Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 21, 2005

Face Off

"Mέσα σε έξι ώρες από τον θάνατο του δότη, το πρόσωπό του θα "αφαιρεθεί" από τη γραμμή των μαλλιών ως και τη γραμμή της κάτω σιαγόνας. Η διαδικασία της μεταμόσχευσης αναμένεται να διαρκέσει το λιγότερο δέκα ώρες. Οι γιατροί θα αφαιρέσουν το πρόσωπο του ασθενούς και θα του τοποθετήσουν το νέο πρόσωπό του, αφού βέβαια συνδεθούν τα αιμοφόρα αγγεία και τα νεύρα".
Αυτά μεταξύ άλλων γράφει το άρθρο του χθεσινού "Βήματος", το οποίο δεν υπάρχει σε ηλεκτρονική μορφή. Βρήκα όμως το άρθρο που μετέφρασε και αναδημοσίευσε το "Βήμα": http://www.timesonline.co.uk/article/0,,11069-1787275,00.html.
Σύμφωνα με αυτό οι μεταμοσχεύσεις προσώπου είναι ακόμη σε σχεδόν πειραματικό στάδιο και αρχικά θα αφορούν άτομα με δυσμορφίες. Αυτά εν έτει 2005 όμως.
Αν μπορούσα να φτιάχνω ιστορίες, θα έφτιαχνα την ιστορία ενός αθεράπευτα ερωτευμένου άντρα, εκεί, γύρω στο 2020. Η γυναίκα που έχει ερωτευθεί παίζει μαζί του, τον ταλαιπωρεί, της αρέσει που είναι προσκολλημένος πάνω της. Εκείνος μετά από πολλούς μήνες συνειδητοποιεί -όταν εκείνη κάνει σχέση με άλλον- ότι δεν πρόκειται ποτέ να γίνει δική του. Τότε καταπίνει εντελώς και τα τελευταία κουκούτσια αναξιοπρέπειας και την εκλιπαρεί να βγουν έξω μια τελευταία φορά για ένα αποχαιρετιστήριο ποτό. Εκείνη αρνείται και δέχεται μόνο όταν αυτός υπόσχεται πως αν βγουν δεν θα την ξαναενοχλήσει ποτέ. Βγαίνουν, την μεθάει και την βάζει να υπογράψει το έντυπο δωρήτριας προσώπου. Ένα χρόνο μετά την ακολουθεί με το αυτοκίνητό του και την χτυπάει. Της βάζει το έντυπο στην τσάντα, καλεί το ασθενοφόρο και εξαφανίζεται. Δέκα μήνες πριν είχε κάψει το πρόσωπό του. Μετά από μισή ώρα χτυπά το τηλέφωνό του. Βρέθηκε δότης. Η εγχείριση πετυχαίνει.
Τώρα φορά το πρόσωπό της, τώρα κουβαλά παντού τον έρωτά του, τώρα επιτέλους το χαμόγελο που ονειρευόταν απευθύνεται σ' αυτόν, τώρα αγαπά τον εαυτό του, τώρα έχει σώμα άντρα και πρόσωπο γυναίκας, τώρα είναι αυτός κι εκείνη μαζί, τώρα στέκεται μπροστά στον καθρέφτη του και αυνανίζεται με λύσσα.

5 Comments:

At 9/21/2005 07:26:00 μ.μ., Blogger CD said...

!!!

 
At 9/22/2005 02:08:00 μ.μ., Blogger averel said...

"Αν μπορούσα να φτιάχνω ιστορίες". O ορισμός της σεμνότητας. Ευγε.

 
At 9/22/2005 04:03:00 μ.μ., Blogger ---. said...

Ειλικρινά, χαραμίζεσαι.

 
At 9/22/2005 04:25:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Φίλε μου Άβερελ, δεν είναι ιστορία. Είναι μια ιδέα στην οποία ίσως θα μπορούσε να στηριχθεί μια ιστορία. Αλλά η διαφορά από την αρχική ιδέα ως τη δημιουργία μιας πλήρους ιστορίας είναι χαώδης.

 
At 4/24/2007 07:13:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Looking for information and found it at this great site... Tire mounted mirrors voip Zoloft self mutilation http://www.buy-levitra-online-0.info Silver bullet laser radar detector Affiliate broker house software Vardenafil female Buspar 2bpill barcode scanner bad credit personal loan diamond engagement rings dr martens mens airwair sandals Enrollment in u.s cooking schools School chair

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home