Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2006










Πολώνιο-210, το αποτέλεσμα μετράει.

9 Comments:

At 11/29/2006 09:39:00 π.μ., Blogger angeliki marinou said...

Τι έγινε;

 
At 11/29/2006 10:38:00 π.μ., Blogger lazopolis said...

Αυτά τα σούσι τον έφαγαν. Ενώ αν είχε πάει για ντουρούμ ντονέρ θα την είχε γλιτώσει. Δείτε και εδώ για την αποτελεσματικότητα του κατασκοποκτόνου με νούμερα.

 
At 11/29/2006 12:40:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Με τη μόνη διαφορά, ότι ο Πούτιν πρέπει να κάνει το ίδιο παιγχνίδι τηρώντας το πρόσχημα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και της οικονομίας της αγοράς. Πιο δύσκολο.

Οπως είχε εύστοχα παρατηρήσει ένας βρετανός, εάν ο Βλαδίμηρος ξαναγεννιόταν θα ήταν πινέζα στο χάρτη της ΕΣΣΔ στα γραφεία της NKVD.

Υστερογραφικά, όμως, θα ήθελα να πω ότι δεν τρέφω, από την άλλη πλευρά, εκτίμηση για τους ανθρώπους (κατάσκοπους ή όχι)που ενώ, κάποια στιγμή, ορκίστηκαν να υπηρετήσουν ένα ιδανικό (πατρίδα, ιδεολογία κλπ) αλλάζουν ρότα και για μια πιο άνετη ζωή, όχι απλώς προδίδουν και ξεπουλούν τα πάντα αλλά θέτουν πρώην συναδέλφους σε κίνδυνο ζωής. Για ένα σούσι και μια βόλτα στο Hyde Park.

 
At 11/29/2006 01:24:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«Οπως είχε εύστοχα παρατηρήσει ένας βρετανός, εάν ο Βλαδίμηρος ξαναγεννιόταν θα ήταν πινέζα στο χάρτη της ΕΣΣΔ στα γραφεία της NKVD».
Θα ήταν Γενικός Γραμματέας του ΚΚΣΕ χαλαρά.
Υπάρχει όμως και η άποψη ότι ο Βλαντιμίρ είναι αθώος του δηλητηριασμένου αίματος:

Γεύση ΑΠΟ... ΜΟΣΧΑ


Πολώνια... μυστήρια με πολιτικές επιπλοκές


ΜΕΤΑΝΙΩΝΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ της στήλης, που βιάστηκε την περασμένη εβδομάδα να κάνει πέραν του δέοντος πλάκα με τη μυστηριώδη δηλητηρίαση του πρώην πράκτορα και σφοδρού επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξάντρ Λιτβινένκο, έστω κι αν οι αντιφάσεις, που μας έκαναν καχύποπτους, κάθε άλλο παρά λιγοστεύουν. Ενας βαριά άρρωστος άνθρωπος και τώρα πια ένας νεκρός, είναι σχεδόν πάντα μια τραγική υπόθεση, όσο κι αν αμφιβάλλεις για το ποιόν του και το πόσα αφεντικά άλλαξε στη ζωή του. Κι ο θάνατός του, μέχρι να εξιχνιαστεί και να βρεθούν οι δολοφόνοι, εγείρει μύρια όσα ερωτήματα, όσο κι αν απορείς πώς το ξεχνούν, σαν έτοιμοι από καιρό, κοράκια, μπαρουφολόγοι και προμηθευτές του «έγκυρου» Τύπου, για να μην πούμε πάλι τίποτε βαρύτερο.

ΜΕΤΑΝΙΩΝΟΥΜΕ που συγκρίναμε τη δηλητηρίαση Λιτβινένκο με την παραμόρφωση του προέδρου της Ουκρανίας Γιούσενκο, έστω κι αν αποδεδειγμένος χρηματοδότης και στήριγμα ζωής και των δύο -κοίτα συμπτώσεις!- υπήρξε ο φυγόδικος στη Ρωσία ολιγάρχης Μπαρίς Μπερεζόφσκι ή Πλατόν Γελένιν στο νέο του βρετανικό διαβατήριο. Με όσα δεδομένα είχαμε στη διάθεσή μας ώς τότε, πιστέψαμε ότι θα επρόκειτο για μια επικοινωνιακή προβοκατσιούλα, συνηθισμένη στο στρατόπεδο Μπερεζόφσκι, ο οποίος επί «δημοκρατίας» Γέλτσιν εγκαταστάθηκε στο Κρεμλίνο, διαφεντεύοντας την υπό διαμελισμό Ρωσία, ώσπου ήρθε η «δικτατορία» Πούτιν να του πάρει το γλυκό απ' το στόμα, το δικό του, των μικρότερων ολιγαρχών και των ξένων φίλων τους. Είναι μετά να μην ορκιστείς εκδίκηση με όλα τα μέσα;

ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ ΟΤΙ, όπως κι η αμφιλεγόμενη ιστορία της διοξίνης και της συνωμοσίας Ουκρανών -κατ' εντολήν Ρώσων- πρακτόρων, που ποτέ δεν διαλευκάνθηκε, θα αντικαθίστατο, πριν επέλθει το μοιραίο, από άλλη, πιο προσγειωμένη, π.χ. αλκοολική παγκρεατίτιδα ή επιπλοκές από αισθητική επέμβαση με βλαστοκύτταρα στην περίπτωση Γιούσενκο. Οπως ακριβώς το 2004, η δήθεν απαγωγή και δολοφονία τού άλλοτε επικεφαλής της Δούμας Ιβάν Ρίμπκιν και υποψηφίου προέδρου της χώρας, αποδείχθηκε 24ωρη προεκλογική τσάρκα στο Κίεβο, με κωμικοτραγική κατάληξη στο Λονδίνο, για επιπλήξεις από το αφεντικό και μεγάλο πορτοφόλι της «ρωσικής αντιπολίτευσης».

ΑΥΤΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ, γράφουν και συζητούν όχι μόνο Ρώσοι δημοσιογράφοι, αλλά και όλο και πιο υποψιασμένοι αναγνώστες και θεατές τους. Αναρωτιούνται ποιος ωφελείται και ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από τους κρίκους των διαδοχικών δολοφονιών δύο απολύτως εξουδετερωμένων από πολιτική άποψη επικριτών του Πούτιν, της δημοσιογράφου Πολιτκόφσκαγια και του πράκτορα Λιτβινένκο, με ελάχιστη επιρροή στη Ρωσία και απέραντη δημοσιότητα στο εξωτερικό. Και απορούν: εάν είχαν αποφασίσει να τους βγάλουν από τη μέση οι πιστές στον Πούτιν ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, γιατί δεν επέλεγαν έναν ανώδυνο, μη επιδεικτικό τρόπο, με ουσίες που δεν αφήνουν ίχνη, μια σφαίρα, ένα οδικό ατύχημα; Γιατί δεν το έπραξαν όταν, στην κορύφωση του Τσετσενικού, οι αποκαλύψεις τους είχαν περισσότερη απήχηση; Γιατί άφησαν π.χ. τον Λιτβινένκο πρώτα να εκδώσει βιβλίο με τον ισχυρισμό ότι η Κα-Γκε-Μπε ανατίναζε σπίτια ώστε να αναδειχθεί ο Πούτιν διώκτης της τσετσενικής τρομοκρατίας και δεν τον «καθάριζαν» νωρίτερα;

ΕΥΤΥΧΩΣ Η «ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ» του Κρεμλίνου επιτρέπει ακόμη να διαβάζουμε πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο «Κομερσάντ», την υποτιθέμενη τελευταία δήλωση του Λιτβινένκο, που ενοχοποιεί τον «αδίστακτο βάρβαρο» Πούτιν. Ευτυχώς βλέπουμε και στην τηλεόραση τον περίεργο κολλητό Αλεξ Γκόλντφαρμπ, να διαψεύδει ότι πριν πεθάνει ο Λιτβινένκο ασπάστηκε το Ισλάμ, όπως ισχυρίζονται Τσετσένοι σύντροφοί του: «Στην κατάσταση που βρισκόταν και το βουδισμό θα μπορούσε να ασπαστεί»! Καλά, και το γράμμα πώς το υπαγόρευσε;

ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΗΔΗ ΓΝΩΣΤΩΝ, ο Λιτβινένκο είχε καταγγείλει ότι η Ρωσία είναι πίσω απ' την «Αλ-Κάιντα», ότι ο Ρομάνο Πρόντι ήταν σοβιετικός πράκτορας κι ο Πούτιν... παιδόφιλος. Κατ' άλλους έριχνε «γέφυρες» επικοινωνίας και προς το Κρεμλίνο, πράγμα που ίσως αναστάτωσε Ρώσους ολιγάρχες και Τσετσένους αυτονομιστές στη Βρετανία. Στα πηγαδάκια έξω από το νοσοκομείο του Ρώσοι εμιγκρέδες σχολίαζαν, κατά τον αγγλικό Τύπο, μυστηριώδεις κασέτες με σεξουαλικά όργια στο Κρεμλίνο. Για να μας προσγειώσουν απότομα, εφόσον τώρα που εξαντλείται το Τσετσενικό, που οι «θεαματικές» τρομοκρατικές ενέργειες στη Ρωσία είναι πλέον όλο και πιο δύσκολες, γιατί αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας και λιγόστεψαν οι εθελοντές και οι χρηματοδότες κι όσο πλησιάζει η κρίσιμη για το μέλλον της Ρωσίας «διαδοχή» του 2008, έχουν ακόμη πολλά να δουν τα μάτια μας...

ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ avgerino@online.ru

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 28/11/2006

 
At 11/29/2006 02:49:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

"...ΝKDV...Για ένα σούσι και μια βόλτα στο Hyde Park".
Φίλε Old ,με όλο το σεβασμό στη σοβαρότητα του θέματος που συζητάτε,
εμείς οι μικροαστοί όταν έχουμε άγνωστα αρτικόλεξα - τοπωνύμια στα posts του Garine που απευθυνόμαστε ? Σ εσένα που τον φιλοξενείς , στο θείο που τον υπερασπίζεται, ή στο email του Σόμπολου ?
φιλιά
YΓ. Το NKDV μήπως είναι το DKNY στα ρώσικα ?

 
At 11/29/2006 03:21:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

NKDV = NiKolaidesDespinaVandi.
Όλες οι υπόλοιπες απορίες θα απαντηθούν στην οκτάτομη «ΓΚΑΡΙΝ ΛΑΡΟΥΣ ΜΠΡΙΤΑΝΙΚΑ» που κυκλοφορεί συντόμως, προλογιζόμενη (σε ένατο τόμο δώρο) από τον ίδιο τον εγκυκλοπαιδιστή.

 
At 11/29/2006 05:41:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Narodnyi
Komissariat
Vnutrennikh
Del

Πάνος Σόμπολος από Μόσχα

 
At 11/29/2006 06:09:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Bαρέθηκα. Πάω να διαβάσω την «Ησβέστια».

 
At 8/07/2007 12:23:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΩΔΙΑ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ 1.000.000 ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ
ΙΩΣΗΦ ΣΤΑΛΙΝ

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home