Πέμπτη, Δεκεμβρίου 16, 2010

Αδικία: κάτι το συζητήσιμο

Θέλω να πιστεύω ότι αν ήμουν παρών στο σκηνικό με τον Χατζηδάκη θα ήμουν ένας από αυτούς που θα προσπαθούσαν να τον προστατεύσουν. Δεν το ξέρω με σιγουριά, δεν λέω ότι αυτό θα έκανα, αλλά, αν μη τι άλλο, ακόμα και αν δεν έμπαινα στη μέση να φάω τις μπουνιές, θα φώναζα «Φτάνει».
Από την άλλη ο ίδιος από πάνω εγώ, συλλαμβάνω τον εαυτό μου ολοένα και συχνότερα να διαβάζει απόψεις κάποιων -ελάχιστων είναι η αλήθεια- σχολιαστών στο buzz και να οραματίζεται να τους σπάει τα μούτρα. Αίμα ρε παιδί μου. Δεν θέλω άλλο διάλογο, δεν θέλω άλλο πολιτισμό, θέλω να τους γαμήσω την μάνα και τον πατέρα.
Ποιά είναι τα όρια, ποιά η διαφορά; Ίσως στην πρώτη περίπτωση, όσο ο κόσμος κυνηγάει και τα χώνει τον Χατζηδάκη να έχουμε ένα είδος απόδοσης δικαιοσύνης. Άγριας ναι, μη θεσμικής ναι, πάντως δικαιοσύνης. Όταν αρχίζουν να πέφτουν τα μπουνίδια όμως, η ζυγαριά της εξουσίας αλλάζει πλευρά, εξουσιαστής είναι πια αυτός που βαράει, ενώ αυτός που χτυπιέται δεν είναι πια ένας πολιτικός που δικαίως φοβάται, αλλά ένας ανυπεράσπιστος άνθρωπος απέναντι σε έναν εν δυνάμει όχλο. Άκουγα τον Βορίδη να λέει τις προάλλες στη Βουλή ότι το κόμμα του είναι κατά της βίας, αλλά αν είναι να επιλέξει ανάμεσα στην κρατική και την διαδηλωτική επιλέγει την πρώτη (επειδή είναι αναγκαία, μετρημένη, ελεγχόμενη κλπ). Και η αλήθεια είναι πως όλοι μας, όσο και αν καταδικάζουμε συλλήβδην τις βίες, άλλη ευαισθησία έχουμε για τη μία και άλλη για την άλλη, ανάλογα με τον γενικότερο τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα. Κατεξοχήν αυτό ισχύει για τα ΜΜΕ και το σύστημα που σαν βρικόλακας τρέφεται από το συγκριτικά επουσιώδες αίμα του Χατζηδάκη και το ασύγκριτα ουσιαστικό αίμα των νεκρών της Μαρφίν. Αλλά το θέμα μου δεν είναι οι ευαισθησίες των ΜΜΕ, το θέμα μου εδώ είναι οι δικές μου ευαισθησίες.
Οπότε -για να επανέλθω- αφού το αίμα του Χατζηδάκη με χαλάει, προς τι η φαντασίωση για το αίμα ανθρώπων (είμαι στο τσακ να πω δύο «ονόματα», μόνο και μόνο για να μη θεωρηθεί ότι υπεκφεύγω ή ότι με ενοχλεί συλλήβδην η αντίθετη οπτική, αλλά φοβάμαι πως το να τα αναφέρω και να προσωποποιήσω τη φαντασίωσή μου θα κάνει το ποστ -αν δεν είναι ήδη δηλαδή- αληθινά βίαιο και χυδαίο) που απλά «λένε τη γνώμη τους»; Δεν ξέρω. Πράγματι υπερπολύτιμο αγαθό η ελεύθερη διατύπωση των απόψεων του καθενός, πράγματι βάση της δημοκρατίας και του πολιτισμού είναι ο σεβασμός στην αντίθετη άποψη, αλλά εμένα ο δικός μου ο σεβασμός φτάνει ως την μη πραγμάτωση της φαντασίωσής μου. Δεν θα ασκούσα βία επάνω τους. Αλλά μου τη γεννούν τη γαμημένη την επιθυμία, ίσως επειδή εισπράττω ως εξουσιαστικό το δικό τους το λόγο, τη δική τους την ματιά, ίσως επειδή βλέπω τη χυδαιότητα, τη χολή και το σύμπλεγμα μεταμφιεσμένα σε επιχειρήματα, ίσως επειδή βλέπω τρελό κέφι πάνω από τις κατεδαφίσεις και τα χαλάσματα.
Όσο υπάρχουν άνθρωποι θα υπάρχει βία. Όσο οι άνθρωποι αδυνατούν να βρουν ελάχιστα σημεία κοινής επαφής στο τι είναι δίκαιο και τι άδικο, η βία θα πολλαπλασιάζεται. Οπότε το ερώτημα είναι: ποιό είναι μεγαλύτερο κακό, η βία ή η αδικία; Προφανώς η απάντηση είναι κάτι σαν «εξαρτάται από το βαθμό της μίας και της άλλης». Ίσως όμως το μεγαλύτερο κακό είναι ότι η σωματική βία είναι κάτι το αντικειμενικό, κάτι το αναμφίβολο, ενώ η αδικία (το τι συνιστά αδικία, το πώς καταπολεμάται) είναι τελικά -και παρά τα φαινόμενα- κάτι το υποκειμενικό, κάτι το συζητήσιμο. Η επιλεκτική μας ευαισθησία απέναντι στη βία εξαντλείται στο πόσο αυτή μας ενοχλεί, στο πόσο τη δικαιολογούμε. Κατά τα άλλα είναι ορατή σε όλους. Αναφορικά με την αδικία όμως δεν έχουμε να κάνουμε με επιλεκτικότητα της αντίδρασης, αλλά με επιλεκτικότητα της ίδιας της ματιάς. Αυτό που εγώ βλέπω ως αδικία ο άλλος το βλέπει ως δικαιοσύνη. Και το αντίστροφο. Και αυτή είναι κατά τη γνώμη μου η ρίζα του μεγαλύτερου κακού απ' όλα.
Πώς αντιμετωπίζεται αυτό; Με διάλογο θα πεις. Ναι, σύμφωνοι. Όχι όμως ότι ο διάλογος θα κάνει τον άλλο να δει τα πράγματα αλλιώς. Στην καλύτερη -και ίσως αυτό είναι το περισσότερο που μπορούμε να ζητάμε- να τα δει λιγάκι αλλιώς. Ένας από τους λόγους που είναι πολύτιμο το buzz είναι επειδή αποδεικνύει πως οι περισσότεροι από εμάς -αν όχι όλοι μας- είμαστε εκ των προτέρων πεισμένοι για το τι είναι δίκαιο και τι άδικο και πως ο διάλογος δεν μπορεί ποτέ να οδηγήσει σε αλλαγή αυτής της προσχηματισμένης μας πεποίθησης, απλώς συνεχίζουμε ad nauseam να επιχειρηματολογούμε, για να κάνουμε τον άλλο επιτέλους να καταλάβει πως δίκαιο είναι αυτό που λέμε εμείς και άδικο αυτό που λέει εκείνος.

61 Comments:

At 12/16/2010 06:37:00 μ.μ., Anonymous jojos said...

Λέγαμε παλιά "το μόνο αντικειμενικό πράγμα στο κόσμο είναι ότι όλα είναι υποκειμενικά"
Ασφαλώς και η βία είναι προϊόν της αδικίας όπως την εννοεί ο κάθε ένας από μας. Το τι είναι αδικία ή όχι το μαθαίνεις από τα πρώτα χρόνια της ζωής σου διαμορφώνοντας ταυτόχρονα και τον χαραχτήρα σου. Είναι πολύ δύσκολο να ανατραπούν οι αξίες που έχεις όσο και καλοπροαίρετος και να είσαι, παρ' όλα αυτά όμως πιστεύω ότι οι άνθρωποι μεγαλώνοντας αλλάζουν και στρογγυλεύουν πολλά από τα πιστεύω τους.

 
At 12/16/2010 06:54:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Άλλοι τα στρογγυλεύουν και άλλοι τα κάνουν περισσότερο αιχμηρά ;)

 
At 12/16/2010 07:04:00 μ.μ., Blogger Rodia said...

Η εντυπωση που μου αφησε το ποστ ειναι οτι πρεπει να ταξινομησουμε τις βίες. Δηλαδή, πόσων ειδών βίες υπάρχουν; Η Βία δεν είναι Μία; Μυστητί μου Κυριε...
Αν εχουμε φτασει πραγματικα σε αυτο το σημειο, να ψαχνουμε χαρακτηρισμους για καθε τύπο βίας δλδ, νομιζω οτι ο πάτος δεν απέχει και πολυ. Στη συνεχεια, θα δικαιολογουμε μερικες βιες, οτι δεν ειναι και τοσο.. βίαιες... Τρομαζω, μα την αληθεια. Ο φασισμος περασε κιόλας τις πύλες;

 
At 12/16/2010 07:13:00 μ.μ., Blogger Martina said...

Για να αποφευχθεί η βία ο άνθρωπος εφηύρε την Δικαιοσύνη. Οταν αυτή αδυνατεί να ανταποκριθεί η επιστροφή στη βία είναι ζήτημα χρόνου..

 
At 12/16/2010 07:23:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Γενικα ειμαι και εγω ανθρωπος του διαλογου και κατα της βιας (ειμαι σιγουρος οτι πολλοι σημερα ξεκινουν ετσι να μιλανε για το συγκεκριμενο θεμα), αλλα εμενα τα τελευταια 15 χρονια, που καταλαβαινω τι γινεται γυρω μου, ενα πραγμα καταλαβα για τον δημοσιο λογο: οτι οι λεξεις εχουν χασει την σημασια τους. Και οταν δεν υπαρχουν λεξεις για να μεταδωσεις ενα μηνυμα, σου μενουν μονο οι πραξεις. Οταν οι λεξεις που ακουγονται στα ΜΜΕ ειναι προκαθορισμενες, οταν δεν μπορει να ακουστει αυτο που λες, τοτε δεν εχεις αλλη επιλογη απο το να εκφραστεις σωματικα. Απλως μεχρι τωρα δεν σου δινοταν η ευκαιρια.

Νομιζω κατι αντιστοιχο βιωνεις και εσυ στο buzz. Οταν ο διαλογος καταληγει απλως σε εναν εναλλαξ μονολογο, οταν τα επιχειρηματα σου δεν προσμετρουνται αλλα προσπερνουνται, τοτε θες να τραβηξεις στον αλλο ενα μπουνιδι και να του πεις "αντε και γαμησου". Το ιδιο εγινε και χτες.

Οχι για να τον σκοτωσουν.Απλως για να μεταδωσουν ενα μηνυμα. Που προσπαθουσαν να μεταδωσουν και αλλιως απλως επεφταν σε κουφα αυτια.

first time reader, first time poster :)

 
At 12/16/2010 07:46:00 μ.μ., Blogger αθεόφοβος said...

Όταν αρχίζουν να πέφτουν τα μπουνίδια όμως, η ζυγαριά της εξουσίας αλλάζει πλευρά, εξουσιαστής είναι πια αυτός που βαράει...

Με αυτή την πρόταση τα είπες όλα!

 
At 12/16/2010 07:55:00 μ.μ., Blogger ΑΦ said...

Η τελευταία παράγραφος είναι τεράστιας σημασίας. Την αντιλαμβάνομαι προσωπικά ως τέτοια, γιατί ανάλογες σκέψεις είχα κάνει στο πρόσφατο παρελθόν. Θα συμπλήρωνα ότι ο διάλογος "χρησιμεύει" στο να μάθει κάποιος τα επιχειρήματα του άλλου, όχι επειδή είναι ανοικτός στην προοπτική να αναθεωρήσει τις απόψεις του (όπως σημειώνεις), αλλά περισσότερο να "ατσαλώσει" μέσα από την αντιπαράθεση της ήδη διαμορφωμένες απόψεις του. Και ακόμα χρησιμεύει στο να βρει ο καθένας το δίκιο του ξεσπώντας λεκτικά, και όχι στο κεφάλι του άλλου. Οπότε ακόμα και ο πιο άγονος διάλογος είναι πολύτιμος.

 
At 12/16/2010 08:08:00 μ.μ., Anonymous jojos said...

Με το "στρογγυλεύουν" εννοώ ότι μεγαλώνοντας (λόγω πείρας πια και στο ότι ο παιδικός ενθουσιασμός, που τα βλέπει όλα μαύρο - άσπρο, έχει παρέλθει) μπορούν να επεξεργάζονται και να αποδέχονται την αντίθετη άποψη, αναγνωρίζοντας ότι μπορεί και να έσφαλαν.

Η βία πάλι; πως αλήθεια σκεφτόμαστε την τιμωρία κάποιου εγκληματία; κάποιου φονιά ίσως; κάποιου... δεν ξέρω τι να πω; πως φαντασιώνεται ο καθένας μας την τιμωρία του, όταν το θύμα είμαστε εμείς;

 
At 12/16/2010 08:15:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

http://www.youtube.com/watch?v=idKrXtQPhdE

 
At 12/16/2010 08:35:00 μ.μ., Anonymous waste said...

ο κόσμος μας, ακόμα και στις πιο εκλεπτυσμένες εκφάνσεις του είναι γεμάτος βία, ή την απειλή της. Το κράτος δε προσπαθεί να κατέχει το μονοπώλιο της βίας σε μια κοινωνία.

Είναι υποκριτικό να λέμε πως είμαστε κατά της βίας. Κανείς δεν είναι. Άρα στην ουσία είμαστε κατά συγκεκριμένων μορφών βίας ή συγκεκριμένων φορέων βίας.

Το περιστατικό με τον χατζιγάκη από αυτή την άποψη είναι πολύ πιο απλό και ξεκάθαρο. Ο γελοίος τύπος έφαγε μερικές, με τον ίδιο τρόπο που τρώνε μερικές καθημερινά δεκάδες άσχετοι ή μη πολίτες από την αστυνομία. Προς τι λοιπόν αυτή η επιλεκτική ευαισθησία?
Ίσα ίσα εάν κάτι θα πρέπει να με τρόμαζε περισσότερο δεν είναι κάποιοι οργισμένοι τύποι που εξωθεσμικά χτυπάνε τον χατζιγάκη, αλλά η αστυνομία που χτυπά με εξίσου εξωθεσμικό αλλά νομιμοποιημένο τρόπο.

Άρα ο πανικός με τον χατζιγάκη έχει να κάνει περισσότερο με το πολιτικό προσωπικό και τους τριγύρω τους (δημοσιογράφους κλπ) που ενώ δεν τους απασχολεί όταν τις τρώει ένα κωλόπαιδο, ταυτίζονται με τον χατζιγάκη που πήγαινε στη βουκουρεστίου, από την οποία περνάνε και οι ίδιοι.

πριν 2 βδομάδες η αστυνομία άνοιξε 20 κεφάλια και το σωματειο των νοσοκομιακών γιατρών έβγαλε ανακοίνωση για τη βιαιότητα. Που σκατά είναι όλοι αυτοί οι θορυβημένοι από τη βία δημοσιογράφοι?

Όταν λοιπόν λέμε πως είμαστε κατά της βίας, ας έχουμε την ειλικρίνια να διαχωρίζουμε με ποιά βία είμαστε κατά.

 
At 12/16/2010 08:38:00 μ.μ., Blogger fanfarone said...

Ποια είναι η άποψή σας για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα;

Εννοείται πως δεν υποστηρίζω και καταδικάζω την τρομοκρατία, αλλά στην Ελλάδα είναι κατ’ εμένα σκάνδαλο που είναι η 17 Νοέμβρη στη φυλακή και οι πολιτικοί έξω. Θα μου πεις ότι η 17 Νοέμβρη σκότωσε ανθρώπους, αλλά ας σκεφτούμε λιγάκι για να δούμε, ότι δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά. Μάλλον οι πολιτικοί έκαναν μεγαλύτερα εγκλήματα.

Ας πούμε ότι από τα 250 δισ. Ευρώ, που είναι το έλλειμμα της Ελλάδας, μόνο τα 50 δισ. Ευρώ οφείλονται στην διαφθορά. Ξέρετε τι σημαίνει 50 δισ. Ευρώ; Ακόμη και η ανθρώπινη ζωή έχει αξία. Όταν κυβερνάς σωστά μια χώρα, πρέπει να πάρεις και τρομερές αποφάσεις: έχω 12 εκατ. Ευρώ, να βελτιώσω τον αυτοκινητόδρομο ώστε να γίνεται μια μετωπική σύγκρουση λιγότερη το χρόνο και να σωθούν 2 ζωές, ή να αγοράσω μηχανήματα μαστογραφίας και να πληρώσω ακτινολόγους σε 4 κέντρα υγείας για να αυξάνεται η ζωή 30 γυναικών κατά τουλάχιστο 5 χρόνια επί 4 χρόνια, ή να τα δώσω όλα για να βελτιώσω την κουλτούρα και την εκπαίδευση ώστε να κάνω την ποιότητα ζωής όλων καλύτερη.

Η ιδέα είναι ότι ο μόνος τρόπος για να το κάνεις αυτό σωστά, είναι να δώσεις τιμή στη ζωή. Καμία κυβέρνηση δεν πρόκειται να το πει στις κάμερες, αλλά αυτό που κυκλοφορεί στις δυτικές κοινωνίες είναι ότι η τιμή ενός χρόνου ζωής πολίτη, καλής ποιότητας, είναι 100 χιλ. Ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι άμα σπαταλήσεις 4 εκατ. Ευρώ, σκοτώνεις ένα άνθρωπο, αφού ο μέσος άνθρωπος είναι 40άρης και θα ζήσει άλλα 40 χρόνια, που αντιστοιχούν σε 4 εκατ. Ευρώ. Άμα κλέψεις 60 δισ. Ευρώ, έχεις σκοτώσει 15,000 ανθρώπους.

Αυτό που κάνανε οι χίλιοι κλέφτες στην Ελλάδα, είναι ότι μπήκαν σε μια πόλη σαν το Ναύπλιο ή την Πάφο, τους μαζέψανε όλους στην πλατεία και τους γάζωσαν με το πυροβόλο. Δηλαδή μιλάμε για φρικτό έγκλημα, που άμα το σκεφτείς λιγάκι σταματάει ο νους σου. Αυτοί οι άνθρωποι τώρα είναι πάμπλουτοι, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και επιδεικνύουν φοβερή υποκρισία. Ο κόσμος έχει λαμπρό μέλλον, αν δεν υπάρχουν οι στρεβλώσεις, όχι του διαδικτύου, αλλά οι στρεβλώσεις της σημερινής μορφής της δημοκρατίας προς την απολυταρχία.

----------------------------

Από συνέντευξη του Χρίστου Παπαδημητρίου, Καθηγητή Θεωρητικής Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ, Καλιφόρνια

Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ

 
At 12/16/2010 08:40:00 μ.μ., Blogger Greek Rider said...

Κάθε λογικός άνθρωπος θα προσπαθούσε να προστατεύσει τον Χατζηδάκη.

Από την άλλη βέβαια όλα στη ζωή είναι δράση και αντίδραση βασικός νόμος της φύσης και της φυσικής.

 
At 12/16/2010 09:45:00 μ.μ., Blogger ΓΑΪΔΑΡΑ said...

Δεν νιώθω ενοχές που μου άρεσε η εικόνα. Θα ήταν υποκρισία να μιλήσω για αγριότητα απέναντι στον ανυπεράσπιστο πολιτικό που στο κάτω κάτω είναι εκεί που είναι επειδή κάποιοι τον ψηφίσαν.

Κι αυτό γιατί υπάρχει κι ο χρόνος.

Απ΄ την μια η βία της στιγμής, της παρόρμησης, της στιγμιαίας έκρηξης απέναντι την αδικία και απ' την άλλη η χρόνια βία απέναντι στους πολλούς, μια βία που ποτίζει το δέρμα των "αθενεστέρων" (φοβερός όρος έτσι? άλλοι οι ασθενέτεροι άλλοι οι άρρωστοι), μια βία που εφαρμόζεται 24 ώρες το 24ωρο, κάθε μέρα, για χρόνια, για δεκάδες, εκατοντάδες χρόνια και που γίνεται στο τέλος αυτή η βία ζωή, με την βία. Απ' τις δύο προτιμώ την πρώτη. Στο κάτω κάτω τα τραύματά της επουλώνονται γρήγορα. Ενώ τα άλλα αρχίζεις να τα ξεχνάς αλλά υπάρχουν και δεν σε αφήνουν να ζήσεις με αξιοπρέπεια. Σε πεθαίνουν σιγά και βασανιστικά.

Έγραψε ο κύριος Χατζηδάκης πως δεν κρατάει κακία σε αυτούς που του επετέθησαν. Ασφαλώς και δεν νομίζω να πιστεύει πως είναι αμοιβαίο.

Ωραίο κείμενο. Με εκφράζει.

 
At 12/16/2010 10:06:00 μ.μ., Blogger jomarch said...

Οχι Ροδιά, η βία δεν είναι μία. Αν, για παράδειγμα, συμφωνήσουμε όλοι ότι η χώρα διοικείται από μια χούντα, ή βρίσκεται υπο κατοχή, τότε η βία εναντια στην εξουσία (ενάντια στα ΜΑΤ, ενάντια στους πολιτικούς, ενάντια στα φερέφωνα της εξουσίας) ονομάζεται "Εθνική Αντίσταση" και δικαιώνεται ιστορικά. Το θέμα είναι, και αυτό νομίζω πως λέει, μεταξύ άλλων, ο Oldboy, ότι δεν συμφωνούμε όλοι.

 
At 12/16/2010 10:30:00 μ.μ., Blogger celin said...

Tις προαλλες,καναν ντου κατι αστυνομικοι σε γραφεια νεολαιας του Συριζα."ΤΗ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ,ΘΑ ΕΧΕΤΕ".φωναζαν.
Και σημερα βγηκε ο Παπουτσης να πει οτι οι συριζαιοι κατα καποιο τροπο ειναι υπευθυνοι για την επιθεση στον Χατζηδακη,επειδη καποιο μπλογκ τους ηταν κοντα στην επιθεση.

Τι αλλο ειναι,
η φασιστικη αυτη ΣΤΡΕΨΟΔΙΚΙΑ κ στρεβλωση της αληθειας απο ενα μελος της γαλαζοπρασινης συμμοριας,
εκτος απο ΒΙΑ;

Τοσα χρονια φωναζε το ΚΚΕ οτι υπαρχουν προβοκατορες (οχι παρακρατικοι αλλα μια χαρα κρατικοι κ ανθρωποι του Συστηματος)
οι οποιοι παρεισφρυουν στις διαδηλωσεις και τα σπαγαν για να αμαυρωσουν το λαικο κινημα κ να συντηρητικοποιησουν τον κοσμο.
Δηλαδη μιλαμε για επισημη κρατικη τρομοκρατια,μιλαμε για μεθοδευσεις φασιστικες.
Οταν τα ελεγε αυτα για χρονια το ΚΚΕ,πεφταν πανω του οι γαλαζοπρασινες ακριδες για να τους βγαλουνε τρελους.
Ιδου τα πειστηρια για να το βουλωσουν ολοι μια κ καλη.
http://oramiden.blogspot.com/2010/12/blog-post_15.html

Τι αλλο ειναι το καθοδηγουμενο σπασιμο μαγαζιων απο κρυφους αστυνομικους,εκτος απο ΒΙΑ;

Εκατονταδες χιλιαδες ανθρωποι οδηγουνται στην εξαθλιωση,ενω υπαρχει ακομα ενα μικρο ποσοστο σαρκοβορων οι οποιοι εξακολουθουν να συσσωρευουν υπερκερδη,

η χωρα ρημαχτηκε απο τα λαθη κ τις κλεψιες της γαλαζοπρασινης συμμοριας
(θες να πω κ απτους διορισμους;αντε να το πω)
και ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΦΥΛΑΚΗ,
αντιθετως τρωνε τα λεφτα του λαου ανενοχλητοι,

τι αλλο ειναι αυτη η προκληση και Υβρις εκτος απο βια;

Χθες περασε νομο η πρασινη ολιγαρχια οτι ο εργαζομενος θα νοικιαζεται μεχρι 3 χρονια,απο σημαερα κ μετα,οποτε θελουν σε απολυουν,οσα λεφτα θελουν σου δινουν,
και ομως,εξαιτιας του ξυλου που εφαγε ο Χατζηδακης,κανεις δε συζηταει για αυτο,ολοι στα καναλια μιλανε για τα μαπιδια,
τι αλλο ειναι αυτη η παραπληροφορηση κ ο αποπροσανατολισμος,
εκτος απο βια;

old boy,ξερεις ποιο ειναι το προβλημα σου;εισαι ενα "τερας" ορθολογισμου και ρασιοναλισμου,
σε εναν "πανεμορφο" νεο,"θαυμαστο" κοσμο του παραλογου.
Τα θεωρητικα εργαλεια που εχεις για να ερμηνευσεις τον κοσμο,σκουριασαν.
Τερμα η Δικαιοσυνη,τερμα ο διαλογος,τερμα η συνετη πολτικη διαχειριση,
τερμα κ οι λεξεις.
(Δε στο παιζω εξυπνος,κ εγω τα ιδια προβληματα αντιμετωπιζω,μπορει να γραφω αυτα που γραφω αλλα ακομα δε μπορω να πιστεψω τη καταντια οχι μονο αυτης της χωρας αλλα κ της Ευρωπης που εμαθα να θαυμαζω ολα αυτα τα χρονια)

Ολα αυτα που μαθαμε,δεν ισχυουν πια.Τα κατερριψε η νεοφιλελευθερη ολιγαρχια.Ο παραλογισμος κ η απληστια μιας συμμοριας ανθρωπων η οποια ειναι αδιστακτη κ δεν ορρωδει προ ουδενος.
Ενος παγκοσμιου κυκλωματος που ειναι πιο φρικτος κ εφιαλτικος απο ολα τα νεφελιμ κ τα ελοχιμ του Λιακοπουλου μαζι.

Αυτα τα Φριντμανικα Νεφελιμ λοιπον
(τη διαβασες τη Κλαιν;)
,δεν αντιμετωπιζονται με διαλογο.Ουτε με συνεση,η οποια δεν ειναι παρα ενα προσχημα για να εξακολουθησουν να σε καταπιεζουν οι μπασταρδοι.

Το θεαμα του συμπαθους ειναι η αληθεια Χατζηδακη να τις τρωει,δεν ειναι ωραιο.Εγω που εχω τοσο μισος για τους πολιτικους,το ειδα κ χαλαστηκα,στεναχωρηθηκα.Πανω απο ολα,ο Χατζηδακης ειναι ανθρωπος.Και σε κανεναν ανθρωπο δεν αξιζει αυτο το εφιαλτικο λεπτο που εζησε,ειλικρινα μιλαω.

Εκτος απο ανθρωπος ομως,ο Χατζηδακης ειναι κ πολιτικος.Ειναι μελος σε μια συμμορια η οποια ρημαξε τον τοπο διχως να τιμωρηθει.
Ειτε λογω ενεργου συμμετοχης λοιπον,ειτε λογω ανοχης στα εγκληματα που ειδαν τα ματια του,
ο Χατζηδακης ειναι Ενοχος.
Η ανοχη στο εγκλημα ειναι συνενοχη.

Ετσι λοιπον,ναι,το λαικο αισθημα χθες ικανοποιηθηκε βλεποντας χθες το ξυλο.
Και ειμαι σιγουρος οτι,
σημερα,με πιο ψυχραιμο ματι,
νιωθει μια κρυφη ντροπη,
ντρεπεται για τον εκβαρβαρισμο κ την εκβασαναυσωση στην οποια οι αλητες τον καταντησαν..

υγ οι πολιτικοι απο χθες ειναι χεσμενοι απτον φοβο.Δικαιολογημενα.Οταν βρεθει πχ ο Παγκαλος καποια στιγμη μεσα στο πληθος,δε θα τη βγαλει καθαρη μονο με 3 μπουνιες.

 
At 12/16/2010 10:40:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος Πολίτης said...

Η εκδήλωση τόσο μεγάλου μίσους, η απαξίωση του άλλου και η στοχοποίηση του ως προσωποποίηση της αιτίας όλων των δεινών, δείχνει την έλλειψη δικαιοσύνης σ' αυτή τη χώρα.

Οταν κανείς δε τιμωρείται για τίποτα, όταν ο καθένας με το τρόπο του βιάζει το κοινωνικό συμφέρον, όταν η αδικία πνίγει τους περισσότερους, τότε είναι επόμενο να ζούμε αυτά που ζούμε, και έρχονται και χειρότερα. Γιατί ο καθένας εννοεί το δίκιο και την αδικία με το τρόπο το δικό του. Κι ο ένας θα υπερασπίζεται το δίκιο του έναντι του άλλομε και θα ζήσουμε στιγμές μοναδικές.

 
At 12/16/2010 11:14:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Θύμησου μας κι εμάς Κύριε. Κύριε όχι μ' αυτούς. Ας γίνει αλλιώς το θέλημά σου.
Κι αφού έκανα την προσευχή μου ας προχωρήσω στο θέμα. Μετά από 12ωρα καθημερινής εργασίας εδώ κι ένα μήνα μάλλον καμιά βλακεία θα γράψω. Αλλά δεν βαριέσαι. Θα το κάψω σήμερα.
Οι σεξουαλικές φαντασιώσεις: Τα σεξουαλικά παιχνίδια μεταξύ των εραστών, το καμάκι στο δρόμο, η θέαση ταινιών σεξουαλικού περιεχομένου αρίστης ποιότητας, τα ανέκδοτα, είναι μερικοί από τους τρόπους που μάθαμε να διοχετεύουμαι τα αποδεδειγμένα, υπαρκτά και απωθημένα, βίαια (και όχι μόνο) σεξουαλικά μας ένστικτα. Η παλίμψυστη λιβιδός βρήκε τον παιγνιώδη τρόπο της για να υπάρχει νόμιμα στη ζωή μας.
Τί γίνεται όμως με την άλλη βία;
Δεν είμαστε όλοι τύποι που θα αρχίσουμε το κικ μπόξινγκ για να εκτονώσουμε τα ενστικτά μας. Θ' άρχιζα πρώτα με το να σφάζω την κότα που τρώω, αλλά κι αυτό με δυσκολεύει.
Αλλά τώρα που το σκέφτομαι, ένας τύπος που όλη μέρα βλέπει πορνοταινίες, ή βαράει έναν σάκκο του μποξ, ή διαβάζει τον ριζοσπάστη, ή διαβάζει συνταγές γκουρμέ, ή βλέπει ντοκυμαντέρ για το άουσβιτς, ή παρακολουθεί το Σεξ & δε Σίτυ, τί άραγε να σκέφτεται;
Ποιά να είναι η γνώμη του για τον ανδρικό και τον γυναικείο οργασμό, για τον σωματικό πόνο του άλλου, την πραγματική πολιτικο- οικονομική κατάσταση, την πείνα, τους γερμανούς, τη ζωή στην Κυψέλη;
Προσωπικά δεν θα χτύπαγα κανένα. Γιατί έχω μάθει να παίρνω πίπες μόνη μου χωρίς εγχειρίδια, γιατί έχω δυσμηνόρροια και πονάω κάθε μήνα και δεν το έχω ευχηθεί ποτέ για κανέναν, γιατί δεν έχω δει πουθενά να εφαρμόζεται τέλεια κανένα πολιτικο-οικονομικό σύστημα,γιατί δεν μου φτάνουν τα λεφτά να γοράσω ούτε κοτόπουλο, γιατί έχω γνωρίσει υπέροχους Γερμανούς και γιατί δεν γνωρίζω καμία μάρκα παπουτσιών εκτός από τα Μούγερ άντε και τα αθλητικά.
Τώρα θέλουμε Βασιλικούλα κι ένα συμπέρασμα.
Μάλιστα. Συμπέρασμα: Προσπαθούμε να γαμήσουμε ό,τι πετάει και ότι περπατάει, να γευτούμε ό,τι πιο εκλεκτό, προσπαθούμε να γίνουμε πιο δυνατοί, σωματικά και πνευματικά, προσπαθούμε να επικρατήσουμε έναντι άλλων λαών, και να πλουτίσουμε.
Υπάρχει κάτι που ξεφεύγει από το ένστικτο; Ένα μάτσο πρωτόγονοι είμαστε, που προσπαθούν να συγκρατήσουν τα ένστικτά τους με τη βοήθεια της οργανωμένης κοινωνίας και των νόμων. Σε όλα.
Κι όπου το κράτος είναι πιο οργανωμένο και αυστηρό τόσο τα πάθη γίνονται πιο άγρια.
Η μόνη ελπίδα αγαπητοί, είναι να χαμογελάσετε σε κάποιον που δεν ξέρετε αύριο το πρωί.

Apologia pro sua vita

 
At 12/16/2010 11:24:00 μ.μ., Blogger celin said...

"εκβασαναυσωση "

εκβαναυσωση ηθελα να πω!

 
At 12/16/2010 11:49:00 μ.μ., Blogger costinho said...

celin είναι απλά τα πράγματα.

Ο Χατζηδάκης είναι δημοκρατικά εκλεγμένος βουλευτής, έχει ψηφιστεί από κάποιους, συνεπώς χτυπάει ως σοκ έστω και τους τύπους της δημοκρατίας το γεγονός πως βάλλεται όχι πολιτικά, αλλά φυσικά -με απώτερο κίνδυνο ακόμα και τη ζωή του αν το θες.

Οι Συριζαίοι είναι επίσης δημοκρατικά εκλεγμένη δύναμη του κοινοβουλίου, έχουν ψηφιστεί από κάποιους (ίσως και περισσότερους απ'ό,τι ο Χατζηδάκης), συνεπώς είναι επιτρεπτό να λέει ένας συνάδελφός τους στη νομοθετική εξουσία (αυτό είναι η βουλή κύριε Παπουτσή) πως είναι μια δημοκρατικά εκλεγμένη δύναμη που βάλλει φυσικά και όχι μόνο πολιτικά έναν πολιτικό και αυτό φυσικά δεν συνιστά κανένα σοκ για τη δημοκρατία. Το ξέρει και ο Παπουτσής. Κοιτώντας στον καθρέφτη του ξέρει καλά πως η δημοκρατία που του δίνει ψωμί και πίνει νερό στο όνομά της, προβλέπει κυρίως αντιδημοκρατικές μεθόδους μέσα στα ευρεία δημοκρατικά πλαίσιά της. Έτσι, δεν αισθάνεται καμία αιδώ να κατηγορήσει μια κοινοβουλευτική δύναμη για αντιδημοκρατικές (και παράνομες) πράξεις, αφού έτσι κι αλλιώς στην καθημερινή του πράξη, αυτά είναι νομιμοποιημένα. Και ηθικά.

 
At 12/17/2010 12:08:00 π.μ., Blogger fanfarone said...

και από μια άλλη οπτική γωνία.

 
At 12/17/2010 12:25:00 π.μ., Blogger fanfarone said...

"Μην του μιλάτε είναι άνεργος
τα χέρια στις τσέπες του
σαν δυο χειροβομβίδες."
Ν. Καρούζος

 
At 12/17/2010 01:44:00 π.μ., Anonymous η ζωη στο σαλονι said...

entaksei more tora. sorry

 
At 12/17/2010 01:50:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Apologia, είχα σκοπό να σχολιάσω. Μετά είδα αυτά που έγραψες...
Τα σέβη μου. Ελπίζω κάποιος να σου χαμογελάσει αύριο.

 
At 12/17/2010 02:32:00 π.μ., Blogger Mikroapories said...

Οι άνθρωποι που επιτέθηκαν στον κ. Χατζηδάκη, όπως και εκείνοι που προπηλάκισαν τον κ. Αλαβάνο, δεν έχουν μάθει να διαχειρίζονται το θυμό τους/την οργή τους/το μίσος τους, όπως έχομε μάθει εμείς οι υπόλοιποι. Έτσι φέρονται και στην προσωπική τους ζωή. Δέρνουν τα παιδιά τους, τη γυναίκα τους, τον άλλον ΙΧ, τον αντίπαλο φίλαθλο… Αυτοί όμως που τους δικαιολογούν, που χαρακτηρίζουν «ανθρωπιστές» ή «δημοκράτες» ή «ηθικολόγους» ή «υποκριτές» όσους καταδικάζουν τις πράξεις βίας, που τους «καταλαβαίνουν» και προσπαθούν να εξηγήσουν τα αίτια μιας τέτοιας αποτρόπαιας συμπεριφοράς με όρους πολιτικής και κοινωνιολογίας, τι μέρος του λόγου είναι;
Φιλικά,
mikroapories

 
At 12/17/2010 02:40:00 π.μ., Blogger mao tse tung said...

όλα αληθινά τα νοήματα. ποιόν αγώνα θα κάνουμε ας διαλέξει ο πιο τολμηρός.

 
At 12/17/2010 03:35:00 π.μ., Blogger Rodia said...

@jomarch,
μια ειναι η Βία, η αδελφή του Κράτους, μυθολογικα. Εκφράζεται με διαφορετικους τροπους, ναι.
Αυτο που γραφεις για αντισταση εναντια στον κατακτητη, ειναι υποχρέωση και δεν γινεται διαφορετικα, δεν μπορω να το θεωρησω σαν βία, ειναι αναγκαστικη πραξη που η βια του κατακτητη προκαλει. Οπως στη περιπτωση που συζητουμε, στο περιπου.
Εχουμε να δουμε κι αλλα, δυστυχως, αν δεν κοπασει αυτο το προκλητικο τσουναμι της αλαζονιας των εξουσιαστων.

 
At 12/17/2010 08:59:00 π.μ., Blogger chien andalou said...

@ fanfarone
Το συγκεκριμένο βίντεο είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό, από μια άποψη, από τον ίδιο τον ξυλοδαρμό. Αν μη τι άλλο, δείχνει ότι η επίθεση μόνο στημένη (ή προβοκατόρικη) δεν ήταν...

 
At 12/17/2010 09:02:00 π.μ., Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Συμφωνούμε απολύτως...

 
At 12/17/2010 09:05:00 π.μ., Blogger ΑΦ said...

Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο. Αποδίδουμε τα βίαια επεισόδια σε προβοκάτσια (συγκλονιστική αποκάλυψη ότι υπάρχουν μπάτσοι που δρουν με πολιτικά για όποιον κινείται κάθε τόσο στο κέντρο - φαίνεται κάποιοι επαναστάτες δεν ξεκολάνε από το ταϊβανέζικο PCάκι τους και τα μαθαίνουν όλα από εκεί). Και μετά λέμε ότι το επεισόδιο με τον Χατζιδάκη δικαίωσε το λαϊκό αίσθημα. Άρα οι προβοκάτορες δικαίωσαν το λαϊκό αίσθημα.

Η σαφής ενθάρυνση για λυντσάρισμα συγκεκριμένου πολιτικού αποτελεί απόδειξη ότι δεν υπάρχει πάτος στο ιδεολογικό βαρέλι.

 
At 12/17/2010 09:11:00 π.μ., Blogger Lex_Luthor06 said...

Άκουγα τον πρωί στο ραδιόφωνο τον Θεοδωράκη να λέει ότι ο δρόμος και οι εξεγέρσεις είναι ένα καμίνι στο οποίο δοκιμάζεσαι. Είσαι χαρτάκι; Ξύλο ή Βράχος; (Αυτό για τις 5 πρώτες γραμμές του post)

 
At 12/17/2010 10:18:00 π.μ., Blogger jomarch said...

@Rodia
άρα μένει να συμφωνήσουμε αν έχουμε χούντα ή κατοχή (σύγχρονου τύπου) και αν η αντίσταση είναι μια διαδικασία που εμπεριέχει βία. Χλωμό το βλέπω...

 
At 12/17/2010 10:58:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

για να σηκώσεις χέρι στον -όποιο- Χατζηδάκη, το πιθανότερο είναι οτι πρώτα έχεις σηκώσει χέρι μέσα στο ίδιο σου το σπίτι

κι αν στον - όποιο - Χατζηδάκη έχεις να αποδώσεις έναν συμβολισμό, ως αποδέκτη της βίας, στο παιδί ή στη γυναίκα σου τί ακριβώς ισχύει; τι συμβολίζουν ; τη ζωή που δεν έζησες ή τη ζωή που σου στέρησαν;

πρωτόλεια προσέγγιση αλλά απο προχτές δεν σταμάτησα να το βλέπω έτσι

Κ.Κ.Μ.

 
At 12/17/2010 12:46:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

"Εσείς που κουρεύεστε?"

http://www.gargalianoi.com/2010/11/01/700-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%B1%CF%80%CE%B1/

Δεν ξέρω αν το διαβάσατε. Σήμερα το έχει και το Veto. Μπορεί να σας φαίνεται κουτσομπολιό αλλά αν ισχύει για μένα βγαίνουν πολλά συμπεράσματα για ήθος και τρόπο σκέψης. Είναι απλό, η πολιτική έγινε επάγγελμα και πολύ προσοδοφόρο αλλά και κλειστό (έχουν πρόσβαση μόνο εκλεκτοί). Η διαφορά οικονομικής και κοινωνικής τάξης των κυβερνώντων είναι τόσο μεγάλη από τον μέσο όρο που και να ήθελαν (που δεν...) αδυνατούν να κατανοήσουν τα προβλήματα του πληθυσμού. Όπως και εμείς προσπαθούμε να ευαισθητοποιηθούμε αλλά ουσιαστικά δεν γίνεται να νιώσουμε πως περνάνε στις υποβαθμισμένες χώρες της Αφρικής, έτσι και αυτοί με εμάς. Βασικά, γράψε λάθος με αυτούς είναι μεγαλύτερη η διαφορά...
Πως είναι ποτέ δυνατόν να σε εκπροσωπήσουν και να σε εκφράσουν?

 
At 12/17/2010 04:23:00 μ.μ., Blogger fanfarone said...

@chien andalou
Αυτή είναι και η αξία αυτού του βίντεο. Στην ουσία καταρρίπτει τον ισχυρισμό της ΝΔ και κατά τη γνώμη μου δείχνει ότι τα πράγματα έχουν αγριέψει και ίσως έχουν αρχίσει να γίνονται ανεξέλεγκτα.

---

Αν ο κ. Παπουτσής θέλει τόσο πολύ να δει τους υποκινητές των προχθεσινών επεισοδίων ας δει αυτό το βίντεο.

 
At 12/17/2010 07:35:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος Πολίτης said...

Τελικά κάποιοι μπήκαν στο πειρασμό και άρχισαν να γράφουν για το αν είναι δικαιολογημένο ή όχι να τρώει ξύλο ο Χατζηδάκης, ορμώμενοι και επηρεαζόμενοι από την ιδεολογία τους.

Η γνώμη μου είναι ότι εφόσον δεν υπάρχει δικαιοσύνη είναι επόμενο ως μερικό δικαιολογημένο οι πολιτικοί να φάνε και γιαούρτια και ξύλο.

Ομως οι πολιτικοί είναι η μια από τις τρεις συνιστώσες της σαπίλας που κατατρώει τη χώρα.

Οι άλλες δύο είναι οι δημοσιογράφοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι και ειδικότερα οι συνδικαλιστές τους.

Ξέρω πάρα πολύ κόσμο που εθυχαριστως θα έπερνε με τα γιαούρτια αυτά τα ζώα ΄των ΔΕΚΟ που όλα αυτά τα χρόνια τρώγανε τον αγκλέορα στην υγειά των κορόιδων του ιδιωτικού τομέα, και καταχρεώνοντας και διαλύοντας τη χώρα.

Αυτοί οι φρισαίοι αυτά τα παχ΄ύδερμα έρχονται τώρα και παριστάνουν τα θύματα επείδή λέει τους κόβουν τους μισθούς. Και κάνουν πουτάνα τη ζωή μας, να τρώμε ώρες στη κίνηηση, να φεύγουν τα λεφτά για τη βενζίνη χωρίς να το καταλαβαίνουμε για να προασπίσουνε ...λέει τη ...δημόσια συγκοινωνία. Συνήθεις συμπαραστάτες τους οι Συριζαίοι το ΠΑΜΕ και λοιπές προοδευτικές δυνάμεις. Δυστυχώς ο μη κρατικοδίαιτος Ελληνας δεν έχει ακόμα μιλήσει να κάνει αυτά υποκείμενα να χεστούν απάνω τους και να καταλάβουν (αν τους έχει μείνει λίγα δράμια συνείδηση) ότι οι δημόσιες υπηρεσίες δε τους ανήκουν.
Ελπίζω να φτάσει αυτή η ώρα. Θα είναι η ώρα της πραγματικής επανάστασης.

 
At 12/17/2010 08:45:00 μ.μ., Blogger apologia pro sua vita said...

Αεροζόλ, ευχαριστώ για την ευχή.

Αλλά το σημαντικό είναι εγώ να μπορέσω να χαμογελάσω σε κάποιον.
Σήμερα μου έδωσαν έναντι 200 ευρώ για να περάσω μέχρι τις 10 Γενάρη. Τα 100 θα πάνε σε ένα απλήρωτο λογαριασμό. Αλλά θα εξακολουθήσω να εργάζομαι μέσα στις γιορτές γιατί τα ντεντ λάιν τρέχουν. Από την πολλή δουλειά δεν έχω χρόνο ούτε να διεκδικίσω τα διακιώματά μου.
Ελπίζω όταν θα έχω φτάσει στο αμήν (ποιό άραγε να είναι αυτό το αμήν; Μήπως είανι τώρα;) να μην σπάσω κανενός τη μύτη. Αλλά χθες ήμουν έτοιμη να κάνω ηρωική έξοδο από το "μαγαζί" που δουλεύω, να τους τα πω έξω από τα δόντια επιτέλους, να μιλήσω βίαια, πολύ βίαια για πρω΄τη και τελευταία φορά, να τα βροντήξω και να μείνω άνεργη και άεργη.

Συγκρατήθηκα. Σήμερα άρχισα να δουλεύω στις 10 και τέλειωσα στις 9. Για διακόσια ανασφάλιστα ευρώ.

Πόσο να κρατηθεί ο άνθρωπος από το κικ μπόξινγκ; Πόσο;
Απελπισμένη είμαι. Συγγνώμη.

 
At 12/17/2010 09:06:00 μ.μ., Blogger celin said...

AΦ,σε μενα απευθυνεσαι;Δε νομιζω να απευθυνεσαι σε μενα γιατι αποκλειεται να εισαι τοσο ψευτης και παραμυθατζης.
Παντως,στη περιπτωση που απευθυνηθηκες σε μενα,σου απαντω,
Μιλησα εγω για μπατσους με πολιτικα;Αντε κοψε τις μπουρδες και μιλα σεμνοτερα γιατι το χεις παραχεσει τελευταια,καλη η Ντορα αλλα μη καταπινεις αμασητα ο,τι σας λενε.

Δε μιλησα για μπατσους με πολιτικα,αυτοι καλως η κακως ναι υπαρχουν,
μιλησα για μπατσους που φορανε κουκουλες και σπανε βιτρινες προκαλωντας ζημιες.
Aυτο,ισως καποια φασιστομουτρα να το εγκρινουν,αλλα η αληθεια ειναι πως δεν ειναι κ τοσο δημοκρατικο.

Επισης αυτες εδω οι προτασεις
"Και μετά λέμε ότι το επεισόδιο με τον Χατζιδάκη δικαίωσε το λαϊκό αίσθημα. Άρα οι προβοκάτορες δικαίωσαν το λαϊκό αίσθημα.

Η σαφής ενθάρυνση για λυντσάρισμα συγκεκριμένου πολιτικού αποτελεί απόδειξη ότι δεν υπάρχει πάτος στο ιδεολογικό βαρελι"

δειχνουν ξεκαθαρα οτι υπαρχει συγχυση μεσα σου.Αραθα μαραθα,κανενας συνειρμος,καμια συγκροτηση στον λογο σου.Πως δικαιωσαν οι προβοκατορες το λαικο αισθημα;Με τον ξυλοδαρμο του Χατζιδακη;
ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΟΤΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΕΔΕΙΡΑΝ ΤΟΝ ΧΑΤΖΙΔΑΚΗ;;
Οι εχθροι της Ντορας τα ειπανε αυτα,
(οι δεξιοι του Σαμαρα δηλαδη)
,δεν ειπε κανεις απο την Αριστερα κατι τετοιο,
τα εχεις μπερδεψει στο μυαλο σου,ο,τι σου κατεβει γραφεις.

Και που ειναι η ενθαρρυνση λυντσαρισματος;Μαστουρωμενος εισαι;Η μπερδευεις τη προσπαθεια κατανοησης του φαινομενου της Οργης
με την ενθαρρυνση του;
Ολα ασπρο και μαυρο ειναι στο μυαλουδακι σου,ελεος.

Λοιπον,εγω σε πηγαινα αλλα τελευταια το χεις παραχεσει στα ψεμματα κ στην εριστικοτητα.Συγκρατησου.Εκφρασου καλυτερα κ ασε τις προσβολες για επαναστατες των ταιβανεζικων pc.
Μη σε παρασερνει ο φανατισμος σου και το μισος σου για την αλλη αποψη.

 
At 12/18/2010 01:34:00 π.μ., Blogger ΑΦ said...

Celin, η περιβολή με κουκούλα και αυτή πολιτική περιβολή, είναι αν απλά την τραβήξεις προς τα πίσω.

Εδώ μιλάμε για τα επεισόδια που έγιναν χθες και για τον ξυλοδαρμό του Χατζηδάκη, και εσύ άρχισες να λες για προβοκάτσια της αστυνομίας, και ότι κάποιοι οφείλουν να το βουλώσουν. Φυσικά, και δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς ότι οι μπάτσοι κάνουν προβοκάτσια, αλλά για πες μας για ποια επεισόδια συγκεκριμένα εννοούσες χτες ότι ήταν τέτοια; Και ποιοι πρέπει να το βουλώσουν; Μήπως αυτοί που τολμάνε να κατηγορήσουν το ΚΚΕ (και τώρα και το Σαμαρά) ότι η μεθοδος "τα ρίχνουμε όλα στους προβοκάτορες του κεφαλαίου (μνημονίου)" είναι γελοία; Δεν είχε διαπράξει γελοιότητα το ΚΚΕ με τις δολοφονίες στη Μαρφίν; Και μην ακούσω μαλακία και εσύ που το ξέρεις, γιατί η απάντηση είναι και αυτό που το ξέρει;

Για κάθε λογικό λογικό άνθρωπο η πρόταση:
"υγ οι πολιτικοι απο χθες ειναι χεσμενοι απτον φοβο.Δικαιολογημενα.Οταν βρεθει πχ ο Παγκαλος καποια στιγμη μεσα στο πληθος,δε θα τη βγαλει καθαρη μονο με 3 μπουνιες"
είναι έμμεση μεν σαφής δε, ενθάρυνση για λυντσάρισμα και όχι ερμηνεία οργής, γιατί απλούστατα δεν μπορείς να ερμηνεύσεις κάτι εντελώς συγκεκριμένο, που δεν έχει συμβεί ακόμα. Η καλή η στοχοποίηση, γίνεται με αυτό τον τρόπο.

Για να σε απαλλάξω από τη συζήτηση με φανατικούς μαστούρηδες, και να κάνω ένα δώρο στον εαυτό μου, δεν ξανασχολούμαι με την περίπτωσή σου.

 
At 12/18/2010 02:42:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Apologia, υπάρχουν πολιτικές απαντήσεις για την περίπτωσή σου. Που φυσικά κάθε άλλο παρά μόνο περίπτωσή σου είναι. Άλλος θα σου πει πως έτσι θέλουν να μας κάνουν όλους, πως αυτού του είδους την κοινωνία πάνε να στήσουν με το πλήρες λασκάρισμα στους ελέγχους στις επιχειρήσεις και άλλος θα σου πει πως η περίπτωσή σου είναι μια ακόμη απόδειξη ότι στην Ελλάδα ως σήμερα ζούσαν μαζί δύο κατηγορίες εργαζομένων, οι προνομιούχοι του δημοσίου και οι μη προνομιούχοι του ιδιωτικού, θα σου προσθέσει μάλιστα πως επειδή είχαν τα προνόμια οι μεν, υπέφεραν οι δε, θα σου πει ίσως ακόμα ότι οι σκληροί εργατικοί νόμοι υποχρέωναν στην πράξη τους εργοδότες να τους παρακάμπτουν για να επιβιώνουν.
Δεν λέω ότι οι πολιτικές απαντήσεις για την περίπτωσή σου είναι άνευ σημασίας. Κάθε άλλο. Αν έχει άλλωστε ένα νόημα η πολιτική είναι για να γενικεύεται η μία ή η άλλη κατάσταση, ώστε περιπτώσεις σαν τη δική σου να είναι ο κανόνας ή η εξαίρεση.
Ωστόσο αντί για πολιτική απάντηση θέλω να σε παρακαλέσω όταν και αν αποφασίσεις πως δεν πάει άλλο να μην παραιτηθείς τότε από κανένα δικαίωμά σου. Να τους κυνηγήσεις ως εκεί που δεν πάει.

 
At 12/18/2010 03:07:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

«οι λεξεις εχουν χασει την σημασια τους. Και οταν δεν υπαρχουν λεξεις για να μεταδωσεις ενα μηνυμα, σου μενουν μονο οι πραξεις. Οταν οι λεξεις που ακουγονται στα ΜΜΕ ειναι προκαθορισμενες, οταν δεν μπορει να ακουστει αυτο που λες, τοτε δεν εχεις αλλη επιλογη απο το να εκφραστεις σωματικα».
Δεν διαφωνώ ότι η συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να ερμηνευτεί έτσι. Από την άλλη το μήνυμα που στέλνεται με τα συνήθη επεισόδια στις διαδηλώσεις είναι άλλης τάξης ζήτημα, με την έννοια ότι πρόκειται για μήνυμα που κατεξοχήν βολεύει τα ΜΜΕ, για γλώσσα που κατεξοχήν χρησιμοποιούν.
Καλωσήρθες πάντως και να ξαναποστάρεις :)

 
At 12/18/2010 03:09:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Waste, για την επιλεκτικότητα της ευαισθησίας συμφωνώ και το γράφω και στο ποστ άλλωστε. Με την ευκαιρία ένα μεγάλο respect για το μπλογκ σου :)

 
At 12/18/2010 03:11:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Greek rider, όντως. Ευκαιρία νούμερο δύο, να πω ότι και το δικό σου μπλογκ είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον :)

 
At 12/18/2010 03:34:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Mikroapories, όλα τα πράγματα πρέπει να προσπαθούμε να τα εξηγούμε και να καταλαβαίνουμε τις αιτίες τους. Πολύ πιο επικίνδυνο είναι να λέμε «ΒΙΑ - ΒΙΑ - ΠΑΥΩ ΝΑ ΣΥΖΗΤΩ, ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ ΠΡΕΠΕΙ, ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ». Κι όπως λέει κι η Γαϊδάρα, υπάρχουν διάφορες μορφές βίας.

 
At 12/18/2010 11:15:00 π.μ., Blogger ΑΦ said...

Oldboy, δεν νομίζω ότι αυτά που τραβάει η Apologia έχουν σχέση με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, εφόσων δεχθούμε ότι θα εφαρμόζεται.

 
At 12/18/2010 11:31:00 π.μ., Blogger ΑΦ said...

Δηλαδή, τώρα που το διαβάζω πιο προσεκτικά, μάλλον περιγράφει ελαφρώς καλύτερους όρους από αυτούς που ισχύουν για μένα, και θεωρώ τον εαυτό μου γενικά τυχερό ως προς αυτό.

 
At 12/18/2010 05:02:00 μ.μ., Blogger celin said...

Oxi,ΑΦ,δε στοχοποιω εγω τον Παγκαλο.Εσυ μαλλον στοχοποιεις εμενα με αυτο που γραφεις.Καμια ενθαρυνση δεν κανω για κανενα λυντσαρισμα.Και δυστυχως,μαλλον το ξερεις πολυ καλα αυτο.
Πρεπει να ειναι καποιος πολυ βλακας για να πει οτι,αν τυχει να βρεθει ο Παγκαλος μεσα σε πληθος,ΔΕΝ θα τη βγαλει καθαρη.
Τον πιο ηλιθιο αν ρωτησεις,θα σου προβλεψει οτι στη περιπτωση που απομονωθει μεσα σε πληθος διαδηλωτων,
θα λυντσαριστει.
Προβλεψη εκανα,δεν εκανα ευχη.
Επομενως μια χαρα με στοχοποιεις,κ αν αυριο μεθαυριο γινει κανα τετοιο επεισοδιο,που ξερεις,απο τη δικη σου τη διαστρεβλωση,
μεχρι κ για ηθικος αυτουργος μπορει να κατηγορηθω.
Αυτα ΑΦ,ξερεις πως λεγονται;λεγονται πρακτοριλικια.
Ελπιζω να μην εισαι πολυ περηφανος που-θελω ακομα να πιστευω αθελα σου-τα αναπαραγεις.

Οσον αφορα τις δολοφονιες στη μαρφιν,το γεγονος οτι η χουντα του πασοκ δε τους εχει πιασει,μου δινει το δικαιωμα να λεω οτι ειναι παρακρατικοι.Και δεν το λεει πια μονο το ΚΚΕ,αυτο,οποιον κ να ρωτησεις,το ιδιο θα σου πει.Οι μονοι που θα το αρνηθουν ειναι κατι πασοκοι και κατι ταλιμπαν της Ντορας Μπακογιαννη,οπως εσυ.

Οσον αφορα τη προβοκατσια,ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ,γνωριζουν τι εγινε με σκοπο να κοπει η πορεια κ να μη φτασει ολο το πληθος στο Συνταγμα.
Εννοειται και παλι εδω οτι οι πασοκοι κ οι μπακογιαννικοι θα τα θεωρησουν μυθευματα.

Μαστουρωμενος δεν εισαι,φανατιλα εισαι.Μεγαλη φανατιλα.Στοιχηματιζω ο,τι θελεις οτι δε θα αντεξεις κ συντομα,αμεσα η εμμεσα,θα με σχολιασεις ξανα.

Ελπιζω τοτε να εισαι πιο προσεκτικος.Καλος ο διαλογος και το λεκτικο ξυλο,αλλα οταν φτανουμε σε σημειο να ριχνουμε λασπη για ηθικη αυτουργια σε ενδεχομενο ξυλοδαρμο πολιτικων προσωπων,
καπου παρατραβαει το σχοινι.
Θελω να πιστευω οτι δεν ευχεσαι αυριο μεθαυριο ο συνομιλητης σου ο celin,να εχει μπλεξιματα εξαιτιας σου.

 
At 12/18/2010 08:50:00 μ.μ., Blogger apologia pro sua vita said...

Σε αντίθεση με ό,τι μας μάθαιναν στα παιδικά μας χρόνια νοημοσύνη δεν σημαίνει να ξέρεις πώς να προσαρμόζεσαι, ή αν αυτό είναι μια κάποια ένδειξη νοημοσύνης, είναι η νοημοσύνη των σκλάβων.

Η μη προσαρμοστικότητά μας, η κόπωσή μας, είναι πρόβλημα μόνο γι’ αυτούς που έχουν στόχο να μας υποτάξουν. Είναι άλλο ένα σημείο εκκίνησης, ένα σημείο συνάντησης για νέες επαναστατικές δραστηριότητες. Μπορεί να αποκαλύπτει ένα τοπίο πιο κατεστραμμένο αλλά απείρως πιο εύκολο να το μοιραστούμε από όλα τα ψεύτικα ονειρικά τοπία που η κοινωνία συντηρεί για τους δικούς της λόγους.

Δεν έχουμε κατάθλιψη, κάνουμε απεργία. Για όλους όσους αρνούνται να διαχειριστούν τον εαυτό τους, η κατάθλιψη δεν είναι μια κατάσταση αλλά ένα πέρασμα, ένα βήμα πιο κοντά στην πολιτική ιδεολογική αντίθεση. Έπειτα από αυτό η φαρμακευτική αγωγή και η αστυνομία είναι ο μόνος τρόπος να συμβιβαστούμε.

(μτφρ. BΔ από το Coming Insurrection)

 
At 12/19/2010 12:38:00 π.μ., Blogger apologia pro sua vita said...

@ΑΦ

Με το παλιό. Αυτό που ήλπιζα ότι θα αλλάξει. Αλλά τώρα η παρανομία του παλιού έγινε νόμιμη. Άρα δεν ελπίζω σε τίποτα.

Καλά Χριστούγεννα ΑΦ, αυτός ο κόσμος δεν είναι για μένα.

 
At 12/19/2010 12:53:00 π.μ., Blogger apologia pro sua vita said...

@ ολντ

όχι δεν θα τους κυνηγήσω γιατί αν αυτό το μαγαζί κλείσει θα χάσουν την δουλειά τους πολλοί άνθρωποι που αγαπώ και εκτιμώ.
Δεν θα τους κυνηγήσω γιατί αποδέχθηκα εν τέλει να πληρώνομαι τις 8 με 10 ώρες μεταφραστικής δουλειάς 22 ευρώ μείον 36 τοις εκατό ένσημα και ΦΠΑ που ποτέ δεν έμπαιναν. Αλλιώς γιατί να πληρώνομαι έναντι.

Μαζί τα φάγαμε. Να πέσω τώρα από το μπαλκόνι ή να το κρατήσω για Πρωτοχρονιάτικο σερπράιζ;

Ας μας πει ο ΑΦ. Πεθαίνω να μάθω.

 
At 12/19/2010 03:44:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Apologia, από την άλλη ο όρος «δουλειά» θα πρέπει να πληροί κάποια μίνιμουμ, ειδάλλως δεν είναι δουλειά, είναι ευφημισμός σκλαβοπάζαρου. Ελπίζω λοιπόν οι υπόλοιποι που δεν θες να χάσουν τη δουλειά τους να έχουν κανονική δουλειά.
Οπότε ΑΦ το ερώτημα δεν είναι τι κατά λέξη ορίζει ο νέος νόμος ή τι κατά λέξη όριζε ο παλιός, το ερώτημα είναι μάλλον το εξής: η μεταπολιτευτική προμνημονιακή οργάνωση της κοινωνίας μας οδήγησε και σε περιπτώσεις σαν της Apologia. Σε πλήθος περιπτώσεων σαν της Apologia. Αυτό είναι λοιπόν ντροπή της προμνημονιακής κοινωνίας. Ξεκάθαρη. Η μεταμνημονιακή οργάνωση της κοινωνίας με όλη τη ρητορική αλλά και τις ρυθμίσεις για μείωση του εργατικού κόστους, με όλη τη ρητορική αλλά και τις ρυθμίσεις για ευέλικτες μορφές εργασίας, βλέπεις να κινείται προς ένα δρόμο όπου ντροπές σαν της Αpologia θα εξαλειφθούν ή όπου αντίθετα δεν θα είναι πια ντροπή αλλά κάτι σαν ευσπρόδεκτο πουσάρισμα της ανταγωνιστικότητας; Αν μέχρι τώρα ξέραμε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ πως είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει στην Apologia, τώρα εκπαιδευόμαστε να μαθαίνουμε πως ντροπή δεν είναι αυτό που συμβαίνει σε εκείνη, αλλά ντροπή είναι να παίρνουν οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ καλούς μισθούς.

 
At 12/19/2010 09:44:00 π.μ., Blogger ΑΦ said...

Celin, χαίρομαι που κλείνει ο οποιοσδήποτε μεταξύ μας διάλογος με αυτό το τελευταίο σου θλιβερό σχόλιο.

Apologia, o αίρων τις αμαρτίες μπορεί και να στεναχωριέται περισσότερο από ότι φαντάζεσαι.

Oldboy, και το νέο νομοσχέδιο έχει μίνιμουμ συνθηκών. Η ελαστικοποίηση που περιγράφεται είναι ελάχιστη μπροστά σε αυτά που τραβάει ένας ελεύθερος επαγγελματίας και ουσιαστικά ελάχιστα θα επηρεάσει τους τωρινούς πραγματικούς όρους εργασίας. Ελπίζεται ότι αυτό και το βραχυπρόθεσμα μελλοντικό διάστημα είναι το χειρότερο που περνάμε, αφού έχουμε ταυτόχρονα και τις συνέπειες της αποτυχημένης περιόδου και τις προσπάθειες εξυγίανης. Εννοείται ότι φτιάχνουμε ένα υγιές κέλυφος της οικονομίας για να ξαναρχίσει να αναπτύσσεται πάλι, και να επιστρέψει τα κέρδη του στην κοινωνία. Δεν νομίζω ότι στο μέλλον θα είμαστε αναίσθητοι στα φαινόμενα εξαθλίωσης εργασίας, αλλά ναι σίγουρα θα είμαστε πιο ευαίσθητοι στα φαινόμενα κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος, πιο συνειδητοποιημένοι απέναντι στο γεγονός ότι ένας καλός "μη παραγωγικός" μισθός, δεν είναι δώρο του φιλεργατικού Άγιου Βασίλη, αλλά κλοπή από την τσέπη μας, κλέφτης του μέλλοντος μας. Και το αξιοσημείωτο είναι ότι η αριστερά, την ουσιαστική και πλήρη μάχη την δίνει για τους τελευταίους και όχι για την Apologia, με το πρόσχημα ότι οι τελευταίοι αποτελούν το μέτρο της αμοιβής, που κάπως μαγικά, αξίζουμε όλοι. Και αυτή η τελευταία διαπίστωση ίσως έπρεπε να σε προβληματίσει.

Για τα σχόλια του τελευταίου ποστ το βράδυ. Υπάρχει και ζωή εκτός blog του Oldboy :)

 
At 12/19/2010 06:59:00 μ.μ., Blogger celin said...

ΑΦ κ εγω χαιρομαι που ενας οπαδος της Ντορας Μπακογιαννη βρισκει θλιβερο το σχολιο μου.
Η στιγμη που θα συμφωνησουν μαζι μου οι υποστηρικτες της νεοφιλελευθερης χουντας,θα ειναι κ η στιγμη που θα σταματησω να γραφω στα μπλογκς.

 
At 12/19/2010 09:45:00 μ.μ., Blogger ΑΦ said...

Τσου ρε φασισταριό, που θα μιλήσεις και εσύ για χούντες.

 
At 12/19/2010 09:47:00 μ.μ., Blogger apologia pro sua vita said...

"Δηλαδή, τώρα που το διαβάζω πιο προσεκτικά, μάλλον περιγράφει ελαφρώς καλύτερους όρους από αυτούς που ισχύουν για μένα, και θεωρώ τον εαυτό μου γενικά τυχερό ως προς αυτό."


AΦ, αυτό θέλω πάρα πολύ να μου το εξηγήσεις. Μα πάρα πολύ.

 
At 12/19/2010 10:04:00 μ.μ., Blogger ΑΦ said...

Δεν αναφέρομαι στο βασικό μισθό, αλλά στην ελαστικοποίηση του στυλ, δουλεύω 1-2 ώρες εκείνη την ημέρα και της αφαιρώ από την άλλη. Επίσης στις υπερωρίες που εδώ και πολύ καιρό πάνε υπέρ πατρίδος, όχι τόσο επειδή μου τις ζητάνε ρητώς, αλλά το κάνω για να είμαι εντάξει σε αυτά που είμαι υπεύθυνος και μη με φάει το άγχος των deadline. Αισθάνομαι τυχερός σε σχέση με άλλους, ως προς το συνολικό χρόνο εργασίας, τις συνθήκες εργασίας, και ως προς το κλίμα και τη συννενόηση(άσχετα τα τελευταία με το νομοσχέδιο, αλλά εξαιρετικά σημαντικά).

 
At 12/19/2010 10:50:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«Τσου ρε φασισταριό»
!!!

 
At 12/19/2010 11:10:00 μ.μ., Blogger apologia pro sua vita said...

Βρε ΑΦ,

τί μου λες τώρα; Σα να με κοροιδεύεις μου φαίνεται. Εγώ είμαι φανατική της δουλειάς. Δώσε μου δουλειά που ξέρω να την κάνω και μου αρέσει και πάρε μου την ψυχή. Ε, το μάθανε φάινεται πολύ και μου την πήρανε.

Κάποτε δούλευα στο Εθνικό Θέατρο, όπου ο συνδικαλισμός (με την κακή έννοια) έλυνε και έδενε. Οι μισθοί μας ήταν πάρα πολύ καλοί για την εποχή. Τα πάντα πληρωμένα, ένσημα, εκτός έδρας. Όλα. Εγώ ήμουν τότε μικρή και πανάσχετη. Με σύμβαση έργου και καμία προσωπική γνωριμία στο χώρο. Απλά είχα περάσει σε μια οντισιόν. Η πρόβα αγαπητέ σταματούσε στο 5ωρο. Γιατί αυτό ήταν το ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ. Κι εγώ τράβαγα τα μαλλιά μου. 'Ελεγα, μα πώς θα κάνει ο σκηνοθέτης τη δουλειά του, αν έχει να κάνει με υπαλλήλους που κοιτάνε συνέχεια το ρολόι;!!!!

Είμαι παιδί του Θεάτρου Τέχνης, κι εκεί δεν έβαζες τον κώλο σου κάτω αν δεν είχε τελειώσει τη δουλειά του ο Λαζάνης. Δεν πα να είχες και σκωληκοειδήτιδα. Όρθια στη σκηνή μέχρι να σε πάρει το ασθενοφόρο. Και δεν υπερβάλλω, μάλλον κυριολεκτώ.

Και τη δουλειά που κάνω τώρα με τον ίδιο τρόπο τη βλέπω, γιατί την αγαπώ όσο και το θέατρο. Δεν μιλάμε για μια δυο ώρες απλήρωτη υπερωρία αγαπητέ ΑΦ. Αυτό θα ήταν ευχαρίστησή μου. Μιλάμε για πράγματα που κάνω τζάμπα για να βγει καλή η δουλειά χωρίς αυτό να αναγνωρίζεται ούτε και ηθικά, μιλάμε για 12ωρα εργασίας, μιλάμε για μηδενική ασφάλιση εδώ και τρία χρόνια χωρίς καμία απολογία, μιλάμε για το να έχεις 200 ευρώ για να περάσεις 20 μέρες ενώ ταυτόχρονα δουλεύεις για την εταιρία σου.

Και θα το κάνω. Γιατί αγαπώ πολύ τη δουλειά μου. Το παιδί μου. Το πιο αγαπημένο.

Την Παρασκευή πολύ απελπισμένη έγραψα αυτό το γράμμα στον εργοδότη μου. Ιδού.

A Christmas Plea

Αγαπητέ ---,

ελπίζω να γνωρίζεις ότι αγαπώ πολύ τη δουλειά μου. Δουλεύω πια αρκετά χρόνια κοντά σας και χαίρομαι για την ευκαρία που μου δώσατε να αξιοποίησω τις ικανότητές μου. Επίσης, έχουμε έρθει αρκετά κοντά και ως άνθρωποι κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Γι' αυτό και μπορώ να σου γράφω στον ενικό για να σου εξηγήσω τις ανησυχίες μου.

Τα δίνω όλα γι' αυτή τη δουλειά. Κάποιους μήνες δουλεύω δωδεκάωρα συνεχόμενα για να πάρω 800 ευρώ το μήνα. Δεν λέω ότι δεν τα εκτιμώ. Φυσικά και τα εκτιμώ. Αλλά αυτά δεν ανταποκρίνονται στην σχέση του ελεύθερου επαγγελματία που έχω εγώ με την εταιρία.Θέλω να πω, ότι απ' όλες τις δουλειές μου το 2009 μόνο μία κόπηκε σε μπλοκάκι (οι άλλες δύο ήταν από το 2008), κι αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να είμαι ανασφάλιστη για πολύ καιρό. Οι υποχρεώσεις μου με το στούντιο δεν μου αφήνουν το περιθώριο για μια δεύτερη δουλειά. Κι αν αυτό σου φάινεται τρελλό, ρώτα τους σκηνοθέτες που παίρνουν τις δικές μου μεταφράσεις και θα καταλάβεις γιατί.

Τέλος πάντων, φέτος τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά θα τη βγάλω με 200 ευρώ. Αυτά είναι τα χρήματα που πήρα. Φέτος δεν έχει κοπεί τίποτα στο μπλοκάκι μου παρ' ότι έκανα αρκετές δουλειές και μεταφραστικές και σκηνοθετικές. Πάλι ανασφάλιστη, αλλά και με 200 ευρώ στην τσέπη. Τα Χριστούγεννα θα πάω στα πεθερικά μου, έχουν πληρώσει από τον Σεπτέμβρη τα εισητήρια μας και δεν θέλω οι ανθρωποι να χάσουν τα λεφτά τους. Μια μικροαστική οικογένεια είναι. Ακούγεται λουξ το ότι θα κάνω διακοπές στην Αγγλία αλλά δεν είναι καθόλου έτσι. Απλά εκεί θα ξοδέψω λιγότερα χρήματα. Θα είμαι κλεισμένη στην Αγγλική επαρχία με όλα τα έξοδα πληρωμένα από άλλους, και θα μεταφράζω το "Νησί του Σκορπιού" αφού οι παραδόσεις είναι στα μέσα του Γενάρη.

Δουλεύω σκληρά, αγαπώ αυτό που κάνω, και νιώθω ότι δεν μου αξίζουν 200 ευρώ για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Τα τυπικά θέματα όπως το τί κόβεται στο μπλοκάκι μου μπορώ να τα επανεξετάσω αλλά θα πρέπει να τα επανεξετάσετε κι εσείς.

Ευχαριστώ πολύ

Βασιλική Δήμου

 
At 12/20/2010 07:30:00 π.μ., Blogger celin said...

Tο Ανωνυμο Φασιστομουτρο που υπογραφει ως ΑΦ,ειναι παπαγαλακι της Ντορας Μαπακογιαννη.Αυτο αποδεικνυεται απο το εξης γεγονος:ενω μεχρι τωρα,ο διαλογος μεταξυ μας κυλουσε σε σχετικα νορμαλ πλαισια,με το που πηρα χαμπαρι οτι "δουλευει" εδω για λογαριασμο της Ντορας,
εχασε τη ψυχραιμια του κ αρχισε να προβαινει σε ασυνηθιστους για αυτο χαρακτηρισμους και επιθεσεις.

ΑΦ γουσταρω που σε ξεγυμνωσα,αλλαξε nickname k ξανα απο την αρχη.

Κ οσν αφορα τα "τσου ρε φασισταριο"
ακου ανωνυμο φασιστομουτρο,
τα "τσου ρε" θα τα λες οταν μιλας στο σπιτι σου,με τους δικους σου τους φιλους σου κ τους γνωστους σου.
Οκ,παπαγαλακι της Ντορας;
Δεν ειναι αντρικεια τετοια προκλητικοτητα απο τα pc,
εγω αν θελω να προκαλεσω καποιον παω στα μουτρα του κ τον προκαλω.

Τα ¨τσου ρε" λοιπον απο κοντα.
Ελα Ζωγραφου να συζητησουμε.Αλλα μεχρι να ρθεις Ζωγραφου,

βουλωσε το κ να προσεχεις πως μιλας οχι μονο σε μενα αλλα κ στους υπολοιπους εδω.
Φιλακια στους προισταμενους σου εκει στο κομμα της Ντορας.

 
At 12/20/2010 08:41:00 π.μ., Blogger ΑΦ said...

Oldboy, το ξέρω ότι κάποιες ιδέες μου σου φαίνονται παράξενες, αλλά πιστεύω ότι (ιδεολογικά) φασίστες δεν υπάρχουν μόνο στην άκρα δεξιά. Εδώ ήμαστε και τα διαβάζουμε όλα.

Apologia, μάλλον δεν με κατάλαβες. Είπα, για μένα, ότι αν εφαρμοζόταν κατά γράμμα το νέο νομοσχέδιο θα βελτίωνε ελαφρώς τους όρους εργασίας μου, παρότι γενικά θεωρώ τυχερό τον εαυτό μου ως προς αυτούς (δεν είπα προηγουμένως, ότι μέχρι πρόσφατα, και για όλα τα χρόνια που δουλεύω η ασφάλεια της αποζημίωσης ήταν κάτι το εξωτικό).

 
At 12/20/2010 03:09:00 μ.μ., Blogger celin said...

old boy,τωρα που σκεφτομαι πιο ψυχραιμα,ειναι πιθανον να εχεις ερθει σε δυσκολη θεση με αυτα που διαβαζεις εδω
και επειδη εγω γουσταρω το μπλογκ σου και εσενα ως ανθρωπο
κ δε θελω να σε ξενερωνω ουτε να σε αναστατωνω,σου δηλωνω πως αν θες,μπορεις να κοψεις το σχολιο που σου εστειλα στις 7 το πρωι,εκεινο που απαντουσα στο Ανωνυμο Φασιστομουτρο τον ΑΦ,το παπαγαλακι της Ντορας.

Αν θες λοιπον,μη το ανεβαζεις και σου υποσχομαι οτι θα προσπαθησω σκληρα να μη ξανασχοληθω μαζι του.
Αυτα σε περιπτωση που εχεις ενοχληθει απο οσα διαβαζεις.

Ειμαι της γνωμης πως εχουμε πολεμο και δε μπορουμε να αφηνουμε τα ενεργουμενα κ τα τσιρακια των πολιτικων που ρημαξαν τον τοπο,
να αναπαραγουν τη προπαγανδα τους,διχως απαντηση.
Αλλα δε μπορουμε να εκβιασουμε ολον τον κοσμο να συμμετεχει σε αυτον,ειδικα αυτους που δεν εχουν ορεξη να αναστατωνονται,
οποτε,
κανε ο,τι θες,κοψτο αν θελεις
και σου ζηταω και συγγνωμη για την αναστατωση.

 
At 12/20/2010 05:24:00 μ.μ., Blogger ΑΦ said...

Είναι προφανές ότι είσαι άνθρωπος που θεωρείς ότι έχεις περισσότερα δικαιώματα από υποχρεώσεις, ότι μπορείς να βρίζεις και να διαβάλεις χωρίς να παίρνεις απάντηση, να εκλαμβάνεις τις ιδέες των άλλων ως προσωπική επίθεση, και τους δικούς προσωπικούς χαρακτηρισμούς να τους εκλαμβάνει ο άλλος ως επιχείρημα. Καταρχάς λες ψέμματα το πως εξελίχθηκε η όλη φάση, και αποσιωπάς πόσο προκλητικός, επιθετικός, προσβλητικός και προκατειλημένος ήσουν απέναντί μου το τελευταίο διάστημα. Δηλαδή δεν ξέρω πιο είναι πιο pathetic, να πιστεύεις αυτά που λες ή όχι, να είσαι παρανοϊκός (με το κίνδυνο να κάνω φριχτό λάθος που σου μιλάω έτσι) ή στυγνός προπαγανδιστής.

Το Ανώνυμος Φασίστας μου το πρωτοείπε ο γνωστός τρελάρας (ο τελείως γεια σου), ούτε καν πρωτότυπος δεν μπορείς να είσαι, Κλαϊνακόπουλε.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home