Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2013

Το όριο του μαχαιριού



Το «Ε, όχι και μαχαίρι» είναι ίσως το μόνο αληθινό όριο που χωρίζει τη Χρυσή Αυγή από τον τρόπο που πάρα πολύ καιρό τώρα λειτουργεί τεράστια μερίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (και πάντως οι δυνάμεις της που βρίσκονται στο δρόμο), το μόνο αληθινό όριο ανάμεσα στο κράτος και το παρακράτος. Κι αν το μαχαίρι και ο φόνος είναι το όριο διαφορετικής δράσης, το όριο ανοχής πάει πιο πέρα, καθώς δεν είναι το σκέτο μαχαίρι, αλλά το μαχαίρι μπροστά στα μάτια μας (κι αυτό ίσως μόνο αν είσαι γυναίκα και έχεις εκ φύσεως μεγαλύτερες αντίστασεις στην κτηνοποίηση). Το μαχαίρι πάντως στα σκοτεινά και κατά μη Ελλήνων το αίμα και την καταγωγή είναι μαχαίρι που έχει κάνει θραύση.
Δεν πήγαινα ποτέ σε πορείες. Έτσι είχα μάθει, έτσι την είχα δει, δεν έχει τόσο σημασία ο λόγος. Περισσότερη σημασία έχει πόσο συνήθισα πλέον και πόσο δεδομένο θεωρώ πως όποτε πάω, θα βρεθεί η στιγμή που θα τρέξω κι εγώ και όλοι δίπλα μου να καλυφτούμε από τα χημικά και τα αστυνομικοκυνηγητά. Όποτε βρίσκομαι σε πορεία η Ελληνική Αστυνομία είναι ο κίνδυνος και η απειλή κατά της σωματικής μου ακεραιότητας και εν γένει της υγείας μου με όλα αυτά που ψεκάζουν. Δεν έχω ασκήσει ποτέ την παραμικρή πράξη βίας, έχω δεχθεί και ξαναδεχθεί όμως πως το στάτους μου ως πολίτη που ασκεί συνταγματικό του δικαίωμα, είναι το στάτους του εσωτερικού εχθρού. Αλλά τουλάχιστον δεν φοβάμαι ότι θα με μαχαιρώσει κανένας αστυνομικός. Ή αν με περικύκλωναν ποτέ χρυσαυγίτες θα τους άφηναν μεν να με πλακώσουν, το μαχαίρι όμως θα ήταν το όριο που θα τους έκανε να επέμβουν. Έστω και κατόπιν εορτής. Δεν το λες και λίγο για μια ευνομούμενη πολιτεία και μια ευρωπαϊκή δημοκρατία.  

15 Comments:

At 9/20/2013 01:58:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Παναγιώτης Παπανικολάου
Νευροχειρουργός, Επιμελητής ΕΣΥ στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά
19/09/13 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΕΝΤΑΜΕΛΟΥΣ ΕΙΝΑΠ ΤΖΑΝΕΙΟΥ

Ως ιατροί του Τζανείου νοσοκομείου εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας, καθώς χθες το βράδυ 18/09/13, μετά την πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στη δολοφονία του νεαρού Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής, προσήχθησαν στα ΤΕΠ του χειρουργικού τμήματος 31 διαδηλωτές, όλοι με χτυπήματα στο κεφάλι. Οι τραυματίες ανέφεραν χτυπήματα με γκλομπ, κράνη, ασπίδες και κλωτσιές από ομάδες Δέλτα και Δίας, ενώ υπήρξαν καταγγελίες και για πέτρες που έπεφταν από την πλευρά της αστυνομίας προς τους διαδηλωτές κατακέφαλα, από μέλη της Χρυσής Αυγής. Ο ένας από τους τραυματίες αφού υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, νοσηλεύεται στην οφθαλμολογική κλινική με ρήξη βολβού από κρότου λάμψης αφού όπως καταγγέλλει τον σημάδεψαν απευθείας στο πρόσωπο και κινδυνεύει με μόνιμη απώλεια της όρασης από τον ένα οφθαλμό. Κάνουμε έκκληση να σταματήσει άμεσα η πολιτική όξυνσης της κρατικής και παρακρατικής καταστολής για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Πενταμελής επιτροπή ΕΙΝΑΠ Γ.Ν. Τζανείου

αυτά

 
At 9/20/2013 02:08:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αν είχα μαγαζί στο Κερατσίνι κι εγώ πίσω από τους μπάτσους θα στοιχιζόμουν να πετάω πέτρες στα συντρόφια σου.

 
At 9/20/2013 03:38:00 π.μ., Blogger vague said...

Ανώνυμε 02:08:00, σωστά. Μπροστά στα μαγαζιά τι να μας πούνε και τα συντρόφια...
Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι αυτού που λες, πάντως, είναι το "πίσω από". Όταν το συνηθίσεις, δεν μπορείς καν να καταλάβεις τη διαφορά. Είναι σα να γεννήθηκες για να ζήσεις τη ζωή σου κρυμμένος πίσω από.

 
At 9/20/2013 06:01:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Η αυθόρμητη απάντηση θα ήταν "άντε και γαμήσου, εσύ και το μαγαζί σου", αλλά δεν θα σου κάνω την χάρη.
Θα σου την κάνουν η φασίστες όταν θα έρθουν να σου ζητήσουν λεφτά για προστασία ανθρωπάκο.
Και να σε δω τότε που θα τις βάλεις τις πέτρες σου.

 
At 9/20/2013 08:42:00 π.μ., Blogger malitsios said...

φίλε, προσπάθησε να μου απαντήσεις σε αυτό άν μπορέσεις: ποιό μαγαζί σπάστηκε στο Κερατσίνι;Επωνυμία και οδό, εκτός από κάτι τράπεζες και μια σφηκοφωλιά μαυραγορίτη.Άντε γιατί πήξαμε στις μαλακίες..

 
At 9/20/2013 08:45:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

@Ανώνυμος. Γιατί το να μην πάθει τίποτα το μαγαζί σου είναι πιο σημαντικό από το να μην κινδυνεύεις να σε δολοφονήσουν στα καλά καθούμενα, ε; Ωραίες πρωτεραιότητες. Ευτυχώς κάποιοι άλλοι πάλι θα βγάλουν το φίδι από την τρύπα και για το κούφιο σου κεφάλι...

 
At 9/20/2013 10:26:00 π.μ., Blogger Unknown said...

το λετε σοβαρα κυριε εν δυναμει καταστηματαρχα η βλεπετε πολυ Παυλοπουλο καθε βραδυ για υπνοπαιδεια και μπερδευτηκατε;

 
At 9/20/2013 01:19:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Άν είχες μυαλό και όχι μαγαζί στο Κερατσίνι δεν θα έγραφες τετοιές μαλακίες πίθηκα. Αλλά ποιός το έχασε για να το βρείς κακόμοιρη αμοιβάδα.

 
At 9/20/2013 03:10:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Τι ασχολείστε με τον μαλάκα και το μαγαζάκι του, πηγαίνετε να δείτε καμιά ταινία στο Αττικόν.

 
At 9/20/2013 11:08:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αυτοκλητες ομάδες πολιτών οι μηχανοκινητες ομαδες χαχαχαχαχαχα!

 
At 9/20/2013 11:32:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Εντιμε ανθρωπε,κυρ-Παντελη,κοιταξε τα χερια σου:σταζουν αιμα...ΒΑΣΩ

 
At 9/21/2013 03:01:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Συγγνωμη, αλλα εχετε ολοι χασει την μπαλα. Τι σχεση το μαγαζι του καθενος με την αντιφασιστικη διαμαρτηρια; Οσα περισσοτερα μαγαζια καταστραφουν τοσους περισσοτερους φασιστες θα εξαφανισουμε; Που τα μαθατε αυτα τα μαθηματικα;

 
At 9/21/2013 09:35:00 μ.μ., Anonymous Αλέκος said...

Δεν πρέπει να δράσουμε πυροσβεστικά τιμωρώντας και εξαλείφοντας τον νεοναζισμό, αυτό είναι άδικο. Οφείλουμε ως κοινωνία να επέμβουμε στις αιτίες που δημιουργούν το σύμπτωμα του νεοναζισμού, όπως ακριβώς καλούμαστε να κάνουμε το ίδιο και με τους αναρχικούς όταν σπάνε και καίνε ή με τους λαθρομετανάστες όταν κλέψουν και σκοτώσουν. (Καλο; Άντε να πνιγείτε τώρα όλοι σας με τα δυο μέτρα και δυο σταθμά λες και είστε λιγότερο δογματικοί ή υποκριτές από αυτούς που κατηγορείτε. Το πολύ-πολύ να σας αναγνωριστεί οτι είστε πράγματι λιγότερο σιχαμένοι και λιγότερο εγκληματίες αλλά μέχρι εκεί όμως. Που νομίζετε οτι βρήκατε ευκαιρία για να πάρετε ολική ρεβάνς εντυπώσεων. Πίσω στις τρύπες τους οι φασίστες και πίσω στο indymedia όλοι εσείς. Και γρήγορα)

 
At 9/22/2013 01:20:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Old, εδώ μέσα είναι η χαρά του τρολλ.

 
At 9/22/2013 02:58:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Μεσ' την γελοιότητα είστε, και οι μεν, και οι δε!!!

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home