Τρίτη, Μαρτίου 26, 2013

Γκάνγκστα ραπ

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποφασίσει εγκαίρως αν επιθυμεί να λειτουργήσει ως αριστερό κόμμα ή αν θα εκφυλιστεί οριστικά σε κακέκτυπο ΠΑΣΟΚ. Βασικά δηλαδή πρέπει να αποφασίσει τι στάση θα κρατήσει απέναντι στο ευρώ. Αν το ευρώ είναι κατ' αυτόν το εθνικό μας νόμισμα, η ευρωζώνη το σπίτι μας και το εικόνισμά μας, αν το σχέδιό του είναι πως θα ταράξει τους εταίρους στη διαπραγμάτευση και πως με μια σειρά από διαδοχικές ντρίμπλες και μπλόφες θα σύρει θριαμβευτικά ο Δραγασάκης το επιτέλους ηττημένο κορμί του Σόιμπλε, τότε δεν κοροϊδεύει ούτε τον ίδιο του τον εαυτό, τότε οι μόνοι που θα επιχειρήσει να κοροιδέψει είναι οι ψηφοφόροι που θα επιθυμούν να κοροϊδευτούν. 
Αν αντίθετα αρχίζει να διακηρύσσει σε όλους τους τόνους πως ναι, το άθλιο αυτό νόμισμα -όχι εξ ορισμού άθλιο, άθλιο όπως έχει ως τώρα εξελιχθεί- δεν είναι ταμπού και πως, ναι, αν η άλλη πλευρά, την οποία ο ίδιος ο πρόεδρός του αποκάλεσε προχθές «γκάγνγκστερς», δεν είναι διατεθειμένη να κάνει οτιδήποτε άλλο παρά να επιβάλλει τους όρους της, τότε εμείς θα επιλέξουμε να φύγουμε από την ευρωζώνη, αν αρχίσει να τα διακηρύσσει όλα αυτά και να τα εννοεί, υπάρχει -ίσως- μια πιθανότητα να επιτύχει διαπραγματευτικές νίκες.  

15 Comments:

At 3/26/2013 02:30:00 π.μ., Anonymous kostasnik said...

ναι ok, συμφωνώ με το σκεπτικό, αλλά αντίστοιχα και το όποιο κοινό δεν αντέχει άλλο τις μαλακίες του Σόιμπλε θα του ζητήσει -και δικαίως- ένα σχέδιο που να λέει ότι όσο δεν είμαστε στην Ευρωζώνη θα δανειζόμαστε από τους τάδε με τάδε ποσοστό για τόσο χρονικό διάστημα και τα υπόλοιπα θα τα βρίσκουμε από τις τάδε πηγές. Αν δηλαδή είναι σοβαρό κόμμα, και οποιοδήποτε κόμμα τέλοςπάντων σέβεται τον εαυτό του οφείλει να παρουσιάσει συγκροτημένη εναλλακτική.

 
At 3/26/2013 03:01:00 π.μ., Blogger Die Groot Krokodil said...

θεωρείς ότι προλαβαίνει ακόμα? δε λεω οτι δεν μπορει να κερδισει τις εκλογες αυτο πιθανότατα να γινει για το εξω από το ευρω ως συνθημα μου φαινεται ψιλοαργά

 
At 3/26/2013 03:11:00 π.μ., Blogger Кроткая said...

επιτελους Ολντ. επιτελους!

 
At 3/26/2013 10:20:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Απλά σωστός!

Και όπως είπε και ο Κ.Κ.
"...Η κουτή δεν νοιώθει που τον μαύρον δαίμονα λίγο τον μέλει
αν γιάνει ή αν δεν γιάνει ένας Χριστιανός..."

rs

 
At 3/26/2013 10:44:00 π.μ., Blogger J95 said...

"Βασικά δηλαδή πρέπει να αποφασίσει τι στάση θα κρατήσει απέναντι στο ευρώ."

Ναι, απέναντι στο ευρώ, όχι απέναντι στις αμυντικές δαπάνες ή στους βολεμένους ρουφιάνους ή στους εθνικούς προμηθευτές ή στους αγιατολλάχ ή στα επιδόματα βιβλιοθήκης, ή στη φοροδιαφυγή η...

Μόνο απέναντι στο ευρώ. Βρήκαμε τι μας φταίει σε αυτή τη χώρα, και είναι το ευρώ.

 
At 3/26/2013 07:27:00 μ.μ., Anonymous dpant said...

Αν τους έχει απομείνει έστω μισό δράμι οικονομικό νιονιό οι του σύριζα ας βγάλουν επειγόντως το σκασμό κι ας κρατήσουν καβάτζα για το πώς θα εξελιχθεί αμέσως προσεχώς η φαρσοκωμωδία με τα capital controls.

Δηλαδή, είμαστε σοβαροί; η Κύπρος παραμένει και καλά μέλος της ευρωζώνης αλλά δεν μπορεί επ΄αόριστον να κάνει πληρωμές; πχ για να εισάγει βασικά αγαθά;;! Απολύτως μη διατηρήσιμη θέση, και είμαι πολύ περίεργος ποια θα είναι η επόμενη παρανοϊκή γκάφα του Γιούρογκρουπ.

 
At 3/26/2013 08:35:00 μ.μ., Blogger Picasonidis40c said...

Μα το κομμάτι "έξω από το ευρώ" το έχει πατέντα το ΚΚΕ.

 
At 3/27/2013 01:45:00 π.μ., Blogger Jason said...

Ακριβώς μα ακριβώς έτσι.

 
At 3/27/2013 10:42:00 π.μ., Blogger J95 said...

(έγραψα κι ένα χθες αλλά ήταν ακριβώς τη στιγμή που κόπηκε το δίκτυο)

Μπορεί στα άεργα φοιτητούδια και στα μέλη της σχολής "Μαμά Ρωμανού", που παίζουν για τη φανέλα (και όχι για το συμφέρον, I'll grant you that) να φαντάζει λες και η πιο συντηρητική κοινωνία της Ευρώπης είναι έτοιμη για σοσιαλιστική επανάσταση, όμως στην πραγματικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήγε 30% επειδή όλοι αυτοί γίνανε επαναστάτες. Πήγε 30% επειδή έταξε στους πρώην πελάτες του ΠΑΣΟΚ ότι θα συνεχίσει να τους εξυπηρετεί όπως αδυνατεί (πλέον) να κάνει το ΠΑΣΟΚ. Και δε θα υπάρξει κανένας δισταγμός εκ μέρους τους να στραφούν στη Χρυσή Αυγή ή στο ΚΚΕ ή στον Πάπα Φραγκίσκο αν πιστέψουν ότι εκεί θα βρουν καλύτερη εξυπηρέτηση.

Αν κάνει αυτά που λες, δε θα επιτύχει διαπραγματευτικές νίκες αλλά 1) διαπραγματευτικές σφαλιάρες και 2) κυριολεκτικό ξεντέριασμα των στελεχών του από τους δυσαρεστημένους πελάτες.

Δεύτερον μου κάνει φοβερή εντύπωση που νομίζεις ότι "αν θέλουμε κάτι αρκετά και δείξουμε ότι το εννοούμε", αυτό αυτομάτως μας εξασφαλίζει διαπραγματευτικό πλεονέκτημα. Λες οι Γερμανοί να μη θέλουν αρκετά αυτά που θέλουν οι ίδιοι; Λες να είναι τίποτα μαλάκες που να μην ξέρουν να διαπραγματευτούνε; Αυτό σου δείχνει εσένα η υπόθεση της Κύπρου; Γιατί για εμένα ήταν σαν Παναιτωλικός - Μπαρτσελόνα. Δε πα να το πίστευε και σαν θρησκεία ο Παναιτωλικός: από το πρώτο πεντάλεπτο χαμένος ήταν. Και το αντίθετο γίνεται μόνο στα παραμύθια.

 
At 3/27/2013 01:05:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

J95 τι δεν μπορείς να καταλάβεις; Σε αυτήν την ευρωπαϊκή ένωση των τραπεζών και του ευρώ που μόνο κατ' ονομα θα έχουμε αλλά δεν θα βλέπουμε, δεν μπορούμε, δεν θέλουμε και δεν πρέπει να είμαστε πάση θυσία μέσα. Ή θα την αλλάξουμε ή θα φύγουμε. Ας γίνει ένα κλαμπ για πλούσιους και πετυχημένους καπιταλιστές. Εμείς θα έχουμε τον ήλιο, την δημοκρατία, την δικαιοσύνη. Εμείς θα ζήσουμε με τον λιγνίτη και τα φασόλια μας (όπως η Ισλανδία ζει με τον μπακαλιάρο και την δωρεάν ενέργεια από φυσικές πηγές). Και κάτι μου λέει ότι δεν θα είμαστε για πάντα μόνοι σε αυτόν τον δρόμο.
Ξέρεις, δεν είχαμε πάντα 2 - 3 αυτοκίνητα σε κάθε οικογένεια και ακριβά εστιατόρια, ούτε πηγαίναμε πάντα διακοπές κάπου αλλού από το χωριό μας.
Με λιγότερα λεφτά και μισθούς Βουλγαρίας μπορούμε να ζήσουμε. Χωρίς ελπίδα, χωρίς περηφάνια, χωρίς δημοκρατία και χωρίς δικαιοσύνη, όχι. Και αυτά δεν τα βλέπω πια στην Ε.Ε.
Ξέρεις, δεν είναι καθόλου απαραίτητο ότι θα γίνουμε Κούβα / Αλβανία / Β. Κορέα αν φύγουμε από την Ε.Ε. Θα μπορούσαμε να προσπαθήσουμε να γίνουμε Ισλανδία ή τέλος πάντων κάτι σαν δημοκρατία (έτσι για αλλαγή). Φυσικά, πολλοί θα αντιδράσουν, θα δυσαρεστηθούν και θα τρομάξουν. Δεν γίνεται αλλιώς όμως. Το πιο δύσκολο είναι να πιστέψουμε στους εαυτούς μας.
Γιάννης75

 
At 3/27/2013 04:38:00 μ.μ., Anonymous Βασίλης said...

Ανώνυμε καραμήτρο 01:05, με τέτοια επιχειρήματα πας να βγεις στην κόντρα; Διαβάζω το σχόλιό σου μέσα από τα μάτια του J95 και μου έρχονται γέλια, βασικά είσαι τυχερός που δεν απαντάει σε σχολιαστές.

 
At 3/27/2013 07:23:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Βασίλη, δεν μπορώ να διανοηθώ ότι ο καραμήτρος δεν παίζει το- καθιερωμένο στο παρόν μπλογκ - παιχνίδι της ειρωνίας .

 
At 3/27/2013 07:34:00 μ.μ., Anonymous ΒΑΠ said...

Οι λεονταρισμοί κάθε είδους ικανοποιούν "το συναίσθημα" όταν διαλαλούνται, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι ενίοτε οδηγούν και σε εθνικές καταστροφές.

Πάντως το αν θα βγούμε από το Ευρώ μπορεί να μην είναι θέμα επιλογής για πολύ ακόμα, έτσι που πάει η Ευρωζώνη. Αν γίνει επίσημη διάλυσή της, έστω και μερική, ίσως οι όροι να είναι καλύτεροι από αυτούς μιας μονομερούς εξόδου.

Συμφωνώ με τον J95 ως προς το ότι το 30% του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι επαναστάτες αλλά δημόσιοι υπάλληλοι που νομίζουν ότι βρήκαν καινούργιο προστάτη των μισθών και των συντάξεών τους. Δεν θα συγκινηθούν ιδιαίτερα άν μάθουν ότι θα πρέπει να ζήσουν περήφανα με μισθούς Βουλγαρίας.

 
At 3/28/2013 04:01:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αν τολμήσει Ο ΣΥΡΙΖΑ να μιλήσει ανοικτά για έξοδο από το ευρώ, είναι τελειωμένος. Άλλωστε δεν πιστεύω να θεωρεί κανείς τον Αλέξη τόόόσο ριζοσπαστικό πια. Την λύση την έχει προτείνει ο Μπερλουσκόνι και, θυμηθείτε το, θα συζητηθεί: οι Ευρωπαίοι πρέπει να πιέσουν την Γερμανία να βγει από το ευρώ. Πώς θα γίνει αυτό; Δεν γνωρίζω και δυστυχώς διατηρώ πολλές αμφιβολίες αν το γνωρίζει και ο Δραγασάκης ή ο Σταθάκης ή ο Μηλιός.

κώστας

 
At 3/29/2013 08:47:00 π.μ., Anonymous tzimis said...

Ο πρώτος που θα βγει από το ευρώ, αυτοκτόνησε. Ή θα τον αυτοκτονήσουν οι υπόλοιποι.

Αν βγει η Γερμανία ή διαλυθεί το ευρώ, αλλάζει το πράγμα.

Αλλά αν η Γερμανία δεν είχε την πλειοψηφία υπέρ της, ήδη θα βλέπαμε διαφορετικές αποφάσεις.

Άρα: η πλειοψηφία των 17 χωρών είναι υπέρ της Γερμανίας.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home