Παρασκευή, Μαρτίου 31, 2006

Στάζοντας μίσος και δηλητήριο

Στο κελί ογδόντα θα καείς,
αλλά η κολασμένη σου σάρκα
θα ξαναγεννηθεί
και θα βρεθείς απ' το μπουντρούμι σου
μωρό αγνό στο χιόνι.
Πρόσεχε το κεφαλάκι σου.

16 Comments:

At 3/31/2006 06:17:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Είχα διαβάσει κάποτε πως η τραγουδίστρια των Pretenders είχε δηλώσει ότι όταν σκέφτεται τους ανθρώπους που κακομεταχειρίζονται τα ζώα της έρχεται να τους...σπάσει το κεφάλι.
Βαρβαρότητα ενάντια στη βαρβαρότητα ίσως είναι ένα σύνθημα. Ούτε και το δικό μου πάντως. Σιχαίνομαι κι εγώ τις κυρίες που γίνονται ζώα φορώντας ζώα, αλλά δεν μπορεί να είναι αυτή η απάντηση.
Ειδικά με τους ακτιβιστές φιλόζωους έχω αποκτήσει προσωπική προκατάληψη. Οι περισσότεροι που έχω γνωρίσει είναι ή μισάνθρωποι ή/και απογειωμένοι από την πραγματικότητα. Υπάρχει τέτοιος κόσμος που απειλεί να κάνει λαμπόγυαλο τα ερευνητικά εργαστήρια πανεπιστημίων και καλά για να μη βασανίζονται τα ζώα (ας μάθαιναν μόνο ότι οι σχετικοί κώδικες δεοντολογίας προστατεύουν αυτά τα ζώα πολύ καλά) αλλά δεν τους έχει περάσει ποτέ από το μυαλό ότι αν δεν υπήρχαν τα πειραματόζωα οι ίδιοι δεν θα την έβγαζαν καθαρή από πολλές αρρώστιες γιατί δεν θα υπήρχαν η γνώση και τα φάρμακα να αντιμετωπιστούν.

 
At 3/31/2006 06:36:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Α, και για να μη νομίζουν οι φιλόζωοι πως πήρα σβάρνα επιλεκτικά αυτούς:
Γιγαντοαφίσα αντικαπνιστικής εκστρατείας στην Αγγλία πριν καμιά 10ρια χρόνια: ένα άδειο φορείο που μοιάζει με κρεβάτι νοσοκομείου ή νεκροτομείου και από κάτω η λεζάντα "Αυτή η θέση ειδικά κρατημένη για καπνιστές..". Έλεος! Όπως όταν λένε στα παιδάκια ότι θα τα φάει ο μπαμπούλας ή στους καημενούληδες που πιστεύουν ότι θα πάνε στην κόλαση...
Επιτέλους, το ότι ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, ισχύει και για τους καλούς σκοπούς...
Σόρυ για την κατάχρηση του χώρου OldBoy. Υπογράφω τώρα και για τα αποπάνω..Συγχύστηκα..

 
At 3/31/2006 08:43:00 μ.μ., Blogger nonplayer said...

Ρε παιδιά τι λέμε τώρα; Καθόμαστε και κρίνουμε τη φωτογραφία για το αν είναι υπερβολική ή όχι; Φυσικά και ΔΕΝ είναι. Πάει να σοκάρει και το καταφέρνει, μπας και ευαισθητοποιηθεί κανένας μας.
Placebo, να δεχτώ ότι ο σκοπός δεν αγιάζει πάντοτε τα μέσα, αν το μωρό της φωτογραφίας ήταν αληθινό... Εκεί ναι, θα το είχανε παρατραβήξει. Ευτυχώς, όμως δεν είναι, οπότε μη θέτουμε άνευ λόγου και αιτίας θέμα υπερβολής. Επίσης νομίζω πως δεν πρόκειται για το ίδιο πράγμα όταν συγκρίνουμε την ανόητη χρήση του μπαμπούλα για να φάνε το φαί τους τα παιδάκια με τη χρήση σοκαριστικών φωτό για αποτροπή του καπνίσματος. Άλλο το να μην τρως το φαί σου, άλλο το να σκοτώνεσαι λόγο λίγο καθημερινά, μιλάω μάλιστα ως καπνιστής ο ίδιος.

 
At 3/31/2006 08:46:00 μ.μ., Blogger nonplayer said...

By the way, Old Boy, και να με συγχωρείς κιόλας, αλλά κι εγώ θεωρώ τελείως off το σχόλιό σου στο μπλογκ του Άνεμου.

 
At 3/31/2006 08:54:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Συγχωρεμένος, Μαίανδρε. Μου κάνει εντύπωση βέβαια ότι φαίνονται τα δικά μου σχόλια και η δική μου αντίδραση off, αλλά τι να κάνουμε δημοκρατία έχουμε και δεν θα πάρω το καδρόνι να ανοίξω κανένα κεφάλι. Αφήνω τη δουλειά αυτή στην φώκια :)

 
At 3/31/2006 09:23:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

@maiandros
Μα για το θεό, θα έπρεπε δηλαδή να σοκαριστούμε αν η φωτο ήταν αληθινη?????
Άσε μάλιστα που είναι -από όσο ξέρω - και ερευνητικά διαπιστωμένο ότι οι καμπάνιες που προκαλούν ακραία συναισθήματα (όπως πχ αυτή με το κάπνισμα) μόνο αποτελεσματικές δεν είναι. Ακριβώς γιατί σε θυμώνουν, αγχώνουν, σε τρομοκρατούν, προτιμάς να τις ξεχάσεις και να τις καταχωνιάσεις παρά να τις λάβεις υπόψη.

 
At 3/31/2006 09:48:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Η φωτογραφία είναι άψογη.

 
At 3/31/2006 10:48:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Το κάπνισμα τι σχέση έχει με τη δολοφονία της φώκιας? ΔΕΝ είναι καμπάνια. ΔΕΝ είναι διαφήμιση. Είναι ένας τρόπος να αγγίξει το κοινό που δεν έχει ιδέα για τη βαρβαρότητα και τη θηριωδία εναντίον της φώκιας (και όχι μόνο). Εχεις δεί αγαπητέ μου Placebo πως βάφεται το χιόνι και η θάλασσα με ένα κόκκινο χρώμα από τα τσακισμένα κρανία των μωρών της φώκιας?
Το αίμα τους έχει το ίδιο ακριβώς χρώμα με των Ιρακινών, των πακιστανών, των Αφρικανών που και αυτοί σφαγιάζονται αναίτια. Αυτό λέει η εικόνα "Μη φέρεσαι όπως δεν θέλεις να σου φερθούν". Οχι άλλη θηριωδία. Οχι άλλη βαρβαρότητα. Οχι μόνο για τις φώκιες, καρχαρίες, φάλαινες, αλεπούδες, λύκους...Αλλά για όλους και για όλους εμάς...

 
At 3/31/2006 10:56:00 μ.μ., Blogger Thrass said...

Aν μου επιτρέπεις: Η δημοσίευση της εικόνας στο blog σου αντιφάσκει με την αντίδρασή σου, Old Boy.
Πώς απορρίπτεις μια εικόνα που αναδημοσιεύεις κι εσύ ο ίδιος;

 
At 3/31/2006 11:28:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Βέβαια έχω δει εικόνες και μου είχαν φανεί αποτρόπαιες. Εξάλλου είπα εξαρχής ότι σιχαίνομαι και εγώ και μόνο την ιδέα ότι σκοτώνουν ζώα για να τα κάνουν ρούχα.
Απλώς, αυτός ο τρόπος διαμαρτυρίας έχει κάτι γκραν γκινιόλ και κίτρινο.
Η προσωπική μου προκατάληψη δημιουργήθηκε πάντως από ανθρώπους που έχουν αναπτύξει μια αποκλειστική εμμονή με την προστασία των ζώων λες και δεν υπάρχουν άνθρωποι και παιδιά που πεθαίνουν κάθε μέρα στον πλανήτη. Έχω ακούσει μέχρι και πράγματα όπως "οι άνθρωποι ας πάθουν ό,τι θέλουν, τα ζώα είναι άκακα και απροστάτευτα και αυτά χρειάζονται προστασία".

 
At 4/01/2006 01:16:00 π.μ., Blogger nonplayer said...

Old Boy, σε κατακρίνω γιατί θεωρώ πως μου δίνει τέτοιο δικάιωμα η συμπάθεια που σου έχω.

λαθρεπιβάτη, όσο για την απάντηση του oldskipper, τη θεωρώ απόλυτα δικαιολογημένη από τη στιγμή που έπεσε το πυροτέχνημα Old Boy.

Εδώ θα πρέπει βέβαια να σταματήσω τώρα, γιατί το έχω παραχέσει με τις βολές κατά Old Boy. Απολογούμαι και υπενθυμίζω το επιχείρημα της πρώτης πρότασης.

ΥΓ: Placebo, όσο για αυτό με τις καμπάνιες, τείνω να συμφωνήσω.

 
At 4/01/2006 11:09:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

@λαθρεπιβάτη
Για τη διαφήμιση δεν ξέρω αν χρησιμοποιεί shock therapy όπως το ονομάζεις. Όμως αμφιβάλλω πολύ ότι ο εντυπωσιασμός με οποιαδήποτε εικόνα μπορεί να συγκριθεί με το λεγόμενο electroconvulsive therapy.
Επίσης, για την ιστορία:
Θυμάμαι πολύ καλά ότι στη "Φωλιά του κούκου" η μέθοδος με την οποία "ηρεμούσαν" τους ασθενείς ήταν η λοβοτομή και όχι τα ηλεκτροσόκ. Η λοβοτομή είναι αυτό που λέει η λέξη - μόνιμη καταστροφή ενός (πολύ σπουδαίου) τμήματος του εγκεφάλου.
Έχεις απόλυτο δίκιο πάντως για το σχόλιο του OldSkipper, ήταν αποκρουστικό.

 
At 4/01/2006 05:03:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Τhrass, έχεις ένα δίκιο. Την «αναδημοσίευσα» όμως -με τη συνοδεία μάλιστα ενός κειμένου- αφενός για να δείξω πώς την εισέπραξα εγώ και τι συναισθήματα μου δημιούργησε και αφετέρου για να δω, αν είμαι ο μόνος που την βρίσκω αποκρουστική.
Μαίανδρε, διατυπώνω στο ποστ του «Ανέμου» την αντίδρασή μου για την φωτογραφία. Θες να ήταν πυροτέχνημα αυτό που είπα; Ας ήταν πυροτέχνημα. Έχω «τσακωθεί» με αρκετούς ένα χρόνο τώρα στα μπλογκς και έχω διαβάσει ακόμη περισσότερους τσακωμούς άλλων. Παρόμοιας αγριότητας φράση δεν έχω ξαναδιαβάσει. Αν ας πούμε είχα μωρό και διάβαζα αυτές τις λέξεις πώς έπρεπε να αντιδράσω; O ΟldSkipper τσαντίστηκε με κάτι που έγραψε ένας άγνωστος του άνθρωπος και η αντίδρασή του αυτή είναι νορμάλ; Τέλος πάντων.
Grontas, το αίμα της φώκιας μπορεί να έχει το ίδιο ακριβώς χρώμα με το αίμα των Ιρακινών, αλλά θα πω κάτι μη πολιτικά ορθό: οι φώκιες είναι ζώα και όχι άνθρωποι. Και καλώς ή κακώς ο ανθρώπινος πολιτισμός είναι βασισμένος στην επικράτηση του επί των ζώων. Είναι εφικτό να φτάσουμε μια μέρα σε ένα επίπεδο πολιτισμού που δεν θα σκοτώνουμε ζώα; Δεν ξέρω. Αλλά το ρητό «μην κάνεις στους άλλους αυτό που δεν θες να σου κάνουν» είναι βλακώδες. Ειδάλλως, κάθε φορά που τρώς ένα σουβλάκι, αθώο αίμα στάζει από τα δόντια σου. Από εκεί και πέρα, ειδικά το θέμα με τις φώκιες δεν το γνωρίζω. Σκοτώνονται με τρόπο ολέθριο; Συμφωνώ και επαυξάνω ότι είναι κάτι που πρέπει να σταματήσει. Δείξε μου λοιπόν στην φωτογραφία την φώκια να κοπανάει το κεφάλι ενός κυνηγού. Δεν νομίζω να με ενοχλούσε.
Το να δείχνεις ανοιγμένο το κεφάλι ενός μωρού ξεφεύγει κατά τη γνώμη μου, έχει μια διάσταση τιμωρητική, εκδικητική, προσεγγίζει την ύβρη και είναι σαν από την φιλοζωία να οδηγούμαστε στον μισανθρωπισμό.

 
At 4/01/2006 05:35:00 μ.μ., Blogger nik-athenian said...

Γιατί βρε παιδιά δεν βλέπετε ότι υπάρχει και ένα κειμενάκι πάνω από τη φωτό.
Ο Oldboy παρήγαγε αυτό το κείμενο με αφετηρία τη συγκεκριμένη φωτό.
Από μια σκληρή φωτό, ένα σκληρό αλλά ποιητικό κείμενο.
Πιστεύω ότι ο στίχος του έχει μαύρη δύναμη.

 
At 4/01/2006 09:16:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

old boy γενικεύεις και μάλλον υπεραπλουστευεις το θέμα. Αν φάω ένα σουβλάκι αυτόματα πρέπει να μείνω αμέτοχος στη θηριωδία ενάντια στα ζώα? Προστατευω όσο μπορώ -και όσο μου επιτρέπεται- το οικοσύστημά μου. με σεβασμό ίσο απέναντι σε ανθρώπους και ζώα. Για μένα είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο. Απο εκεί και πέρα η οργάνωση που ανήκει η εικόνα είναι η Humans For Animals (http://www.humansforanimals.com/home.html)κάτι το οποίο δεν αναφέρθηκε μέχρι τώρα. Επίσης ερευνησε το θέμα της φώκιας για να δείς τη θηριωδία και θα καταλάβεις γιατί έβαλαν μωρό και όχι κυνηγό...

 
At 3/03/2007 12:49:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Very cool design! Useful information. Go on! White lable voip turnkey business Travel agencies connecticut Phentermine and photo Fda approval of zocor Examples of renaissance wedding invitations tricks to raise credit score zocor+side+affect

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home