Τρίτη, Μαΐου 17, 2005

5 Comments:

At 6/04/2005 04:19:00 μ.μ., Blogger υπνοβάτης said...

Αυτή εδώ η φωτογραφία μου θυμίζει Ελλάδα. Είναι το βλέμμα ενός Έλληνα που εκτίθεται εδώ. Και σε άλλες φωτογραφίες της σειράς μπορεί να υπάρχει αυτό. Όθεν το βλέμμα του φωτογράφου παράγει μια εικόνα που ενώ έχει τραβηχτεί (τύποις) στην Κίνα(;), εν τούτοις έχει τραβηχτεί στην πραγματικότητα στην Ελλάδα. Είναι η Ελλάδα που έρχεται προς συνάντησιν του φωτογράφου και αποτυπώνεται στη φωτογραφία.

 
At 6/06/2005 02:40:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Δηλαδή πήγα στην Άπω Ανατολή και το βλέμμα μου δεν κατάφερε να ξεκολλήσει απ' την Ελλάδα; Δύσκολο πράγμα ο απογαλακτισμός.

 
At 6/06/2005 01:39:00 μ.μ., Blogger υπνοβάτης said...

Όπως συμβαίνει σε όλους, και ειδικά όσο περισσότερο ίσως επιθυμείς να δεις, αυτό που έγινε ήταν να ξεκολλήσεις ψηφίδες και ψήγματα Ελλάδας ως εικόνες και να τις υπερθέσεις πάνω σε αντίστοιχες της Κίνας. Ρωγμές υπάρχουν και σ' αυτές τις εικόνες, και αν έμενες θα υπήρχαν περισσότερες ίσως. Μερικές φορές μπορεί να επέλεξες ασυνειδήτως πως εικόνες όπου η υπέρθεση αυτή είναι δυνατή.

 
At 6/06/2005 06:38:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Προσπάθησα να μη φωτογραφίζω τόσο "αξιοθέατα" και μνημεία (αν θες διάβασε επ' αυτού και το post με τίτλο "Η Λούμπα), όσο εικόνες από την καθημερινή ζωή στην Κίνα, θεωρώντας ότι είναι όχι μόνο πολύ πιο ενδιαφέρουσες αλλά τελικά και πιο αντιπροσωπευτικές. Γιατί σου θυμίζουν Ελλάδα;

 
At 6/07/2005 03:04:00 π.μ., Blogger υπνοβάτης said...

Διότι μοιάζουν πολύ με εικόνες που έχω δει σε έργα, σε περιοδικά, αλλά και εγώ ο ίδιος, από μια Ελλάδα που ίσως δεν υπάρχει πια η ίδια, και διασώζεται στη σημερινή Κίνα όπως την είδες εσύ. Τι να κάνω; Να μη μου θυμίζουν; Και ας μη πιάσω φερ' ειπείν την πιο κάτω φωτογραφία, όπου παίζουν κάποιο επιτραπέζιο παιγνίδι που δεν το γνωρίζω (kyodai mahjongg?). Είναι καθαρά ελληνικό καφενείο ή μάλλον ελληνική γειτονιά παλιότερων εποχών. Μπορεί να είναι όντως Κίνα τελικά, και όχι Ελλάδα, ίσως η Ελλάδα αυτή στην οποία αναφέρομαι να υπάρχει στο δικό μου μόνο μυαλό κι όχι στο δικό σου βλέμμα.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home