Δευτέρα, Δεκεμβρίου 05, 2005

Δεν έχει τολμήσει άνδρας να μου το κάνει αυτό

Νέο κρούσμα λογοκρισίας. Τελευταίο θύμα της ο πρόλογος της συνέντευξης του Θανάση Λάλα με την Φανί Αρντάν, ο οποίος δημοσιεύθηκε κουτσουρεμένος στο "ΒΗΜΑGAZINO". Αντιγράφουμε κατ'αρχήν από το περιοδικό, τι ακριβώς συνέβη και πως αισθάνθηκε ο Θανάσης όταν συνάντησε τη Φανί:
"Είναι στον κόσμο της, με παρασύρει στον κόσμο της, είναι σαν να είμαστε σε έναν ιδιωτικό κήπο, είναι σαν να είμαστε χρόνια φίλοι και να συναντιόμαστε να τα πούμε λίγο προτού κοιμηθούμε, είναι ολόκληρη παρούσα. Μυρίζει υπέροχα. Διηγείται τη ζωή της όχι μόνο με λόγια αλλά με ολόκληρο το σώμα της ενορχηστρωμένο στην ουσία. Διευθύνει τη γλώσσα κουνώντας τα χέρια της δεξιά, αριστερά. Όταν τη ρωτάω, ψιλοτρώει τα νύχια της. Όταν απαντάει, με όλο το θάρρος που δεν μου έχει δώσει, απομακρύνω με το χέρι μου το χέρι της από το στόμα. Διακόπτει τη διήγηση και μου λέει κατάμουτρα: "Δεν έχει τολμήσει άνδρας να μου το κάνει αυτό". Γελάμε. Μετά μαχαιρωνόμαστε με λέξεις".
Ως εκεί άντεξε το έντυπο. Εκεί όμως που σταματούν τα κατεστημένα ΜΜΕ, τα μπλογκς συνεχίζουν, αντιστέκονται και διασώζουν την αρχή της ελεύθερης έκφρασης των ιδεών. Ιδού η λογοκριθείσα συνέχεια:
"Με έχεις γεμίσει μαχαιριές" μου λέει. "Πρέπει να επουλώσεις τις πληγές που άνοιξες". Μέσα μου παλεύουν ο επαγγελματίας με τον άντρα. Ο επαγγελματίας χάνει. Χωρίς να συνειδητοποιούμε καλά καλά τι κάνουμε, εγώ κι αυτή, ο άντρας κι η γυναίκα, ο δημοσιογράφος κι η σταρ, αρχίζουμε και γδύνουμε ο ένας τον άλλο. Πρώτη φορά μου συμβαίνει σε συνέντευξη. Ρούχα πεταμένα παντού. Μυρίζει υπέροχα. Είμαστε ολόγυμνοι. Κάνω να πέσω πάνω της. Ουρλιάζει πανικόβλητη και με αποφεύγει τελευταία στιγμή. "Είσαι αίλουρος" της λέω (γέλια). "Προτιμώ να είμαι εγώ από πάνω" μου απαντά. Ενώ λαγνουργεί στην αγαπημένη στάση όλων των γυναικών που έχω γνωρίσει, ξαναρχίζει να τρώει τα νύχια της. "Σταμάτα βρωμιάρα", τη διατάζω. "Δεν έχει τολμήσει άντρας να μου το πει αυτό. Πες μου κι άλλα τέτοια. Με ανάβεις". Δεν βρίσκω κάτι χυδαίο να πω και αρχίζω να την ρωτάω με λύσσα το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό: "Τι θα πει ταλέντο; Λέγε, τι θα πει ταλέντο;". Το κόλπο πιάνει. Έχει μανιάσει. Όσο πιο έντονα δονείται μέσα μου, τόσο πιο απεγνωσμένα τρώει τα νύχια της. Νύχια πεταμένα παντού. Τα έχει φάει όλα, αλλά συνεχίζει απτόητη. Τα δάχτυλά της αιμορραγούν. Μια καυτή σταγόνα αίμα πέφτει πάνω στην κοιλιά μου. Είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της φύσης μου. Ουρλιάζω, ουρλιάζει, κι η γυναίκα της διπλανής πόρτας φωνάζει: "Σκάστε ανώμαλοι, θα καλέσω το εκατό". Δεν το καλεί ποτέ. Η Φανί κουρνιάζει στην αγκαλιά μου, εγώ της βάζω επιδέσμους κι αυτή φορά παιχνιδιάρικα τα γυαλιά μου· της πάνε περισσότερο κι από μένα· της τα χαρίζω. "Θα τα φοράω κάθε απόκριες για να σε θυμάμαι" μου λέει. Μυρίζει υπέροχα. Φεύγοντας, δεν βλέπω και σκουντουφλάω συνεχώς στους τοίχους και τα πορτατίφ. Μα δεν με νοιάζει· είμαι ευτυχισμένος και γελώ εντός παρενθέσεως.
Κυρίες και κύριοι, μια σαγηνευτική γυναίκα, μια μεγάλη ηθοποιός, ένας ζωντανός μύθος: Η Φανί Αρντάν.

26 Comments:

At 12/05/2005 02:44:00 μ.μ., Blogger πιτσιρίκος said...

Γέλασα! Πολύ! Ακόμα γελάω!

 
At 12/05/2005 02:47:00 μ.μ., Blogger Mirandolina said...

μέτρα δύο αυτοί που γελάνε ακόμη!

 
At 12/05/2005 02:54:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧ, έλεος!!!!!

Όταν έμενα στην Ελλάδα, δεν υπήρχε Κυριακή που να μην τα παίρνω στο κρανίο με την εμμονή του να εμφανίζεται στο εξώφυλλο όποιος και να ήταν ο/η συνεντευξιαζόμενος/η

Πριν δύο εβδομάδες ένας φίλος που ήρθε επίσκεψη από Ελλάδα μου έφερε ως συνήθως τις Κυριακάτικες εφημερίδες. Βλέπω το εξώφυλλο του ΒηΜagazino (αυτό με το Γάλλο της FNAC)και σκεφτομαι: επιτέλους, δεν εμφανίζεται ο Λάλας!... Μετά κοίταξα λίγο καλύτερα... και είδα τα γυαλιά του στο background.

Ρε άνθρωπε, it's not about you!!!!

πολύ ωραίο Old Boy! Να είσαι καλά!

 
At 12/05/2005 03:01:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

αααααρρργγγγκκκκ!!!!! ο δημοσιογράφος/γλάστρα γυμνός.....

 
At 12/05/2005 03:47:00 μ.μ., Blogger €lisavet said...

axaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa!!!!!!!
e nai, h agiografia ton 8selidon, melistalaxton afieromaton exei kai oria!

 
At 12/05/2005 04:06:00 μ.μ., Blogger Nenyaki : ) said...

XAXAXAAX!!! απίστευτο!
ΧΑΧΑΑΧΑΧΧΑΧΑΑΧΧΑΑΧΑΧΑΧ!!!

 
At 12/05/2005 04:43:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Σας ευχαριστώ πολύ όλους, αλλά θα κάνω μια εξαίρεση και θα ευχαριστήσω λίγο περισσότερο τον Πιτσιρίκο, γιατί το δικό του το σχόλιο δεν το περίμενα(λαμβανομένων υπόψη κάποιν δικών μου αρνητικών σχολίων στο παρελθόν). Το εκτιμώ ιδιαίτερα. Ελπίζω με αυτό να μην έχασα το κληρονομικό μου δικαίωμα στο subbuteo :) Αν το έχασα, ελπίζω να το γράψεις τουλάχιστον στον Πιτσιρίκο. Μπουχαχα.

 
At 12/05/2005 05:09:00 μ.μ., Blogger averel said...

(γελια)(πολλα)

 
At 12/05/2005 05:50:00 μ.μ., Blogger vatraxokoritso said...

Ο Λάλας κάνει αυτό που έκανε παλιά στις ταινίες ο Alfred Hitchcock
Ένα γρήγορο πέρασμα…..
Η μόνη σχέση με τον Hitchcock είναι τα πολλά κιλά..
Για να φανταστείτε η πρώην γυναίκα του Χρύσα Ρώπα από τότε που χώρισαν έχει ξανανιώσει είναι σαν να πέταξε 150 κιλά από πάνω της..
Θυμάμαι σε μια συνέντευξη με την Donatella Versace σχεδόν πήγε να μας πείσει ότι αυτή τον ερωτεύθηκε-λες να έφταιγε το χρυσό της ρουθούνι?

 
At 12/05/2005 06:59:00 μ.μ., Blogger πολυβιος said...

έχω υποψίες πως και πολλά άλλα κείμενα του θανάση έπεσαν θύματα της λογοκρισίας του ΔΟΛ. δεν λιγουρευόταν μόνο την αρντάν. σύμφωνα με inside informations, η ίδια παθιασμένη εισαγωγή λαμβάνει χώρα σχεδόν με κάθε συνεντευξιαζόμενο, άνδρα ή γυναίκα. έτσι εξηγείται άλλωστε ότι έχει αδυνατίσει.

 
At 12/05/2005 08:37:00 μ.μ., Blogger funEL said...

Εμεις περαστικοί για τις γνωστές μυστικές αποστολές στο υπερπέραν, πέσαμε τυχαίως στο εν λόγω δημοσίευμα. Εχουμε βάσιμες υποψίες ότι υπάρχει και περαιτέρω λογοκρισία και εντός αυτού του blogg.

Aποκαλύπτουμε λοιπόν

Eκείνη τη νύχτα παρουσιάστηκε η ρομφαία του Αρχάγγελου Μαλαχιήλ στο νυχτερινό ουρανό, δείχνοντας την ουράνια αρμονική ένωση ψυχών και υπέροχων κορμιών.
Τρίζαν τα κόκκαλα του Σεξ-πήρου (έλληνος συγγραφέως γνωστού ως βαρβάρου Αγγλου δραματουργού) επί 10λέπτου.
Οι προφητείες προέβλεψαν το καταπληκτικό γεγονός, μάλιστα ο παπούλης παπατόφαλος έκανε ειδική μνεία στο κεφάλαιο "η ωραία και οι υποχθόνιοι καλικατζαραίοι", στο ιερόν ντουβαροβιβλίο "ο χοντρός γαρ βαρύς"
Σύμπτωση άραγε το γεγονός ισχυρής μεταφυσικής δονήσεως στο Μέγαρο το γνωστό?

Βεβαίως έχουμε να βεβαιώσουμε με απολύτως επιβεβαιωμένες Θεοεπιστημονικές μελέτες ότι ο εν λόγω Ιερός ΠανΛαλίστατος δημοσιογράφος διαταράσει το μαγνητικό πεδίο της γης λόγω του γνωστού νόμου περί μαζών και αδρανείας. Πρακτικά συμβαίνει να υπάρχει ταλάντωση νανοδεπτερολέπτων στο χρόνο και αναδίπλωση χώρου, όταν ο Ιερός δημοσιογράφος περνά δίπλα σου ή σου απευθύνει το λόγο. Ετσι απομένεις αποσβολωμένος να παρατηρείς το φαινόμενον.

Εμείς είμεθα καμμένοι-ταγμένοι στον Ιερόν Λιακούρειον σκοπόν αλλά δεν μπορέσαμε να αντισταθώμεν... λόγω ψυχολογικών τραυμάτων.

 
At 12/06/2005 11:05:00 π.μ., Blogger JustAnotherGoneOff said...

Έχω μια απορία: ποιός διευθυντής λογόκρινε "διευθυντή";
Ή το ανάποδο ίσως, διαλέξτε την εκδοχή που σας βολεύει.

 
At 12/06/2005 02:35:00 μ.μ., Blogger JustAnotherGoneOff said...

Επανέρχομαι στο θέμα παραθέτοντας το σημερινό ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας για την παράσταση της Φανί Αρντάν στην πιο ερωτική (μπλα μπλα μπλα) πόλη. Διαβάστε το ( http://www.enet.gr/online/online_text?c=113&id=37459704 ). Η συμπεριφορά του κοινού ήταν απίστευτη και με άφησε άναυδο. Αλλά δεν χρειάζεται να πολυσκεφτεί κανείς το γιατί: προφανώς το κοινό περίμενε ωνάσσεια γκλαμουριά και εισέπραξε πασόκια κουλτουριά (στο απόηχο εκείνων των θρυλικών 80'ς όπου κάθε χωριό είχε τον θίασο που του αναλογούσε από τη δεξαμενή των βαθυκουλτουριάρηδων του ΥΠΠΟ). Ίσως είχαν προετοιμαστεί διαβάζοντας τη συνέντευξη, ίσως και πάλι είχαν αναγνώσει με φρίκη το post του Old Boy και είπαν να αντιδράσουν (ω ρε Άρη Βελουχιώτη, εσύ ευτυχώς έφυγες νωρίς) με αυτόν τον τρόπο για την Λαλίστατη Προσβολή στη Μεγάλη Θεά. Όχι, μπορεί κανείς άντρας να μην τόλμησε (μέχρι προχτές) να της το κάνει αυτό, αλλά το κοινό ίσως δεν είχε απόλυτα δίκαιο να αντιδράσει καθυστερημένα με αντανακλαστικά από τα 80'ς σε στυλ γυμνασιοσκανδαλιάς. Ή του αρέσει ο Ευριπίδης ή πάει για βρούβες, δεν μπορεί η κάθε Φανί Αρντάν να κάνει τη διαφορά διότι αυτή πρέπει να είναι το διάμεσο για την απόδοση και την ερμηνεία. Όχι γκλαμουριασμένη σταρ ψιλοξεπεσμένου μεγαλείου (ή και ψιλοξιπασμένου μεγαλείου, εσείς διαλέγετε). Και σε κάθε περίπτωση, για να μην νομιστεί ενδεχομένως ό,τι "θάβω" την Φανί Αρντάν, απλά λέω ό,τι η εικόνα μιας σταρ είναι κατά κανόνα κατασκευασμένη συνήθως από φερέφωνα ατζέντηδων και μάνατζερς. Ακόμη και από τύπους σαν τον Θανάση Λάλα που εν τέλει πλασάρουν τον εαυτό τους με τις δήθεν (αλλά έντεχνα "δήθεν") συνεντεύξεις. Γι ' αυτό είπα, άλλα περίμενε το κοινό επειδή έτσι του είχαν τάξει και άλλα εισέπραξε.

ΥΓ. Και μια παρατήρηση καθώς ξαναδιαβάζω το post: έχω την εντύπωση πως στο φινάλε υπάρχει λογικό σφάλμα. Ο φετιχιστής ποτέ δεν χαρίζει (πόσο μάλλον αποχωρίζεται) τα αγαπημένα του αντικείμενα.

ΥΓ2. Κι εγώ όταν γίνω μεγάλος και τρανός, θα έχω ένα λυσσάρι με έτοιμες απαντήσεις στις ανυπόφορα ίδιες ερωτήσεις που κάνει σε κάθε συνέντευξη ο Θανάσης Λάλας και θα του τις στείλω ταχυδρομικά. Θα γλυτώσω τουλάχιστον ανεπιθύμητες σωματικές διενέξεις :-P

ΥΓ3. Δεν είχε η φάση και παρωνυχίδες;

 
At 12/06/2005 07:01:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Είναι σαν να πας δεις τον Γούντι Άλλεν στο Μέγαρο, ενώ δεν σου αρέσει η τζαζ. Δεν θα σου φταίει ο Γούντι αν βαρεθείς. Ούτε μπορεί να σου λέει κάθε τόσο κι ένα ανέκδοτο για να διασκεδάσεις. Έτσι όσοι αγαπούν τον Γούντι δεν έχουν ανάγκη να τον δουν από κοντά να κάνει κάτι μέτρια. Τον βλέπουν και τον χαίρονται στον φυσικό του χώρο. Αναλόγως πιστεύω ότι δεν πήγαν να δουν φανατικοί του Τρυφώ την Αρντάν. Μάλλον φανατικοί της Κατρίτση πήγαν, γι' αυτό απόρησαν με αυτό που έβλεπαν και ως άλλοι ψάλτες το ριξαν στο βήχα.

 
At 12/06/2005 11:02:00 μ.μ., Blogger Μαρκησία του Ο. said...

Πράγματι, πολύ καλό!

την ιστορία με τον Λάλα και τον Τσόμσκι την ξέρετε ελπίζω ...

 
At 12/06/2005 11:03:00 μ.μ., Blogger Μαρκησία του Ο. said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

 
At 12/07/2005 01:06:00 π.μ., Blogger JustAnotherGoneOff said...

Olg Boy, σωστή κι αυτή η άποψη αλλά έχει λίγη σχέση διότι ο Γούντι Άλλεν έχει δύο ιδιότητες - ένας μεγάλος κινηματογραφιστής και (μάλλον μέτριος) μουσικός. Η Φανί Αρντάν είναι και στα δύο ταμπλο ηθοποιός. Κι εδώ στο Μέγαρο ίσως δεν μπορούσε να βγάλει και ξώβυζο (και χωρίς τη βοήθεια του Λάλα). Γι' αυτό λοιπόν θα επιμείνω στην άποψή μου :-)

Μαρκησία του Ο, δεν την ξέρω αυτή την ιστορία, για πες μας...!

 
At 12/07/2005 12:45:00 μ.μ., Blogger 0comments said...

Απολαυστικό!
Μόνο που ο Λ είναι ένας στόχος ΝΑ με το συμπάθιο. Καιρός είναι νομίζω ν' αρχίσουμε το κράξιμο και προς τα “ευαίσθητα κοράκια του λάιφστάιλ ξεπατικώματος” (άρτι ξαναεκδοθέντα)

 
At 12/07/2005 05:42:00 μ.μ., Blogger heba said...

Απλώς ήθελα να κάνω το σχόλιο 23!

 
At 12/07/2005 07:26:00 μ.μ., Blogger nonplayer said...

LOL heba!

 
At 12/07/2005 08:04:00 μ.μ., Blogger heba said...

:)

 
At 12/11/2005 03:20:00 μ.μ., Blogger CD said...

argisa na to diavasw,alla ta gelia mu ,ta akouse oli i grammi ag.dimitrios-ag.antwnios.polu kalo

 
At 12/12/2005 05:43:00 μ.μ., Blogger FUFUTOS said...

Εξαιρετικό!

Οι περισσοτεροι θα το γνωρίζουν ίσως, αλλα το επαναλαμβάνω. Ο Λάλας παλαιότερα είχε δημοσιεύσει πολλές συνεντεύξεις που είχε κάνει χςρίς φυσική συνάντηση με τον συνενετυξιαζόμενο-αγιογραφούμενο (με αλληλογραφία, τηλεφωνικές κλπ.). Το απέκρυπτε όμως έντεχνα. Αφού έφαγε πολύ κράξιμο, καθιέρωσε τις φωτογραφίες ως αποδεικτικό στοιχείο. Και έτσι θαυμάζουμε την κορμοστασιά του κάθε φορά...
Αν δείτε καποια συνέντευξη χωρίσ φωτό Λάλα-Αγιογραφούμενου/ης να υποψιαστείτε ότι την έκανε με ...chat

 
At 12/13/2005 07:11:00 μ.μ., Blogger Sraosha said...

"Υπάρχει Θεός, Φανύ;" (ή και "Φανή")

"Φοβάστε τον θάνατο; (από ασφυξία);"

 
At 12/20/2005 08:36:00 μ.μ., Blogger alximist said...

Kala dika soy htan ta gelia poy akoysa stis 3:20mm, cd? ειπα και εγώ

 
At 12/25/2005 05:07:00 μ.μ., Blogger CD said...

oxi 3.20 eimai akoma sto grafeio mou;/ 5.20 r/v sygrou fix

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home