Τρίτη, Μαρτίου 19, 2013

Η βασίλισσα είναι γυμνή

Να πω ότι δεν είμαι μπερδεμένος, ψέμματα θα είναι: πόσο κακό είναι να πάρεις τα λεφτά από τους μεγαλοκαταθέτες; Μήπως τελικά είναι ο κομμουνισμός το ανώτατο στάδιο του προτεσταντισμού; Και δεν έχω καταλάβει, ισχύει ή δεν ισχύει πως το κούρεμα και στις καταθέσεις κάτω από τα 100.000 ευρώ το ζήτησαν οι ίδιοι οι Κύπριοι εκπρόσωποι, προκειμένου να μην είναι υπέρογκο το κούρεμα στις καταθέσεις πάνω από τα εκατό χιλιάρικα;
Από την άλλη, το πιο σημαντικό απ' όλα μου φαίνεται πως κάποιος επιτέλους φώναξε πως η βασίλισσα Τίνα είναι γυμνή. Τι κι αν αυτός ο κάποιος έχει, όπως η Κύπρος, μέγεθος μικρού παιδιού; Η βασίλισσα περιέφερε τη γύμνια της τα τελευταία χρόνια ολοένα και πιο προκλητικά, κι έπρεπε να προσποιούμαστε πως δεν τη βλέπουμε, έπρεπε να δεχτούμε πως, ναι, τα φοράει τα ρούχα της όλα, πως είναι μονόδρομος να τα φοράει, πως το να αποκαλύψεις τη γύμνια της ισοδυναμεί με καταστροφή.
Από την άλλη της άλλης, όλοι οι μνημονιακοί παπαγάλοι τώρα έχουν την μεγαλύτερη ελπίδα τους, τώρα μεταμορφώνονται σε κοράκια ελπίζοντας η Κύπρος να πάθει μεγάλο κοκομπλόκο, να τιμωρηθεί παραδειγματικά, να πληρώσει με τον πλέον οδυνηρό τρόπο τις συνέπειες της ανυπακοής της.
Τώρα που το επιχείρημά τους «Μα όλοι υποκύπτουν και υπογράφουν, γιατί δεν γίνεται αλλιώς» παύει να ισχύει, όλα τους τα λεφτά είναι πάνω στο «Δείτε τι έπαθε και πόσα εκατομμύρια χρόνια πίσω πήγε αυτός που δεν υπάκουσε». Αν όμως παρ' ελπίδα δεν πάει εκατομμύρια χρόνια πίσω, αν όμως παρ' ελπίδα τα βγάλει με κάποιο τρόπο πέρα, τότε το «η Κύπρος δεν είναι Ελλάδα» μια φορά θα το λένε και τρεις θα τους φτύνουν.
Τίνα, καριόλα μου, είσαι γυμνή. Πάντοτε ήσουν. Η ζωή έχει ως πρώτη ύλη της τις εναλλακτικές, στην πολιτική δεν υπάρχουν μονόδρομοι, δημοκρατίες υπό εκβιασμό δεν είναι δημοκρατίες.
Πιο σημαντικό κι από το «Όχι», το ούτε ένα «Ναι»· τόσο πολύ μονόδρομος.

28 Comments:

At 3/20/2013 01:33:00 π.μ., Anonymous ΒΑΠ said...

"Αν όμως παρ' ελπίδα..."

Ελπίζω να έχεις δίκιο ΟΒ -- θα ήταν πραγματικά υπέροχο αν η μικρή Κύπρος έδινε ένα μάθημα στις Μέρκελ και στους Σόιμπλε αυτού του κόσμου.

Αλλά ίσως έπρεπε να περιμένεις λίγες μέρες ακόμα πριν γράψεις αυτό το ποστ. Γιατί μια αίσια λύση θα πρέπει να έρθει από τον μαγικό κόσμο του Γκάνταλφ και του Χάρρυ Πόττερ. Οι Κύπριοι, και ίσως και η βουλή τους, κατά πάσα πιθανότητα δεν ξέρουν ότι οι καταθέσεις τους δεν υπάρχουν πιά -- είναι ουσιαστικά εικονικές. Και βέβαια όλες οι καταθέσεις είναι πάντα εικονικές -- δηλαδή βασίζονται στην αξιοπιστία αυτών που δανείστηκαν τα λεφτά που κατατέθηκαν. (Γιατί τα λεφτά δεν υπάρχουν στις τράπεζες -- μόνο οι Κύπριοι και μερικά στελέχη του Σύριζα το πιστεύουν αυτό).

Αλλά ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί με τις Κυπριακές καταθέσεις, οι βορειοευρωπαίοι έκαναν ένα τεράστιο λάθος και τελικά απέδειξαν ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Δεν υπάρχει ούτε ένας μεγάλος Ευρωπαίος πολιτικός σήμερα. Δεν φαίνεται να υπάρχει καλό σενάριο στο μέλλον της Ευρώπης.

 
At 3/20/2013 02:29:00 π.μ., Blogger Noulo said...

ΒΑΠ,

μπορείς να κατηγορήσεις τον old για τραγικό, αιθεροβάμων ή λαϊκιστή, αλλά τουλάχιστον έχει το θάρρος της γνώμης του.

Πολλές φορές, βγήκε λάθος (βλέπε βασανισμούς στην ΓΑΔΑ) πολλές σωστός, πάντα ειλικρινής.

Παρ΄όλα αυτά, ακόμα με μπερδεύει. Γίνεται να θέλουμε μία χώρα που δεν μπήκε στο ΟΟΣΑ (για να μπορεί να ξεπλένει χρήμα πορνείας, όπλων, και ναρκωτικών) να ρίχνει σφαλιάρες ανενόχλητη; Νομίζω πως η Κύπρος δεν είναι το μικρό παιδί αλλά η καριόλα της ιστορίας...

 
At 3/20/2013 05:55:00 π.μ., Blogger Stefanos Max said...

γεια σου συναδελφε!
αν θες πες μου την αποψη σου για κατι που με απασχολει :
http://stefanosmedia.blogspot.gr/2013/03/blog-post_19.html

επισης, αν θες παιξε στο νεο μπλογκοπαιχνιδο μου :
http://stefanosmedia.blogspot.gr/2013/03/blog-post_17.html

επισης, αν θες γινε μελος στο μπλογκ μου :)

 
At 3/20/2013 09:50:00 π.μ., Blogger ΑΦ said...

Πέρα από τις πρακτικές συνέπειες και την επικοινωνιακή χρήση της κυπριακής απόφασης από την εγχώρια πολιτικολογία, το να διαμηνύεις με κάθε τρόπο, ότι προκειμένου να σπάσεις τα δεσμά της τρόικας, επιθυμείς διακαώς να γίνεις προτεκτοράτο της Ρωσίας, με τον όρο να λειτουργεί στην περίπτωση μάλλον ευφημικά, ε, δεν θα αποτελέσει και υλικό για μια μελλοντική ωδή στην ελευθερία.

 
At 3/20/2013 10:48:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ως αριστερός συνεπέστερος από τα "επαγγελματικά" στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εξηγείς έντιμα ότι δεν έχεις πρόβλημα με το κούρεμα των καταθέσεων, αρκεί να το έχει πει ο Γλέζος και ο Στρατούλης και όχι ο Αναστασιάδης ή ο Σόιμπλε.
Γιατί έτσι είναι οι ιδεολογίες, σημαντικότερο από τις ίδιες τις ιδέες είναι το από πού προέρχονται. Έτσι σήμερα ο Αλέξης μιλά για περήφανο "όχι" των Κυπρίων σε κάτι που είχαν προτείνει στελέχη του πέρυσι για την Ελλάδα. Μόνο που αυτές που λένε τα περίφανα όχι συνήθως καταλήγουν να καταπιούν αμάσητη την περιφάνια τους με ένα επόμενο "ναι" σε κάποιον άλλο. Μπορεί να είναι η Ρωσία, μπορεί να είναι το 30 χρόνια πίσω. Περήφανα όμως, όλα κι όλα. Αντεστραμμένη ΤΙΝΑ δηλαδή.
Είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε, πέρα από οπαδικές κραυγές. Συμφωνώ με τον ΒΑΠ ότι ήρθε το τέλος της Κύπρου όπως την γνωρίζαμε (αυτό το βολικό μέρος για να κάνεις αφορολόγητες δουλειές με την Ελλάδα, να παίρνεις 6-7% επιτόκιο στις καταθέσεις σου και να μην σου κάνουν πολλές ερωτήσεις, ακόμη και αν είσαι λίγο ύποπτος Σέρβος, Σύριος ή Ρώσος (είπαμε λέμε περήφανα όχι στην τρόικα, αλλά τι είναι ένας δικτάτορας ή ένας ολιγάρχης μπροστά στον καπιταλισμό)). Και η Ευρώπη έχει ένα μεγάλο χάρισμα να αυτοπυροβολείται, τόσο που δυσκολεύομαι να πιστέψω πια σε ατυχήματα ή ανικανότητα.
kronstadt13

 
At 3/20/2013 11:11:00 π.μ., Blogger ΑΦ said...

Συμπλήρωση: Ε, όχι δα πως η απόφαση της Κύπρου κοντράρει τις βασικές αρχές της TINA. Αν έλεγες στους Κυπρίους να γίνουν LOIS μάλλον θα έπαιρναν τα όπλα.

 
At 3/20/2013 11:25:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αν τυχόν, πράγμα απίθανο, βγάλεις ποτέ τα μαγικά γυαλιά, μέσα από τα οποία βλέπεις τον κόσμο σε δύο μόνο χρώματα: μνημονιακοί-αντιμνημονιακοί, καλοί (δικοί μας)-κακοί (οι άλλοι), κλπ, τότε ίσως να μπορέσεις να γράψεις κάτι που να μην είναι τόσο εμπαθές και μονοσήμαντο, όπως πάντα.

Ξέρεις, η πραγματικότητα είναι σύνθετη και έχει πρακτικές διαστάσεις που δεν περνάν από το εφηβικό σου μυαλό.

 
At 3/20/2013 03:25:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

@ 11:25
Αητος εισαι μωρε αδερφακι μου! Ζήκο σε λενε?
Οι προτασεις σου μας αφησαν αφωνους! Τα ειπες ολα ρε παιδι μου... απο το 2006 περιμενα αυτο το σχολιο.
Το βαθος, οι λεπτομερειες, η καινοτομια και η διαφορετικοτητα, πώς προσεγγισες το θεμα... αναλυση, διεισδυτικοτητα, μεθοδος, οπτικη ξεκαθαρη, πω πω πω..
Αυτο το "ξερεις" στο τελος μου αφησε μια ανατριχιλα, ενα δεος. Νομιζα πως ο δεσποτισμος καιη οιηση ελειπαν απο τα ζωα.

Απαγενερε

Και εσυ σολιψιστη, εμπαθη, μονοσημαντε, εφηβε Ολντ, σταματα να πιεζεις τον κοσμο και τους ηλιθιους να διαβαζει τις βλακειες σου και μαλιστα "παντα".

Γιωργος

 
At 3/20/2013 03:32:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Σκεφτηκα ως συνηθως να τον αφησουμε ησυχο να φυγει.Σιγα τα ΩΑ, του δινω και σημασια. Αλλα μετα ειπα να φορεσω σημερα την προβια του νταη-βλακα-δικηγορου... Ζηταω συγνωμη απο τους αναγνωστες αλλα δεν κρατηθηκα. Απο εσενα παλιοπαιδο οχι.

Γιωργος

 
At 3/20/2013 05:46:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Όταν άρχιζα τις σπουδές μου αποφάσισα να μην ασχοληθώ με κάτι τόσο περίπλοκο όσο είναι τα οικονομικά. Τόσα πολλά παράδοξα απλά με απωθούσαν. Το παράδοξο όμως τείνει να γίνει αναπόσπαστος κανόνας του παιχνιδιού καθώς η αντιμετώπιση των οικονομικών ζητημάτων δεν είναι μέσο επίτευξης ουσιώδους και αναγκαίας αλλαγής, αλλά μέσο για την μετάθεση των προβλημάτων. Όλοι είναι λάθος, λοιπόν. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Αγνοούν επιδεικτικά το μέλλον και αναγάγουν το ευκαιριακό και εφήμερο σε τέχνη και πόνημα. Καμία απολύτως σχέση δεν έχει το παρόν θέμα με την ανεπάρκεια διασαφήνισης της κατάστασης στην Ελλάδα.Και να έχουν κάποια κοινά σημεία? αυτά το μόνο που κάνουν είναι να επιτείνουν την κωμικοτραγική θεώρηση και υπεραπλούστευση ορισμένων στην προσπάθεια να μην κάνουν άλλη μία κωλοτούμπα. Επιδεικνύουμε άλλη μία φορά πόσο αναξιόπιστοι είμαστε, πόσο πολύ μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα και όχι η μέθοδος, η ουσία, και η αλήθεια. Έχει καταντήσει πια ανέκδοτο το γεγονός ότι η ταμπέλα μας καθορίζει τα πάντα και η κριτική σκέψη απουσιάζει επιδεικτικά. Ασχοληθείτε λοιπόν με το ποιός φταίει αρκεί αυτός να μην είναι σε καμία περίπτωση ο ευαυτός σας. Κριτικάρετε τους άλλους για τα λάθη τους και μην ασχολείστε ποτέ με τα δικά σας.

 
At 3/20/2013 06:43:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ω αγαπημένε ΒΑΠ , δηλαδή θες να μας πεις οτι επιτέλους η Κύπρος ελευθερώθηκε από τον καπιταλισμό ? πάνε τα εικονικά τους λεφτά ? γιουπιιιι .
Τώρα που δεν θα χουν μια οι κύπριοι , θα αποσυρθούν οι ξένοι καταχτητές , οι Κύπριοι θα το ρίξουν στον πρωτογενή τομέα , μετά θα αναπτύξουν και το δευτερογενή αφου οι ξένοι θα έχουν αποσυρθεί και μετά θα είναι τελείως αυτόνομοι και θα λιάζονται όλη μέρα και θα κάνουν σεξ και πάει το άγχος και πάνε οι σκοτούρες. Αυτά είναι χαρμόσυνα νέα αγαπητέ ΒΑΠ.

Να σοβαρευτούμε λίγο ... πάνω από όλα μην χάσουμε τα εικονικά μας λεφτά παιδιά . "Και η Κύπρος κύριε? "

 
At 3/20/2013 09:52:00 μ.μ., Anonymous Άλλος Ανώνυμος said...

@ Γιώργο: Δεν σου χρειάζεται η προβιά του νταή, βλάκα, δικηγόρου. Είσαι νταής, βλάκας, δικηγόρος.
Ειπλέον, τι παριστάνεις, το μαντρόσκυλο του μπλογκ; Απλώς ρίχνεις το επίπεδο.

 
At 3/20/2013 09:57:00 μ.μ., Anonymous Άννα said...

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί θριαμβολογεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Επειδή οι Κύπριοι είπαν το ηρωικό "όχι" σε ένα μέτρο που έχουν προτείνει και οι ίδιοι και μας το παρουσίασαν μάλιστα ως λύση στο οικονομικό πρόβλημα της χώρας;

 
At 3/20/2013 11:47:00 μ.μ., Anonymous Ανέστης said...

Η περηφάνια (και η ελευθερία) δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά μέσον για μια καλύτερη ζωή. Σε περίπτωση που ο αγώνας για περηφάνια και ελευθερία εξεταζόμενος κάτω από το γενικότερο πλαίσιο συσχετισμών δεν δίνει πολλές πιθανότητες να οδηγήσει σε καλύτερους όρους διαβίωσης, το πράγμα είναι πάντοτε υπό συζήτηση. Μιλάω για το τι γίνεται ιστορικά στην πράξη εντός των ανθρώπινων κοινωνιών βέβαια, δεν το εξετάζω λογοτεχνικά με όρους νηπιαγωγείου. Το '21 συμβαίνει μια φορά στο τόσο, δεν είναι κάθε μέρα τ' Αγιαννιού. (Το οποίο ΄21 ουσιαστικά απέτυχε. Όχι παταγωδώς, αλλά απέτυχε.)
Στο κάτω-κάτω η ειδησεογραφία λέει πως η Κύπρος επανέρχεται με νέα πρόταση κουρέματος καταθέσεων αλλά με διαφορετικούς συντελεστές. Το «Οχι» της λοιπόν δεν ήταν επι της αρχής, βρισκόμαστε στο στάδιο του μεγάλου «Ίσως».

 
At 3/20/2013 11:56:00 μ.μ., Anonymous michael said...

Απ' όσους παπαγαλίζουν τις βλακείες της truth team, όποιος θέλει ας παραθέσει και κανένα λινκ ή απόσπασμα όπου συγκεκριμένα ο Σύριζα προτείνει τα ίδια με το eurogroup στην Κύπρο.

Γιατί καταντάει κουραστική η ίδια προπαγάνδα πρωί-μεσημέρι-βράδυ.

Υ.Γ. Παράκληση, αφήστε στην άκρη τον Μανώλη Γλέζο και τι είπε πριν έναν χρόνο. Βρίσκεται σε προχωρημένη ηλικία και ούτε οικονομολόγος είναι, ούτε την πολιτική του Σύριζα χαράζει.

 
At 3/21/2013 08:46:00 π.μ., Blogger Lex_Luthor06 said...

@ΒΑΠ όταν ο δόλιος ο Στρατούλης είπε οτι τα χρήματα στις τράπεζες πρέπει να επενδύονται στην οικονομία πέσανε οι εκπρόσωποι της "λογικης" και της "ευθύνης" να τον φάνε που θέλει ο αχρείος να πάρει τα λεφτά του κοσμάκη (απο τα σεντούκια που υποτίθεται πως τα κρατάει η τράπεζα)και να τα επενδύσει (στο διπλό της ξάνθης στον πανθρακικο προφανώς). Οποτε άστο να πάει στο διάολο.

Οσο για την δηλωση Γλέζου έγινε σε παράθυρο οπου τον πιέζανε να πει -εστω μια προταση- για το που θα βρεθουν χρηματα αν χρειαστει εκτάκτως και μιλησε για ΔΑΝΕΙΣΜΟ υποχρεωτικο ή εθελοντικο ποσων της ταξης των 100-200 ευρω . Δανεισμο. Φυσικα το να κοβουν μισθους ή συντάξεις υποχρεωτικά και δια παντώς και να οριζουν χαράτσια σε ολους ειναι απειρως λογικοτερα μετρα ε;

Ενω ας πουμε αυτοι, που συμφωνα με την λογικη της ελευθερης αγορας, έπαιξαν και έχασαν διοτι επελεξαν μια κακη επένδυση (Ελληνικα κρατικα ομολογα) διασώθηκαν. (με εξαιρεση φυσικα τους μαλάκες της υποθεσης).

 
At 3/21/2013 09:20:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

@ Michael: Το έχει πει και ο Στρατούλης και το έχουν παπαγαλίσει άλλοι πολιτικοί τιτάνες του ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλωστε, και η παρούσα οικονομική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που παρουσίασε ο Τσίπρας στηνίδια ακριβώς λογική δεν κινείται; (κάλυψη των ελλειμμάτων με φορολόγηση του συνόλου της περιουσίας όσων θα θεωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως πλούσιους: δηλαδή, υψηλή φορολόγηση καταθέσεων, ακινήτων, έργων τέχνης κλπ.

Ακόμη, ας αποφασίσει κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ ποιες από τις θέσεις των στελεχών του τον εκπροσωπούν. Αυτό το διαρκές ψάρεμα σε θολά νερά έχει καταντήσει γελοίο.

Ως προς την Κύπρο, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί θρίαμβο την προοπτική του να τεθεί αυτή υπό την κυριαρχία της Ρωσίας; θα μας το εξηγήσουν αυτό ή είναι πολύ απασχολημένοι λόγω των συσκέψεων με τον εντελώς- Καμμένο;

 
At 3/21/2013 05:04:00 μ.μ., Anonymous ΒΑΠ said...

Νομίζω υπάρχει κι αυτή η διαφορά: Όταν λές ότι θα πάρεις από καταθέσεις για να επενδύσεις, ή να πληρώσεις άλλες οφειλές, τότε πιστεύεις ότι υπάρχουν αυτά τα λεφτά (ναι, σε σεντούκια) και μπορείς να τα αποσύρεις και να τα χρησιμοποιήσεις αλλιώς.

Αλλά όταν μιλάς για κούρεμα επενδύσεων, απλά εννοείς μείωση των τραπεζικών οφειλών, δηλαδή μια ρύθμιση λογιστικών βιβλίων που αλλάζει την καιφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών (και τις περιουσίες των καταθετών) χώρίς να αποσυρθούν χρήματα (που όπως είπαμε δεν υπάρχουν σε σεντούκια). Τουλάχιστον εγώ έτσι το καταλαβαίνω.

Συμφωνώ όμως ότι από όλα τα κόμματα ακούγονται κατά καιρούς πολλά και διάφορα. Δεν με ενδιαφέρουν οι κομματικές κοκορομαχίες, αλλά η ιδέα ότι μια δημοκρατία μπορεί απλά να ψηφίσει μονομερώς όποια οικονομική λύση θέλει μου φαίνεται λίγο ανεδαφική.

 
At 3/21/2013 07:26:00 μ.μ., Anonymous michael said...

Ανώνυμε, αν και η παρούσα οικονομική πρόταση του Σύριζα είναι σε πολλά σημεία προβληματική, θα μπορούσες να αποδείξεις εσύ του λόγου το αληθές -πως είναι δηλαδή όμοια με της κομισιόν για την Κύπρο- κάνοντας ένα απλό copy paste το συγκεκριμένο απόσπασμα.

Η την περίφημη δήλωση Στρατούλη.

Αλλά ούτε που έχεις ιδέα τι έχουν πει του Σύριζα οι ποιες δηλώσεις στελεχών του έχει τραβήξει από τα μαλλιά η ΝΔ για να περάσει την προπαγάνδα της.

Ορίστε το ορίτζιναλ βίντεο της truth team http://www.truthteam.gr/node/122

Τα καλύτερα που μπόρεσαν να βρουν. Όποιος με σώας τα φρένας βρίσκει τις προτάσεις του Σύριζα (όπως μάλιστα παρουσιάζονται στο βίντεο), με αυτές του eurogroup, τα συλλυπητήριά μου.

 
At 3/21/2013 08:47:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ρε παλιαγόρι μήπως τελικά είμαστε γυμνοί εμείς και οι ιδέες μας?

 
At 3/21/2013 09:47:00 μ.μ., Anonymous Brand new Anonymous said...

Επίσης και ο Σταθάκης έχει μπουρδουκλώσει κάτι περί επιβολής έκτακτης εισφοράς των πλουσίων (νομίζω ότι τους τοποθέτησε στα 50.000 Ευρώ δηλωθέντος εισοδήματος),ώστε να καλυφθούν υποχρεώσεις της εκτέλεσης του προϋπολογισμού.

Δηλαδή, όσοι δηλώνουν -και φορολογούνται- για σχετικά μεγάλο εισόδημα να ξαναφορολογηθούν!

Εγώ πάντως συλλυπούμαι ειλικρινά όποιον βλέπει την μικροκομματική εκμετάλλευση της τραγικής κατάστασης της Κύπρου από τον ΣΥΡΙΖΑ, και όχι μόνον δεν αηδιάζει αλλά την υπερασπίζεται κιόλας.

 
At 3/21/2013 11:26:00 μ.μ., Anonymous michael said...

@Bran new Anonymous,

Αφού αηδιάζετε από την μικροκομματική εκμετάλλευση του Σύριζα, κάντε εμμετό με αυτό:

"Η Ελλάδα εκβιάζει την Κύπρο για άμεση λύση – Προειδοποιεί ότι με ειδικό νομοθετικό διάταγμα θα αποσχίσει τις Κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα ερήμην της Κύπρου για να μην κλονιστεί η συστημική σταθερότητα των ελληνικών τραπεζών."

Αηδιάστε και λιγο με την στάση του Στουρνάρα στο Eurogroup. Και αηδιάστε και με την αντίδραση της ΝΔ, που εξίσου μικροπολιτικά πήγε να τα γυρίσει κατά του Σύριζα αμέσως μετά το "οχι" των Κυπρίων.

 
At 3/22/2013 12:41:00 π.μ., Anonymous dpant said...

Το τελευταίο σχόλιο του ΒΑΠ εξηγεί πολύ καλά τη διαφορά ανάμεσα στην υποθετική χρήση μέρους των καταθέσεων για πληρωμές του κράτους που έχει συζητηθεί στην Ελλάδα και στο bail-in (φορολόγηση, κούρεμα, λεηλάτηση κουλουπού) μέρους των καταθέσεων που αποτελεί το θέμα των ημερών στην Κύπρο. Στη δεύτερη περίπτωση δεν υπάρχει ροή πληρωμών, μόνο αλλαγή στα λογιστικά φύλλα των τραπεζών και στην περιουσία των θιγομένων.

Ξεβράκωτη ή όχι, η ξεφωνημένη καριόλα Τίνα έχει τα κόζια στο χέρι. Ας κάνουμε όλοι μαζί ένα μικρό γαμημένο βηματάκι πέρα από αυτή τη θεμελιώδη διαπίστωση. Πάντα υπάρχουν εναλλακτικές, απλά δεν είναι τζάμπα.

 
At 3/22/2013 10:36:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ο Στουρνάρας δεν μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό στο Eurogroup, δεδομένου ότι, σύμφωνα με τη διαδικασία, η Ελλάδα ψηφίζει μετά την Κύπρο και ο Κύπριος υπουργός είχε ήδη ψηφίσει θετικά.

Κατά τα άλλα, Μάικλ και λοιποί αφιονισμένοι, προτείνω να κάνετε το εξής νοητικό πείραμα: κλείστε για λίγο τα μάτια, ξεχάστε τον Τσίπρα, τον Βαρουφάκη και τον Καμμένο, και σκεφτείτε: θα θέλατε να είχατε ζήσει ή να ζήσετε αυτό που τώρα ζει η Κύπρος;

Τι ωραίες που είναι οι μαγκιές εκ του ασφαλούς πάνω στη ράχη των άλλων!

 
At 3/22/2013 02:20:00 μ.μ., Blogger J95 said...

Κανείς, ποτέ δεν είπε ΤΙΝΑ, εκτός από τους μαλάκες τους αριστερούς στον αχυράνθρωπό τους.

Όλοι λένε ΤΙΝΒΑ όπου Β=better.

Και αποδείχτηκε ότι ισχύει μέχρι αηδίας.

 
At 3/23/2013 12:33:00 π.μ., Anonymous michael said...

Ανώνυμε, ειλικρινά που το σκέφτηκες αυτό; Σοβαρά τώρα, έχει κυκλοφορήσει έξω σαν επιχείρημα; Αν το σκέφτηκες από μόνο σου (αλλά αμφιβάλω), πάρε τώρα τηλέφωνο τον Σίμο, θα σε χρειαστεί.

Για eurogroup μιλάμε. Όχι επιτραπέζιο να περιμένει ο καθένας τη σειρά του για να ρίξει τα ζάρια. Πριν φτάσουν στην ψηφοφορία ορισμένων προτάσεων, έχουν προηγηθεί ώρες συζητήσεως για το ποια ζητήματα θα τεθούν και πως. Ο Στουρνάρας εκεί τι έκανε; Το γκαρσόνι που μεταφέρει τα νερά;

Ειλικρινά αυτή η στρατηγική τρολ, αλλά με τελείως βλακώδη επιχειρήματα δεν ξέρω που αποσκοπεί και τι πραγματικά πετυχαίνει. Από τη μια "συγχαρητήρια στην Κυπριακή βουλή που είπε 'όχι' στα σχέδια του Σύριζα" (sic) από τον επίσημο εκπρόσωπο του Σαμαρά, από την άλλη κράξιμο όσων υποστηρίζουν το "όχι" της Κύπρου, πάλι από τον επίσημο εκπρόσωπο του Σαμαρά. Μετά μπλέξιμο σε έναν αχταρμά Τσίπρα, Καμμένου, Βαρουφάκη.

Για πανικός μου κάνει αυτό.

 
At 3/23/2013 09:30:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Μάικλ, ξεκόλλα από τη συνωμοσιολογία που σου έχει κάψει τον εγκέφαλο. Δες τα γεγονότα -αν είσαι σε θέση!

 
At 3/23/2013 08:34:00 μ.μ., Anonymous michael said...

Καλά τα λες. Η στάση της ελληνικής κυβέρνησης ήταν και παραμένει άψογη. Στήριζε Κύπρο την ώρα που οι άλλοι παίζαν τάβλι (περιμένοντας τη σειρά του ο καθένας). Μαλακίες θα λένε τα ρεπορτάζ του ξένου Τύπου, το Μέγκα ξέρει καλύτερα.

Κομμένη και η συνωμοσιολογία. Πρέπει να σοβαρευτώ. Σφουγγάρι.

*Το highlight της στήριξης από Ελλάδα: The meeting was contentious, participants say. Schaeuble, Dutch Finance Minister Jeroen Dijsselbloem and negotiators for the ECB, EU and International Monetary Fund broke off several times to talk separately with the Cypriots. Other ministers hung around in the corridors, playing games on their mobile phones.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home