Τετάρτη, Ιανουαρίου 18, 2006

Ο Χάκμαν κι ο Αλφαντάκης

Μπορεί ο Παπαχελάς να έχει γίνει κατά καιρούς δέκτης διαφόρων κατηγοριών, μπορεί και μερικές από αυτές να αληθεύουν, εμένα πάντως μου αρέσει. Η δε εκπομπή του είναι από τις πιο συγκροτημένες της ελληνικής τηλεόρασης και στρέφει την πλάτη τόσο στις ευκολίες και τον λαϊκισμό άλλων εκπομπών ερευνητικής δημοσιογραφίας, όσο και στην τεμπελιά και το βάλτωμα των εκπομπών πολιτικής - συζητητικής δημοσιογραφίας. Έβλεπα χθες το σχετικό ρεπορτάζ του Τέλλογλου και την παρουσία του Αλφαντάκη στο στούντιο, όπου ισχυριζόταν πως είναι νόμιμη η παροχή συμβουλών στον καταδικασμένο πρωτοδίκως για μεταφορά φορτίων κοκαϊνης πελάτη σου, με τις οποίες του υποδεικνύεις ότι ο πιο κατάλληλος τρόπος για να κρύψει τα χρήματά του απ' τις Αρχές, είναι να ανοίξει πολλαπλούς τραπεζικούς λογαριασμούς σε κρατίδια φορολογικούς παραδείσους και με την μεσολάβηση off shore εταιριών. Συγκεκριμένα ισχυριζόταν ότι μια τέτοια ενέργεια είναι νόμιμη, εφόσον αφενός δεν έχει εκδοθεί ακόμη τελεσίδικη απόφαση και αφετέρου ο δικηγόρος έχει πειστεί για την αθωότητα του πελάτη του και το εσφαλμένο της πρωτόδικης απόφασης.
Θυμήθηκα λοιπόν εκείνη τη σκηνή από την «Φίρμα». Ο Τζιν Χάκμαν είναι ο γερόλυκος δικηγόρος του φορολογικού δικαίου και ρωτά τον φέρελπι συνάδελφό του Τομ Κρουζ ποιά είναι τελικά η διαφορά μεταξύ φοροαπαλλαγής και φοροδιαφυγής:
α) Ό,τι ορίζει η εκάστοτε ισχύουσα φορολογική νομοθεσία;
β) Ένας έξυπνος δικηγόρος;
γ) Δέκα χρόνια στη φυλακή;
δ) Όλα τα παραπάνω;

13 Comments:

At 1/18/2006 05:51:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

b

 
At 1/18/2006 05:56:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Το δ.

 
At 1/18/2006 06:19:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Το χειρότερο είναι η ωμή προσπάθεια το παράλογο να παρουσιαστεί ως λογικό.Αυτό που δεν κατάλαβα όμως,παρόλο ότι είμαι συνάδελφός του,ήταν τι εννοούσε όταν έλεγε ότι "φούσκωσαν" την αγωγή γιατί επιθυμούσαν πατήρ και υιός να εντυπωσιάσουν το δικαστήριο.Και εγώ που νόμιζα ότι οι εντυπωσιασμοί κυρίως ανθίζουν στα "παράθυρα".

 
At 1/18/2006 06:38:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Και το πιο εντυπωσιακό ήταν το σημείο αμέσως μετά που λέει ότι στην μεν αγωγή τα φούσκωσε, εδώ όμως ήρθαμε για να πούμε την αλήθεια!
Η δικαιοσύνη ως χώρος εντυπωσιασμού και ψέμματος και το τηλεοπτικό πλατό ως χώρος αλήθειας.

 
At 1/18/2006 06:56:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Έκανα ζάπινγκ ταυτόχρονα και στην εκπομπή της ΝΕΤ για τη φαρμακοβιομηχανία και έλεγα πού κατήντησε ο Παπαχελάς.

Ο Τέλλογλου μάλλον θα 'θελε να ήταν αλλού εκείνη τη στιγμή, αλλά ο πιο γλειώδης ήταν ο διπλανός του Παπαχελά που έθεσε και το ηθικό μέρος του ζητήματος

"δε ντρέπεστε να υπερασπίζεστε εμπόρους ναρκωτικών?"

Άν ήταν παράνομα τα λεφτά γιατί δεν τα δέσμευε το δικαστήριο, έπρεπε να αφήσει το δικηγόρο να τα βάλει σε off-shore λογαριασμό και οι κλειδοκράτορες της ηθικής να του προσάψουν μομφή?

 
At 1/18/2006 07:08:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Το "δε ντρέπεστε να υπερασπίζεστε εμπόρους ναρκωτικών;" δεν άκουσα να το ρωτάει κανείς. Αντίθετα άκουσα τον Αλφαντάκη να μας λέει πόσους εμπόρους ναρκωτικών έχει διώξει γιατί τους σιχαίνεται και γιατί τα ναρκωτικά είναι μάστιγα.

 
At 1/18/2006 07:24:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Είσαι σε καλό δρόμο. Σε λίγο θα σου αρέσει και ο Karl Rove.

 
At 1/18/2006 07:31:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Θεός ο Καρλ.

 
At 1/18/2006 07:50:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

του το πε ο μεσαίος(που λέει και ειδήσεις) γι'αυτό και ο Αλφαντάκης έτρεξε να πει πόσους εμπόρους διώχνει και ότι ο συγκεκριμένος έχει διδακτορικο απ'το ΜΙΤ(της Μασαχουσέτης, όχι της Νέας Ερυθραίας)και είναι ακέραιος χαρακτήρας.Απ'οτι κατάλαβα καταδικάστηκε και στο εφετείο αργοτερα,αλλά έτσι συμβαίνει με τα καλύτερα παιδιά.

όλη η εκπομπή αυτό το νόημα είχε,ότι υπερασπίζονται τους βαρώνους της κοκαϊνης.όχι ότι είναι παράνομο,απλά τίθεται ηθικό ζήτημα.

 
At 1/18/2006 08:01:00 μ.μ., Blogger VROXOPOIOS said...

Πραγματικά εντυπωσιακή ήταν η παραδοχή οτι "τις αγωγές τις φουσκώνουμε για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα". Μπροστά στο τηλεοπτικό κοινό όμως λέμε μόνο την αλήθεια και πρέπει να μας πιστέψετε. Επίσης όλα τα λεφτά ήταν η ατάκα του Παπαχελά: "κ. Αλεφαντάκη σαν υπερασπιστής είστε πιο εύπιστος"

 
At 1/18/2006 09:15:00 μ.μ., Blogger Θεία Δίκη said...

Εγώ ένα έχω να πω για όλους αυτούς:
ΑΡΧΗ ΑΝΔΡΑ ΔΕΙΚΝΥΣΙ.

 
At 1/20/2006 03:48:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Σωστός ο Πατέρας Αλφαντάκης. Ξέρω να χειρίζομαι τους νόμους, ξέρω να υπερασπίζομαι τον
υιό μου στη ΤV, ξέρω και να δίνω συμβουλές στους ναρκοεφοπλιστές. pimp που λένε
και στο Αμέρικα. Και δε μπορούσα να καταλάβω πως πλουτίζει ο κόσμος σ'αυτή τη χώρα
και εγώ σκίζομαι και μένω στα ίδια.

 
At 3/23/2006 06:21:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Οπως ήδη αναφέρθηκε

Άν ήταν παράνομα τα λεφτά γιατί δεν τα δέσμευε το δικαστήριο, έπρεπε να αφήσει το δικηγόρο να τα βάλει σε off-shore λογαριασμό και οι κλειδοκράτορες της ηθικής (και νομικής θα πρόσθετα εγώ) να του προσάψουν μομφή?

Φτάνει πια με τα τηλεσκουπίδια παροδείες δικών που θέλουν να προδικάσουν καταστάσεις !

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home