Σάββατο, Ιανουαρίου 03, 2015

Φυγόμαχος όσο κανείς

Σηκώνει πάντως κανείς τα χέρια ψηλά με αυτή την, από εκλογική αναμέτρηση σε εκλογική αναμέτρηση, επαναληπτική άρνηση του Σαμαρά να συμμετέχει σε ντιμπέιτ. Είναι αναξιοπρεπέστατο, θλιβερότατο και ενδεικτικό του τρόπου που αντιλαμβάνεται τους κανόνες του δημοκρατικού παιχνιδιού. Bαθιά περιφρόνηση για αυτή τη φυγομαχία. Κατά τ' άλλα είναι Πρωθυπουργός ευρωπαϊκού κράτους. Αλλά ένα καλό ερώτημα είναι σε ποιό άλλο ευρωπαϊκό κράτος θα μπορούσε να αντέξει πολιτικός αρχηγός το κόστος μιας τέτοιας φυγομαχίας. Το πιθανότερο είναι πως θα ήταν επικοινωνιακά αδιανόητη. Εδώ όλα είναι επικοινωνιακά δυνατά, αρκεί να είσαι στη σωστή πλευρά. Η απορία όμως είναι αν είναι τελικά ο ίδιος τόσο απόλυτα λίγος, τόσο απόλυτα ανασφαλής, τόσο απόλυτα δειλός, τόσο απόλυτα γυμνός πολιτικά, που καταδέχεται να καταφύγει στο κρύψιμο ξανά, σε μια εκλογική αναμέτρηση μάλιστα στην οποία χάνει. Πολιτικό ανάστημα μηδέν. Προσωπικός πολιτικός εξευτελισμός. Γιούχα, οίκτος και μαζί οργή. 

3 Comments:

At 1/03/2015 04:33:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Είναι αστείο να θεωρείς ότι ο Σαμαράς φυγομαχεί και δε θέλει debate. Ο άνθρωπος που επιβιώνει με ατάκες και μάγκικο υφάκι είναι απόλυτα στο στοιχείο του μπροστά στην κάμερα. Μην βάζουν εκεί στο Σύριζα όλες τις μάρκες τους σε αυτό γιατί λέει ένα ναι και το γυρνάει μπούμερανγκ. Πραγματικά απορώ με την αφέλεια του Σύριζα που ενώ έχει 100 πράγματα να χτυπήσει εκεί που πονάει δίνει softballs.

 
At 1/03/2015 03:36:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Υπάρχει λοιπόν κατά την εκτίμησή σου ο πολιτικός που ενώ χάνει τις εκλογές κι ενώ είναι έτοιμος να σαρώσει σε μια συζήτηση, παρόλα αυτά δεν το κάνει γιατί έτσι.

 
At 1/09/2015 12:18:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ένα δεύτερο "καλό ερώτημα είναι σε ποιό άλλο ευρωπαϊκό κράτος θα μπορούσε να αντέξει πολιτικός αρχηγός το κόστος" του να κλείσει μέσα σε μια νύχτα την δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση της χώρας... Έτσι, για να μην ξεχνάμε για τι είναι ικανός αυτός ο γελοίος.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home