Τετάρτη, Απριλίου 19, 2006

Μπατζετολαγνεία

Αλλάζω σταθμούς στο τρανζιστοράκι. Τις όκτω φορές στο τελευταίο μισάωρο που έβαλα αθλητικούς σταθμούς, έτυχε ο Ντέμης να λέει τη λέξη «μπάτζετ» στη συνέντευξη τύπου που δίνει. Όλοι όταν είμαστε μικροί είχαμε όνειρο να γίνουμε σέντερ φορ, αυτός -φαίνεται- είχε όνειρο να γίνει οικονομολόγος. Πλησιάζει η μέρα που θα ανακοινώσει την μετεξέλιξη της ΑΕΚ από ΠΑΕ, σε εταιρία άλλου εμπορικού σκοπού, προκειμένου να απαλλαγεί εντελώς από τον βραχνά των χρεών της και να οδηγήσει σε κερδοφορία τους μετόχους της. Γιατί τι νόημα θα έχει μια ΑΕΚ που θα συνεχίζει να έχει ποδοσφαιρική ομάδα, αλλά δεν θα μπορεί να βγάζει τα έξοδά της; Το θέμα είναι η ΑΕΚ να είναι υγιής οικονομικά. Αν την υγειά της την βρει ανοίγοντας πολυκαταστήματα παιχνιδιών «ΑΕΚ ΜΠΕΜΠΕ» ή αλυσίδα σουβλατζήδικων «Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΓΥΡΟΣ», αυτό θα κάνει.
Δεν είναι καθόλου αστείο· το κωλοποδόσφαιρο οδήγησε στο χείλος του γκρεμού την εταιρία. Αν θες να μείνεις ζωντανός σε μια αγορά που έχει διαρκώς αυξημένες απαιτήσεις από σένα, πρέπει να παύεις να ονειροπολείς, να είσαι ευέλικτος και να ανταποκρίνεσαι στο κάλεσμα της εποχής.
«Εμπρός της ΑΕΚ παλικάρια,
πουλήστε κι ανεβάστε τα μερίσματα».

22 Comments:

At 4/19/2006 05:30:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Δεν κοιτάς τα χάλια σου, λέω εγώ; Τα σουβλάκια πάνε Τσάμπιονς Λιγκ. Ο ΠΑΟ; Χιχιχι.

 
At 4/19/2006 06:17:00 μ.μ., Blogger lazopolis said...

Σωστος ο Γκαριν. Προτιμάς δηλαδή για ιδιοκτησιακό καθεστώς τον πρόεδρα που τα χώνει για να έχουν οι υπόλοιπες μπίζνες του πολιτική κάλυψη; Οι κωλοπροεδραίοι έχουν οδηγήσει το ποδόσφαιρο στην ανυποληψία, αυτό κι αν δεν είναι καθόλου αστείο. Ο Ντέμης προσπαθεί (;) να φτιάξει μια υγιή ΠΑΕ, πρώτα, ωστε να μπορεί να ονειροπολεί μετά.

Επιπροσθέτως, ο Μαλεζάνι θα το ολοκληρώσει το πενταετές πλάνο; (χιχιχι)

 
At 4/19/2006 07:09:00 μ.μ., Blogger Thrass said...

Μπα, τον καταλαβαίνω τον Ντέμη, πώς να φτιάξεις σοβαρή ομάδδα χωρίς λεφτά; Δε γίνεται, πέρα από κάποια πλαίσια (αντιθέτως, είναι πολύ εύκολο να ΜΗ φτιάξεις ομάδα ΜΕ λεφτά, βλ. Ολυμπιακό).

Αν τα θυμάμαι καλά, ο Ολυμπιακός έχει μπάτζετ 25Μ, ο Παναθηναϊκός 17Μ και η ΑΕΚ γύρω στα 11Μ. Και σίγουρα θυμάμαι πως οι καλές ομάδες που κατέβασε ο Παναθηναϊκός στην Ευρώπη, ήταν όταν είχε καλό μπάτζετ (σαν αυτό που έχει τώρα ο Ολυμπιακός, τελευταία φορά ήταν επί Κυράστα, νομίζω). Ναι, πιστεύω ότι ο Ντέμης έχει δίκιο.

 
At 4/19/2006 07:10:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Δέχομαι ότι ο Ντέμης είναι όαση ανάμεσα στους άλλους προέδρους. Δέχομαι ότι είναι και Παναγία μπροστά στους άλλους προέδρους.
Τα δέχομαι δίχως ειρωνεία.
Αυτά όμως δεν αναιρούν όσα γράφω στο ποστ, που μπορεί να είναι υπερβολικά, αλλά είναι υπερβολικά ως αντίδραση στην υπερβολή του Ντέμη, ο οποίος έχει προβληθεί από οξεία τεχνοκρατίτιδα. Διοικεί την ΑΕΚ επειδή ήταν ποδοσφαιριστής της, όχι επειδή αναδείχθηκε ο μάνατζερ της χρονιάς σε κάποια άλλη ΑΕ.

 
At 4/19/2006 07:11:00 μ.μ., Blogger Thrass said...

Χμ, τελευταία φορά μάλλον ήταν το 2002-03 με 25Μ για την Πανάθα, τώρα που το ξανασκέφτομαι. Τέσπα, 2002+-1 χρόνο, δηλαδή.

 
At 4/19/2006 07:21:00 μ.μ., Blogger lazopolis said...

Και δηλαδή τί θέλεις να πεί σε μια συνέντευξη τύπου όπου συζητούνται α) το γηπεδικό β) ο προυπολογισμός (μπάτζετ) γ) κάποια από τα πλάνα για τη νέα σεζόν και δ) το πόσο πληρώνει η ΑΕΚ τα 50 χουλιγκάνια που τα σπάνε επειδή έτσι τους είπε ο Τίγρης;

Μήπως οτι "η ΑΕΚ είναι ιδέα και οι ιδέες δεν αποθνήσκουν";

Εγώ μια χαρά τον βρίσκω τον πρόεδρα (αν εξαιρέσεις ορισμένα μικροπροβληματάκια στο συντακτικό του όταν κάνει δηλώσεις).

 
At 4/19/2006 07:23:00 μ.μ., Blogger lazopolis said...

Παρεμπιπτόντως, Thrass, ο Ολυμπιακός πήρε το πρωτάθλημα περπατώντας (πάλι), οπότε μάλλον κάτι κάνει καλύτερα από τους άλλους.

 
At 4/19/2006 07:50:00 μ.μ., Blogger Thrass said...

Δεν έχει να κάνει με ποιότητα ομάδας, Lazo, αφού και σε εποχές που δεν είχε καλύτερη ομάδα, πάλι το έπαιρνε (πχ 2001, 2003 -φέτος η καλύτερη ομάδα ήταν σαφώς του Ολυμπιακού, πάντως). Το τι ομάδα φτιάχνει κάποιος φαίνεται εύκολα στην Ευρώπη. Και πες μου τι έχει κάνει εκεί. Αντιθέτως, σε περιόδους που ο Παναθηναϊκός είχε παρόμοιο μπάτζετ (+άλλες παραμέτρους, φυσικά, όπως δεμένη ομάδα και καλή οργάνωση), έκανε πολύ καλές πορείες. Η ευρωπαϊκή πορεία δεν είναι τρόπαιο, σωστά, αλλά είναι δείκτης ποιότητας κατ' εμέ. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι σαν το αμερικάνικο ρέστλιν: δε δείχνει τίποτα.

 
At 4/19/2006 08:42:00 μ.μ., Blogger lazopolis said...

Συμφωνώ ελαφρώς, αλλά οχι τελείως. Η ευρωπαϊκή πορεία λείπει από τους γαύρους, αν και την τελευταία φορά που αποκλείστηκε από τη Λίβερπουλ δεν πήγε άσχημα. Είναι όμως και ζήτημα συγκυριών μια καλή ευρωπαϊκή πορεία, και ο Ολυμπιακός δεν έτυχε καλών συγκυριών τα τελευταία χρόνια (με εξαίρεση ίσως το τραγικό φετινό επεισόδιο).

Αλλά σχετικά με το ελληνικό πρωτάθλημα, όταν κερδίζεις όλα τα ντέρμπι σχετικά εύκολα, αυτό δείχνει τουλάχιστον οτι οι άλλοι είναι χειρότεροι. Συμφωνώ οτι το πρωτάθλημα είναι λίγο γιαλαντζί, αλλά όταν το παίρνεις περπατώντας, γίνεται ένδειξη, αν όχι ποιότητας, τουλάχιστον υλικού.

Αν δεν παίξει ποιοτικότερο ποδόσφαιρο και του χρόνου τότε όντως ο Σόλιντ θα έχει αποτύχει.

Υ.Γ.: από τους υπόλοιπους δυο τραγικούς, ποιος αξίζει να βγεί champions league;

 
At 4/19/2006 09:01:00 μ.μ., Blogger bruce is nosebleeding said...

o pan. giati exei 'stofa' :)

 
At 4/19/2006 10:34:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Υπάρχει και η εναλλακτική να πάρει ο Ντεμ τη γενναία απόφαση να κυκλοφορίσει βιντεοκασέτα (σορυ DVD)με αυτόν και το Δεσποινάκι αλλά Πάμελα Άντερσον και Τομυ Λι.

 
At 4/20/2006 11:15:00 π.μ., Blogger lazopolis said...

Με άλλα λόγια, ο Ντέμης είναι ιδέα!

 
At 4/20/2006 11:22:00 π.μ., Blogger philos said...

Είμαι Αεκτζής και προτιμώ να δω την ομάδα μου στα χνάρια της Άρσεναλ με 25 ξένους ποδοσφαιριστές και προπονητή και 1 έλληνα φροντιστή αλλά με γήπεδο στολίδι, έστω και αγορασμένο από άραβες, μόνιμη στην Λίγκα που θα δημιουργηθεί σε λίγα χρόνια, παρά να μιζεριάζει αιωνίως στην ελληνική παράγκα.
Σε παράφραση των REM:
"It's the end of the football as we know it, and I feel fine"

 
At 4/20/2006 05:42:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Και στην τελική, αγαπημένε ολντ μπόι, για να είναι πιστευτή η αγάπη σου για το ποδόσφαιρο, πρέπει να ξεφύγεις από το οπαδιλίκι και να μιλήσεις και για τους άλλους προέδρους. Και ναι μεν για τον κασκαντέρ δε χρειάζεται, γιατί το ξέρει όλος ο κόσμος τι πρακτοράντζα είναι, αλλά για το βαρδινογιαννέικο χρωστάς ένα ποστ. Για την οικογένεια που έβαλε τα πιστόλια στο γήπεδο, και έδειξε το δρόμο στους Ψωμιάδηδες και άλλους καλούς. Για την οικογένεια των Μπουμπλήδων και των φόρτσα ρότσα η Αθήνα θα καεί. Για τα βαλιτσάκια των Μαυροκουκουλάκηδων που κατεβαίναν στα ημίχρονα στα αποδυτήρια, που μας τα έχει πει και ο κοινός μας φίλος. Για τις κεραίες που κατεβαίναν στη Δράμα. Για αυτούς να μιλήσεις που λυμαίνονται εδώ και 27 χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και άσε τον Ντέμη να κριθεί και αυτός από το έργο του.

 
At 4/21/2006 12:34:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Garine, δεν χρωστάω κανένα ποστ. Μόνο της Μιχαλούς χρωστάω. Αντλώντας επιχείρημα από την επιχειρηματολογία σου, όσα καταλογίζεις (δικαίως σε μεγάλο βαθμό) στο Βαρδινογιαννέικο ανάγονται σε παρελθόν μακρινό. Δεν έχω καμία καούρα το 2006 να μιλάω για τον Ρότσα και τα πιστόλια του Ρίγκο. Aν έχεις να τους καταλογίσεις κάτι λίγο πιο πρόσφατο, να μου το υποδείξεις για να το σχολιάσω.

 
At 4/21/2006 12:51:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

«Είναι όμως και ζήτημα συγκυριών μια καλή ευρωπαϊκή πορεία, και ο Ολυμπιακός δεν έτυχε καλών συγκυριών τα τελευταία χρόνια».
Lazopolis, εδώ είναι ένα σοβαρό μπλογκ και καταγράφονται μόνο σοβαρές απόψεις. Και εν πάση περιπτώσει σταματά αυτό που παίρνεις, ό,τι κι αν είναι, γιατί σου κάνει κακό.

 
At 4/21/2006 01:04:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Ι'm a bird now, μιλάω περισσότερο για την όλη αντίληψη του Ντέμη. Δεν έχω ακούσει άλλο πρόεδρο να μιλάει τόσο πολύ και τόσο συχνά για το μπάτζετ. Θα μου πεις (και πολύ πιθανόν έτσι να είναι) ότι οι υπόλοιποι που δεν μιλούν, είτε καταχρεώνουν τις ΠΑΕ, είτε καταχρεώνουν τους ποδοσφαιριστές, είτε προτιμάνε να παραμυθιάζουν τον κόσμο για την ιερά και τα όσια των ομάδων, ενώ τους νοιάζει μόνο το χρήμα. Σωστά όλα αυτά. Δεν θέτω εν αμφιβολία ούτε τις καλές προθέσεις ούτε την τιμιότητα του Ντέμη. Ωστόσο μια ΠΑΕ έχει ιδιαιτερότητες που δεν έχει καμία άλλη ανώνυμη εταιρία. Κανενός άλλου είδους εταιρία δεν έχει οπαδούς. Κι όταν στον δημόσιο λόγο του Ντέμη η λέξη μπάτζετ κυριαρχεί, στο νου έρχεται ο Σημίτης που έλεγε ΟΝΕ και λιποθυμούσε από την έκσταση. Σχεδόν όλοι είπαμε τότε βέβαια ότι αυτό χρειαζόταν εκείνη τη στιγμή η Ελλάδα: έναν λογιστή. Ίσως λοιπόν κι η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή χρειάζεται ένα λογιστή και τον βρήκε. Εγώ απλά προσπάθησα να επισημάνω το παράδοξο της αλλαγής ρόλων ενός ανθρώπου που χτύπαγε τατού τον δικέφαλο αετό και τώρα χτυπάει τατού με προϋπολογισμούς.

 
At 4/21/2006 02:26:00 π.μ., Blogger lazopolis said...

Old Boy το ξέρεις οτι είσαι ετεροφοβικός;

Επιπλέον έχω βαρεθεί να ακούω για τις βαζελοπορείες στην Ευρώπη, όπου όσο θυμάμαι τον εαυτό μου ο ΠΑΟ έπαιζε με την τακτική του καρκίνου: υπνωτικό καρκινιάρικο ποδόσφαιρο που κατόρθωνε να βάζει τον αντίπαλο στην περιέργειά του (όπως έλεγε και ένας παλιός προπονητής). Ταλέντο αυτό, δε λέω, αλλά σιχαμένο ταλέντο. Ενώ το να βλέπεις τους γαύρους να παίζουν στην Ευρώπη είναι εγγύηση θεάματος (συνήθως εις βάρος τους είναι το σκορ, αλλά μην τα θέλουμε κι όλα δικά μας).

Δε μας είπες όμως για το πενταετές πλάνο του Μαλεζάνι. :)

 
At 4/21/2006 11:53:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Το να λες λογιστή τον μόνο ποδοσφαιριστή στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου που έκανε τατουάζ την αγάπη του ισοδυναμεί με καφρίλα της Μιχαλούς και δεν θα απαντηθεί. Αυτό είναι το 21ο original σχόλιο. Όπως έχεις πει συχνά, οι άνθρωποι δεν είναι ασπρόμαυροι. Να πεις για τον Κον Μπεντίτ που από κόκκινος Ντάνυ έγινε βουλευτής που υποσητρίζει βομβαρδισμούς, να το δεχτώ. Να λες όμως για τον Ντέμη; Δηλάδή πως έπρεπε να διοικεί την ΠΑΕ; Από τη σκεπαστή με κασκώλ και βρίζοντας την πολιτεία πάνω στα κάγκελα; Ή μήπως καλύτερα από το δωματιάκι στην Πλατεία Αργεντινής Δημοκρατίας;

 
At 4/21/2006 03:14:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Lazopolis, στο EURO φαντάζομαι ότι ήσουν στον ημιτελικό με την Τσεχία και στον τελικό με την Πορτογαλία κι όχι με την ομάδα που έπαιζε υπνωτικό καρκινιάρικο ποδόσφαιρο. Για το πενταετές πλάνο, μια λέξη μόνο : Cazzo.
Garine, αυτό εδώ είναι το 22ο σχόλιο, άρα τα κόλπα με το 21 δεν πιάσανε. Επί της ουσίας, επειδή κουράστηκα παραιτούμαι και ανακαλώ για τις επικρίσεις μου κατά του προέδρου: Ντέμη Θεέ, παρέ και τον ΣΕΒ.

 
At 4/22/2006 08:05:00 μ.μ., Blogger lazopolis said...

Αγαπητέ χουλιγκάνε οικοδεσπότη, στο euro ήμουνα με τον καρκίνο, αλλά αυτό δε σημαίνει πως είμαι καταδικασμένος να υποστηρίζω πάντα τους απανταχού καρκινιάρηδες. Άσε που μάλλον το βάζελο υποστηρίζω όταν τα φέρνει η μοίρα να δώ ευρωπαϊκό του παιχνίδι στην τηλεόραση. Γονιδιακή αναπηρία, μάλλον.

 
At 4/23/2006 11:21:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ΟΝΤΩΣ

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home