Κυριακή, Δεκεμβρίου 03, 2006

Το νέο στέκι των Αρκούδων


Νίκο Αθανασάκη, θέλω να σου αναθέσω αυτό το έργο. Το Κίνημα το ξέρεις, όπως λίγοι το ξέρουν. Γνωρίζεις τις απεριόριστες δυνατότητές του και ξέρεις όλα όσα πρέπει να αλλάξουν. Έχεις την γνώση και την δύναμη να μας οδηγήσεις στην επόμενη περίοδο του ΠΑΣΟΚ. Μας ξέρεις και σε ξέρουμε. Τα παλιά στελέχη που μας οδηγούν, αλλά και οι νεότεροι γνωρίζουν και αναγνωρίζουν την πολιτική σου πείρα και το απαράμιλλο ήθος σου. Γνωρίζουν ότι, στις δύσκολες στιγμές ήσουν δύναμη σταθερότητας. Γνωρίζουν ότι, στάθηκες κοντά στην εξουσία και δεν άφησες ποτέ να σε διαβρώσει και όλοι γνωρίζουν τα συναισθήματά σου για την δεξιά. Και η δεξιά το γνωρίζει. Όλοι γνωρίζουμε ότι, πάνω σου μπορούμε να στηριχθούμε και δεν είναι τυχαίο ότι, σε έχουν βαπτίσει “Αρκούδο”.
Σε έχουν βαπτίσει και πολλά άλλα, Νίκο Αθανασάκη, όπως «Κλανιάρη», «Εχθρό του Κουρέα» και «Μουνάκια», αλλά είναι στο «Αρκούδος», σε αυτό το τόσο τρυφερό «Αρκούδος» που θέλω να σταθώ.
Νίκο Αθανασάκη, καλέ μας Αρκούδε, γνωρίζουμε ότι οποτεδήποτε παραστεί ανάγκη θα ανοίξεις τα τρία πρώτα κουμπιά του πουκαμίσου σου, προσφέροντας προστατευτικά το δασύτριχο σου στέρνο -το σαν αρκούδας στήθος σου- ως καταφύγιο για κάθε προσκεφάλι συντρόφου και συντρόφισσας που θα έχει ανάγκη τη θαλπωρή του και τη θέρμη του.
Αν μπορέσεις να μας δώσεις αυτό, Αρκούδε μας, αν ξέρουμε ότι στη δύσκολη ώρα θα χαθούμε σαν μικρά τέντυ μπέαρς στην στοργική σου αγκαλιά, θα έχεις προσφέρει υπερπολύτιμες υπηρεσίες στο Κίνημα.
Θα σε παρακαλέσω τώρα, Νίκο, να αποδεχθείς τη θέση του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, χορεύοντας στο ταμ - ταμ που με το ντέφι θα χτυπώ. Έλα να σου βάλω τον χαλκά σου και την αλυσίδα σου και μόλις φωνάξω «Σήκω!», θα σε καλέσω, Νίκο, να σταθείς αρχικά στα δυο σου πισινά πόδια και μετά μια στο αριστερό μια στο δεξί και θα ζητήσω να σε χειροκροτούν στο ρυθμό που θα δίνω όλα τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, ναι όλα, κι εσύ Βαγγέλη «Μπουλντόγκ» Βενιζέλο, κι εσύ Άννα «Χιονάτη» Διαμαντοπούλου, κι εσύ Μίμη «Ποντικόφατσα» Ανδρουλάκη, κι εσύ Κίμωνα «Ντιούαρς» Κουλούρη, και μόλις τελειώσεις τον χορό σου, να πάμε όλοι μαζί, με μπροστάρη εσένα, Αρκούδε, εκεί που κάθε αρκούδα με στοιχειώδη σεβασμό για τον εαυτό της πηγαίνει όταν πιάνουν τα κρύα.
Συντρόφισσες και σύντροφοι, ας ακολουθήσουμε το νέο Γραμματέα μας, ας ακολουθήσουμε τον Αρκούδο στην χειμερία του νάρκη.
Νάνι τώρα, νάνι μακρύ, Καλά Χριστούγεννα, Ευτυχισμένο το Νέο Έτος, Χάπι Βαλεντάινς Ντέι και τον Μάη θα είναι ωραία με την κού - με την κούπα για παρέα, με την κούπα του καφέ που οπωσδήποτε θα χρειαστούμε, ώστε να ξυπνήσουμε με κέφι και όρεξη για μια δημιουργική άνοιξη, για την άνοιξη που πραγματικά δικαιούται ο τόπος.

30 Comments:

At 12/03/2006 07:59:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Τι είπε ο στόμας του???!!!
Βρε μπας και το γυρίσανε στα blogs εκεί στην Τρικούπη και χρησιμοποιούν τα ψευδώνυμα τους?
Και τον Γιωργάκη τότε πως τον φωνάζουν?
"Happy Bunny"?
Aaaaaap!


p.s. Αν υποψιαστώ ότι πίσω από το ARKOUDOS.COM κρύβεται ο Αθανασάκης, θα το κόψω το blogging!!!
Πλάκα κάνω και μάλλον ο φίλος Blogger αρκούδος θα χρειαστεί συμπαράσταση από όλους εμάς, για να αποδείξει στους άσχετους με το θέμα ότι δεν είναι ... "αρκούδος"!

 
At 12/03/2006 03:07:00 μ.μ., Blogger Rodia said...

..και τώρα ας χορέψουμε όλοι μαζί το βαλς της αρκούδας..

..και να ευχηθούμε με θέρμη ΚΑΛΕΣ ΜΑΣΕΣ ΝΙΚΟ ΜΑΣ!!!..
Αντε, και γαμπρός στα Παρίσια με το καλό!!!

(κατά τα πρότυπα προηγηθέντων στελαχών)

απορία: μα ποιος γράφει τεσπα αυτους τους ξανάλατους λόγους του αρχηγού..? σε ποιους νομίζει ότι απευθύνεται; κανείς δεν τον ενημέρωσε ότι έχουν περάσει κάμποσα χρονάκια από τότε που αλώνιζε στα μπαλκόνια ο αλησμόνητος πατέρας; Εκείνος τουλάχιστον, ό,τι και νά'λεγε είχε τον τρόπο να το λέει, σήμερα χρειάζονται καινούργια λόγια...

οι λεξεις: αξιοπρέπεια, κινημα, μεγαλουργουν, δημοκρατικά, αυτοπεποίθηση, αξιόλογα, αλλαγές, κλπ, έχουν ξεφτίσει

ΦΟΒΕΡΟ ΠΟΣΤ, ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ:-)

 
At 12/03/2006 09:47:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ροδιά, δεν μπορείς να φανταστείς πόσο ξενέρωτοι είναι οι άνθρωποι που γράφουν τους συγκεκριμένους λόγους. Αποκομμένοι από την πραγματικότητα, γελάνε με πράγματα που δεν είναι αστεία και το πιο αντιερωτικό: έχουν μόνο την εξουσία στο μυαλό τους.

The insider

 
At 12/03/2006 10:45:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Κι όμως ο Αθανασάκης είναι άνθρωπος με χιούμορ, αν κρίνω από τις απαντήσεις που δίνει και ειδικότερα όταν κάνει κριτική στη σημερινή κυβέρνηση των γκάλοπ και των επικοινωνιολόγων.
Και κυρία Ροδιά δε σημαίνει ότι ντε και καλά θα ακολουθήσει το Τσοχατζόπουλο σε ανάλογα καραγκιοζιλίκια.

 
At 12/03/2006 11:30:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Μάλλον η αλλαγή της αλλαγής, ω αλλαγή...στο όλον ΠΑΣΟΚ δε σου έκατσε καλά.
Εντάξει, χαλάρωσε. Τι να πει και ο έρμος ο ΛΑΟΣ του ΠΑΣΟΚ που ψάχνεται από Σουηδία σε Φιλανδία και τανάπαλιν.
Όσο για το Νίκο...μάλλον για τον Γιωργάκη, ο νόμος του Μέρφυ...Σκατά.
Και όχι τίποτε άλλο, αλλά εκεί στη Ρηγγίλης νομίζουν ότι πάνε καλά, διότι όπως θα έχεις προσέξει ο Κωστάκης δε κυβερνά με τους υπουργούς του, με τις δημοσκοπήσεις κυβερνά. Ξανά σκατά δηλαδή.
Μπλέξαμε φιλαράκια και δε ξέρω πως θα ξεμπλέξουμε.

georgeS

 
At 12/03/2006 11:37:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Φίλε old-boy, η απαξίωση της πολιτικής ρίχνει νερό στο μύλο της παραπολιτικής.

Γνωρίζω ότι δεν είναι στις προθέσεις σου. Γνωρίζω το ήθος σου και την πολιτική-φιλοσοφική συγκρότηση σου από τα εξαιρετικά κείμενα σου.

Δεν θα έγραφα αυτό το σχόλιο αν ο συγγραφέας του κειμένου ήταν άλλος.
Η δική σου πένα όμως ξεχωρίζει. Μην τη δώσεις - άθελα σου, τονίζω - όπλο σε κείνους που επιδιώκουν την υπονόμευση της εμπιστοσύνης μας στην πολιτική, για τους δικούς τους ιδιοτελείς σκοπούς, για να υποκαταστήσουν τους (καλούς ή κακούς) πολιτικούς με τη δική τους παραπολιτική εξουσία.

Μπορεί να αρέσουν ή να μην αρέσουν και σε μένα ο Παπανδρέου, ο Αθανασάκης, ο Καραμανλής, ο Αλαβάνος, η Παπαρήγα, κλπ.
Η κριτική μου όμως θα γινόταν πάντα με πολιτικούς και όχι απαξιωτικούς όρους.

Σε χαιρετώ φιλικά.

 
At 12/03/2006 11:39:00 μ.μ., Blogger squarelogic said...

Δεν θυμαμαι κανενα πλανο με τον "Αρκουδο"να χαμογελα-και ειμαι πολυ δυσπιστος απεναντι σε ανθρωπους που δεν γελουν(και ξερω να ξεχωριζω απο μιλια αυτους που γελαν απο συμφερον ή ανειλικρινα).Για το Γιωργακη μην ανησυχειτε-οταν θα ερθει η ωρα του τα 'αφεντικα"θα του δωσουν τους σωστους ανθρωπους να γραφουν τους λογους του-κατι σαν Φοιβους της πολιτικης...-)

 
At 12/04/2006 12:13:00 π.μ., Blogger Rodia said...

~~Κασσιανέ, λαβαίνω το θάρρος να σου απαντήσω ότι την πολιτική δεν την απαξιώνει αυτό εδώ το πτωχό ποστ, ίσα ίσα, αυτό το ποστ ΕΙΝΑΙ πολιτική. Επειδή ασκεί κριτική στην εξουσία.. και εξουσία είναι και το κόμμα της αντιπολίτευσης, όχι μόνο η κυβέρνηση. Την πολιτική την τρώνε με τα χρυσά τους κουταλάκια οι ίδιοι οι πολιτικοί (που εμείς τους εκλέγουμε ώστε να μας υπηρετούν, κλπ κλπ φούμαρα) όταν δεν ενδιαφέρονται να παίξουν το ρόλο για τον οποίο εξελέγησαν (να υπηρετούν το λαό, κλπ) αλλά υπηρετούν τη τσέπη τους μέσω των οικονομικά ισχυρών κλικών, κλπ κλπ.. τι λεω βραδιάτικα πάλι.. διακόψτε με! ;-)

 
At 12/04/2006 03:32:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Aγαπητέ Κασσιανέ, γράφεις «η κριτική μου όμως θα γινόταν πάντα με πολιτικούς και όχι απαξιωτικούς όρους». Πραγματικά δεν πιστεύω ότι χρησιμοποίησα στο ποστ οποιονδήποτε απαξιωτικό όρο. Το ποστ έχει σατιρική διάθεση και πνεύμα και αν χρησιμοποιεί μια - δυο λέξεις λιγότερο κόσμιες, δεν τις χρησιμοποιεί κυριολεκτώντας ή αφήνοντας βρώμικους υπαινιγμούς. Μου φάνηκε εξαιρετικά αστείο το ότι είπε τον Αθανασάκη «Αρκούδο» και με βάση αυτή τη σουρεαλιστική νότα της ομιλίας του είπα να κάνω πλάκα. Πλάκα όχι ιδιαίτερα υψηλής αισθητικής, το δέχομαι. Αλλά δεν συμφωνώ ότι το ποστ έχει απαξιωτικό ή -πολύ περισσότερο- υπονομευτικό χαρακτήρα.

 
At 12/04/2006 04:01:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Φίλτατοι Bloggers (αν και η ειρωνεία είναι πως μόνο ως blogger δεν αντιλαμβάνομαι τον εαυτό μου), σας παρακαλώ μην σατιρίζεται και πόσο μάλλον μη χρησιμοποιήτε απαξιωτικούς όρους για την πολιτική αρμάδα τη χώρας μας. Αυτοί οι άνθρωποι αγωνίζονται για το καλό της μαμάς πατρίδας με σθένος και αυταπάρνηση πάνω απ'όλα ξεχνώντας το προσωπικό τους όφελος.
Και εμείς οι νομοταγής και καθώς πρέπει πολίτες αν μη τι άλλο πρέπει η πολιτική κριτική που ενίοτε κάνουμε να είναι σε πλήρη συμφωνία με τα χρηστά ήθη και έθιμα.

Χορτάσατε μαλακίες ή να συνεχίσω?

 
At 12/04/2006 08:07:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Υπάρχουν δύο τρόποι για να συζητήσει κανείς. Με επιχειρήματα, ή με ύβρεις.
Είμαι πολύ καλός στα επιχειρήματα. Είμαι καλύτερος στις ύβρεις.
Κατέθεσα μια άποψη. Η rodia μου απάντησε, διαφωνώντας με ευπρεπέστατο ύφος. Το ίδιο έκανε και ο άμεσα ενδιαφερόμενος old-boy. Κατέθεσε ευπρεπέστατα τη διαφωνία του με την ερμηνεία που είχα δώσει στο κείμενο του. Θεώρησα το θέμα λήξαν, και πέρασα ξανά από το μπλογκ εδώ, να δω αν έχει ανεβάσει καινούργιο ποστ ο old-boy.
Είδα το σχόλιο του «άβατον». Σκέφτηκα να μην απαντήσω, αλλά είμαι βέβαιος ότι άνθρωποι με τέτοιο ύφος και ήθος ερμηνεύουν πάντα τη σιωπή ως αδυναμία.
Άκουσε με λοιπόν κήνσορα που υπογράφεις ως «άβατον» :
Είσαι ελεύθερος να γράφεις τις δικές σου μαλακίες, αλλά μη βάζεις δικές σου μαλακίες στο στόμα άλλου. Πουθενά δεν έγραψα ή έστω υπονόησα ότι είμαι εναντίον της σάτιρας. Κι αν θέλεις να μάθεις, είμαι από τους θερμότερους θιασώτες της. Αμφιβάλλω βάσιμα όμως αν ξέρεις τι σημαίνει σάτιρα.
Πουθενά δεν έγραψα ή έστω υπονόησα ότι είμαι εναντίον της πολιτικής κριτικής. Το σχόλιο μου λέει ακριβώς το αντίθετο. Ναι στην πολιτική κριτική, όχι στην απαξίωση της πολιτικής. Άρα, δύο τινά συμβαίνουν : ή δεν διάβασες το σχόλιο μου, ή το διάβασες και δεν μπόρεσες να το καταλάβεις. Στοιχηματίζω στο δεύτερο.
Τα περί «μαμάς πατρίδας» και τα «χρηστά ήθη κι έθιμα» μου φέρνουν αλλεργία.

Όπως είπα και στην αρχή είμαι καλός στα επιχειρήματα, αλλά είμαι καλύτερος στις ύβρεις. Δεν θα δείξω τις ικανότητες μου όμως, από σεβασμό στον οικοδεσπότη και στους αναγνώστες του.
Αν θέλεις να συνεχίσουμε τη συζήτηση, σου επισημαίνω μόνο ότι από τα αγαπημένα μου ρεφρέν είναι εκείνο που έγραψε ο Οδυσσέας Ιωάννου και τραγούδησε ο Μίλτος Πασχαλίδης :

Θα είμαι άγγελος με τους αγγέλους
Θά’μαι σκυλί με τα σκυλιά..

 
At 12/04/2006 11:59:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Πολιτικές κρίσεις λοιπόν .Μαλιστα.
Λοιπόν το PASOK δεν είναι κόμμα,είναι σύμπτωμα που έχει κυριεύσει όλη την ελληνική πολιτική σκηνή.Προαγωγός τού λαμόγιου,απενοχοποίηση τού΄σοσιαλιστή΄χλέμπουρα που κλέβει με άλλο τάκτ απο τον ΄κακό δεξιό΄.
Το Pasok ειναι παντού.Κομμα τού ραγιά,τού αγράμματου ευρωλιγούρη,που ονειρευεται μιά ΄Σουηδία΄και άς έχει πάει ως τα Λεχαινά και φυσικά κόμμα ,που στην σημιτική του εκδοχή έγινε νεοφιλελευθερο και ξενόδουλο όσο κανένα άλλο.Μαλλον ξεχασα τίς δεξιές παραφυάδες τού Συν(Μπίστης ,το αλογάκι τής Michelin,που έγραψε ευφυώς σήμερα ο Στάθης),και τούς προσκυνημένους στον Μπούς τυπους σαν τον Ανδριανόπουλο.
Οσο για τον Γιωργάκη,μέγα χρηματοδότη Μ.Κ.Ο,τύπου Δημητρά,προσέφερε άλλη μιάν επανάσταση στην ελληνική κοινωνία.Επανέφερε την Φάρα,μπάς και σώσει τα προσχήματα.
Και άλλο ενα πολιτκό σχόλιο:O Γιωργάκης είναι η μεγαλύτερη εκδίκηση τής Margaret,πρός τον μακαρίτη τον άντρα της.
Ο ορισμός κάποιων κρίσεων ως πολιτικών,δεν ορίζεται ασφαλώς απο τίς επιθυμίες ενός και μόνον κυρίου που επικρίνει συμμετέχοντες με την κατηγορία τών ΄μή πολιτικών κρίσεων΄.
Σιγά μην κρίνουμε πολιτικά το Pasok.Αυτά για καποιους πονεμενους τύπου Κύρκου,πού δεν τούς ηράσθη ο Ανδρέας.

 
At 12/05/2006 12:33:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Σπύρο, γιατί όλο το post στα ελληνικά και το ΠΑΣΟΚ στα λατινικά; Υπονοεί κάτι ο συγγραφέας;

 
At 12/05/2006 12:42:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Κασσιανέ και Άβατον, τσάμπα τσακώνεστε, δεν νομίζω ότι τελικά έχετε διαφορετικές θέσεις.
Σπύρο, να σου πω την αμαρτία μου κι εγώ αντιπασοκτζής είμαι, αλλά βρε αδελφέ, εσύ το παρακάνεις.

 
At 12/05/2006 10:43:00 π.μ., Blogger lazopolis said...

Το να βρίζουμε το ΠΑΣΟΚ είναι τετριμένο. Αυτό που δεν είναι τετριμένο είναι η απάντηση στην ερώτηση: "και ποιός πρέπει να κυβερνήσει αυτή τη χώρα";

Δεύτερη ερώτηση κρίσεως: νομίζετε οτι μόλις αναλάβει ο ικανότατος (και μπλόγκερ) Μπένυ, και γίνει κυβέρνηση, τα πράγματα θα βελτιωθούν; Μήπως θα προτιμούσαμε τον μικρό και αθώο ΓΑΠ (που θα δώσει και λαπτοπ σε κάθε μαθητή);

Σπύρο, σε κόβω στο υπέρυθρο :) Μόνο οι ερυθροί Χμερ έχουν τόσο μίσος για τύπους σαν τον Κύρκο...

 
At 12/05/2006 05:34:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Mόλις αναλάβει ο Βενιζέλος θα υπάρξουν άμεσες τομές. Ενδεικτικά, η «Ώρα του Πρωθυπουργού» δεν θα είναι πλέον στη Βουλή, αλλά στα μπλογκς. Επί μία ώρα ο Πρωθυπουργός θα απαντάει σε κόμεντς. Επίσης, ο αριθμός των λινκμπλόγκς του θα αναλύεται κάθε Δευτέρα στην ανατρεπτική «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη, παρουσία δημοσκόπων, καιροσκόπων, οιωνοσκόπων και μεταμπλογκιστών.

 
At 12/05/2006 10:57:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αγαπητέ Lazopolis,καθόλου υπέρυθρο.Πεστο 12ετή προσωπική εμπειρία ,απο το 1978-1990,για τον άνθρωπο που εκπαίδευσε γενιές αριστερών τής ΄ανανέωσης΄να ψωμοζητάνε ένα κοκκαλο απο το Pasok.Για τον άνθρωπο που πανηγύριζε το 1981 οταν το κομμα του ήταν εκτός βουλής,για την νικη τής δημοκρατίας,δηλαδή τού Πασοκ,για τον άνθρωπο που ασκούσε τρομοκρατία στο συνέδριο τού Μιλωνα το 81 στους Ρηγαδες επειδή δεν εξελέγησαν τα δικά του παιδιά που απο τότε αλλοιθωριζαν πρός το Πασοκ,για τον ανθρωπο που καλούσε τα στελέχη να χαμηλώσουν τούς τονους κατά του Πασοκ γιατί η ΄Δεξιά΄ετοιμάζει πραξικοπημα,για τον άνθρωπο που μιλούσε για συνεκμετάλλευση τού Αιγαίου με την Τουρκια,για τον άνθρωπο που κατά την προδοσία-παράδοση Οτσαλάν βγηκε και εξύβρισε τίς γυναίκες ,που τον συνοδευαν,και πολλά άλλα.
Η ιστορία θα τον κατατάξει εκεί που πρέπει.Στούς μετριους οργανοπαικτες φυσαρμόνικας.
Oσο για τήν χρηση λατινικών στο Πασοκ,αφορά την εκσυγχρονιστική περίοδο τής πλήρους υποταγής,η οποία συνεχίζεται και σήμερα.Pasok ειναι και η κυρία Ντόρα άλλως τε.!!

 
At 12/06/2006 09:01:00 π.μ., Blogger lazopolis said...

Ενδιαφέρουσα προοπτική.

1)εκπαίδευσε γενιές αριστερών τής ΄ανανέωσης΄να ψωμοζητάνε ένα κοκκαλο απο το Pasok.

σε αντίθεση με τους ηθικά ακέραιους αριστερούς του εξωτερικού που ψωμοζητούσαν κόκκαλα από πού (και από πότε);

2)πανηγύριζε το 1981 οταν το κομμα του ήταν εκτός βουλής,για την νικη τής δημοκρατίας,δηλαδή τού Πασοκ,

όπως και κάθε υγειώς σκεπτόμενος πολίτης αυτής της χώρας με συνείδηση της ιστορικής εξέλιξης των τελευταίων εικοσιεπτά αιώνων. Ήμουν πολύ μικρός τότε για να πανυγηρίζω, αλλά σαφώς θα πανυγήριζα για εκείνο το ΠΑΣΟΚ

3)ασκούσε τρομοκρατία στο συνέδριο τού Μιλωνα το 81 στους Ρηγαδες επειδή δεν εξελέγησαν τα δικά του παιδιά που απο τότε αλλοιθωριζαν πρός το Πασοκ

δεν ήμουν στο συνέδριο του Μίλωνα. Αν ήταν κανείς άλλος ας επιβεβαιώσει τα περί "τρομοκρατίας".

4)καλούσε τα στελέχη να χαμηλώσουν τούς τονους κατά του Πασοκ γιατί η ΄Δεξιά΄ετοιμάζει πραξικοπημα,

Πότε και πώς;

5)μιλούσε για συνεκμετάλλευση τού Αιγαίου με την Τουρκια,

κι εγώ θα μιλούσα, αν αυτό έλυνε τα προβλήματα των δυο χωρών. Τώρα νομίζεις οτι το εκμεταλλευόμαστε μόνοι μας, αγαπητέ Σπύρο;

6)κατά την προδοσία-παράδοση Οτσαλάν βγηκε και εξύβρισε τίς γυναίκες ,που τον συνοδευαν

μα πού τα θυμάσαι όλα αυτές τις έξω από κόντεξτ λεπτομέριες;


Δεν έχω καμιά ιδιαίτερη διάθσεη να υπερασπιστώ τον Κύρκο, αλλά από το λίγο που τον έχω ακούσει να μιλάει μου έχει δώσει την εντύπωση ανθρώπου που καταλαβαίνει, διαισθάνεται και εκφράζει με έναν τρόπο ιδιαίτερο και μοναδικό. Δεν ξέρω αν εκπλήρωσε τις φιλοδοξίες των αριστερών της ανανέωσης. Ξέρω οτι τώρα είναι ένας άνθρωπος αποτραβηγμένος στη γωνία του με ήθος και λεπτότητα, νικημένος, αν θες, από την Ιστορία, αλλά με σαφή επίγνωση της ήττας του αυτής (σε αντίθεση με τον παραδοσιακό του αντίπαλο, το Χαρίλαο, που πέθανε καβάλα στο άλογο της ιδεοληπτικής νεοκομμουνιστικής υπερηφάνειας αλλά και με το σύνολο του ΚΚΕ που νομίζει ακόμα πως η τελική επικράτηση είναι κοντά). Για αυτό και λέω οτι το να χτυπάει κανείς λυσασμένα έναν παραιτημένο γεράκο συνιστά, αν μή τί άλλο, έλλειμα ευαισθησίας.

Τέλος υποπτεύομαι (από την φράση "εκσυγχρονιστική περίοδο της πλήρους υποταγής") οτι νομίζεις πως η χώρα είναι, σε διεθνές επίπεδο, κάτι παραπάνω από περιφερειακό πρωτεκτοράτο που πασχίζει να διατηρήσει τα προσχήματα.

 
At 12/06/2006 09:33:00 π.μ., Blogger lazopolis said...

Old boy, αξιολύπητο χιούμορ στο τελευταίο σχόλιο... :)

 
At 12/06/2006 10:33:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Τι εννοείς lazopolis περί ελλειματικής ευαισθησίας για τον γεράκο???Μαλλον δεν κατάλαβες την συνεντευξή του κάν.Ο Πόνος του καημενου γεράκου ήταν που ο Ανδρέας δεν τον έκανε ισότιμο συνομιλητή του.
Τα πολιτικά πρόσωπα πάντα θά κρίνονται.Τον γεράκο Πινοτσέτ να τον κρινω ή και πάλι θα είμαι αναίσθητος??
Yπέθεσα ότι θα κατάλαβες απο το γραπτο μου ότι οι αναφορές για τα έτη 1978-1990,μαλλον αφορούν προσωπικές εμπειρίες απο την προσωπική μου εμπλοκή στον χώρο που περιφερόταν και ο ΄σύντροφος Κύρκος΄.Οσο για τα περί Οτσαλάν δεν φταίω εγώ που έχω καλή μνήμη ή μάλλον που πολλοίέχουν ισχνή ή προτιμούν τήν λήθη.
Δεν βρισκεις λίγο αφοριστικό το ΄Καθε υγιώς σκεπτόμενος ελληνας΄για το 1981.??Kποιοι μπορεί απο τότε να προέβλεπαν τι θα προκύψει με το Πασόκ.Και επειδή μαλλον είσαι νεώτερος να σού θυμίσω οτι ο Κύρκος όταν ταλεγε αυτά ήταν βουλευτής τού ΚΚΕ.εσ.το 1981
Για το ΚΚΕ δεν υπήρξα ποτε οπαδός του αλλά δεν είμαι και Lifestyle αντιπαπαρρηγικός,με τον γνωστό ρατσιστικό τρόπο που αντιμετωπίζεται απο τούς φωταδιστές η Αλέκα.
Υ.Γ
Ναι πιστευω ακράδαντα οτι η χώρα ειναι προτεκτοράτο και οτι ο λογιστάκος εκσυγχρονιστής εκπαίδευσε μιά ολόκληρη χώρα στον ραγιαδισμό.
Και το τελευταιο σχόλιο του Οldboy το βρίσκω θαυμάσιο.
Νασαι καλά.

 
At 12/07/2006 11:35:00 π.μ., Blogger lazopolis said...

Το πρόβλημά σου, με όλο το θάρρος, είναι οτι κρίνεις τον Κύρκο με τα ίδια σταθμά που κρίνεις τον Πινοτσέτ. Δεν με ενδιαφέρει να μπώ σε λεπτομέριες για να υπερασπιστώ τον Κύρκο - θα το κάνουν άλλοι αυτό με περισσότερη γνώση και της δικής του πορείας και της πολιτικής ζωής της χώρας. Αλλά αναρωτιέμαι, αν ο Κύρκος είναι μέτριος οργανοπαίχτης φυσαρμόνικας που δεν τον ηράσθη ο Ανδρέας, τότε τί έχεις να πείς για τους Λαλιώτη, Τσοχατζόπουλο, Ανδρέα, Έβερτ, παππού Καραμανλή, Μητσοτάκη, παππού Παπανδρέου κτλ... (σε μια εντελώς πρόχειρη σειρά αυξανόμενης χυδαιότητας); Τί έχεις να πείς για τον Λένιν;

Και γενικά, με φορτώνει λίγο η άποψη των αδιάφθορων ανάμεσά μας, οτι όλοι οι πολιτικοί βρωμάνε παρόμοια, οτι δεν υπάρχει ούτε ένας που να αξίζει ακόμα και στο μικρότερο βαθμό το σεβασμό μας. Με φορτώνει γιατί μετράει με τα σταθμά του απόλυτου σε μια χώρα που είμαστε όλοι λαμόγια (με τον έναν ή τον άλλο τρόπο).

Υ.Γ.:
η χώρα δεν περίμενε τον λογιστάκο για να εκπαιδευτεί στο ραγιαδισμό: ο ραγιαδισμός είναι θεμελιώδες χαρακτηριστικό της από ιδρύσεως.

Το τελευταίο σχόλιο του οικοδεσπότη θα ήταν θαυμάσιο αν ήταν αστείο. Τώρα είναι απλά υποσημείωση του προφανούς, αλλά δεν υπάρχει λόγος να το κάνουμε θέμα...

Υ.Γ.2: προφανώς αναφέρεσαι σε κάποια συνέντευξη που έδωσε ο Κύρκος πρόσφατα. Βάλε το λινκ να τη διαβάσω κι εγώ γιατί από εδώ που είμαι τα νέα φτάνουν αργά...

 
At 12/07/2006 05:12:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Nα το λινκ λαμόγιο (με τον ένα ή τον άλο τρόπο):
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_500483_03/12/2006_207564

 
At 12/08/2006 12:29:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Kανείς δεν είπε οτι όλοι οι πολιτικοί βρωμάνε καιοτι καποιοι ειναι αδιάφθοροι.Για τον Κυρκο μίλησα και την έλλειψη ευαισθησίας που με εγκαλείς ότι επέδειξα.Υπάρχουν πολλοί που σέβομαι και εκτιμώ,αλλά διάφορους ΄καλοκάγαθους υποκριτές΄τούς κατατασσω πολύ χαμηλότερα και απο τα πραγματικά λαμόγια.
Επίσης δεν πιστευω οτι όλοι είμαστε λαμόγια.Πολλοί είναι αξιοπρεπέστατοι και παρ΄οτι είναι όντα πολιτικά απέχουν τής σημερινής πολιτικής,αλλά διατηρούν προσωπικές αρχές και αξίες.
Οσο για τον ραγιαδισμό,φυσικά δεν ηταν ίδιος όλες τίς εποχές.Το σχόλιο περί μονίμου ραγιαδισμού αντιφάσκει με το σχόλιο σας περί τής αντιθέσεώς σας σε όσους λένε οτι τα πάντα ειναι βρώμικα.
Ο λογιστής ,μαζί με τούς οργανικούς ψευτοδιανοούμενους που τον περιέβαλλαν,εκπαιδευσε την χώρα στην οσφυοκαμψία.Και μάλιστα αυτό το έντυσε με ΄προοδευτική χροιά΄και ΄αντιεθνικιστική στάση΄.Το εκσυγχρονιστικό μπουρδιστάν,μηρυκάζοντας Ντεριντά και Βελτσο και Σωμερίτη και Πρετεντέρη και λοιπούς ΄φιλέλληνες΄προσπάθησε να μετατρέψει τήν καρπαζιά σε αξία και μάλιστα ΄προοδευτική΄.

 
At 12/08/2006 11:54:00 π.μ., Blogger lazopolis said...

"Είχα πράγματι μια ακτινοβολία. Δεν είχα όμως το άλλο στοιχείο, το ηγετικό, που χρειαζόταν σε τέτοιες περιπτώσεις. Αν το είχα, μπορεί να έκανα μεγαλύτερο κακό, δεν ξέρω. Αλλά πάντα ήταν μια έλλειψη αυτή και στις εσωκομματικές συγκρούσεις πάντα προσπαθούσα να βρω τη λύση, της συμφιλιωτικής διεξόδου, αυτό ήταν ίσως κακό, μου έλειψε όμως. Αυτό που είναι απαραίτητο σε έναν ηγετικό χαρακτήρα. Αλλά αν θα μπορούσε η ζωή μου να ήταν διαφορετική, δεν έχω καταλήξει σε ένα τέτοιο συμπέρασμα."

"Εχασα τη μάχη και μέσα στο κόμμα μου. Σήμερα είμαι απόβλητος και από το κόμμα μου. Με θεωρούν δεξιό, με θεωρούν ότι τους πάω στην ουρά του ΠΑΣΟΚ, σήμερα φυσικά μου πέφτει πολύ λιγότερος λόγος από ό,τι άλλοτε, αλλά πιστεύω ότι αυτή η ευκαιρία χάθηκε για την Ελλάδα. Θα μπορούσε να γίνει μια πολύ μεγάλη παράταξη, δημοκρατική, που να κυβερνήσει για χρόνια τον τόπο και να τον κυβερνήσει με έμπνευση, όχι μπακάλικα."

Αυτός ο τύπος μυρίζει ανθρωπιά, όχι σιδηρά ιδεολογία. Έκανε τις επιλογές του, έπαιξε κι έχασε, και μαζί μ'αυτόν χάσαμε και όλοι οι υπόλοιποι. Δεν καταλαβαίνω κάτω από το λάβαρο ποιάς "αξίας" μπορεί να θεωρηθεί υποκριτής. Και δεν μπορώ να βρώ έναν (1) μείζων πολιτικό παράγοντα της ελληνικής σκηνής της μεταπολίτευσης που να μπορεί να καυχηθεί οτι στάθηκε ηθικά ανώτερος από τον Κύρκο.

Προφανώς διαφωνούμε αγαπητέ Σπύρο. Θα μπορούσαμε να συζητήσουμε σχετικά με το πότε ο Έλληνας ήταν λιγότερο ραγιάς από ότι σήμερα, η σχετικά με την άποψή σας οτι μέσα σε δυο τετραετίες ο δαίμονας της λογιστικής, Κινέζος πράκτορας των Εσπερινών κατάφερε να εκπαιδεύσει ένα ολόκληρο έθνος στην οσφυοκαμψία. Ή σχετικά με το αντίπαλο δέος του εκσυγχρονιστικού μπουρδιστάν.

Αλλά δεν θα βγάλουμε άκρη. Διότι, αντίθετα, υποψιάζομαι, με εσάς, πιστεύω ακράδαντα οτι παρά το ότι συνεχίζουμε να είμαστε ένα κράτος σε σύγχυση ανάμεσα στην προσφερόμενη παρωδία Δυτικού καπιταλισμού και τη νοσταλγία του φονταμενταλιστικού/φεουδαρχικού παρελθόντος μας, είμαστε σήμερα πολύ καλύτερα από οποτεδήποτε άλλοτε στο παρελθόν. Και αυτό το καλύτερα το οφείλουμε (και) στις κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης.

Με άλλα λόγια, αντιλαμβάνομαι πως το να χαρακτηρίσει κανείς τον Ανδρέα σαν το πιο κραυγαλέο λαμόγιο του 20ου αιώνα και να τον κατατάξει στους απέναντι κακούς είναι η εύκολη στάση απέναντι στην περίπτωσή του. Είναι πιο δύσκολο να συνεκτιμήσει κανείς συνθετικά το γεγονός οτι το μεγαλύτερο λαμόγιο υπήρξε ταυτόχρονα η πιο χαρισματική, αλλά και η πιο προοδευτική (από πλευράς αποτελεσμάτων) πολιτική προσωπικότητα της μεταπολεμικής μας ιστορίας.

 
At 12/08/2006 12:21:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

"Προαγωγός τού λαμόγιου,απενοχοποίηση τού΄σοσιαλιστή΄χλέμπουρα που κλέβει με άλλο τάκτ απο τον ΄κακό δεξιό΄.
Το Pasok ειναι παντού.Κομμα τού ραγιά,τού αγράμματου ευρωλιγούρη,"

"Επίσης δεν πιστευω οτι όλοι είμαστε λαμόγια.Πολλοί είναι αξιοπρεπέστατοι και παρ΄οτι είναι όντα πολιτικά απέχουν τής σημερινής πολιτικής,αλλά διατηρούν προσωπικές αρχές και αξίες."

ma poso voliko pia einai na les oti apexeis ths shmerinhs politikhs, dhladh oti den pshfizeis kapoio apo ta kommata? eks orismou gia sena o pshfoforos tou PASOK einai lamogio, alla esu eisai o aksioprepestatos pou exei diathrhsei tis arxes kai tis aksies tou sto akeraio.
ston antipasokiko paroksusmo sou shkwnei kapoios pshla ta xeria kai metra tis fores pou 8a anafereis sta sxolia sou oti to PASOK einai ena sumptwma. upopsiazomai oti 8a sou do8oun polles akoma eukairies na anamashseis kai na kseraseis ton oxeto twn uvrewn sou, ka8ws o k. Old Boy teinei na ginei o Lazopoulos twn blog.

*pou exoun loufaksei oloi oi Pasoktzhdes?*

 
At 12/08/2006 04:39:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Πρώτον θα παρακαλούσα να γράφετε Ελληνικά γιατί με δυσκολευουν τα Greeklish.Δεν είναι ανάγκη να μιμείστε τον Αρχηγό σας............
΄Ξερνώ οχετό και ύβρεις'???Μπάααα,πολιτικό σχολιασμό κάνω.Σας ενοχλεί?Πρόβλημά σας.Σχολιάστε με αντίθετο τρόπο εσείς.
Τι υπονοείτε οτι θάβρω και άλλες ευκαιρίες να εκδηλώσω τον Αντιπασοκισμό μου εδώ στον ΄Λαζόπουλο τών blogs???'
Toυ υποδεικνύετε κάτι???H μήπως φαντάζεστε ότι περίμενα χρόνια τώρα να ανακαλύψω τον Οldboy για να γράψω τήν γνώμη μου.
Δεν είπα επίσης ότι ο ψηφοφορος τού ΠΑΣΟΚ ειναι εξ΄ορισμού λαμόγιο.Είπα τί καλλιεργεί και πώς εκπαιδεύει το κόμμα αυτό τον Ελληνικό Λαό.
Και επειδή είναι αμιγώς πελατοκεντρικό κόμμα χωρίς ιδεολογία-εκτός εάν και η Σεγκολέν έχει ιδεολογία και φταίνε τα φτωχά γαλλικά μου που δεν τήν κατανοώ-εάν χάσει και σε αυτές τίς εκλογές ,προβλέπω ότι πολλοί ,που είχαν μάθει στα χρυσά κουτάλια ,να την κάνουν πρός Κωστάκη μεριά.Εκεί ήδη το χυτήριο εργάζεται για την παραγωγή χρυσών κουταλιών ,νέας κοπής.
Υ.Γ
Κανετε λάθος.Σαφώς και ψηφίζω κόμματα.Δεν είμαι ενταγμένος σε κάποιο .Ισως γιατί δεν χρειάστηκε ποτέ να διοριστώ κάπου.

 
At 12/08/2006 05:58:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Divebomb Djingle, Λαζόπουλος των μπλογκς είναι o Lazopolis, όνομα και πράγμα. Πραγματικά όμως δεν καταλαβαίνω γιατί πειράζεστε κάθε φορά που θα τύχει να γράψω κάτι κατά του ΠΑΣΟΚ. Το ποσοστό των ποστς μου που αναφέρονται στο ΠΑΣΟΚ είναι απειροελάχιστο. Έχω γράψει κατά και της ΝΔ και του ΚΚΕ και του ΣΥΝ. Να κάτσω να ψάξω να βρω τα λινκς αν δεν με πιστεύετε.
Και μια και λέμε για τον Lazopolis, θα συμφωνήσω με το ότι ο Κύρκος «μυρίζει ανθρωπιά, όχι σιδηρά ιδεολογία». Τα περί νοσταλγίας για το φεουδαρχικό/φονταμενταλιστικό παρελθόν δεν μου φαίνονται να έχουν ιδιαίτερη βάση, ενώ πολύ περισσότερη βάση μου φαίνονται να έχουν τα περί συνολικής προόδου της χώρας από όλες τις κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης.
Σπύρο, έχω μια απορία και φυσικά αν θέλεις μου απαντάς. Αφού αναφέρεσαι και στο θέμα Οτσαλάν, χρονικά πότε αποφάσισες ότι δεν πάει άλλο με το ΠΑΣΟΚ;

 
At 12/08/2006 08:16:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Το1985 με το ΄Τσοβόλα δώστα όλα΄το 1989 τ με τον Κοσκωτά και οριστικά με τίς υποθέσεις Ιμίων και Οτσαλάν.
Το κόλπο διαδοχής τού απο ετών ημιθανούς και εν συνεχία οριστικά τεθνεώτος Ανδρέα,ήταν πανέξυπνο.Μπουκώνεις τον λαό με Μιμή,Βλαχοπουλου,Τουρλουμούση,Μαγους,και μετά εμφανίζεις Σημίτη ,που σού φαινεται πιό normal.Eιναι σαν να ζείς τρια χρόνια με κωφαλάλους(ελπίζω να μην παρεξηγηθώ)και ξαφνικά να βρεθείς με κάποιον που ψελλίζει την αλφαβήτα.Θα τον θεωρήσεις τουλάχιστον Γκαίτε.
Ο λογιστής με το κόλπο τού ΄εκσυγχρονισμού΄στήνει μια χαρά τούς μηχανισμούς τής πλήρους υποταγής ,αλλά και τής μεγαλύτερης ανακατανομής πλούτου στηνΕλληνική συγχρονη Ιστορία.Εχοντας μαζί του διαφορους Ανδρουλάκηδες και λοιπές δυναμεις,στήνει την ιδεολογία τής ΄ελευθερης αγοράς και τού ανήκομεν εις την δυσιν,και καθυβρίζει οτιδήποτε έχει σχέση με αριστερά,πατρίδα,εργασιακά δικαιώματα.Το γλυκό δενει με Γιωργάκη ,Αλογοσκούφη Ντόρα και............περαστικά μας.

 
At 12/09/2006 10:22:00 π.μ., Blogger lazopolis said...

Το χειρότερο από όλα σε τέτοιες συζητήσεις είναι οτι καταλήγω να υπερασπίζομαι πάντα το ΠΑΣΟΚ, πράγμα εκ φύσεως σιχαμερό και επώδυνο.

Φτάνει πια ο Old Boy. Θα το ρίξω στον Καμύ μου φαίνεται...

 
At 12/09/2006 03:14:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Στο τελευταίο σχολιο συμφωνώ απολύτως.
Ο Καμύ λάτρευε και το ποδόσφαιρο και στα γραπτά του αναφέρει ότι είχε διδαχτεί πολλά για την ζωή απ΄αυτό το παιγνίδι.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home