς τους στυλοβάτες της οικονομίας μας, αυτές τις ευυπόληπτες επιχειρήσεις, αυτούς τους τοκογλύφους που άνευ της συνεισφοράς τους με την παροχή δανείων θα μπορούσες να αποκτήσεις σπίτι σε ένα κλάσμα της σημερινής τιμής του χωρίς να καθίστασαι δουλοπάροικος εσύ και τα εγγόνια σου, αυτούς του φύλακες των αποταμιεύσεών μας που ουσιαστικά τους πληρώνουμε για να φυλάσσουν τα χρήματά μας και για το προνόμιο να τα εκμεταλλεύονται δανείζοντάς τα με υπέρογκους τόκους στους δανειολήπτες τους.

 
At 8/08/2006 07:50:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Τον πόλεμο καταδικάζει και ο Δήμος Αιγάλεω, χρησιμοποιώντας μια αφίσα με τη φωτογραφία της γνωστής αφγανής από εκείνο το εξώφυλλο του National Geographic.

Φώτης χωρίς Μαρία; Το βρίσκω εξαιρετικά παράτολμο...

 
At 8/08/2006 08:34:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Πολύ θετικό μήνυμα αυτό. Και Καλλιθέα και Αιγάλεω. Σφίγγει ο αντιπολεμικός κλοιός.

 
At 2/05/2007 04:30:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

best regards, nice info » »

 
At 4/23/2007 10:37:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Wonderful and informative web site. I used information from that site its great. » » »

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home