Τρίτη, Ιουλίου 15, 2014

Καλοφάγωτοι

Σε ένα παράλληλο σύμπαν οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα μαζεύονταν στα κεντρικά σημεία των πόλεων και θα έκαιγαν τα εκκαθαριστικά τους με το 26% απ' το πρώτο ευρώ, με το 55% προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος (!), με τα 650 ευρώ τέλος επιτηδεύματος, με την εισφορά αλληλεγγύης έξτρα μπόνους.  
Στο ίδιο παράλληλο σύμπαν όμως δεν θα έπρεπε να είναι μέσα Ιουλίου γιατί έχουμε και διακοπές να πάμε ίσως, στο ίδιο παράλληλο σύμπαν από τη στιγμή και μόνο που θα γινόταν φωναχτή μια σκέψη για τέτοιου είδους διαμαρτυρία τα μίντια θα έτριβαν τα χέρια τους, θα έβρισκαν το προνομιακότερο πεδίο εκτόνωσης και ενοχοποίησης, ο κοινωνικός αυτοματισμός και κανιβαλισμός θα γνώριζε νέες πιένες, ένας από τους μεγάλους ενόχους της κρίσης θα δειχνόταν με το δάχτυλο, η κοινωνική κατηγορία που τα έφαγε λίγο περισσότερο από τις υπόλοιπες όταν τα τρώγαμε όλοι μαζί. 
Ό,τι κι αν αποφανθεί ο ιστορικός του μέλλοντος ως προς το αν τα τρώγαμε ή δεν τα τρώγαμε όλοι μαζί προ κρίσης, το σίγουρο είναι πως θα αποφανθεί ότι μέσα στην κρίση φάγαμε ο ένας τον άλλον, η μια ένοχη επαγγελματική κατηγορία την άλλη και όλες μαζί ως αποτέλεσμα το συνολικό κοινωνικό μας σώμα.

3 Comments:

At 7/15/2014 09:24:00 μ.μ., Blogger Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. said...

Βλέποντας την φωτογραφία που επέλεξες για την ανάρτησή σου, χαίρομαι πολύ ότι πια δεν ανησυχείς μπας και σε πει λαϊκιστή κάποια ιδιοτελής πένα ή κάποιος καθεστωτικός δημοσιολογών.

Από την άλλη, πάλι, θλίβομαι που οι ιδιοτελείς πένες και οι καθεστωτικοί δημοσιολογούντες πέτυχαν τον στόχο τους μέσα από την εργολαβική τους """ενημέρωση""" και την εργολαβική τους """αρθρογραφία""". Δική τους "επιτυχία" είναι οι καλοφάγωτοι - τζάμπα δεν πήγε η αμοιβή τους.

 
At 7/16/2014 02:43:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Η ενοχη επαγγελματική κατηγορία περιλαμβάνει και τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα;
Όλοι στο ίδιο τσουβάλι λοιπόν, αθώοι και ένοχοι.

Άνεργος Συνδικαλιστής

 
At 7/19/2014 01:24:00 π.μ., Blogger Ξενικός said...

σ' ένα παράλληλο σύμπαν οι Έλληνες θα ψήφιζαν Έλληνες, όχι προσκυνημένους Ανθέλληνες.
Ξενικός

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home