Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 16, 2005

Το πορνό του Νίνου

Νίνος - Φενέκ Μικελίδης στη χθεσινή "Ελευθεροτυπία", στην κριτική του για την ταινία "Εννιά Τραγούδια":
- "Το σεξ, όπως αυτό αληθινά μπορεί να γίνεται, αλλά που χωρίς έρωτα οδηγεί σε αδιέξοδο, σε μια ταινία που -παρά την παραστατικότητά της- αποφεύγει τον σκόπελο του πορνό".
Όπως αυτό αληθινά μπορεί να γίνεται; Τι ακριβώς υπονοείς, Νίνο;
- "Σε διάφορα φλας-μπακ παρακολουθούμε την ερωτική τους σχέση, με το παθιασμένο σεξ να δίνεται αληθινά στην οθόνη, όπως ακριβώς και στο σκληρό πορνό".
Έτσι είναι Νίνο, πάθος και αλήθεια είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι του πορνό. Μετά τον μεταμοντέρνα διακηρυγμένο θάνατο του συγγραφέα και του ποιητή, οι πορνοστάρ είναι οι μοναδικοί εναπομείναντες παθιασμένοι καλλιτέχνες της εποχής μας και επιδίδονται εξακολουθητικά στο ιδιότυπο πάρε - δώσε τους con la misma passion, όπως θα 'λεγε κι ο φίλος μας ο Αλμοδόβαρ.

10 Comments:

At 9/16/2005 09:31:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Έτσι είναι. Πορνοστάρ, οι τελευταίοι ρομαντικοί...

 
At 9/16/2005 11:02:00 μ.μ., Blogger costas said...

Ρε σείς
τελικά ο Χόλμς έφυγε χωρίς ποτέ να αναγνωρισθεί η μεγάλη του συνδρομή στην Τέχνη? Οπως και ο "καταραμένος" Μοντιλιάνι που το έργο του αναγνωρίσθηκε μετά θάνατον?

 
At 9/16/2005 11:15:00 μ.μ., Blogger CD said...

μόλις γύρισα από κιν/φο Έλλη και απο τα 69 τραγούδια...ωραία μουσική κ λίγες όμορφες εικόνες...ατάκα που μας έμεινε(ακουγόταν συχνά): φάκ μι χάρντερ...απογοητεύτηκα, γιατί είχα τον σκηνοθέτη στους αγαπημένους μου..

 
At 9/17/2005 01:33:00 μ.μ., Blogger KiTaSuMbA said...

Τελικά οι μισο-τσόντες έχουν γίνει πολύ μοδάτες τελευταία...

Τι θέλουν να μας πουν δηλαδή; Πως επειδή έβαλε τους ηθοποιούς να γ*μ*θουν στα αλήθεια, είναι και καλά «αντικονφορμιστής» και ριζοσπάστης της τέχνης; Τι αξία έχει «να την παίζεις κουλτουριάρικα» σε αντιδιαστολή με μια hardcorια της Jenna;

Σύμφωνοι, το σεξ είναι βασική κινητήρια δύναμη της ζωής και του πάθους των ανθρώπων και πολλοί σκηνοθέτες το έχουν χρησιμοποιήσει ακόμα και μονομανιακά σαν κεντρικό θέμα της δουλειάς τους, όπως ο Αλμοδοβαρ. Αν όμως δεις π.χ. το mala educacion δεν πρόκειται απλά για gay τσόντα, έστω «φιλοσοφημένη», παρά δημιουργεί άλλες σκέψεις και προβληματισμούς και γι αυτό την είδαν και την γουστάρισαν άνθρωποι που ουδεμία σχέση έχουν με αυτά τα γούστα και σεξουαλικές προτιμήσεις.

 
At 9/17/2005 04:08:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Ωστέ δεν είσαι ο Νίνος, Vague! Πάνω που είχα πειστεί.
Ανδρέα και Κώστα, χαίρομαι που υπάρχει ταύτιση απόψεων.
Cd και Κitasumba, δεν έχω δει την ταινία, ωστόσο δικαιολογώ εκ των προτέρων τον σκηνοθέτη ακριβώς επειδή πειραματίζεται με όλα τα είδη. Αν ήταν άλλος σκηνοθέτης θα ήμουν πολύ πιο καχύποπτος. Τέλος, αν ο Αλμοδοβάρ αποφάσιζε ποτέ να γυρίσει τσόντα, πιστεύω ότι στην μέση του πηδήματος θα έβαζε την πρωταγωνίστρια να πλαντάζει στο κλάμα, γιατί το πολύ ταρακούνημα θα της ξυπνούσε την απωθημένη ανάμνηση (που θα την βλέπαμε σε φλας μπακ) της μαμάς της που την έπαιρνε η μισή Μαδρίτη, ενώ εκείνη κοιμόταν στο διπλανό δωμάτιο κι ο μπαμπάς έλειπε σε ταυρομαχική περιοδεία.

 
At 9/21/2005 05:40:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Άρα είσαι ο Δανίκας!

 
At 9/26/2005 04:15:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Aπό άσυλο !!!!

 
At 9/27/2005 01:12:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Eίμαστε - είμαστε.

 
At 12/05/2005 09:25:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Very interesting.

 
At 2/28/2007 11:32:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

This is very interesting site... Vitamins sexual dysfunction Free bontril prescription online 4x4 pic toyota truck my fioricet firoicet manufacturer kitchen cabinet repair Relax versus imitrex for migraine Configure frame relay for voip Worry losing hair Buy butalbital acetaminophen caffeine fioricet and addiction peeing for fun minidisc player 2fbuy fioricet Fax+machine Delaware county pa phone book

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home