Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2005

Η αντάρτισσα της λευκής τρίχας


Στα πλαίσια της αναβάθμισης του προφίλ του μπλογκ μας, συνεχίζουμε το λογοτεχνικό name-dropping περνώντας από τον Χόρχε Λούις Μπόρχες στην Άννα Παναγιωταρέα (γνωστή επίσης ως η "Μπόρχα των Φτωχών").
Ποιος να φανταζόταν άραγε, ότι η Άννα Παναγιωταρέα, πίσω αφενός από τη δημοσιογράφο που πάντοτε διακήρυττε ευθαρσώς τα πολιτικά της φρονήματα (τα οποία είναι ακραιφνώς κυβερνητικά, φρονεί δηλαδή ότι και η εκάστοτε Κυβέρνηση) και πάντοτε παρέμενε αταλάντευτα πιστή σε αυτά, αδιαφορώντας για το μεγάλο προσωπικό της κόστος (κατηγορήθηκε κακόβουλα για καιροσκοπισμό), πίσω αφετέρου από αυτό το σέξυ θηρίο που τόσες και τόσες αξημέρωτες βραδιές μας συντρόφευσε στα φαντασιωτικά μας ταξίδια και τέλος πίσω από την Πανεπιστημιακή Καθηγήτρια, έκρυβε μια φλεγόμενη καλλιτεχνική ψυχή.
Θα έπρεπε να το είχαμε υποψιαστεί όμως. Εκείνο το ατίθασο άσπρο τσουλούφι, μέσα στο δάσος των μαύρων τριχών της, τι άλλο υποδήλωνε από την πηγαία εσωτερική της ανάγκη να σπάει με κάθε τρόπο την έξωθεν επιβαλλόμενη ομοιομορφία; Οι συνθήκες ωρίμασαν λοιπόν και να που αυτή η αντάρτισσα της λευκής τρίχας μυθιστόρησε.
Το βιβλίο της κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις "Λιβάνη" στο ανωτέρω εμφανιζόμενο εξώφυλλο, το οποίο διαλύει στα εξ ων συνετέθη κάθε κατεστημένη έως σήμερα ιδέα για το κιτς.
Επιτέλους, μέρες που είναι, μέρες αλλαγών και μεγάλων αποφάσεων, ας κάνουμε το μεγάλο βήμα, ας κλείσουμε την τηλεόρασή μας κι ας ανοίξουμε ένα βιβλίο σαν τον "Κυρίαρχο των Οκτώ". H τηλεόραση αλώνεται εκ των ένδον, καθώς μια insider, η Άννα Παναγιωταρέα, έρχεται να θρυμματίσει τον γυάλινο κόσμο της και να γεμίσει με λογοτεχνικούς χυμούς τη ζωή μας.
Τhey sentenced Anne to twenty years of boredom
for trying to change the system from within
She's coming now, she's coming to reward them
First she takes the Nobel
then she takes Σουπλίν.

11 Comments:

At 12/27/2005 06:09:00 μ.μ., Blogger averel said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

 
At 12/27/2005 06:12:00 μ.μ., Blogger averel said...

O Ζοραν Σλίσκοβιτς γραφει τον προλογο;

 
At 12/27/2005 06:14:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Ναι, μαζί με Φρανκ Κλόπα.

 
At 12/27/2005 07:21:00 μ.μ., Blogger evee said...

άσχετο?

η φωτό του εξωφύλλου με τον τύπο να χαλαρώνει μπροστά από τον τεράστιο τολίχο με τις οθόνες, είχε εμφανιστεί 3-4 χρόνια πριν σε ένα τεύχος του διμινιαίου περιοδικού FUTURA σε ένα άρθρο για επιτήρηση και κάμερες. Τη φωτό την είχα χρησιμοποιήσει και εγώ σε μια εργασία μου οπότε είμαι σίγουρη. ;)

Υποθέτω ότι ο μακετίστας του εξωφύλλου της Αννούλας διαθέτει την ροπή προς την πρωτοτυπία (και αιχμηρό ταλέντο) με την ίδια.

Επίσης η σημειολογική αναφορά με τη photoshopιά από την -κλασσικά chic- Capella Sixtina και τη δημιουργία του ανθρώπου είναι εξαιρετικά trendy. To mix and match φίλες οικοκυρές ήταν πάντα η "τάση των εορτών" που σας βγάζει ασπροπρόσωπες αυτές τις άγιες ημέρες στη διακόσμηση του σπιτιού, του εαυτού σας ή των δημιουργιών σας. Και τώρα διαφημίσεις.

 
At 12/27/2005 07:53:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Eμένα πάλι το όλο αισθητικό αποτέλεσμα μου θυμίζει τον crazy monkey στις καλύτερες στιγμές του :)

 
At 12/27/2005 07:58:00 μ.μ., Blogger greekgaylolita said...

Ας μη την βαράμε άλλο την λευκοτουφοφέρουσα Ωνάσειο εκπρόσωπο τύπου πια
Ουδείς αναμάρτητος:)

 
At 12/28/2005 01:21:00 π.μ., Blogger YO!Reeka's said...

Πάντως πολλές εκπομπές και εφημερίδες έχουν φαγωθεί ότι αναφέρεται στον Χατζηνικολάου (το βιβλίο μιλάει για έναν αδίστακτο τηλεοπτικό σταρ). Μια πραγματική ωδή στην πρωτοτυπία.
ΥΓ. Δεν θα ξεχάσω την Αννα να κάνει σκουπίδι απο παραθύρου μια κοπελίτσα από ένα big brother, που τόλμησε να δηλώσει δημοσιογράφος χωρίς να έχει περάσει από τα ΜΜΕ του ΑΠΘ. Στο οποίο ΑΠΘ η Αννα μπήκε με μια διπλωματική της πλάκας (συνεντεύξεις από πρόσφυγες) και με τις πλάτες του Παντερμαλή.

 
At 12/28/2005 02:29:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Με την Άννα, είστε αυστηρός. Αφήστε την: δικαιούται κι αυτή.

"Anonymous"

ΥΓ: συνάδελφός της μακρινός, έγραψε:

"Στον καθρέφτη του νερού
Δυσπιστείς
Την ίδια σου την όψη"

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΥΡΝΙΑΣ, 91 ΙΑΠΩΝΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΣΥΝ 1, Εκδ. ΤΟ ΡΟΔΑΚΙΟ, Αθήνα 2004)

 
At 1/02/2006 07:39:00 μ.μ., Blogger reader's-diggest said...

Μπερδέψατε την ελευθερία της άποψης με τον σαρκασμό και τη φασίζουσα νοοτροπία. Το εξώφυλλο είναι όντως άθλιο και σωστά έγινε η επισήμανση ότι πρόκειται για κάκιστη αντιγραφή. Αλλά το βιβλίο κρύβει αλήθειες για τα media και είναι ωραίο να αφήνουμε τα όρνεα να τρώνε μεταξύ τους τις σάρκες τους και εμείς να απολαμβάνουμε ως φιλοθέαμον κοινό. Είναι η εκδόκηση του αποχαυνωμένου τηλεθεατή...Δώστε της δημοκρατικά το δικαίωμα να εκφραστεί! Τα γράφω αυτά επειδή δεν έμεινα στο εξώφυλλο αλλά διάβασα και το περιεχόμενο...

 
At 1/02/2006 08:08:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Φασίζουσα νοοτροπία ποιός επέδειξε;

 
At 1/31/2006 04:05:00 μ.μ., Blogger SputnikMonroe said...

οχι και φασιζουσα.
αυτο μετατρεπει εμας σε Ερυθρους Χμερ

http://www.thatgoalwasvalidmrcuntflap.blogspot.com

το αξιζεις Ανναααα...

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home