Τρίτη, Δεκεμβρίου 09, 2014

Η κορακοζωή εδώ τελειώνει

Mερικά σαξές στόρι είναι τόσο επιτυχημένα που παίρνουν παράταση και για τη νέα χρόνια, πιθανότατα όχι επίτηδες αλλά εξ ανάγκης, ωστόσο δεν είναι καθόλου απαραίτητο η πλήρης ανατροπή (έως το σημείο του εξευτελισμού) του αρχικού σχεδιασμού τους να τους βγει σε κακό, αντίθετα, αν στηρίζονταν στις τεράστιες επιτυχίες τους και την ευημερία που έφεραν στη χώρα, τότε ήταν που θα πήγαιναν εντελώς άκλαφτοι, τώρα όμως η επανάληψη του παλιού μεγάλου σουξέ στόρι του 12, του χάους που θα έρθει αν φύγουν, του τραπεζικού κραχ, της φυγής των κεφαλαίων κλπ, μπορεί να μην αναιρέσει τη δική τους άκλαφτη φυγή, έχουν όμως τη βάσιμη πεποίθηση ότι θα ψαλιδίσει όσο χρειάζεται την εκλογική δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ. 
Ο οποίος ΣΥΡΙΖΑ, αν υπάρχει μια και μόνη ελπίδα να διαπραγματευθεί με τον τρόπο που πρέπει και με τίποτα λιγότερο από αυτόν, είναι αν στερηθεί το άλλοθι του ότι δεν είναι αυτοδύναμος και ότι άρα οφείλει να συμβιβαστεί πρώτα εσωτερικά με τον όποιο κυβερνητικό του εταίρο και ύστερα να περάσει στο δεύτερο επίπεδο του εξωτερικού συμβιβασμού.
Αλλά ίσως και να προτρέχουμε. Ας μην ξεγράφουμε ακόμη εντελώς το ενδεχόμενο εύρεσης των προθύμων 180, ας μην ξεγράφουμε ακόμη εντελώς τη δυνατότητα παράτασης της κορακοζωής τους. 

3 Comments:

At 12/09/2014 10:16:00 π.μ., Blogger Xenoudis - Ξενούδης said...

Οι φουσκωμένοι... χαρτοφύλακες της τρόικας θα παίξουν ρόλο, άραγε, στην προεδρική εκλογή;
Ξενούδης

 
At 12/09/2014 10:57:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Όλα καλά, ποιος να διαφωνήσει άλλωστε. Πιστεύεις όμως στ' αλήθεια ότι ο Σύριζα θέλει εκλογές τώρα; Κι ακόμη περισσότερο, πιστεύεις στ' αλήθεια ότι ο Σύριζα θέλει αυτοδυναμία;

Αίμα της Κρονστανδης 13

 
At 12/09/2014 09:24:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

“Και όπως η μεταπολίτευση πρώτα εγκαθιδρύθηκε και μετά ήρθε το ΠΑΣΟΚ εκ του σχετικά ασφαλούς, όταν δεν υπήρχε το δίλημμα των τανκς, όταν είχαν περάσει επτά χρόνια δημοκρατίας και η μεταπολίτευση είχε στεριώσει, έτσι αν και όταν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία θα έρθει εκ του σχετικά ασφαλούς, με την μνημονιακή Ελλάδα να έχει στεριώσει.”

Εσύ το έχεις γράψει και είναι πολύ εύστοχο γι αυτό και το βάστηξα. Από κει και πέρα ο καθένας κάνει τους υπολογισμούς του. Ο λαός πάντως έχει μια ωραία παροιμία.

“Άσπρος γεννιέται ο κόρακας και κόκκινος κατιάζει
και μαύρος κατασταίνεται και του κυρού του μοιάζει”

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home