Δευτέρα, Ιανουαρίου 02, 2006

Bαριόμαστε Αφόρητα

Όλοι εμείς στα «ΝΕΑ» δεν αντέχουμε στην ιδέα ότι θα συνεχίσουμε να καλύπτουμε με τον ίδιο τρόπο και το 2006 την εσωτερική πολιτική θεματολογία μας. Η μικροπολιτική σκοτώνει την πολιτική. Η καταγραφή της σκοτώνει τον ενθουσιασμό μας. Το θέμα του ανασχηματισμού π.χ., γύρω από το οποίο περιστρέφεται διαρκώς ο Τύπος, ενδιαφέρει μόνον τους αμέσως εμπλεκόμενους· τον κόσμο καθόλου. Αρκετά. Εμείς αποφασίσαμε ν’ αλλάξουμε ρότα μπας και σταματήσουμε να ανιούμε. Παύουμε να ασχολούμαστε με την μικροπολιτική και αρχίζουμε να ψάχνουμε πού ακριβώς φωλιάζει η πολιτική και ποιο είναι το πραγματικό διακύβευμα σήμερα. Ίσως το πιο κρίσιμο ζήτημα να εξακολουθεί να είναι το ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα θα κερδίζει τις ανά τετραετία εκλογές. Ίσως ό,τι μεσολαβεί σε κάθε τετραετία να είναι ως εκ τούτου συναρπαστικό. Ίσως δηλαδή βαρεθήκαμε αδίκως. Ευελπιστούμε όμως, πως ίσως η αναζήτηση των αιτιών της ανίας μας, μας οδηγήσει στην επανανακάλυψη της πολιτικής. Τέλος, χωρίς να μεταβάλλουμε το ιδεολογικό μας στίγμα, θα προσπαθήσουμε να αποβάλλουμε εφεξής τον όποιο κομματικό οπαδισμό μας, καθώς η οπαδική θέαση της πραγματικότητας φαντάζει πια παράταιρη και κατάλοιπο περασμένων εποχών.
Η αλήθεια όμως είναι ότι όλα αυτά δεν είναι δικές μας σκέψεις, η αλήθεια είναι ότι δεν βαριόμαστε καθόλου. Πώς θα ήταν δυνατόν άλλωστε, όταν μπήκαμε σε έτος δημοτικών εκλογών;
(Στην Κυριακάτικη «Ελευθεροτυπία» διάβασα ότι τρία χρόνια πριν ο Ουμπέρτο Έκο προέβλεπε: «Στον νέο ολοκληρωτισμό δεν αντιτάσσεται κανείς παίρνοντας τα βουνά, αλλά μπαίνοντας "on line"».
Ίνα πληρωθεί το ρηθέν υπό του προφήτου, στα σημερινά «ΝΕΑ» διάβασα ότι είμαστε οι «αντάρτες» του Ίντερνετ.
Γου-ά-ου.
«Ένα ποστάκι σου ήρθε και σε μένα
Ένα ποστάκι σου απ' τα ξένα
Απ' αυτά που κρατάν οι φοιτητές
Απ' αυτά που ξεσκίζει ο χαφιές
Απ' αυτά που κρεμάν οι φοιτητές
Στην καρδιά τους
Τσε Γκεβάρα, Τσε Γκεβάρα».
Άρη Βελουχιώτη - Τσε Γκεβάρα - Κώστα Γκόντζο παίρνουμε τη σκυτάλη από Σας.
E-death στους Μοναρχοφασίστες και στον Άγγελο Μπασινά).

15 Comments:

At 1/02/2006 05:15:00 μ.μ., Blogger Mirandolina said...

Να αγιάσει το στόμα σου, Ολ βόυ. Και συγχαρητήρια επίσης (σε όλο του το μεγαλείο το συναμφότερον, που λέει και μια ψυχή)

 
At 1/02/2006 05:16:00 μ.μ., Blogger ---. said...

Συγχαρητήρια συνομίληκε (old...my ass)!!! :P

 
At 1/02/2006 06:26:00 μ.μ., Blogger talos said...

Ρε συ, γιατί στον Άγγελο Μπασινά;

(Ήσουν μακράν ο γλαφυρότερος όλων μας βέβαια)

 
At 1/02/2006 06:40:00 μ.μ., Blogger kaltsovrako said...

Ναι για τον Μπασινά συμφωνώ και 'γω ως κωλόγαυρος μα λύσε μου την απορία. Ο Γκόντζος τι κάνει με τους παραδίπλα;)

Απολαυστικό να παρατηρείς ανθρωπους που δεν έχουν την δυνατότητα να μπουν στο διαδίκτυο, να σας διαβάζουν. Πόσο μάλλον που δεν είναι συνηθισμένοι σε γραφές σαν τις δικές σας στον καθημερινό τύπο. Πολύ καλή ιδέα για να εισβάλετε στα διαβάσματα των μη "υποψιασμένων". Με την καλή εννοια- που λέει και ο Ψινάκης.

Αμ, αυτό το "Σας" ακούμπησε και τον Γκόντζο βρε παιδί μου!

Καλή χρονιά βαζελάκι.

;)))))

 
At 1/02/2006 07:30:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Κάθε εποχή έχει και τους δικούς της αγώνες. Όπως το παλιό αντάρτικο μαχόταν κατά των Γερμανών και όπως ο Τσε κατά του καπιταλισμού και των δικτατόρων, έτσι κι ο Κώστας Γκόντζος απ' το δικό του αντάρτικο μαχόταν κατά της ομάδας της Ριζούπολης και του αρχιπρωταίτιου παντός δεινού, δηλαδή κατά του Άγγελου Μπασινά. Τα μπλογκ πατώντας στην εποχή τους και τιμώντας τις παλιότερες εποχές πρέπει να στέκονται δίπλα στους αντάρτες του παρελθόντος και του παρόντος.
Κατά τ' άλλα ευχαριστώ για τα καλά λόγια και αντισυγχαίρω όλους όσους έγραψαν στα ΝΕΑ αλλά και όσους έμειναν πιστοί στο μπλογκ τους

 
At 1/02/2006 09:45:00 μ.μ., Blogger Thrass said...

Σχεδόν ακούω τους ανατροπείς του Φράνκο να λένε:
Εναντίον του Μπασινά τα πηγαίναμε καλύτερα.

 
At 1/03/2006 01:01:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Thrass, ζώσου τα φυσεκλίκια σου και ενώσου στον σκοπό μας.
Κοσμοπολίτη, δεν σου μιλάω αν δεν γίνεις μπλόγκερ δυο εβδομάδων τουλάχιστον.

 
At 1/03/2006 01:15:00 π.μ., Blogger Rodia said...

Oπότε, δίκιο έχει ο φίλος theodoros που λέει ότι το δίκτυο είναι "Αυτό που θα παράγει τη νεα πολιτική" στο μέλλον. Και όχι μονάχα με προσκλήσεις υποψηφίων δημάρχων:-Ρ

 
At 1/03/2006 04:00:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Πολύ ενδιαφέρον λινκ. Όσο για το που θα παραχθεί η νέα πολιτική ειλικρινά δεν ξέρω. Όπως δεν ξέρω και τι ακριβώς είναι τα μπλογκς. Οπότε περιορίζομαι στο να αποκλείω εκδοχές: Τα μπλογκς δεν είναι αντάρτικο. Οι καθημερινές αντιδικίες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κατά 95% δεν είναι πολιτική.

 
At 1/04/2006 01:34:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Μια παρεούλα επαγγελματιών δημοσιογράφων και κολλητών τους που όλοι είναι και bloggers -bloggers! ουάου! γαμώ!- γράψανε στην φυλλάδα τους ή στην φυλλάδα του κολλητού τους και μας το παρουσιάσανε σαν την νέα διάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα! Τέτοιο ζμπρώξιμο της δημοκρατίας μιλάμε! Βάστα τοίχο, θα ζμπρώξω γερά!

Α ναι, ανακαλύψανε και το blogging! Πάλι καλά που δεν μας είπαν ότι ανακαλύψανε και το Internet.

Ψωνάρες!

 
At 1/04/2006 03:13:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Δεν θα σου απαντήσω εγώ. Απευθυνθήκαμε με την Ψιλικατζού στο συνδικαλιστικό μας όργανο (την ΕΣΗΕΑ) και ζητήσαμε να απαντήσει εκείνη για λογαριασμό μας.

 
At 1/06/2006 02:25:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ευγε, πολυ καλογραμμενο κειμενο. Θα σε ενδιέφερε να καλύψεις τα πολιτικό blog στο NewsAgent.gr? Let us know.
Politics Agent

 
At 1/07/2006 03:33:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια και την πρόταση. Αν ρίξεις μια ματιά στο μπλογκ όμως θα δεις ότι σπάνια γράφω για πολιτική, οπότε φοβάμαι ότι δεν είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος. Αν τώρα κάποιο συγκεκριμένο ποστ μου σας εκφράζει, κανένα πρόβλημα να παραπέμπετε σε αυτό.

 
At 1/13/2006 11:12:00 π.μ., Blogger Varetos said...

Δικέ μου!

 
At 3/01/2007 07:33:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Wonderful and informative web site. I used information from that site its great. » » »

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home