Παρασκευή, Ιουνίου 24, 2005

Περί πετρελαίου

"Μας τα παραζάλισαν τις τελευταίες ημέρες όλα τα παγκόσμια ΜΜΕ για τους αντάρτες της Νιγηρίας, αυτούς τους αληταράδες που προκαλούν την αύξηση στην τιμή του πετρελαίου. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο μπαλαμούτι απ' αυτό. Δεν υπάρχουν αντάρτες στη Νιγηρία, δεν υπάρχει κανένα αντάρτικο. Κι όμως ο στόλος των αξιόπιστων και σούπερ έγκυρων κορυφαίων ΜΜΕ του πλανήτου έχουν βαπτίσει αντάρτες τους δήθεν απεργούς εργάτες στην άντληση πετρελαίου στη χώρα τους. Και για να δέσει το γλυκό επιστρατεύτηκε και η απειλή απεργίας από Νορβηγούς εργάτες του πετρελαίου. Έπρεπε οπωσδήποτε να προκληθεί τεχνητά η αύξηση στην τιμή του πετρελαίου που στο πατ κιουτ πήγε 53, 54, 55, 56, 59 και πλησίασε τα 60 δολάρια το βαρέλι.
Σημειώνω ότι το 30% του συνολικού διαφημιστικού πακέτου στα παγκόσμια ΜΜΕ προέρχονται από SHELL και BP. Ο Σάντας, ο Μάντας και ο Περικλής ο Αβάντας και γαμώ τη συνωμοσία. Πριν από 20 ημέρες ένας Αμερικάνος, πολύ έγκυρος οικονομικός αναλυτής, είπε ότι "Δεν υπάρχει πρόβλημα, δεν προβλέπεται αύξηση στα καύσιμα, υπάρχουν αποθέματα πετρελαίου". Μετά από δέκα ημέρες λανσάρεται το παραμύθι ότι "Δεν υπάρχουν αποθέματα" και παρά την προσπάθεια των ΜΜΕ δεν τσιμπάει η τιμή του πετρελαίου. Και ατάκα στήνεται το έργο με το αντάρτικο στη Νιγηρία, επειδή ψιλομανουριάζουν κάποιοι σκλάβοι στα διυλιστήρια της Shell. Κι όταν στην μπλόφα μπέρδεψαν και του Νορβηγούς εργαζομένους στις πλατφόρμες αντλήσεως πετρελαίου στην Βόρεια Θάλασσα, το συνδικάτο εκεί άρχισε να σκέφτεται να κάνει απεργία. Σαλτάρησε ο μαύρος χρυσός στα 59,70 δολάρια, όμως το κόλπο είναι στη συνέχεια η τιμή να κατέβει αρκετά και μετά να ξανανέβει και να σταθεροποιηθεί γύρω στα 60, ώστε να το εμπεδώσει το δάγκωμα ο κοσμάκης".
Ν. Καραγιαννίδης, "Φίλαθλος" 23.6.05.

1 Comments:

At 6/25/2005 01:28:00 μ.μ., Blogger ---. said...

--Κι όμως ο στόλος των αξιόπιστων και σούπερ έγκυρων κορυφαίων ΜΜΕ του πλανήτου έχουν βαπτίσει αντάρτες τους δήθεν απεργούς εργάτες στην άντληση πετρελαίου στη χώρα τους.—

Εδώ βαφτίσανε το μπάχαλο στο Ιράκ «ΕΜΦΥΛΙΟ», το άκουσα και κουφάθηκα. Όμως πες πες θα μας το περάσουν σα δεδομένο.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home