Πέμπτη, Νοεμβρίου 24, 2005

Η αναισθησία κι ο αγαπητικός

Kι ενώ η ιστορία με τα εκτός έδρας του θρύλου στο Champions League έχει πλέον ξεπεράσει τα όρια του δουλέματος και έχει ανέλθει σε μια ανώτερη σφαίρα όπου πρέπει να γίνει αντικείμενο μελέτης για τους επιστήμονες, αφετηρία στοχασμού για τους φιλοσόφους και πηγή έμπνευσης για τους καλλιτέχνες, εγώ θυμάμαι ότι, όταν παλιότερα παρίστανα τον ερασιτέχνη αθλητή, ήμουν κατεξοχήν λούζερ. Θυμάμαι ακόμη ότι, όταν έχανα επαναληπτικά και επί χρόνια από τους πιο απίθανους αντιπάλους, με έπιανε κατάθλιψη. Έτσι νόμιζα. Γιατί υπήρξε μια φορά όπου δεν ξέρω ποια ραδιενεργή μύγα με είχε τσιμπήσει και άρχισα να παίζω καλύτερα από τις δυνατότητές μου. Κόντραρα στα ίσια έναν καλύτερο από μένα αντίπαλο και έχασα στο τσακ. Τότε πόνεσα, τότε κατάλαβα ότι στις υπόλοιπες ήττες στην πραγματικότητα ήμουν σαν να είχα περάσει από τον αναισθησιολόγο. Έτσι, πιστεύω ότι και στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού χθες βράδυ δεν θα υπήρχε κανείς πραγματικός πόνος. Όταν εθίζεσαι στην ήττα, την αποδέχεσαι ως αναπόφευκτο κομμάτι της ζωής σου και πιάνετε φιλίες. Δεν απομένει τίποτε καινούριο να νιώσεις την 28η φορά. Ό,τι είχες να νιώσεις, το ένιωσες τις πρώτες φορές και μετά συνήθισες και εδώ και τρία - τέσσερα χρόνια δεν σου κάνει πια αίσθηση.
Παραμένω στο θέμα αλλάζοντας θέμα. Μια και πολύ λόγος έγινε τελευταία για τους δημοσιογράφους, την αξιοπιστία τους, τις διαπλοκές και τις εξαρτήσεις τους, ας μην παραγνωρίσουμε το γεγονός ότι υπάρχουν και πιο αθώες και μικρότερης κλίμακας διαπλοκές. Λ.χ. η διαπλοκή ενός κρινόμενου αθλητή με τους κρίνοντες δημοσιογράφους. Όταν ένας ποδοσφαιριστής είναι σε μόνιμη βάση ο αγαπητικός του Τύπου, μπορεί να μην πλήττεται καμία βασική αρχή της δημοκρατίας και πάλι όμως η δημοσιογραφική αντικειμενικότητα και εγκυρότητα δεν διάγουν τις πιο ευτυχισμένες ώρες τους. Η εφημερίδα "SportDay" έχει τεράστια πρωτοσέλιδη φωτογραφία του Αντώνη Νικοπολίδη μέσα στην οποία γράφει : "Ροζέμποργκ-Ολυμπιακός 1-1. Αντώνη, δεν σου άξιζε". Ο ποδοσφαιριστής Αντώνης Νικοπολίδης είχε καταλυτική συμβολή στον αποκλεισμό της Εθνικής Ελλάδας από το μουντιάλ, βάζοντας σχεδόν μόνος του την μπάλλα στα δίχτυα της ομάδας του ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις, ούτε τέσσερις, αλλά πέντε (5) φορές (κατά σειρά με Αλβανία εκτός, Ουκρανία εκτός, Δανία εντός, Γεωργία εκτός και Δανία εκτός). Σε καμία από τις πέντε αυτές φορές δεν μπήκε αντίστοιχη φωτογραφία του αγαπητικού με λεζάντα "Ελλάδα, δεν σου άξιζε". Αλλά, εντάξει, η εθνική ας αποκλειστεί από το μουντιάλ, δεν χάλασε κι ο κόσμος. Τα κωλόπαιδα όμως οι συμπαίκτες του να στερήσουν από τον αγαπητικό τη δόξα της απόκρουσης του πέναλτυ στο 87' και του πρώτου διπλού χάρη σε Εκείνον; Διακόσια χρόνια θα ακούγαμε θρύλους για τον γίγαντα με τους γκρίζους κροτάφους που έμεινε όρθιος στα χιόνια.

5 Comments:

At 11/25/2005 02:19:00 π.μ., Blogger Thrass said...

Ο Πάντος είχε δόλο..

 
At 11/25/2005 05:59:00 μ.μ., Blogger talos said...

Old Boy, μου δίνεις την αφορμή να θέσω θεολογικά το θέμα. Οι αλλεπάλληλες αποτυχίες του Ολυμπιακού εκτός έδρας, στο παρά πέντε, ακόμα και σε "τελειωμένα" παιχνίδια, ο περσινός αποκλεισμός με 10 βαθμούς, αποδεικνύουν την ύπαρξη Θεού: Έστι δίκης οφθαλμός, που λέει κι ο άλλος, και οι κατάρες των αδικημένων την μαύρη επταετία του Κόκκαλη φαίνεται πως όντως εισακούστηκαν από μια ανώτερη διάνοια που έχει αίσθηση δικαίου. Έβλεπα το παιχνίδι προχθές με την βεβαιότητα ότι στο τελευταίο δεκάλεπτο θα ερχόταν δριμύς ο πέλεκυς εκ των Άνω - και η βεβαιότητα αυτή δεν κλονίστηκε ακόμα και μετά το χαμένο πέναλτι. Και ήρθε το θαύμα, ρολόι, στην ώρα του, για άλλη μια φορά. Κατόπιν τούτου μεταμελούμαι, ο Άθεος, και σπεύδω να αποσυρθώ στο μοναστήρι της Παναγιάς της Γαυροφάγου (βοήθειά μας).

Αλλά για αυτό εδώ το παλληκάρι τι λες;...

 
At 11/25/2005 06:49:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Μήδισε λοιπόν ολοκληρωτικά κι ο Μιχαλάκης. Κι έλεγα ότι αυτός θα κρατήσει ένα επίπεδο. Αλλά έτσι παίζεται το παιχνίδι, για ένα κομμάτι πισίνας δεν φτάνει μόνο η δουλειά, έχει τους νόμους της αυτή η ιστορία και τα λοιπά και τα λοιπά. Δεν τους αρκεί το σώμα, θέλουν και την ψυχή των ποδοσφαιριστών που παίρνουν. Κι αυτοί την δίνουν. Όχι ότι ο Παναθηναϊκός είναι αμέτοχος ευθυνών. Πρέπει κι αυτός να έχει φταίξει για να του φέρονται μετά έτσι όσοι φόρεσαν τη φανέλα του. Αλλά ρε παιδί μου, δεν σέβονται καθόλου αυτούς που χρόνια τους χειροκροτούσαν και τους αποθέωναν. Κι όταν μετά ένας πληγωμένος κόσμος μπινελικιάσει τον κάθε Αντώνη, θα του τα σούρουν από πάνω οι αδέσμευτοι λειτουργοί του Τύπου.

 
At 11/25/2005 08:50:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Οι παρόλες και οι κωλοτούμπες του Αντωνάκη και του Μιχαλάκη μου φαίνονται απλές παρωνυχίδες μπροστα στο δολοφονικό τάκλιν που έκανε στο παιδάκι ο Ανοσιοκλης Σ(κο)τωλτίδης...

 
At 11/26/2005 02:00:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Ας του την χαρίσουμε του Στολτίδη λόγω προτέρου εντίμου βίου. Όλοι έχουν δικαιώματα σ' αυτή τη ζωή. Ακόμη κι οι γάβροι:)

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home