Πέμπτη, Δεκεμβρίου 05, 2013

Δεν γίνονται όλα μαζί

Mπορούμε κατ' αρχάς να το σκεφτούμε έτσι: αν τον Ιούνιο του 2012 είχαν επικρατήσει οι δυνάμεις του χάους και είχαμε πάει στη δραχμή ή είχε σταματήσει η «βοήθεια των εταίρων μας» και κόσμος πέθαινε από μαγκάλια επειδή δεν είχε ρεύμα και πετρέλαιο, όλοι αυτοί οι τωρινοί αντιλαϊκιστές θα είχαν βγει στα κάγκελα με αφρούς στο στόμα.
Αλλά ας μην το πάρουμε έτσι, ας το πάρουμε αλλιώς.
Ας υποθέσουμε ότι οι επιλογές της πολιτικής ηγεσίας της χώρας την άνοιξη του 2010 και οι -ως ένα βαθμό προϊόν εκφοβιστικής πλύσης εγκεφάλου- επιλογές του ελληνικού λαού τον Ιούνιο του 2012 ήταν οι καλύτερες δυνατές ή, έστω, οι λιγότερο κακές.
Ας υποθέσουμε πως μέσω των επιλογών αυτών αποφύγαμε μια πολύ χειρότερη κατάσταση από αυτή που βιώνουμε σήμερα.
Ας τα υποθέσουμε αυτά για χάρη του επιχειρήματος και ας υποθέσουμε ότι το γεγονός πως απόψε εγώ μπορώ και γράφω από σπίτι που έχει και ρεύμα και νερό και ίντερνετ, μέχρι και θέρμανση με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, και πως εσύ απόψε ή αύριο ή μεθαύριο θα μπορέσεις να διαβάσεις αυτό που γράφω,
ας υποθέσουμε δηλαδη πως το γεγονός ότι εσύ κι εγώ έχουμε ακόμα αντέξει
οφείλεται αποκλειστικά στο ότι η χώρα μας έκανε το σωστό, μπήκε στην ευλογία του μνημονίου και δεν έφυγε από την αγκαλιά του παρόλες τις ανορθολογικές σειρήνες της καταστροφής.
Ακόμη και σε αυτό το υποθετικό σενάριο όμως, εκείνο που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χωνευθεί, είναι να υπάρχει η απαίτηση, όσοι δεν άντεξαν, όσοι ρίχτηκαν ως φύρα έξω από το καράβι, όσοι εξαθλιώθηκαν, να μην λογίζονται ως θύματα αυτών των αποφάσεων. 
Εκείνο που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χωνευθεί δηλαδή είναι, όταν αυτά συμβαίνουν, να μας μιλούν για λαϊκισμό, για νεκροφιλική εκμετάλλευση, για καταστροφολαγνεία, να προσπαθούν να τα ερμηνεύσουν όλα ως μεμονωμένες κακές στιγμές.
Δεν γίνονται όλα μαζί, καθάρματα.
Να δεχτούμε πως ειλικρινά πιστεύατε και πιστεύετε ότι άλλος τρόπος αντιμετώπισης της κρίσης από αυτόν δεν υπήρχε και δεν υπάρχει; Ας το δεχτούμε. Αλλά προπαγανδίσατε και συνεχίσετε να προπαγανδίζετε λύσεις που εξοντώνουν τους ασθενέστερους. Που όλως συμπτωματικά δεν είστε εσείς, αλλά κάποιοι άλλοι. Ε, όταν λοιπόν η δική τους εξόντωση έρχεται στο φως, σταματήστε να κρύβετε το κεφάλι σας στην άμμο, σταματήστε να μας ζητάτε να το κρύψουμε κι εμείς, ας το βγάλουμε όλοι μαζί έξω κι ας δούμε αυτούς που ισοπεδώνονται.
Σεβαστείτε τουλάχιστον την ισοπέδωσή τους, κατεβάστε το φρύδι, σταματήστε να είστε τόσο ελεεινοί, βγάλτε το γαμημένο σκασμό.

32 Comments:

At 12/06/2013 10:34:00 π.μ., Anonymous Συμεών said...

Να δεχθώ κι εγώ , για χάρη του επιχειρήματος , ότι η πολιτική του μνημονίου ευθύνεται για την εξαθλίωση και ειδικότερα για την έλλειψη ( επαρκούς ) θέρμανσης μέρους του πληθυσμού . Από εκεί και πέρα , με ποια λογική αιτιότητας θα μπορούσε κανείς να δεχθεί ότι ο θάνατος από δηλητηρίαση του εξαθλιωμένου που πέθανε επειδή δεν είχε πετρέλαιο και άναψε μαγκάλι μέσα στο σπίτι του χρεώνεται στην πολιτική του μνημονίου ; Και , αν το δεχθεί κανείς αυτό , πώς θα μπορούσε να δικαιολόγησει το ότι όλοι οι υπόλοιποι εξαθλιωμένοι , δέκτες επίσης της πολιτικής του μνημονίου , στερούμενοι επίσης ( επαρκούς ) θέρμανσης , ΔΕΝ παθαίνουν επειδή δεν ανάβουν μαγκάλι μέσα στο σπίτι τους ; Λίγη ρεαλιστική - αντί της υπερβατικής - λογική χρειάζεται. Και πέραν αυτού , φυσικά έχεις δίκιο, ότι οι σημερινοί πολιτικάντηδες αντιλαϊκιστές θα είχαν βγει στα κάγκελα με αφρούς στο στόμα , σε περίπτωση που θα συνέβαιναν παρόμοια περιστατικά και δεν θα είχαν την εξουσία και την ευθύνη στα χέρια τους , όπως ακριβώς ανευθυνα συμπεριφέρεται κάθε αντιπολίτευση για μικροκομματικούς λόγους στο Ελλάντα. Δεν καταλαβαίνω όμως , γιατί θα πρέπει να προσδιορίζεται η εκάστοτε θέση και το εκάστοτε επιχείρημα σε αναφορά και σε συσχετισμό πάντοτε με την θέση και το επιχείρημα της εκάστοτε άλλης - συνήθως - φαύλης πλευράς. Το άδικο των άλλων δεν σου δίνει αυτόματα δίκιο.

 
At 12/06/2013 01:07:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

YOU shut the fuck up!
Επιστρέφω τις φιλοφρονήσεις: Σεβάσου την μη ισοπέδωση των υπολοίπων, Δες όλους αυτούς που δεν ισοπεδώθηκαν ακριβώς επειδή δεν έγιναν αυτά που θέλατε. Για κάθε κοριτσάκι που πνίγεται από το μαγκάλι, για καθένα που αυτοκτονεί, υπάρχουν μερικά εκατομμύρια που ζορίζονται μεν, αλλά γλίτωσαν από την ίδια τύχη επειδή δεν έγιναν αυτά που ήθελες εσύ.
Η απόδειξη του υποθετικού και του αρνητικού είναι εξ ορισμού πιο δύσκολη, αλλά όχι αδύνατη ή ανύπαρκτη. Αν είχατε κερδίσει εσείς τις εκλογές, τα θύματα θα ήταν απείρως περισσότερα. Δεν μπορείς να το δεχθείς, αλλά για την υπόθεσή σου και μόνο, δοκίμασέ το. Δες εκατομμύρια και όχι χιλιάδες ανθρώπους χωρίς τρόφιμα, φάρμακα, καύσιμα, να περιμένουν την ελεημοσύνη του τσάβες και του φιντέλ.

 
At 12/06/2013 03:36:00 μ.μ., Blogger Martina said...

Αν είναι αριθμητικό το θέμα..έστω και ένας να πεθαίνει από ανέχεια είναι εκτός από αποτυχία και ντροπή...

Όσο για την ισοπέδωση των υπολοίπων έρχεται οσονούπω..

Διαβάζοντας τα παραπάνω αισχρά σχόλια δεν απορώ καθόλου πως τα καταφέρνουν με την συνείδησή τους όλοι αυτοί στα διάφορα κέντρα εξουσίας..

Ντροπή μας..

 
At 12/06/2013 03:59:00 μ.μ., Blogger not_me said...

από τα πιο καλά άρθρα που έχεις γράψει old boy. Μπραβο.

σχετικά με τα δυο πρώτα σχόλια :

@συμεων
σωστό αυτό που λες αλλά παραβλέπεις 1.ότι υπάρχει κόσμος χαμηλού πνευματικού επιπέδου και γνώσεων ( που και αυτό αν θέλεις πάλι ευθύνη των πολιτικών είναι , αλλά είναι τεράστια και διαφορετική κουβέντα)
2.την απόγνωση που έχουν αυτή οι άνθρωποι . Είναι σαν να λες ότι οι αυτοκτονίες δεν οφείλονται στο μνημόνιο. Προφανώς οι άνθρωποι που αυτοκτονούν είναι άνθρωποι που δεν είναι σε θέση να σκεφτουν πλεον λογικά για καποιους λόγους . Δεν ευθύνεται το μνημόνιο προφανώς για την έλλειψη λογικής τους αλλά ευθύνεται για το ότι αυτοι οι- ψυχικά αδύναμοι- άνθρωποι φτάσανε στο σημείο αυτό . Δεν εχουμε όλοι τις ίδιες αντοχές και δυνάμεις .Αυτό δεν ονομάζεται ομως κοινωνικη πρόνοια? Αυτή έχει πάει περίπατο.


@ανωνυμο
Εσυ αγόρι μου έισαι απλά ενας ακόμα βολεμένος παρτάκιας . Μην ανησυχεις . Είστε αρκετοι ακόμα .Μην νιώθεις μόνος.... σε λυπαμαι απλα.Λυπαμαι εσενα και αυτους με τους οποιους συναναστρεφεσαι. να τους έχει ο θεος καλα μην τυχον και χρειαστουν την βοηθειά σου...ΚΑΗΚΑΝ !

 
At 12/06/2013 08:55:00 μ.μ., Anonymous Βασίλης said...

Η «αδωνική» λογική πώς για κάθε κοριτσάκι που πεθαίνει από μαγκάλι σήμερα θα αντιστοιχούσαν περισσότερα αν είχε επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές, όσο κι αν στεναχωρεί, σοκάρει με τον κυνισμό της ή εξοργίζει, δεν είναι καθόλου ψευδής. Και αποδεικνύεται από την θεαματική κωλοτούμπα σε κάθε μια παράμετρο της αντιμνημονιακής ρητορικής του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στην τελευταία διετία. Βέβαια είχε δώσει δείγματα γραφής από τον τρόπο που ουσιαστικά αποποιόταν με διάφορους τρόπους την ευκαιρία να κυβερνήσει και τρόμαζε μπροστά στο ενδεχόμενο να κληθεί να μετατρέψει τις αντιμνημονιακές κορώνες σε έμπρακτη πολιτική.
Όμως ενώ ακόμη έχει τοις πράγμασι δηλώσει πλέον παντοιοτρόπως μετάνοια για τις αντιμνημονιακές του κορώνες (όπως αναγκάστηκε από την πραγματικότητα να κάνει και ο Σαμαράς), υπάρχουν ακόμη ισχυροί πυρήνες στον χώρο της αριστεράς όπως ο αρθρογράφος που εξακολουθούν να παίζουν το βιολί τους σε αντιμνημονιακό τέμπο. Συγκινητικό από μια άποψη, θα μπορούσε να γυριστεί ταινία.
Ακόμα κι αν όλοι αυτοί ενισχύσουν στην επόμενες εκολγές την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή το ΚΚΕ, το λ-μ ΚΚΕ ή το ΟΑΚΕ και τα τοιαύτα, κάθε ένα από αυτά τα κόμματα όταν βρεθεί στον προθάλαμο της κυβέρνησης θα αναγκαστεί από την πραγματικότητα να κάνει εκατό κωλοτούμπες μήπως ρεφάρει τα εκ του ασφαλούς ανέμελα παπατζιλίκια στα οποία και επιδιδόταν από την θέση της αντιπολίτευσης. Όπου και πάλι ένα κομμάτι θα απογοητευθεί ψάχνοντας για κάτι άλλο, και ου το καθεξής σε δουλειά να βρισκόμαστε.

 
At 12/06/2013 09:16:00 μ.μ., Anonymous ΤΟΥΜΠΑΝΑ said...

Απο τα 5.000.000 θύματα που θα είχε η πολιτική που προτείνετε εσεις καλύτερα είναι τα 1.000.000 θύματα που προτείνουμε εμείς
Αν πιστεύεις πως γίνοταν να ξεπεραστεί η κρίση χωρίς θύματα, πασο. Και εμείς θέλουμε παγκόσμια ειρήνη, συναδέλφωση των λαών και ανάσταση νεκρών.
Αρα το ποιός πρέπει επιτέλους να σκάσει με τις ηθικολογίες και το κλαψούρισμα...

 
At 12/06/2013 10:33:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Λοιπόν πριν αρχίσουμε τα ad hominem και τα ψοφα δεν ειμαι περισσότερο ή λιγότερο βολεμένος απο τον old boy ή εσάς που πιθανότατα έχετε ακόμα σπιτι, Internet θέρμανση και φαγητο. Μονοπώλιο στην ευαισθησία δεν έχει κανείς. Προφανώς κανείς δεν θέλει ουτε μια αυτοκτονία ουτε έναν νεκρό απο μαγκαλι ή τροχαίο ή καρκίνο. Αλλα η κουβέντα εδω δεν ειναι ποιος θέλει περισσότερο το καλο των άλλων. Ειναι ποιες ειναι / θα ήταν οι συνέπειες των δυο πολιτικών, των δυο επιλογών. Κι αυτο που είπα ειναι ότι κατα τη γνώμη μου η άλλη πολιτική, η άλλη επιλογή θα έφερνε περισσότερες αυτοκτονίες και περισσότερους νεκρούς απο μαγκαλια, φτώχεια, κρύο και αρρώστιες. Γνώμη μου. Ευτυχώς δεν θα το μάθουμε ποτε, θα ειναι μόνο συζήτηση για virtual history. Και τώρα ας βρίσουμε ολοι μαζι τις αναλγητες πολιτικές των μνημονίων και ας ονειρευτούμε ένα καλύτερο παρελθόν...

 
At 12/06/2013 10:55:00 μ.μ., Anonymous zaxos said...

Καλό και αιτιολογημένο old boy .


 
At 12/06/2013 11:06:00 μ.μ., Blogger anthokosmos said...

νομίζω ότι ιδιαίτερα σήμερα έχω πολύ χαμηλό πνευματικό επίπεδο...αλλά οκ αντέχω...

 
At 12/07/2013 03:13:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Μάλλον δεν έχεις κατανοήσει την έκφραση το μη χείρον βέλτιστον

Είμαστε στο μη χείρον. Προφανώς θα υπάρχουν και απώλειες και οφείλει ο καθένας να σέβεται τον πόνο του άλλου.

Άλλοι όμως είναι τα καθάρματα, όσοι υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια ακόμα και σε τέτοιες δύσκολες εποχές. Αυτούς τους αντιπαθώ 1000 φορές περισσότερο και θα αγωνιστώ όσο μπορώ για να μην πέσει η Ελλάδα στα χέρια τους.

 
At 12/07/2013 04:27:00 μ.μ., Blogger Γιώργος said...

@ΤΟΥΜΠΑΝΑ

Εγώ πιστεύω ότι με 20 χιλιάδες επιλεγμένα θύματα (ψυχικής οδύνης μόνο) το πολύ, θα μπορούσαμε να είχαμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

 
At 12/07/2013 04:41:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Για τον ανώνυμο των 12/06/2013 10:33:00 μ.μ, παραβλέπω το γεγονός ότι κανείς σας δεν λαμβάνει υπ' όψη τη βασική αρχή του κειμένου, που είναι "ας δεχτούμε ότι έτσι είναι καλύτερα" και παραβλέπω επίσης ότι η οπτική "there is no alternative" δεν λέει τίποτε περί αιτίων και συμφερόντων. Μια απλή απορία όμως: τι εννοείς "δεν θα το μάθουμε ποτέ"; Η κυβέρνηση θα πέσει το αργότερο σε ένα χρόνο και κάτι ψιλά (μάλλον πάρα πολύ νωρίτερα, αλλά το '15 είναι δεδομένο) και ως τότε θα έχει καταστραφεί το σύμπαν, οπότε αν ισχύει αυτό που λες η περίπτωση λιμού (που έλεγε και η Σώτη) θα είναι πολλαπλάσια απ' ό,τι αν συνέβαινε το κατ' εσέ απευκταίο το 2012. Αν, από την άλλη, πιστεύεις ότι η κυβέρνηση αυτή θα εξαντλήσει την τετραετία και θα επανεκλεγεί, ή θα την αντικαταστήσει η "Ελιά", ε, εντάξει, εκεί πια δεν συζητάμε.

 
At 12/07/2013 04:52:00 μ.μ., Blogger Γιώργος said...

Θα τους δώσουμε δια βίου τη βασική σύνταξη των 360 ευρώ ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας, και θα αναφερόμαστε με συγκίνηση "πρωτοφανείς θυσίες της ελίτ μας".

 
At 12/07/2013 05:34:00 μ.μ., Anonymous Nievskii said...

Επειδή διαβάζω για το 1,000,000 θύματα που είναι καλύτερα από τα 5,000,000:

The tree of liberty must be refreshed from time to time with the blood of patriots and tyrants.

Όσοι νομίζουν ότι θα επικρατήσουν αβρόχοις ποσίν, είναι μακριά γελασμένοι. Η ετυμηγορία της ιστορίας είναι αμείλικτη - and patriots. Αν κάποιος πιστεύει ότι αυτό που κάνει είναι καλό και επωφελές για την πατρίδα, και ότι τα θύματα της πολιτικής του είναι δικαιολογημένα, ας προσφέρει πρώτα τον εαυτό του θυσία για να αποδείξει τις ιδέες τους. Αλλιώς ας ετοιμαστεί για την πλέον οδυνηρή ήττα από αυτούς που είναι έτοιμοι να πληρώσουν το τίμημα για τις ιδέες τους. Δεν μπορείς να γίνεις μεσσίας χωρίς το πάθος.

 
At 12/07/2013 06:22:00 μ.μ., Blogger xomeritis said...

Το «μη χείρον», υποθέτοντας ότι η καταστροφή για την οποία μας έλεγαν δεν αποτελούσε το κύριο επιχείρημα ενός προπαγανδιστικού μηχανισμού και εκβιασμού για το τι θα μας συνέβαινε στην περίπτωση που δεν πράτταμε καθώς υπαγόρευαν. Υποθέτοντας ότι κύρια έννοια τους ήταν η επιβίωση των Ελλήνων και όχι του Ευρώ.

 
At 12/07/2013 09:10:00 μ.μ., Blogger Γιώργος said...

What the fuck σημαίνει "Σεβάσου την μη ισοπέδωση των υπολοίπων"?
Θίγονται οι δουλοποιημένοι, υπερφορολογημένοι, επισφαλώς εργαζόμενοι από το ποστ?Ή μιλάει εξ ονόματος όσων έκαναν την κρίση ευκαιρία ο φιλελές?
Το "αν δεν κάναμε αυτό που είπα θα ήταν χειρότερα", μπορεί να το λέει μέχρι την τελευταία στιγμή ο κάθε τσαρλατάνος, όσο σκατά και να τα έχει κάνει (και δεν μπορείς να περιμένεις από παχύδερμα ομολογίες). Μια εικόνα όμως για το μέγεθος του εγκλήματός τους και της ερεβώδους αναξιοπιστίας τους, μπορείς κάλλιστα να σχηματίσεις από τις ίδιες τις δικές τους μόνιμα διαψευδόμενες προβλέψεις για τις επιπτώσεις της πολιτικής τους από το 2010 ως τώρα, για την ύφεση, την ανεργία, την εξαθλίωση και το χρέος.
Τέλος νομίζω ότι ν/φ σκουπίδια σαν αυτά που ενέσκηψαν σε αυτό το ποστ, πρέπει να διαγράφονται στα επόμενα.Ας πάνε στο βήμα και την καθημερινή.
Υ.Γ. Ειδικά εσύ που έγραψες "στο ελλάντα" , τί νομίζεις πως έκανες? Χιούμορ?

 
At 12/08/2013 12:25:00 π.μ., Anonymous Συμεών said...

Χιούμορ νομίζω ότι έκανα. Εσύ ειδικά που βρίζεις από τον ίντερνετ όσους έχουν άλλη άποψη από εσένα , τι νομίζεις ότι έκανες ; Επιχείρημα;

 
At 12/08/2013 12:41:00 π.μ., Blogger Γιώργος said...

Αυτό με την άποψη δεν στέκει.Έχουμε απ' τη μία υποστηρικτές μιας πολιτικής τετελεσμένων που εφαρμόζεται με τον αυταρχισμό, την εξαπάτηση, τον εκβιασμό καιπαρά τις αλλεπάλληλες αποτυχίες (σε σχέση με διακηρυγμένους στόχους) και από την άλλη αυτούς που εναντιώνονται.Τίποτε δεν εξαρτάται από την ανταλλαγή "απόψεων" μεταξύ μας και την έκβαση του "διαλόγου".Τον τελευταίο λόγο έχουν τα ΜΑΤ.Δεν υπήρξε ποτέ ανταλλαγή με τον γκαίμπελς ούτε με τον γεωργαλά.
Χιούμορ δεν είναι.Ούτε η "φαιδρά πορτοκαλέα", ούτε η "τελευταία σοβιετία".

 
At 12/08/2013 01:52:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

"Άλλοι όμως είναι τα καθάρματα, όσοι υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια ακόμα και σε τέτοιες δύσκολες εποχές. Αυτούς τους αντιπαθώ 1000 φορές περισσότερο και θα αγωνιστώ όσο μπορώ για να μην πέσει η Ελλάδα στα χέρια τους."

Kαθαρματα;Για φαντασου.Μου κανει παντως εντυπωση το επιπεδο τυφλωσης γιατι αυτοι που υποσχονται λαγους και "ιστοριες επιτυχιας" χωρις να βαριουνται καθολου,ειναι η ίδια η κυβερνηση.
Οσον αφορα τον τιτανιο αγωνα σου για να μη γίνουν τα καθαρματα κυβερνηση , τι ακριβως θα κάνεις;Να ξερουμε για να προστατεψουμε τον κώλο μας.

 
At 12/08/2013 01:46:00 μ.μ., Anonymous apogonos said...

Μ'αρεσει οταν γινεται κουβεντα για την καταστροφη της Ελλαδας σε περιπτωση μην συμμετοχης στο Μνημονιο. Ειναι πραγματικα σουρεαλιστικο που πολλοι ακομα πιστευουν οτι η Ελλαδα δεν στοχοποιηθηκε για γεωπολιτικους λόγους, αλλα πλήρωσε και πληρωνει τους κακους πολιτικούς και τους κακους πολίτες. Αυτο το συμπέρασμα γινεται ακομα πιο ξεκαθαρο αν αναλογιστει κανεις οτι το ελληνικο κρατος , (εκτος εξωτρεικης βοήθειας) εχει δωρισει στους τραπεζιτες 147 δις ευρω.(το νουμερο προέρχεται από απάντηση κυβερνόντως βουλευτου ύστερα από ερώτημα στην βουλη)
Με 147 δις...σιγουρα δεν θα ειχαμε 5.000.000 νεκτους από λιμο.

 
At 12/08/2013 08:52:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

" Είναι άδικο ότι συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία να τα ρίχνουμε στην κυβέρνηση. Δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ η κυβέρνηση στην Αθήνα να λύσει το πρόβλημα μιας οικογένειας που μένει στην επαρχία. Οι βουλευτές δεν πλησιάζουν τον πρωθυπουργό για αυτό και ο κόσμος εκλέγει την τοπική αυτοδιοίκηση. Οι πολίτες δεν μπορούν να ενημερωθούν σωστά για το γεγονός ότι το να ανάβεις μαγκάλια στο σπίτι σου είναι επικίνδυνο; Η ατομική υπευθυνότητα είναι πολύ σημαντική υπόθεση."

" Πάνω από 1.5 εκατομμύριο Έλληνες είναι άνεργοι. Αυτό δεν μπορεί να το λύσει το κράτος. Δεν έχουμε κομμουνιστικό καθεστώς για να είμαστε αναγκασμένοι να δώσουμε δουλεία και ένα πιάτο φαΐ στον κόσμο. Δεν υπάρχει περίπτωση για τα επόμενα πέντε χρόνια το κράτος να ασκήσει κοινωνική πολιτική μέσω προσλήψεων. Πρέπει πρώτα να ορθοποδήσουμε και να αποκτήσουμε ξανά την αξιοπιστία μας"

Ο κύριος είναι επικοινωνιακά απλός, λιτός, μονοσήμαντος, εύκολα κατανοητός.
Γι αυτό είναι και βουλευτής. Κάτι τσιράκια του όμως εδώ μέσα, στα σχόλια, δεν
είναι ικανά ούτε μια γραμμή να περάσουν. Γι αυτό θα μείνουν τσιράκια, ανώνυμα.

 
At 12/09/2013 10:14:00 μ.μ., Anonymous Νεκτάριος said...

Ανώνυμε των 12/08/2013 01:52:00 π.μ, γράφεις ότι καθάρματα είναι η κυβέρνηση που τάζει ιστορίες επιτυχίας.
Παρακάτω είναι η ανακοίνωση της Αριστερής Πλατφόρμας του Παναγιώτη Λαφαζάνη:
"η έξοδος από την Ευρωζώνη στο πλαίσιο ενός προοδευτικού προγράμματος, μπορεί να αξιοποιηθεί θετικά από μία κυβέρνηση της Αριστεράς για να ανασυγκροτηθεί προοδευτικά η παραγωγική βάση της χώρας, να ενισχυθεί σημαντικά η απασχόληση, να προστατευθεί στοιχειωδώς η ελληνική οικονομία και κυρίως για να υπάρξει ευνοϊκή και ισχυρή χρηματοδότηση για ένα ευρύ πρόγραμμα παραγωγικών δημόσιων επενδύσεων και ρευστότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τη μικρομεσαία αγροτιά."

Aυτές οι αόριστες πίπες σου φαίνονται έντιμες? Δικαιούται ένας πολιτικός να τάζει ρευστότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ισχυρή χρηματοδότηση? Πως? με βουντού θα γίνουν όλα αυτά?
Οι υποστηριχτές του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορείτε της ΠασοκοΝουδού για υποσχέσεις και ψέματα.
Σας αρέσει όμως να τρώτε αμάσητες τις σαχλαμάρες και τις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Και επιπλέον η κόντρα σας με το σάπιο κομματικό κατεστημένο είναι μόνο ρητορική, γιατί από την άλλη κλείνετε το μάτι στο συφερτό που τα δύο κόμματα έχουν διορίσει στο δημόσιο. Γιατί σε αυτούς στηρίζετε ο ΣΥΡΙΖΑ και για το συμφέρον αυτών οικοδομεί τον όποιο πολιτικό του λόγο (στο εσωτερικό τουλάχιστον).

 
At 12/09/2013 11:04:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Με χαροποιεί που η σιωπηρή πλειοψηφία ξύπνησε και βάζει τους μπαρουφοσοσιαλιστές στη θέση τους παντού και πάντα. Καποτε οι αριστεροί παίζανε μπάλα μόνοι τους και είχαν σχηματίσει ένα αίσθημα παντοδυναμίας, ευτυχώς τώρα πια όπου και να πάνε να πουλήσουν την προπαγάνδα τους, θα βρεθούν 2-3 λογικοί άνθρωποι να τους αντιμετωπίσουν. Τα φούμαρα δεν περνάνε πια.

 
At 12/09/2013 11:18:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Είναι επειδή τώρα με το ίντερνετ μπόρεσαν και μίλησαν κι οι πολλοί. Παλιά που τα μέσα ήταν λίγα και τα ήλεγχε η αριστερά, η σιωπηρή πλειοψηφία ήταν εκ των πραγμάτων φιμωμένη. Κι επειδή το μπλογκ μου διαβάζεται κατ' εξοχήν από αντιαριστερούς λογικούς και αφούμαρους ανθρώπους μπόρεσαν και αυτοί να πούν ότι 1 κι 1 κάνουν 2 και να βάλουν τους φουμαροπώληδες στη θέση τους.

 
At 12/10/2013 03:36:00 μ.μ., Blogger Кроткая said...

@Συμεών, ωραία. Δε φταιει το μνημονιο. Θες να μας πεις και τι φταιει; Οτι μαζι τα φαγαμε;
Η μηπως οτι μονοι τους διαλυουν το συστημα υγειας, την εκπαιδευση και την κοινωνικη προνοια, για να ξεχρεωσουν τις γαμημενες τις τραπεζες που τζογαρανε στο καζινο και χασανε;

Ελεος πλεον βουλωστε το αν μη τι αλλο.

 
At 12/10/2013 07:49:00 μ.μ., Anonymous arkoudos said...

Επειδή τα σχόλια είχαν πιο ενδιαφέρον και από το ενδιαφέρον άρθρο σου, και επειδή δεν θέλω να κλειδώσω εδώ την σκέψη μου, και την απάντηση κυρίως στους σχολιαστές σου, επέτρεψέ μου την ανακατεύθυνση: http://arkoudos.com/blog/?p=3423

Ευχαριστώ θερμά.

 
At 12/10/2013 11:01:00 μ.μ., Blogger Γιώργος said...

Όπως είπαμε αρκούν 20 χιλ. στοχευμένες θυσίες (αντιπαθητικών στην πλειοψηφία τους, και όχι μοιραίες).Ποιος φιλελές απ' αυτούς που εμφανίστηκαν εδώ έτοιμοι να αποδεχθούν θυσίες ενός εκατομμυρίου ως αναγκαίο, κακό θα διαφωνήσει?

 
At 12/11/2013 12:07:00 π.μ., Anonymous Συμεών said...

Кроткая, τι φταίει γενικά για την κατάσταση στη χώρα δεν σχολίασα . Το θέμα αυτό το αφήνω σε εσένα που φαίνεται ότι το κατέχεις άριστα. Είπα μόνον τι φταίει για τον θάνατο από δηλητηρίαση ανθρώπου ο οποίος ανάβει μαγκάλι σε ζεστό χώρο.
Γιώργο , μην διστάζεις , ξεδίπλωσε όλον το συλλογισμό σου για τις 20.000 στοχευμένες θυσίες που απαιτούνται , ώστε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα ( τι είδους θυσίες , με ποια στόχευση , με ποια διαδικασία ).

 
At 12/11/2013 12:09:00 π.μ., Anonymous Συμεών said...

*κλειστό χώρο

 
At 12/11/2013 01:04:00 π.μ., Blogger Χρίστος said...

Ειναι εντυπωσιακό όμως, στο Ελλαδιστάν, περνάνε για σοβαρές απόψεις πράγματα που έχουν γίνει σκόνη απο χρόνια εκτός Ελλάδας (απο δεξιους και αριστερους αρθρογράφους)
Οπως ας πουμε ότι υπαρχει ελπίδα για την ελληνική οικονομία να ορθοποδήσει όσο είναι στο ευρω..
..και ότι ο μονοδρομος για ανάπτυξη είναι η καταργηση του χρέους και έξοδος..
(και βαριεμαι να λινκαρω, οποιος θελει ας κανει ενα google greece crisis euro solution)

 
At 12/11/2013 12:37:00 μ.μ., Blogger herrk said...

"Ας υποθέσουμε πως μέσω των επιλογών αυτών αποφύγαμε μια πολύ χειρότερη κατάσταση από αυτή που βιώνουμε σήμερα"
Αν υποθέσουμε ότι δεν υπάρχει δόλος εκ μέρους της κυβέρνησης, τότε όλα συζητώνται και ο Old boy δεν έχει αναγκαστικά δίκιο.
Ομως υπάρχει δόλος. Πρόκειται για έγκλημα, λογικά έναντι ανταλλαγμάτων.

 
At 12/11/2013 09:32:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Κανείς δεν ξέρει ακριβώς τι θα είχε γίνει αν είχε επικρατήσει ο άλλος δρόμος. Μπορεί τα πράγματα να ήταν και χειρότερα, αλλά πώς μπορείς να μετρήσεις το "χειρότερα"; Σε νεκρούς; Σε ανέργους; Σε άστεγους; Σε αριθμό σπιτιών χωρίς ρεύμα;

Θα μπορούσε για παράδειγμα να υπήρχε λιγότερο ψωμί από τώρα. Θα μπορούσε όμως ταυτόχρονα αντί να πηγαίνουν μερικές χιλιάδες παιδιά νηστικά στο σχολείο (όπως τώρα) να πήγαιναν ΟΛΑ τα παιδιά μία μέρα το χρόνο νηστικά στο σχολείο. Θα μπορούσε να λείπει το ρεύμα από ΟΛΟΥΣ για λίγες μέρες και όχι από λίγους για όλες τις μέρες.

Όλοι εσείς που με τον τωρινό δρόμο δεν χάσατε ούτε ψωμί, ούτε δουλειά, ούτε αξιοπρέπεια αφού όλο το αιματηρό κόστος έπεσε σε μια μακρινή "μειοψηφία" καλύτερα να βγάζετε σκασμό, γιατί άλλοι πληρώνουν το κόστος της επιλογής σας. Όλοι εμείς που από την αρχή φωνάζαμε για άλλες διεξόδους, συμπληρώναμε ότι το κόστος της επιλογής μας θα πρέπει να καταμεριστεί ομοιόμορφα να εξασφαλίζει την επιβίωση και την αξιοπρέπεια όλων. Και μετά βλέπουμε.

Το κόστος κάθε επιλογής δεν μετριέται απαραίτητα με νεκρούς. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το κόστος της ΔΙΚΗΣ σας επιλογής, ήδη μετριέται σε νεκρούς. Όλα τα άλλα είναι (μάλλον λυτρωτικές) υποθέσεις.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home