Κυριακή, Σεπτεμβρίου 18, 2011

Κομματάκια

Είτε αυτοπαρωδείται είτε την παρωδούν, είτε αυτοεξευτελίζεται είτε την εξευτελίζουν, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: η Κυβέρνηση της Ελλάδας έχει απωλέσει κάθε έννοια κύρους και αξιοπρέπειας. Είτε παριστάνει το πανικόβλητο ενεργούμενο που του κάνουν διαρκώς γυμνάσια είτε όντως είναι το πανικόβλητο ενεργούμενο που του κάνουν διαρκώς γυμνάσια, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: υποβάλλει τους πολίτες της σε ένα ασταμάτητο ψυχικό βασανιστήριο. Είτε εσκεμμένα είτε αθέλητα, τα πράγματα οδηγούνται στο σημείο που ολοένα και περισσότεροι δίνουν επιτέλους απάντηση στην αρχική ερώτηση ματ, στο περιβόητο «Τι αντιπροτείνεις;»: ε, οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό. Είτε θέλουν να υποδεχτούμε το τελικό κραχ με ανακούφιση είτε όχι, αυτό πάντως έρχεται. Η ακριβής μορφή του απομένει να αποσαφηνισθεί. Αλλά όπως και να 'χει έχουμε ήδη σπάσει. Κι όταν δεν πατάς πια πάνω σε ανθρώπους αλλά σε κομματάκια, το πιθανότερο είναι ότι θα κοπείς.

16 Comments:

At 9/18/2011 11:04:00 π.μ., Blogger ΑΦ said...

περισσότεροι δίνουν επιτέλους απάντηση στην αρχική ερώτηση ματ, στο περιβόητο «Τι αντιπροτείνεις;»: ε, οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό

Αποδεικνύεται έτσι ότι το περιβόητο ερώτημα είχε εξαρχής βάση. Αφενός η κυβέρνηση δεν εφάρμοσε την αρχική πρόταση, αφεταίρου η αντιπρόταση είναι ή το αρχικό χειρότερο σενάριο ή απλά εξαντλείται στο να φύγει η κυβέρνηση και βλέπουμε.

Δυστυχώς η κυβέρνηση σπατάλησε κάθε πολιτικό κεφάλαιο προστατεύοντας το δημόσιο με τον πλέον σκανδαλώδη τρόπο. Το πιο πιθανό να μην προλάβει να κάνει τίποτα προς την κατεύθυνση της εξυγίανσής και μείωσής του. Δεν μπορώ να ξέρω ποιοι είναι οι σχεδιασμοί των προνομιακών ομάδων, και δεν ξέρω τώρα που πλησιάζει η χρεοκοπία και η ώρα που θα μείνουν απλήρωτες τι καβάτζες έχουν προβλέψει. Μπορεί και τίποτα και όλη η ιστορία να ήταν μια εκβιαστική μπλόφα να διατηρηθούν τα προνόμια με δεδομένη την παραδοχή ότι κάπως θα γλιτώσουμε. Τέλος πάντων, η ίδια αναγκαιότητα και η ίδια εκ των πραγμάτων κατάρρευση του δημοσίου μπορεί να προσφέρει την απαιτούμενη εξυγίανση και λύση. Μπορεί ο μεταξύ μας πολιτικός ανταγωνισμός να εξελιχθεί σε καθαρό οικονομικό ανταγωνισμό, και να επιβιώσει ο πραγματικά οικονομικά χρήσιμος.

 
At 9/18/2011 02:29:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

“Πολλοί ίσως βρουν υπερβολικά καυστικές διάφορες εκφράσεις απ’ όσες χρησιμοποιήθηκαν στην παραπάνω περιγραφή.
Θα είναι ασφαλώς εκείνοι πού ακόμα δεν κατάλαβαν ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πια περιθώρια για μισόλογα και διακριτικούς υπαινιγμούς.”

Παναγιώτης Κονδύλης

 
At 9/18/2011 03:45:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Μ άρεσει όταν οι Έλληνες λένε δεν αντέχουμε άλλο, κατεβαίνουν στις συγκεντρώσεις γκαρίζουν κάνουν κλαίγονται, και την άλλη μέρα οι πιο πολλοί πάνε για καφέ για να κάνουν τα νυχάκια για τριήμερο στην INSTABUL κτλ.

Έχει σκεφτεί κανείς, πως αν τα δει αυτά ένας ξένος, πλάι πλάι με εικόνες από ανθρώπους να ψοφάνε από ασητεία στην Αφρική, και έχοντας υπόψην ότι χωρίς τα δικά του δανεικά ο "σοσιαλισμός" στην Ελλάδα με τις φοροδιαφυγές τις μιζές (και τις μιζούλες) και τις κουτοπονηριές των ελλήνων κτλ είναι στα μείον μερικές ντουζίνουλες δις τον χρόνο, το πρώτο που θα πει θα είναι βρρρρε δεν πάτε στο διάαααολο, αν είναι να βοηθήσω κάποιους θα βοηθήσω αυτούς που τωόντι δεν έχουν να φάνε όχι έσας μαλάκες και το δημόσιο σας που τρώτε τρώτε (και τρώτε ακόμα) και θα μας βγάλετε και εντολόδοχους ή ελικόπτερα ή ότι άλλη μαλακία σας κατέβει και από πάνω.

 
At 9/18/2011 06:25:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος Πολίτης said...

Η ανεπάρκεια της κυβέρνησης είναι δεδομένη. 1 μιση χρόνο τώρα, κοροιδεύει τον εαυτό της, εμάς και τη Τρόικα ότι και καλά εφαρμόζει μεταρυθμίσεις.

Πομπωδώς ανακοινώνει άνοιγμα των επαγγελμάτων, συγχωνεύσεις οργανισμών, μείωση του δημοσίου και φυσικά δε γίνεται τίποτα. Υπουργοί που πιστεύω ότι έχουν την διάθεση να τα υλοποιήσουν αυτά έρχονται σε υπαρξιακή για το ΠΑΣΟΚ σύγκρουση με το δημοσιουπαλληλικό τερατούργημα, τη γραφιοκρατία, τη πολυνομία και το συνδικαλιστικό οχετό.

Ακόμα και νόμοι που ψηφίζονται δεν εφαρμόζονται λόγω της λευκής απεργίας και της ραθυμίας των δημοσίων υπαλλήλων, που σαδιστικά θέλουν να παρασύρουν όλη τη χώρα στη καταστροφή. Είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι θα ήταν μεταξύ των πιο μαχητικών "αγανακτισμένων".

Διοικητές οργανισμών και ανώτεροι υπάλληλοι αρνούνται να δώσουν τα επραρκή στοιχεία που χρειάζονται για να προχωρήσουν οι συγχωνεύσεις.

Καταστάσεις που αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα ήταν ένα κατ' επίφαση οργανωμένο κράτος και που στη πραγματικότητα είναι (με Συνταγματική κατοχύρωση μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις)μια συνομοσπονδία συνδικαλιστικών και συντεχνιακών φορέων.

Εννοείται ότι είναι δικαιολογημένη η οργή των δανειστών.

Το δε παραμύθι (των αριστερών, αγανακτισμένων κλπ), ότι όλα αυτά είναι μια προγραμματισμένα από το διεθνές κεφάλαιο και τις αγορές για να καταστρέψουν (με τι συμφέρον βέβαια ποτέ δε κατάλαβα) χώρες όπως η Πορτογαλίας, η Ιρλανδία, η Ισπανία αρχίζει πλέον να μη πιάνει.

Σε καμιά χώρα οι δημόσιοι υπάλληλοι δε θεωρούνται ιερή αγελάδα για την οποία όλοι οι υπόλλοιποι πρέπει να πληρώνουν. Πουθενά δεν υπάρχει αυτή η διαστροφή. Με ώριμες κινήσεις συνέναισης πήραν τα μέτρα που έπρεπε και δείχνουν να ανακάμπτουν και σίγουρα δε βρίσκονται να αντιμετωπίζουν θέμα επιβίωσης όπως εμείς.

Ας ελπίσουμε ότι τις όποιες συνέπειες όλων αυτών που δείχνουν να έρχονται θα τις αντιμετωπίσουμε με κουράγιο και ψυχραιμία και ότι δε θα διαλυθούμε.

 
At 9/19/2011 10:33:00 π.μ., Blogger an said...

όταν το 2009 το ΑΕΠ έπεσε 2%
όταν το 2010 το ΑΕΠ έπεσε 4,5%
όταν τα δύο πρώτα τρίμηνα του 2011 το ΑΕΠ εμφανίζει πτώση άνω του 7,5%
όταν προφανώς το επόμενο χρονικό διάστημα η ύφεση θα χειροτερέψει
όταν δηλαδή η πραγματική οικονομία έχει ισοπεδωθεί (μέσα σε μια τριετία η χώρα παρουσιάζει ύφεση άνω του 14% και στην τετραετία θα είναι τουλάχιστον 20%) ακόμα κάποιοι πιστεύουν ότι η μαγική λύση είναι μια ισοπέδωση του δημόσιου τομέα.

Ο καθένας μπορεί να ζει με τις μανίες του αλλά αυτό δε σημαίνει ότι αποτελούν και ρεαλιστική βάση συζήτησης

p.s.1 Η κυβέρνηση έχει καταστρέψει (και συνεχίζει την καταστροφή) την οικονομίας της χώρας και τουλάχιστον αυταπόδεικτα αυτοί οι συγκεκριμένοι είναι παντελώς άχρηστοι και πρέπει στην καλύτερη περίπτωση γι αυτούς να φύγουν

p.s. ασφαλώς η ορθολογικοποίηση σε όλα τα επίπεδα του δημόσιου τομέα είναι απολύτως απαραίτητη αλλά με τον τρόπο που μέλλεται να γίνει αυτός ο στόχος σίγουρα δε θα επιτευχθεί (το πιο πιθανό είναι να ζήσουμε στιγμές δόξας της φαυλοκρατίας)

Καλημέρα :)

 
At 9/19/2011 06:09:00 μ.μ., Anonymous jojos said...

κάτι πρέπει να έχει αλλάξει, με βρίσκουν σύμφωνο τα τέσσερα από τα πέντε σχόλια!!!
Οι αριθμοί πάντως λένε ότι τους πεις. π.χ. μείωσαν τους μισθούς των δημοσίων κατά 17% αλλά το κόστος μισθοδοσίας μειώθηκε κατά 3%, γιατί άραγε;

η κυβέρνηση δεν έχει καταστρέψει καμιά οικονομία (κατεστραμμένη ήταν) απλά δεν τόλμησε ποτέ, γιατί απλά δεν μπορούν να σε σώσουν οι ίδιοι που σε οδήγησαν σ' αυτήν την κατάσταση.

καληνύχτα λοιπόν και καλή τύχη!

 
At 9/19/2011 06:29:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Δεν έχουν κάνει ΟΥΤΕ ΜΙΑ αποκρατικοποίηση (και ο Σαμαράς δήλωσε "δεν ξεπουλάμε τον πλούτο του κράτους").

Δεν έχουν κλείσει ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ οργανισμό από αυτούς που έχουν τόσο γελοίο όνομα που ντρέπομαι και να το γράψω (και ο Σαμαράς δήλωσε ότι δεν θα απολύσει κανέναν από το δημόσιο).

ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ: Όποιος "ανησυχεί" για τους "ανθρώπους που θα χάσουν τη δουλειά τους" από το δημόσιο φτύνει στα μούτρα τις εκατοντάδες χιλιάδες που την έχασαν ήδη από έξω. ΚΛΕΙΝΕΙ.

Δεν έχουν αξιοποιήσει ούτε ένα μέτρο από την περιουσία του κράτους. Στη μικρή επαρχιακή πόλη που ζω υπάρχουν ΠΕΝΤΕ ακίνητα - φιλέτα, το ένα στον πιο εμπορικό δρόμο, που ήταν στρατιωτικά κτίρια και ρημάζουν.

Δεν έχουν πιάσει ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ φοροφυγά ενώ όλοι ξέρουν ποιοι είναι και πού θα τους βρουν. Βέβαια, μαζί τους στα κλαμπ και τα μπουζούκια γλεντάει και η πολιτική ελίτ.

Και αφού δεν έχουν κάνει όλα αυτά, φορολογούν με σαδιστική ευχαρίστηση τους λίγους τίμιους που έβγαζαν δυο φράγκα παραπάνω δουλεύοντας και πληρώνοντας φόρους και εισφορές.

ΦΤΑΝΕΙ. Θέλω τη χώρα υπό επιτροπεία για όσο χρειαστεί να γίνει κανονικό κράτος. Θέλω τους πολιτικούς αρχηγούς των μεγάλων κομμάτων ατιμασμένους στη φυλακή. Και φυσικά ούτε ασχολούμαι με γελοίους τύπους όπως οι αρχηγοί των μικρότερων κομμάτων.

 
At 9/19/2011 07:02:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

μάλιστα,
δηλαδή ΓΑΠ και Σαμαράς δεν το συζητάμε άχρηστοι και για φυλακή, οι υπόλοιποι των μικρότερων γελοίοι τύποι.
Οι του ιδιωτικού δεν "ανησυχούν" για τους "ανθρώπους που θα χάσουν τη δουλειά τους" από το δημόσιο. Αντιστοίχως οι του δημοσίου δεν "ανησυχούν" για τους "ανθρώπους που θα χάσουν τη δουλειά τους" από τον ιδιωτικό.
ούτε καν κινήσεις τύπου αγανακτισμένων έχουν πια μεγάλη πέραση...
και όμως ο ανώνυμος των 6:29 και πολλοί άλλοι ελπίζουν σε κάποιο μέλλον διαφοτερικό από ανεργία, χαράτσια, φτώχια, μετανάστευση κλπ κλπ.
οκ,σκατά είναι τα κόμματα...
το απολιτίκ πάντως δεν παλεύεται με τίποτε.
Φριζενμπίχλερ.

 
At 9/19/2011 07:26:00 μ.μ., Blogger ΑΦ said...

Καλύτερα τεκμηριωμένη μανία, παρά ψύχραιμες ασυναρτησίες. Το δημόσιο που δεν φταίει για την κρίση, ΑΛΛΑ χρειάζεται εξορθολογισμό σε ΟΛΑ τα επίπεδα.

Η μείωση του δημοσίου έπρεπε να είχε με το καλημέρα. Η ύφεση θα ήταν αναπόφευκτη, γιατί όλη σχεδόν η οικονομία ήταν προσαρμοσμένη πάνω στη λειτουργεία του. Σε συνδυασμό με χαμηλή ή τουλάχιστο πιο απλή φορολογία, και ΠΑΝΩ από όλα χωρίς το συνεχή φόβο της χρεοκοπίας, αρκετά γρήγορα η οικονομία θα είχε εξυγιανθεί και θα είχε αποκτήσει κάποια πιστοληπτική ικανότητα χωρίς να βυθιστεί τόσο πολύ στην ύφεση. Ενώ τώρα εντός πλήρους κρίσης ελλείματος, πετάγαμε λεφτά σε μη παραγωγικούς σκοπούς για να πνίξουμε τον ιδιωτικό τομέα στη φορολογία και την ανασφάλεια.

Μόνο παρακαλώ πολύ, μην μου πει κάποιος ότι αν κόψουμε τους πεταμένους μισθούς θα ρίξουμε την κατανάλωση.

 
At 9/20/2011 10:07:00 π.μ., Blogger an said...

κ. ΑΦ φαντάζομαι με το πιο πάνω σχόλιο σας, σε μένα αναφερόσασταν (αν όχι πρόκειται για κάποια δικιά μου μανία) οπότε αρχικά έχω δύο επισημάνσεις να κάνω:
α/ Δεν έγραψα πουθενά ότι η λειτουργία του δημοσίου δε φέρει μεγάλη ευθύνη για την κρίση. Όταν έγραψα ότι χρειάζεται εξορθολογισμό σε όλα τα επίπεδα τι καταλάβατε ?
(ίσως μια διαφορά που έχουμε στις απόψεις μας, ελπίζω να μη σας παρερμηνεύω όπως κάνατε εσείς για εμένα, ότι θεωρείται ότι όλο το κακό ήταν το δημόσιο, εγώ θεωρώ ότι ούτε ο ιδιωτικός τομέας λειτουργούσε σωστά απόρροια μιας κρίσης αξιών που διέτρεχε το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και η οποία οδήγησε στην οικονομική κρίση).
β/ Πουθενά δεν έγραψα ότι μια κυβέρνηση το τελευταίο πράγμα που πειράζει είναι τα του δημόσιου τομέα. (Αντιθέτως, νομίζω εδώ συμφωνούμε απόλυτα, ότι το πρώτο πράγμα που έπρεπε να κοιτάξει η κυβέρνηση (και κάθε κυβέρνηση) είναι να νοικοκυρέψει τα του οίκου της (ειδικά όταν είναι γεγονός ότι κομμάτια του δημόσιου τομέα όχι απλώς δε λειτουργούν εύρυθμα αλλά τουναντίον παρασιτούν))
Κατά τ’ άλλα εμμένω στο πρώτο μου σχόλιο.
Η μόνη λογική που βλέπω πίσω από το σχέδιο που ακούγεται ότι θα εφαρμοστεί είναι ότι αφού ‘ξεμπερδέψαμε’ με τον ιδιωτικό τομέα (για να χρησιμοποιήσω και εγώ την κλισέ έκφραση: η αγορά έχει στεγνώσει) ήρθε η ώρα να στεγνώσουμε και το δημόσιο τομέα χωρίς να ενδιαφέρει αν μετά από την ‘επέμβαση’ θα είναι περισσότερο ή λιγότερο παραγωγικός ή διεφθαρμένος και βέβαια επιτέλους τα τηλέφωνα των βουλευτών μετά από καιρό θα ξαναχτυπάνε ασταμάτητα.
Καλημέρα σας

υ/γ αν στο αρχικό μου σχόλιο μου υπήρχε κάποιος χαρακτηρισμός (αυτός περί μανίας) ο οποίος σας πρόσβαλλε λυπάμαι – οι μέρες που ζούμε έχουν ιδιαίτερη ένταση και είναι εύκολο να ξεφύγεις ..

 
At 9/20/2011 02:59:00 μ.μ., Blogger ΑΦ said...

@an

Ωραία ήταν μια παρεξήγηση η κατανόηση της άποψής σου από μένα. Η δική μου ένταση οφείλεται στο γεγονός ότι πάντα σπεύδεται να κρίνεται η άποψη υπέρ της σημαντικής μείωσης του δημοσίου με ψυχαναγκαστικούς όρους.

Επί της ουσίας αν η οικονομική κρίση είναι αποτέλεσμα αξιακής κατάπτωσης, νομίζω ότι δεν είναι αρκετά δύσκολο να εντοπίσουμε από που προήλθε κυρίως αυτή. Ναι, μπορούμε να εντοπίσουμε στοιχεία ηθικής παρακμής στο ιστορικό μας υπόβαθρο, στα απωθημένα και τα τραύματα του εμφυλίου και της χούντας, αλλά η τρέχουσα νοοτροπία της δυνατότητας εύκολου μη παραγωγικού πλουτισμού, η στροφή της αγοράς σε προϊόντα μη ανταγωνιστικά, η δόμηση της οικονομίας σε πεδία προορισμένα για φούσκα, που αλλού μπορεί να οφείλεται πέρα από τη νοοτροπία διασπάθισης χρήματος, στρεβλώσεων, επιδοτήσεων, διαφθοράς, συναλλαγών και ευννοικρατίας που εξέθρεψε το δημόσιο κυρίως τα 30 τελευταία χρόνια; Ένας επιχειρηματίας που θα πήγαινε με το σταυρό στο χέρι και θα αντιμετώπιζε το δημόσιο, όπου το συναντούσε, ως ένα ουδέτερο οργανισμό πόσες ελπίδες επιβίωσης θα είχε; Ένας επιχειρηματίας που είχε τις άκρες και τις "κοινωνικές ικανότητες" συναλλαγής με αυτό, πόσο μεγάλο πλεονέκτημα αποκτούσε; Αν υποθέσουμε ακόμα ότι οι Έλληνες κατανάλωναν τα λάθος προϊόντα και ευννούσαν φούσκες, γιατί ποτέ δεν πετύχαμε μια τουλάχιστο σοβαρή εξαγωγική πλευρά της οικονομίας; Επειδή ήταν ανίκανοι οι επιχειρηματίες, ή επειδή κάθε τέτοιου είδους προσπάθεια θα κρινόταν μη ανταγωνιστική και απρόσφορη λόγω του δημοσιονομικού περιβάλλοντος και του εύκολου μη παραγωγικού χρήματος που κυκλοφορούσε;

Δεν καταλαβαίνω τη σκοπιμότητα του ξεμπερδέματος πρώτα με τον ιδιωτικό και μετά με τον δημόσιο τομέα και ποιοι είναι αυτοί και γιατί μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία. Εγώ βλέπω ότι έχεις έναν τομέα μη παραγωγικό και διεφθαρμένο και τον εκτρέφεις μέχρις εσχάτων είτε με φορολογία, είτε με δανεικά, είτε (πλέον) με το ίδιο το εθνικό και ιστορικό κεφάλαιο που έχεις ως χώρα. Λες ότι μετά την επέμβαση επί του δημοσίου, πιθανότατα να καταλήξει σε μια πιο διεφθαρμένη και αντιπαραγωγική πραγματικότητα λόγω των βουλευτικών παρεμβάσεων. Μα εδώ είναι η ΟΥΣΙΑ του επιχειρήματός μου. Ότι οι αλλαγές πρέπει να είναι τεκτονικές στο δημόσιο, και σε μέγεθος και σε δομή και σε θεσμική συγκρότηση για να μην ξανάχουμε τα ίδια. Και για να έχουμε την ελάχιστη ελπίδα.

 
At 9/20/2011 03:13:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

O ανώνυμος των 6:29 στον ανώνυμο των 07:02:

Δεν είναι απολιτίκ ότι δεν συμφωνεί με τις ιδεοληψίες σου. Η πολιτικοποίηση με τον τρόπο που έγινε τα τελευταία 30 χρόνια στην Ελλάδα την έκανε τέτοιο μπουρδέλο. Που οι ικανοί και έντιμοι προσπαθούσαν να φτιάξουν τη ζωή τους δουλεύοντας και οι ανίκανοι και τα λαμόγια κάνοντας πορείες και γλύφοντας πολιτευτές (δεν ξεγελάτε κανέναν, οι ίδιοι είστε που τους γλύφατε πριν και τους φτύνετε τώρα). Και κέρδισαν οι τελευταίοι.

 
At 9/20/2011 03:27:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Το Δημόσιο ήταν ο μεγαλύτερος και πιο κερδοφόρος πελάτης για,
τις τρείς μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρίες,
τις τρείς μεγαλύτερες εταιρίες πληροφορικής,
τις τρεις μεγαλύτερες διαφημιστικές εταιρίες.

Τώρα περιμένουν στην ουρά, να μπουν στο άρθρο 99.
Τι ωραίος και υγιής Ιδιωτικός τομέας.

 
At 9/20/2011 07:12:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Δεν θα είναι καθόλου περίεργο αν προκύψει η "παράταξη του δημοσίου" και η παράταξη εκτός. Μάλλον το λογικό θα ήταν να είχε γίνει και νωρίτερα. Τη στιγμή που ξεκαθαρίζει πως:

λεφτά δεν υπάρχουν

τα φορολογικά μέτρα τύπου direct taxation δεν πιάνουν (φοροδιαφυγή)

επενδύσεις δεν πρόκειται να γίνουν (ας μην κοροιδευόμαστε οι επενδυτές φοβούνται ότι "θα πάμε εκεί και θα μας εκβιάζουν με 1500 τρόπους" -δεν το λένε στα ίσια αυτό λένε ότι έχει "γραφειοκρατεία"-

Ε στο τέλος δεν θα κάθεται ο εκτός του δημοσίου να έχει όλες τις αυξήσεις στο ΦΠΑ, τον μίσθό των 600 ευρώ, και το ρίσκο της απόλυσης, και όλα αυτά για να μην κουνηθούν απ την θέση τους οι δημόσιοι, για να πληρώνει στην ουσία τα δάνεια για τους μισθούς τους αφού οι πιο πολλοί ε δεν κάνουν και κάτι, για να πέρνουν εκείνοι τα διπλά και να είναι εργασιακά ασφαλείς και όλα αυτά τη στιγμή που όταν ήταν να μπει αυτός στο παραδεισένιο το δημόσιο εκείνοι τον έκλεισαν απ έξω με βάση κριτήρια όπως το σε τι κομματικές νεολαίες κολούσαν αφίσες και ποιον μάγκα και σοσιαλιστή βουλευτή έχει ξάδερφο η θειά τους.

 
At 9/21/2011 10:03:00 μ.μ., Anonymous Lena V. said...

πάντως έχει πολύ κόσμο στο δημόσιο με αρκετά "τυπικά προσόντα" που επειδή καταλαβαίνει ότι τα λεφτάκια λιγοστεύουν, κακά τα ψέμματα,μπορεί να είναι ανταγωνιστικός... χτυπούσα θέση σε ιδιωτικό σχολείο (Ι.Β.),νόμιζα με πιθανότητες και βρέθηκε δημόσιος υπάλληλος που τα βρόντηξε, με τα διδακτορικά του κλπ και την πήρε. (fck... από εκεί που δεν το περίμενα).

 
At 9/22/2011 01:33:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Έχω παρατηρήσει πως στην ερώτηση "Τι αντιπροτείνεις;" η απάντηση "Πτώχευση, αύριο" σφίγγει τους κώλους και βοηθά να τελειώσει μια χωρίς νόημα κουβέντα.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home