Τρίτη, Ιουνίου 13, 2006

Τα σύνορα

«ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΙ - ΟΛΑ ΤΑ ΔΑΚΤΥΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ - ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ - ΓΙΑΥΤΟ Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΚΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ».
Το σύνθημα είναι γραμμένο στο αιώνιο ερείπιο του φιξ. Λογικά είναι παλιό, καθώς τα γεγονότα με τους παπάδες είναι περσινά, αλλά τώρα υπέπεσε στην αντίληψή μου. Προσπαθώ να μπω στην θέση του ανθρώπου που το έγραψε. Ενός ανθρώπου που με ένα σπρέι, πιθανότατα κρυμμένο μέσα σε μια πλαστική σακούλα και οπωσδήποτε μέσα στην άγρια νύχτα, φεύγει από το σπίτι του για να πάει στο φιξ. Είναι ένας άνθρωπος που πιστεύει με δύναμη, ένας άνθρωπος βαθύτατα πληγωμένος από τις αποκαλύψεις για τις σεξουαλικές και οικονομικές ατασθαλίες των δεσποτάδων. Ένας άνθρωπος που η πίστη του δεν είναι πάρεργο, δεν είναι αποκούμπι, είναι θεμέλιο της προσωπικότητάς του, μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς του. Ξαφνικά η εκκλησία -η εκκλησία του- αρχίζει και αναδύει μια ανυπόφορη μπόχα. Φήμες που χρόνια άκουγε και μετά βδελυγμίας απέκρουε, τώρα παίρνουν σάρκα και οστά. Νιώθει να τον πνίγει το άδικο. Πρέπει να υπερασπίσει αυτό που αγαπάει. Πρέπει να αποκαταστήσει την αλήθεια για να την βλέπει γραμμένη ο κόσμος. Συγκινημένος ξεκινάει για την αποστολή του, συγκινημένος γράφει το σύνθημά του.
Συγκινούμαι κι εγώ με την σοφή αφέλεια και την αφελή σοφία των λέξεών του, κι αναρωτιέμαι αν ο άνθρωπος αυτός είναι καλοκάγαθος ή απλά καλός, αναρωτιέμαι για τα σύνορα που χωρίζουν την ανοησία απ' την καλοσύνη.

13 Comments:

At 6/13/2006 08:59:00 μ.μ., Blogger Thrass said...

Καμιά φορά το ρόλο τού blog τον παίζουν οι τοίχοι της πόλης.

 
At 6/13/2006 09:12:00 μ.μ., Blogger Ecumene said...

Χριστιανοι-Graffiters....



περιμενουμε και αγιογραφιες
στους τοιχους...

βαρεθηκα τα αναρχικα...

Στους δρομους η Πιστη ζωγραφίζει...

Υ.Γ.Μπορει και να τα εγραψε και
συνεργειο απο την Αρχιεπισκοπη....

 
At 6/13/2006 09:21:00 μ.μ., Blogger Σπιτόγατος said...

Παπάς ήταν.
Σίγουρα.

 
At 6/13/2006 09:34:00 μ.μ., Blogger Γεώργιος Χοιροβοσκός said...

Αυτός που έγραψε αυτό το γκράφιτι σίγουρα δεν πίστευε!

Η εκκλησία του είναι ενα ιδεολόγημα,όπως ιδεολόγημα είναι και οι κατηγόριες για διαφθορά.

Η πίστη είναι πολύ μοναχικό άθλημα για να βρίσκεται εντός τέτοιων ιδεολογηματικών oρίων θετικών ή αρνητικών.

Ούτε βαθύτατα πληγωμένος είναι.Το ειδωλό του έπεσε απο το βάθρο.Ειδωλολάτρης μάλλον είναι.

 
At 6/13/2006 09:40:00 μ.μ., Blogger oistros said...

Πόσο δίκαιο σχόλιο! Το προηγούμενο διάστημα των "αποκαλύψεων" λυπήθηκα τις θεούσες που χρόνια κάνουν γονυκλησίες στους ιερείς. Γι' αυτές Θεός και Εκκλησία έχουν απόλυτα (συγκεχυμένη) ταύτιση. Και πως να συνέλθεις και να ξανασταθείς γονατιστή όταν σου ξεμπροστιάζουν τα είδωλα. Που να πιστέψεις μετά? Ω τι δύσκολοι καιροί για πιστούς!!! Για κάθε είδους πιστούς.

 
At 6/13/2006 10:28:00 μ.μ., Blogger candyblue said...

Έτσι γίνεται πάντα με την εκκλησία σου,με τον θεό που πιστευεις.Ξαφνικά,πάντα ξαφνικά, η εκκλησία σου, αρχίζει και αναδύει μια ανυπόφορη μπόχα.Και συ τότε πρέπει να υπερασπίσεις αυτό που αγαπάς. Πρέπει να αποκαταστήσεις την αλήθεια για να την βλέπει γραμμένη ο κόσμος. Συγκινημένος ξεκινάς για την αποστολή σου, συγκινημένος γράφεις το σύνθημά του.
Πάντα έτσι δεν γίνεται?

 
At 6/13/2006 11:24:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Στην Αγια Παρασκευη, μεσανυχτα και βαλε, εχω πετυχει τον παλιο μου καθηγητη Θρησκευτικων να γραφει σε μια σκοτεινη γωνια συνθηματα για την Β. Ηπειρο. Πολυτεκνος και ντυμενος και ως πολυτεκνος. Ηλικιωμενος. Της εκκλησιας. Καραφλος. Κοντος. Με μουστακι. Μονιμα ιδρωμενος (η μπορει να ειναι και σμιγμα). Τριχωτος σα Κυπριος. Πηγαμε απο κοντα και τον χαιρετησαμε. Μας εδωσε και το χερι του. Με το αλλο κραταγε το σπρει. Δεν φανηκε να εχει ιδαιτερη αμηχανια.
--
evris

 
At 6/14/2006 01:00:00 π.μ., Blogger Jason said...

Σε μια παράγκα στην Πάτρα είναι γραμμένο:

"Ο χώρος αυτός προστατεύεται από το Θεό..."

Εκεί να δεις αφέλεια...

Ο ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΣ, όμως, τα βλέπει και ανησυχεί...

 
At 6/14/2006 02:42:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Γιώργο, κάνω λάθος ή κατά την Ορθοδοξία, ως εκκλησία δεν λογίζεται μόνο ο Κλήρος αλλά όλοι οι πιστοί; Υπό αυτή την έννοια γιατί να είναι ειδωλολατρικό ιδεολόγημα η πίστη του, γιατί να μην είναι όντως βαθύτατα πληγωμένος;
Μcfly, δεν ξέρω αν είναι αν είναι μόνο βλάκας, μόνο καλός, κάτι ανάμικτο, δεν ξέρω ποιά η σχέση ανάμεσα στις δύο ιδιότητες του.
Evris, θα 'θελα να 'μουν μπροστά την ώρα που τον χαιρετούσες ;)

 
At 6/14/2006 07:14:00 π.μ., Blogger Γεώργιος Χοιροβοσκός said...

Old Boy, ακριβώς όπως το γράφεις είναι: όλοι αποτελούν εκκλησία. Αν λοιπόν πίστευε πραγματικά δεν θα αισθανόταν την ανάγκη να "σώσει" ή να "δικαιώσει" την εκκλησία.

Ο λόγος ο του Σταυρού τοις μεν απολλυμένοις ( κατεστραμένους,βλάκες) μωρία εστί.

Η εκκλησία δεν χρειάζεται καμμιά δικαίωση, μια πίστη είναι για να υποφέρεις με όλους αυτούς τους "βλάκες" όπως γράφει ο ΜακΦλή πιστεύοντας ότι είναι κάτι παραπάνω απο βλάκες και ότι μέσα έχουν κάτι παραπάνω απο βλακεία δηλαδή ψυχή που μπορεί να πονάει και να υποφέρει!

Για αυτό σου γράφω ότι η πίστη είναι πολύ μοναχικό άθλημα. Απο την μια ο "βλάκας" που παλεύει να "δικαιωθεί" και από την άλλη ο ΜακΦλή να του υπενθυμίζει ότι είναι "βλάκας". Απουσιάζει πλήρως η αγάπη, και άν η πίστη είχε καρπό, αυτός θα ήταν και ο μοναδικός της. Η αγάπη.

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΚΡΙΝΕΙ Ο ΘΕΟΣ.ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ;-)

 
At 6/14/2006 12:09:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Δαπανηρή ιδέα η πίστη
ναυλώνεις έναν κόσμο
για να κάνεις
το γύρω του τετραγώνου
και να γράψεις ένα σύνθημα!

 
At 6/17/2006 12:28:00 π.μ., Blogger des said...

Τι ωραίους διαλόγους που κάνετε κύριοι, Γιώργο χοιροβοσκέ και old boy,

Εγω δε, που δεν τρέφω ψευδαισθήσεις για την καλοσύνη και την ανοησία, θεωρώ οτι αυτά παίζονται ανα περίπτωση στο πως θα συμπεριφερθεί κανείς, κι'οχι απαραιτήτως σκόπιμα, αναρωτιέμαι τι κάνει άραγε κανείς όταν του τραβήξουν τα ιδεολογικά (του) σεντόνια και του ξεσκαπάσουν το χάος και τη σαπίλα. Κλείνει τα μάτια και κάνει πως δεν καταλαβαίνει; δεν καταλαβαίνει; ή αποστρέφεται;

 
At 2/22/2007 02:32:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

This is very interesting site... Wholesale women&aposs v neck tops shirts blouses myfico my fico creditoutlet.net red glass kitchen canisters Diy cooling cpu Wedding shower invitations claire boyd john super sauna pump http://www.developing-affiliate-programs.info/computer-print-cartridges.html printer ink cartridge Amateur masturbation clips

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home