Παρασκευή, Ιουνίου 22, 2007

Ο Κύκλος κι η Ευθεία

Ακολουθεί απόσπασμα από το ανέκδοτο αριστούργημά μου με τίτλο «Ο Πέτρος Φταίει». Μπορεί να βάλω κι άλλα αποσπάσματα στο μέλλον. Μπορεί και όχι. Γενικά είμαι πολύ κατασταλαγμένος. Μπορεί και όχι.
~~~
«Τι ψάχνουμε τελικά;» είχε ρωτήσει κι ο Πέτρος τον Παραδοξολόγο την μέρα που βρήκε το φακελλάκι. Ο Παραδοξολόγος, που κι αυτός έλιωνε ανομολόγητα ακόμη τότε για τη συνάδελφό του, δεν είχε κάτι να απαντήσει και ο Πέτρος συνέχισε: «Σκέφτομαι την εξής εικόνα: τη Νίκη να με κοιτάει με όλη της τη δύναμη και με απλωμένα τα χέρια προς εμένα, περιμένοντας με να γυρίσω και να λήξω τον εφιάλτη, εμένα να της έχω γυρίσει την πλάτη και με απλωμένα τα χέρια, να κοιτάω με όλη μου τη δύναμη προς την Ε, περιμένοντάς τη να γυρίσει και ν΄ αρχίσει τ' όνειρο, την Ε να μου έχει γυρίσει την πλάτη και να κοιτάει με όλη της τη δύναμη και με απλωμένα τα χέρια προς κάποιον άλλον».
Ο Παραδοξολόγος μετά από λίγη ώρα σκέψης του απαντά: «Ενδιαφέρον. Φαντάσου την εικόνα αυτή με δυο παραλλαγές. Είμαστε σε ένα τεράστιο δωμάτιο και στην μία παραλλαγή, τα εντός του δωματίου σώματα αυτών που κοιτούν χωρίς ανταπόκριση και με απλωμένα τα χέρια έχουν σχηματίσει έναν μεγάλο κύκλο. Έτσι, αυτός που κοιτά η Ε, κοιτά μιαν άλλη και ούτω καθ' εξής, μέχρι που ο κύκλος κλείνει με κάποιον που κοιτά με όλη του τη δύναμη τη Νίκη και αυτή του έχει στρέψει την πλάτη και έχει ανοίξει τα χέρια προς εσένα.
Στη δεύτερη παραλλαγή δεν σχηματίζεται κύκλος, αλλά μία ευθεία γραμμή. Όλοι μας κοιτάμε μπροστά, όλοι μας θέλουμε αυτόν που δεν μπορούμε να έχουμε, μέχρι τον τελικό Άδωνη που κοιτά με όλη του τη δύναμη την τελική Αφροδίτη και αυτή κοιτά με λατρεία και απλώνει τα χέρια της προς έναν καθρέφτη».

8 Comments:

At 6/23/2007 12:25:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

old boy παρα πολυ ωραιο ποστ.εξαιρετικο θα ελεγα

 
At 6/23/2007 12:50:00 π.μ., Blogger squarelogic said...

back in form!!!

επιτελους....

πολυ ενδιαφερουσα νοητικη συλληψη και οπτικοποιηση.

Τα 40ρια σε εμπνεουν?

-)

 
At 6/23/2007 12:58:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ασταδιάλαρε ;)

 
At 6/23/2007 02:25:00 π.μ., Blogger Rodia said...

Ξέρεις.. η λύση του ζητήματος βρίσκεται μάλλον στην εφαπτομένη...

 
At 6/23/2007 02:56:00 π.μ., Blogger Rodia said...

«Τι ψάχνουμε τελικά;»
«Το σημείο της εφαπτομένης»

Αν υποθέσουμε ότι τον κύκλο και την ευθεία αποτελούν τα ίδια πρόσωπα ακριβώς σε δισυπόστατη κατάσταση, θεωρητικά μπορεί να συναντήσει κάποιος τον ακόλουθό του κατά πρόσωπο στο σημείο της εφαπτομένης.

 
At 6/23/2007 02:59:00 π.μ., Blogger Rodia said...

Σε αυτή την περίπτωση -θεωρητικά, ε- μπορεί κάποιος να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τον εαυτό του, χωρίς τη μεσολάβηση καθρέφτη.
Για εξέτασέ το :-)

 
At 6/23/2007 12:48:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ποιό φόβο αγάπησες πάλι;

 
At 6/24/2007 06:36:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ο σουρεαλισμός σου πάει!-αν και δεν είναι ακριβώς σουρεαλισμός...Η ζωή είναι σουρεαλισμός!

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home